Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR412.71 FtUSD400.32 FtCHF438.6 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Mai nap gazda"gék" nyolc fenddel tápkultivátorztak a határban...Csak azt tudnám miért érdemes ezzel tökölni,mert mindegyiknek ki volt osztva melyik sebbeségbe és mennyivel mehetnek ,de nagyon lassan mentek,lépésben...Nem egyszerübb egy mázsával vagy 1,5-tel többet szórni alapba területre mint ki kaszálni a dülöt jóformán ,na meg mindegyiken széles kerék van az aztán tapos amikor fordul...
Akkor ezek szerint az is elég lenne ha repce aratás napja útán végig szaladnék a tarlón átlóban egy rexius simítós hengerrel??? A szárat összetörné és amagok is egyből kelnének...Neem???
Első nekifutásra itt másról lehet szó ! A felvételek alapján ! Ha jön az eső az tarol ! Így lehet megpróbálják a vitet a "mélyebb" rétegbe terelni ! Aztán lehet hogy egy kultival lezárják-gyomfésűvel ami sor közé van állítva ! Csak tippelek
Szerintem sor közé lazítani felesleges attól csak jobban kiszárad majd a főd, meg a gyökérzónát is bántja.
Nekünk idén is jöttek bérbe ammóniát injektálni sormellé, holnap végeznek, hálIstennek tegnapi kijuttatás után jött 6mm eső ami már valami!
De a mai melóra is kihat ez ugyanis a talaj nedvessége köti meg az anyagot most van benne azért valamennyi ha nem is túl sok.
Bízom benne, hogy rendbeteszi az állományt, ahol meg eddig is szép volt ott pedig megnyomja mégjobban
Akkor ezek szerint ez a megoldás az aszályra...(?)Jó lenne látni milyen lesz útána a kukorica ...Egy kis töröhenger még elférne soronként rajta,mert így azér szárad is egy kicsit..
nekünk nincs ilyen csoda masínánk és még a nitrosl beszerzése is kutya meló, de kétszer sikerült, búzákra ment kétmenetben, másodikat ma fejeztük be, remélem befolyásolja -felfelé- a kalászolást vele, az első adag után pár nappal már sötétzöldek lettek.
Kukoricára sormellé bérbe hívunk injektáló brigádot, 86%-os folyékony ammóniát fog kapni 100kg-ot, csak érjen ide az agrokémia, volt amikor elcsúsztak idővel
Van nekünk régiféle 7soros sorközművelő, de 2006 óta nem húztuk idő és emberhiány végett.
Lehet idén bevetem, milyen mélyen érdemes szerintetek meghúzatni???
Lesz még szórva műtrágya, aztán bekapálva ha nem esik egyhamar eső akkor is csak megmarad a fődben és nem illan el a melegben -gondolom én.
Van lehet nitrosolozni kellene kukorica-napraforgóban is????
3665 hozzászólás
Válasz #564. hozzászólásra
sehol senki...
kamerásakat hány hektáron használhatják az országban ???
Dombokon mennyire volt -van- múltban -most- sláger a kultizás?
Tarlóhántásra egy sima tárcsa lezáró hengerrel sztem tökéletes...
Mai nap gazda"gék" nyolc fenddel tápkultivátorztak a határban...Csak azt tudnám miért érdemes ezzel tökölni,mert mindegyiknek ki volt osztva melyik sebbeségbe és mennyivel mehetnek ,de nagyon lassan mentek,lépésben...Nem egyszerübb egy mázsával vagy 1,5-tel többet szórni alapba területre mint ki kaszálni a dülöt jóformán ,na meg mindegyiken széles kerék van az aztán tapos amikor fordul...
Válasz #558. hozzászólásra
Akkor ezek szerint az is elég lenne ha repce aratás napja útán végig szaladnék a tarlón átlóban egy rexius simítós hengerrel??? A szárat összetörné és amagok is egyből kelnének...Neem???
Válasz #559. hozzászólásra
majdnem
Az egy 8530-as szeker ami 360lóerős(papíron, gyakorlatban a Nebraska tesztmérésekkor 260-at tud leadni talajra)
gazdaságos ha csak ez a módja hogy aratni tudjonak esetleg róla.
Más világ nemlehet alapúl venni, én már itthon sem tudok elmenni kétéve a dógokon mi is a gazdaságos...
Válasz #538. hozzászólásra
200 lóerős JD-vel és ikerkerekekkel 4 sort ekézni nem lehet annyira gazdaságos.
Válasz #556. hozzászólásra
ha közvetlen betakarítás után csinálja, akkor jó... vannak erre megoldások, sokféle...
Válasz #550. hozzászólásra
Az árvakelés meggyorsitására viszont tökéletes!
Válasz #551. hozzászólásra
Értelek ! De csörög mint az isten nyila ! csont száraznak tünik ! Nem látni a felvételen az eredményt !
Válasz #551. hozzászólásra
Ma fotóztam, ezzel mit kezdene
?????? Talaj lezárásnak mutyi ! Rovar (gabona darázs),kártevő bolygatás passz !!! ! Vagy nem kell minden hülyeségnek bedőlni a neten
kifinyesitették a rátboronák fogait
egyenletesebbre terítik a szecskázott töreket.
Amúgy egy ilyen rugós bizbax jóvolna magágykészíteni!
Nem a betonba, hanem amikor még megomlik a főd, ezek jól elkaparnák szerintem
hogy-hogy mi? megpiszkálja a hajszálrepedéseket, hogy ne párologjon a talaj...
ez alap a no-till-nél...
1 kis
ennek mi értelme lehetett????
Válasz #547. hozzászólásra
8500 hekiért itthon is bevállalnék némi "hibát"
Válasz #545. hozzászólásra
Az tuti én csak az 500nm "hobbi" fóliába használtam ! Annó HIDRO (kristalon....stb)néven futott de arany árban volt már akkor is !
Válasz #546. hozzászólásra
8500 hektárt művelnek , gondolom néha hibáznak is és akkor jön a nigró kombájn
Válasz #543. hozzászólásra
És ezek kaptak lóvét, felszerelést !!!! Te jó ég !!!!
Válasz #540. hozzászólásra
Gondolom, hogy az ottani pénztárcához van árazva, máskülönben egy munkás heti bére lenne 1-1 zsáknyi
Válasz #542. hozzászólásra
Bocs a (vizet) akar lenni
Válasz #540. hozzászólásra
meg is lett az eredménye
(1 perc körül a "betakarítás " minden pénzt megér
Válasz #538. hozzászólásra
Első nekifutásra itt másról lehet szó ! A felvételek alapján ! Ha jön az eső az tarol ! Így lehet megpróbálják a vitet a "mélyebb" rétegbe terelni ! Aztán lehet hogy egy kultival lezárják-gyomfésűvel ami sor közé van állítva ! Csak tippelek
Válasz #537. hozzászólásra
Te atya úr isten ezek úgy tolják a Jara millát mint én a cukrot a kávéba
Szerintem sor közé lazítani felesleges attól csak jobban kiszárad majd a főd, meg a gyökérzónát is bántja.
Nekünk idén is jöttek bérbe ammóniát injektálni sormellé, holnap végeznek, hálIstennek tegnapi kijuttatás után jött 6mm eső ami már valami!
De a mai melóra is kihat ez ugyanis a talaj nedvessége köti meg az anyagot most van benne azért valamennyi ha nem is túl sok.
Bízom benne, hogy rendbeteszi az állományt, ahol meg eddig is szép volt ott pedig megnyomja mégjobban
Válasz #537. hozzászólásra
Ez volt az a nemzetközi felhívás, hogy aki Afrikába megy termelni annak egy csomó zsét adnak?
Válasz #534. hozzászólásra
Ghánában
Akkor ezek szerint ez a megoldás az aszályra...(?)Jó lenne látni milyen lesz útána a kukorica ...Egy kis töröhenger még elférne soronként rajta,mert így azér szárad is egy kicsit..
Válasz #534. hozzászólásra
afrika, vagy dél-amerika nézd meg a fákat!
Válasz #530. hozzászólásra
Hát ez meg mi a fax(A).m...Jónak tünik...De oktoberben???Merre van ez Afrikában???
Válasz #525. hozzászólásra
Erről az injektáló brigádról mesélhetnél kicsit bővebben,szeretem az ilyen "finomságokat"...
Válasz #531. hozzászólásra
Én az előbbire szavazok
ez se rossz
ehhez mit szóltok???
Válasz #528. hozzászólásra
KSMK-hoz képest, a mono 1 merci!!! A többivel még nem melóztam!
Válasz #527. hozzászólásra
annak honnét van a vára?
most akkor melyik zsirabb a kongskildé vagy a kik vagy a mi?????
Válasz #526. hozzászólásra
6 éve húzom,tartály meg onnan van,ahonnan a királynak a vára!
Válasz #524. hozzászólásra
paralelogramma mennyire szopódik ki az évek alatt?
tartály honnét van csenve?
Válasz #518. hozzászólásra
nekünk nincs ilyen csoda masínánk és még a nitrosl beszerzése is kutya meló, de kétszer sikerült, búzákra ment kétmenetben, másodikat ma fejeztük be, remélem befolyásolja -felfelé- a kalászolást vele, az első adag után pár nappal már sötétzöldek lettek.
Kukoricára sormellé bérbe hívunk injektáló brigádot, 86%-os folyékony ammóniát fog kapni 100kg-ot, csak érjen ide az agrokémia, volt amikor elcsúsztak idővel
Válasz #522. hozzászólásra
Ár-érték arányosan nem rossz eszköz,sokat kibir a ruggózott kapaszárak miatt!
Válasz #520. hozzászólásra
mennyi 1 kopasz kik kulti Axi Áloszéknál?
Válasz #521. hozzászólásra
eedogozok csak tudjam h. meglöki a 120mázseszt minnnnimummmmm 70árról háháháhá
konstrukciósan hol vannak elbakkva?????
Válasz #519. hozzászólásra
Csapjunk Hecikém! Az,hogy dógózni köl vele!!
Válasz #519. hozzászólásra
Pl.: az ára........
Válasz #518. hozzászólásra
Feribácsi most mindenféle melléduma nélkül ,,,,,,,,
azt nem szeretjük általában
csapjunk a közepibe
Mi nem jó ezeken a kék sarabolókon?????
Válasz #517. hozzászólásra
Heló Szanberg!
Jövő héten,nitrosolt fogok szórni kukoricában,az avataron látható kultivátorral!Azonnal bedolgozva a kapák által.
Van nekünk régiféle 7soros sorközművelő, de 2006 óta nem húztuk idő és emberhiány végett.
Lehet idén bevetem, milyen mélyen érdemes szerintetek meghúzatni???
Lesz még szórva műtrágya, aztán bekapálva ha nem esik egyhamar eső akkor is csak megmarad a fődben és nem illan el a melegben -gondolom én.
Van lehet nitrosolozni kellene kukorica-napraforgóban is????
Válasz #515. hozzászólásra
Az van,de nem én emelem!