Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bodom26 #7753. hozzászólásáraEhhez kéne egy lábszelep is, mert ezt szivathatod egy életen át akkor sem jön a vìz. Mérd meg először a kutadban hol van a víz, mert az önfelszívós szivattyúk max 9 méterről szívják fel.
Válasz bodom26 #7743. hozzászólásáraSemmi változás... a slagot csatlakoztatjuk a szivattyúra buborékok képződnek tehát lehet levegős de akkor hol mert a csatlakozásoknál nem lehet mert oda nemhogy egy gombostű fej hanem még egy baktérium is csak engedéllyel mehetne be...
Válasz bodom26 #7741. hozzászólásáraAzt kell elsőnek elhárítani!!!Ha gombostű fejnyi helyen levegőt szív,vége!Csináld meg a szivattyú csatlakozást biztosra!
Válasz medikus #7738. hozzászólásáraA kézi pumával sztem nincs gáz azzal jön a víz, hogy nehéz lenne e azt nem tudom megmondani nekem nem az. Viszont csinál egy olyat hogy a pumpa magától elkezd emelkedni mintha nyomná a nyomás vissza.
Válasz medikus #7736. hozzászólásáraDe ha leszedem a szivattyút a víz ott van csak mikor szívja 1/2 liter után csak a semmi jön azzal meg aligha nőnek a növények.
Szegedi kút, víz van, szivattyú van kettő is egy használt és azért lett véve az új mert azt hittem a régi ment C-vágányra, még sem jön a víz csak úgy mint mikor vizelsz a wc-be és lassan a végéhez közeledsz. Az elején van sugár valamennyi aztán abbamarad és végül már nem jön a víz. A kút egyébként kb. két éves.
Nem vagyok szakember, nem tudom ez mi lehet, ez a nem kicsit idegesitő jelenség..
Válasz gyaloglasvege #7730. hozzászólásáraHa ennyire mem vagy tisztában a dolgokkal, akkor legjobb, ha megkeresed a helyi falugazdászt, majd ő segít.
A szerződés miatt kell egy ügyvéd, aki szintén sokmindent elintéz, meg el tud mondani.
Hogy ott, arra a földre mennyi bérleti díj reális, azt meg csak helyben lehet megtudakolni. Érdeklődj helyi gazdáktól, földrulajdonosoktól, meg persze a már említett falugazdásztól. Ő hall ezt-azt, a semminél többet tud.
vegyél hozzá porszűrőt is (olyan mint egy vattakorong), csak kell hozzá egy műanyag "adapter" amit rápattintasz a szűrőbetétre, és a helyén tartja porszűrőt.
Megnöveli a szűrőbetét élettartamát, mert nem tömődik el a portól
Válasz Bárány #7728. hozzászólásáraigen. olyan a pereme, hogy visszahajlik, tömít rendesen, ki-belégzés membránon keresztül, nem az orrod mellett a szemüvegre megy
nálam egy permetezési kör 10-12 óra egy szusszra,
nem szokott gond lenni.
nekem is kellene már újat venni, mert lerihesedett a pántok gumija - 5 év alatt.
És a földalapú támogatást kinek kell igényelni? egyáltalán kapunk e ilyen formába jó lenne mert ami jár az kell hogy lehet igényelni földalapú támogatást?
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZOKAT
Jó napot 10 Hektár földet bérbe szeretnék adni de terményért cserébe mennyi terményt kérhetek hogy korrekt legyek és bérleti szerződést is irjúnk?
Előre is köszönöm a válaszokat
Válasz Bárány #7726. hozzászólásáraÉn 3M kétpatronos félálarcot használok permetezéshez ABEK I szűrő + porszűrővel, nincs vele gond, még a pántos fülvédő is felfér mellé.
Szemüveges kollégák!
Tudtok olyan porvédő maszkot, amit szemüveggel is lehet normálisan viselni?
Amit próbáltam, azokból az egyiknél párásodik a pápaszem a nem tökéletes zárás miatt, a másik meg úgy rögzítődik a fejen, hogy a szemüveget nem lehet stabilan feltenni.
Nem szeretem a Force, meg a Kentaur illatát...
Válasz kovacslaszlo8 #7719. hozzászólásáraOlyan helyre vidd ahol nem "nyönnyögnek". Autót is visznek műszakira karambolos javítás után , ha rendesen meg van csinálva át is engedik
Válasz mtz1221 #7722. hozzászólásáraZMAJ PP 5.3 van a forgalmiba, ugyan olyan az enyém is mint a kollégának a képen(csak normálisan van megcsinálva), de tényleg amit én láttam a környéken mindnek meg van ott hegesztve.Ezeknek ez a gyenge pontjuk, ha ez rendesen meg van erősítve más baj nincs velük.
Válasz csferri #7718. hozzászólásáraKöszi! Van hegesztő, meg is csinálja, nagyon olcsón meg tudom venni. Csak attól tartok, hogy a műszakin nyünnyögnek érte..
Itt egy őzikés leírás hozzá.
Ha jól veszem ki a
15/30 láb a +12 aksira van kötve egy 25Amperes biztivel
82 láb az egy vezérelt +12, amiben csak akkor van áram ha traki elvan indítva
31 láb meg a -12 az aksin
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHátulról belenézel ott van benne a +/- lelölés. Ha jól rémlik hátulról nézve a baloldali a + de nem 100%.
Kicsire meg azt kötsz amire szükséged van. Én nem használom sehol se.
Sorvezető, bálázógép, kamera, vetőgépek mind ilyenen kapnak áramot.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraGyujtás pozitív, monitoroknál stb mint főkapcsoló működik.
Olyan helyről kell neki adni ahol csak gyujtáskor van delej.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraEzen kár dühöngened.!Én sem értettem hozzá,s elfogadtam,hogy nem vagyok polihisztor.Mig szakertelem hijján lutriznék kicsapatod a gép biztijait,hivj egy hozzáértő villanyászt s kb 10 perc alatt berakja.... Az Mtz traktorunkba lett ilyen berakva anno a nyugati claas bálázó miatt.Egy kis biztosítékot is iktatott be közzé,s hátravitte az akku ládába.Többi nem érdekelt jó volt kötött volt áram slussz.Én egyszer raktam vissza pótkocsi széllessségjelző drótját.Barna sárgát felcseréltem szó szerint olvadtak el a billenőkapcsoló müanyagok az mtz ben.Söt mos van valami új szokás hogy a nyugati géphez kapcsolt eszköz balamelyik bekötését már nem úgy rakják.A sok panel meg kütyü miatt.Ki a fene tudja ezt lekövetni...Jobban jársz iszol egy sört míg egy hozzáértő meg berakja neked ezt a vacakot....
Válasz mtz1221 #7705. hozzászólásáraCsak akkor van rajta áram, ha elfordítod az indítókulcsot. (ráadod a gyújtást)
Erre az ágra ha jól emlékszem 10 Amperes biztosítékot szoktak tenni, valószíneg ez a kis pólus többel nem is terhelhető.
13055 hozzászólás
Válasz bodom26 #7753. hozzászólásáraEhhez kéne egy lábszelep is, mert ezt szivathatod egy életen át akkor sem jön a vìz. Mérd meg először a kutadban hol van a víz, mert az önfelszívós szivattyúk max 9 méterről szívják fel.
Válasz Dave #7752. hozzászólásáraEbben szerintem nincs belógó szál,rá van tolva a kútra!
Válasz Dave #7752. hozzászólásáraPersze két évig nem volt vele semmi. Ősszel meg rendben volt
Válasz bodom26 #7748. hozzászólásáraÉs még az sem derült ki milyen cső van a kútban...
Volt már olyan üzeme, hogy jól működött?
Válasz bodom26 #7750. hozzászólásáraTekerd be szigetelő szalaggal!!Úgy öntsd fel a szivattyút,és próba!
Válasz medikus #7749. hozzászólásáraNincs.
Rámelegítettem és bilinccsel rászoritottam a még viszonylag puha műanyagot
A szívó ágon van gumi tömítés? Vagy csak fel van tágítva,és rátolod a kútra!
Válasz bodom26 #7747. hozzászólására
Válasz Dave #7746. hozzászólásáraIlyen
Válasz bodom26 #7745. hozzászólásáraMilyen szivattyúról van amúgy szó?
Válasz bodom26 #7743. hozzászólásáraSemmi változás... a slagot csatlakoztatjuk a szivattyúra buborékok képződnek tehát lehet levegős de akkor hol mert a csatlakozásoknál nem lehet mert oda nemhogy egy gombostű fej hanem még egy baktérium is csak engedéllyel mehetne be...
Válasz bodom26 #7743. hozzászólásáraA szivattyú mivel csatlakozik a kútra?Műanyag? Vas?
Válasz medikus #7742. hozzászólásáraOk megnézem!
Nemsoká jelentkezem
Válasz bodom26 #7741. hozzászólásáraAzt kell elsőnek elhárítani!!!Ha gombostű fejnyi helyen levegőt szív,vége!Csináld meg a szivattyú csatlakozást biztosra!
Válasz medikus #7740. hozzászólásáraDe mintha szívna levegőt szörtyög ha nem is folyamatosan.
Válasz bodom26 #7739. hozzászólásáraSzivattyú nem szív levegőt?
Válasz medikus #7738. hozzászólásáraA kézi pumával sztem nincs gáz azzal jön a víz, hogy nehéz lenne e azt nem tudom megmondani nekem nem az. Viszont csinál egy olyat hogy a pumpa magától elkezd emelkedni mintha nyomná a nyomás vissza.
Válasz bodom26 #7737. hozzászólásáraA víz ott van,de kevés a szivattyúra! Lehet kézi pumpára is!!Nem nehéz húzni?
Válasz medikus #7736. hozzászólásáraDe ha leszedem a szivattyút a víz ott van csak mikor szívja 1/2 liter után csak a semmi jön azzal meg aligha nőnek a növények.
Attól még a válaszod ugyanez?
Válasz bodom26 #7735. hozzászólásáraVíz van,víz nincs!!!!!!Bedugult a szűrő!Lehet gyenge is a réteg!
Tisztelet!
Nagyvonalakban:
Szegedi kút, víz van, szivattyú van kettő is egy használt és azért lett véve az új mert azt hittem a régi ment C-vágányra, még sem jön a víz csak úgy mint mikor vizelsz a wc-be és lassan a végéhez közeledsz. Az elején van sugár valamennyi aztán abbamarad és végül már nem jön a víz. A kút egyébként kb. két éves.
Nem vagyok szakember, nem tudom ez mi lehet, ez a nem kicsit idegesitő jelenség..
Válasz ND #7732. hozzászólásáraKöszi, délután vásárlás!
Válasz gyaloglasvege #7730. hozzászólásáraHa ennyire mem vagy tisztában a dolgokkal, akkor legjobb, ha megkeresed a helyi falugazdászt, majd ő segít.
A szerződés miatt kell egy ügyvéd, aki szintén sokmindent elintéz, meg el tud mondani.
Hogy ott, arra a földre mennyi bérleti díj reális, azt meg csak helyben lehet megtudakolni. Érdeklődj helyi gazdáktól, földrulajdonosoktól, meg persze a már említett falugazdásztól. Ő hall ezt-azt, a semminél többet tud.
Válasz ND #7731. hozzászólásáraaz tényleg jó áron van
sok éve sokkal több volt.
vegyél hozzá porszűrőt is (olyan mint egy vattakorong), csak kell hozzá egy műanyag "adapter" amit rápattintasz a szűrőbetétre, és a helyén tartja porszűrőt.
Megnöveli a szűrőbetét élettartamát, mert nem tömődik el a portól
Válasz Bárány #7728. hozzászólásáraigen. olyan a pereme, hogy visszahajlik, tömít rendesen, ki-belégzés membránon keresztül, nem az orrod mellett a szemüvegre megy
nálam egy permetezési kör 10-12 óra egy szusszra,
nem szokott gond lenni.
nekem is kellene már újat venni, mert lerihesedett a pántok gumija - 5 év alatt.
a szűrőket évente cserélem általában
És a földalapú támogatást kinek kell igényelni? egyáltalán kapunk e ilyen formába jó lenne mert ami jár az kell hogy lehet igényelni földalapú támogatást?
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A VÁLASZOKAT
Jó napot 10 Hektár földet bérbe szeretnék adni de terményért cserébe mennyi terményt kérhetek hogy korrekt legyek és bérleti szerződést is irjúnk?
Előre is köszönöm a válaszokat
Válasz ND #7727. hozzászólásáraSzemüveggel rendesen lehet használni?
Ha jól nézem, épp akciós az Axiálnál.
Válasz Bárány #7726. hozzászólásáraÉn 3M kétpatronos félálarcot használok permetezéshez ABEK I szűrő + porszűrővel, nincs vele gond, még a pántos fülvédő is felfér mellé.
Szemüveges kollégák!
Tudtok olyan porvédő maszkot, amit szemüveggel is lehet normálisan viselni?
Amit próbáltam, azokból az egyiknél párásodik a pápaszem a nem tökéletes zárás miatt, a másik meg úgy rögzítődik a fejen, hogy a szemüveget nem lehet stabilan feltenni.
Nem szeretem a Force, meg a Kentaur illatát...
Válasz csferri #7724. hozzászólásáraOk, köszi a segítséget, nekifutunk...
Válasz kovacslaszlo8 #7719. hozzászólásáraOlyan helyre vidd ahol nem "nyönnyögnek". Autót is visznek műszakira karambolos javítás után , ha rendesen meg van csinálva át is engedik
Válasz mtz1221 #7722. hozzászólásáraZMAJ PP 5.3 van a forgalmiba, ugyan olyan az enyém is mint a kollégának a képen(csak normálisan van megcsinálva), de tényleg amit én láttam a környéken mindnek meg van ott hegesztve.Ezeknek ez a gyenge pontjuk, ha ez rendesen meg van erősítve más baj nincs velük.
Válasz csferri #7718. hozzászólásáraZmáj kocsi nem reped sehol ,40 évesen sem.Nálatok a
kikindaí pótokat forgalmazták anno,valamilyen oknál fogva zmáj néven.
Válasz medikus #7720. hozzászólásáraEgy tízezres pont eltakarja.
Válasz kovacslaszlo8 #7719. hozzászólásáraAkkor kérd kupec segítségét!!Az majd megmutatja hogyan kell azt szépen eltüntetni!
Válasz csferri #7718. hozzászólásáraKöszi! Van hegesztő, meg is csinálja, nagyon olcsón meg tudom venni. Csak attól tartok, hogy a műszakin nyünnyögnek érte..
Válasz kovacslaszlo8 #7716. hozzászólásáraGányolás, meg lehet azt szépen is csinálni. Amúgy ott mindegyik Zmaj kocsi elreped.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásárahttps://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjT9dCv1qrhAhXfIDQIHcbsDcgQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.briechle.de%2Fen%2FABS-EBS-Accessories%2FKN-ABSFT.html&psig=AOvVaw215-Pa_QbLYf2kmQ5dsx2M&ust=1554063054565003
Ha valamit kellene még forditani,csak irj!Szivesen megcsinálom.
Sziasztok!
Segítséget kérnék: az alvázon, a tartály feletti hegesztés az gyári vagy valami gányolás? Műszakin vajon átmenne?
Kösz mindenkinek a segítséget,össze állt a kép minden téren.
Kösz mindenkinek a segítséget,össze állt a kép minden téren.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraItt egy katalógus ahonnan a ISO vagy DIN számot kitudod lesni.
CONNESSIONI ELETTRICHE 2016
Ez egy DIN-9680 -as csati
Itt egy őzikés leírás hozzá.
Ha jól veszem ki a
15/30 láb a +12 aksira van kötve egy 25Amperes biztivel
82 láb az egy vezérelt +12, amiben csak akkor van áram ha traki elvan indítva
31 láb meg a -12 az aksin
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHátulról belenézel ott van benne a +/- lelölés. Ha jól rémlik hátulról nézve a baloldali a + de nem 100%.
Kicsire meg azt kötsz amire szükséged van. Én nem használom sehol se.
Sorvezető, bálázógép, kamera, vetőgépek mind ilyenen kapnak áramot.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraGyujtás pozitív, monitoroknál stb mint főkapcsoló működik.
Olyan helyről kell neki adni ahol csak gyujtáskor van delej.
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraHátuljába van számozás + 30,- 31
Válasz mtz1221 #7696. hozzászólásáraEzen kár dühöngened.!Én sem értettem hozzá,s elfogadtam,hogy nem vagyok polihisztor.Mig szakertelem hijján lutriznék kicsapatod a gép biztijait,hivj egy hozzáértő villanyászt s kb 10 perc alatt berakja.... Az Mtz traktorunkba lett ilyen berakva anno a nyugati claas bálázó miatt.Egy kis biztosítékot is iktatott be közzé,s hátravitte az akku ládába.Többi nem érdekelt jó volt kötött volt áram slussz.Én egyszer raktam vissza pótkocsi széllessségjelző drótját.Barna sárgát felcseréltem szó szerint olvadtak el a billenőkapcsoló müanyagok az mtz ben.Söt mos van valami új szokás hogy a nyugati géphez kapcsolt eszköz balamelyik bekötését már nem úgy rakják.A sok panel meg kütyü miatt.Ki a fene tudja ezt lekövetni...Jobban jársz iszol egy sört míg egy hozzáértő meg berakja neked ezt a vacakot....
Válasz Bárány #7706. hozzászólásáraOk értem.Akkor már csak azt kell kilámpáznom hogy az arag 180 hoz melyik ponton megy a +.
Válasz Bárány #7706. hozzászólásáraKicsi a dugalj legkisebb "lukja". Ezt értem rajta.
Válasz mtz1221 #7705. hozzászólásáraCsak akkor van rajta áram, ha elfordítod az indítókulcsot. (ráadod a gyújtást)
Erre az ágra ha jól emlékszem 10 Amperes biztosítékot szoktak tenni, valószíneg ez a kis pólus többel nem is terhelhető.