Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
köszönöm a hozzászolásokat tanácsokat.
ma beküldtem a feleségem a jegyzőhöz
azt mondta nem tud segíteni .beszéljek a tulajjal vagy jelentsem fel , neki már nincs ebben hatásköre.megint lett szólva hogy szüntesse meg ezt az irdatlan állapotot kap 1 hónapot hát kíváncsi leszek mi lesz belőle:))
sziasztok tippet szeretnék kérni ti mit tennétek a hejemben:
van egy darabka földem szántó és a szomszédoké is szántó kis csíkocskák fél hektár sincs.egyszer csak gondolt egyet a szomszéd és betelepítette akácával se szó se beszéd. a mesgyétől 50 cm re van az első sora mostanra már beárnyékol,belóg és elnyomja a terményemet ,karistolja a traktorom stb. mit tudnák vele kezdeni ? tanácsok:
SOS szükségem lenne családi gazdaság alapításához elfogadott szerződés mintára. Akinek van kérném küldje a molntimi@freemail.hu e-mail címre.
Előre is megköszönném
Válasz b.jani71 #5577. hozzászólásárarsv 701-et feljebb akasztott láncokkal ha túl nagy a tömeg akkor módosított vontatási pont+rögzítettkerék kb 4 méter szélesre terít.ilyet csak magyar mérnökök tudnak kitalálni olyan sokrétű gép.a pzk val meg se próbálja senki az ilyesmit mert szétnyílik mint a bicska.
Helló!
Segítséget kérnék, ha valakinek van HASSIA 19 soros gabonavetőgép könyve és nélkülözni tudja illetve valamilyen módon áttudná adni akár kölcsön is, nagyon megköszönném.
Válasz b.jani71 #5583. hozzászólásáraJól irjáka többiek a sima csillagkerekessel szét lehet dobatni az a titka hogy nem kell hogy leérjen a földre a foga hanem felette egy 1-2 centivel és akkor addig sodorja maga elött amig szét nem szorja vékonyan !
Válasz b.jani71 #5583. hozzászólásáraElvileg keresztbe kell forgatni a kerekeket, hogy az első kerék a következő mögé dobja a cuccot.Gondolom az irányítókereket is át kell állítani... És meg kell srégelni a placcot(a rendeket)... Szerintem így működne talán
Válasz ..MZ/X.. #5578. hozzászólásáraKöszi! Rendkezelőm nincs, de attól tartok, hogy elégé össze van lapulva (tiszta dudva), és a zúzó nem ér le annyira. Jelenleg még nem lehet a talajra menni, de majd megpróbálom.
Válasz b.jani71 #5577. hozzászólásáraMi rendterítővel szoktuk szétdobatni az ilyeneket. De ha nincs akkor marad a szárzúzó. Az szétvereti valamennyire.
Sziasztok!
Információs segítségre lenne szükségem. Eső előtt kb 20ha kukoricaszárat össze sodortam. Akkor még felénk nem mondott esőt, még is esett néhány mini, amitől már nem lehetett bálázni. Sajnos a harmat is csökkentette az esélyemet. Az óta több mint 100mm eső jött rá így teljesen tönkre ment. A kérdés a következő. mivel lehet szét veretni ezeket a leázott rendeket, hogy szántani lehessen.
Válasz roli555 #5571. hozzászólásáraElég a 110 es, kb 40-50 centit egymásban marad.De megint ha nem nagy az árkülönbség,akkor a 140 esből 5 perc alatt lehet 130-ast csinálni.
Na akkor már csak 1 kérdés 150en a távolságom amihez elég egy 110es kardán,mennyit csúszik az még szét?mert a következő méret ami van is készleten az 140es de attól meg tartok hogy nagyon nehézkes feltenni meg levenni...azért jobb egy kisebb kardán amit még széthúzhatok....
Valószínüleg hülye kérdés de inkább biztosra akarok menni.
Vettem egy szártépőt és most ahoz akarok kardánt venni és ahogy néztem a Habinál mindegyik kardánhoz más ''le''volt feltüntetve,akkor nekem a 80as mtzhez 80le körüli kardán kell?
Eltelt öt év az évfolyam találkozónk óta.
1980-ban végeztünk a Nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskolán.
Most nagyobb körben folyik a szervezés, ha lesz önjelölt, aki segít bennünket ebben.
Emlékeztek, hogy Majoros István (felettünk járt két évvel) a diploma osztója előtt motorjával találkozott a vágóasztallal felszerelt kombájnnal és emiatt nem vehette át a diplomát.
A fiatalabbak mindig jobban emlékeznek a nagy elődökre, mint fordítva. Ez elvileg így természetes.
Folyt. köv egy új topikban.
"Évfolyam találkozónk lesz".
Nekünk könnyen megy, mert minden ötödik évben óramű pontossággal érkezett a végzettek számára a hely és időpont megjelöléssel hol és mikor lesz a találkozó.
Válasz mtz1221 #5563. hozzászólásáraIgazából szántáshoz vettem én is, , de csak 3 vasú helti ágyeke, meg még az 1000 literes függ. permetező üzemel vele. De szerintem az enyém kissebb, majd holnap megnézem az adatait.
Válasz mtz1221 #5561. hozzászólásáraÉn igen használok, egy éve kb, erős masszív cucc, de szerintem egy 4-es vf ekéhez a 3. kat.-os kellene nem ez a 2-es.
13055 hozzászólás
Válasz colega #5608. hozzászólásáraFotó?
Válasz medikus #5607. hozzászólásáraKöszönöm! Behúzótekercs felfogatocsavarok távolsága 40mm zetorén széleseb
Válasz colega #5606. hozzászólásáraFotó nincs? A zetor indítóra Skoda behúzó járt!
Szép jó estét! Zetor öninditohoz keresek behúzotekercset,lengyel gyártmányú az őnindito segitséget előre is köszönőm
Válasz pápainyulas #5604. hozzászólásáraHasonlókat kamionbontóba találhatsz fülkebillentéshez használt kézi pumpák.
Sziasztok! A képen látható, vagy hasonló kézi olajpumpát keresek. Amennyiben valaki tud ilyet, kérem jelezze!
Üdv.
Az MVH oldalán a kárenyhitésben milyen formátomban kell a dátumot megadni, már probáltam mindenféleképpen de nem fogadja el.
Válasz vezír #5600. hozzászólásáraÜdv, gallyazd fel a Te oldaladon hogy ne zavarjon ha nem ért.
Válasz vezír #5600. hozzászólására".megint lett szólva hogy szüntesse meg ezt az irdatlan állapotot "
Ha a szólás ajánlott tértivevényes levélben történt, akkor talán jó.
De ezt érdemes lenne ügyvédtől is megkérdezni. Ők jobbak egy kicsit a fogalmazásban, mint mi itt.
köszönöm a hozzászolásokat tanácsokat.
ma beküldtem a feleségem a jegyzőhöz
azt mondta nem tud segíteni .beszéljek a tulajjal vagy jelentsem fel , neki már nincs ebben hatásköre.megint lett szólva hogy szüntesse meg ezt az irdatlan állapotot kap 1 hónapot hát kíváncsi leszek mi lesz belőle:))
Válasz vezír #5597. hozzászólására1,5m-ren belül nem lehet fát ültetni. Legalább is beltelken.
Válasz vezír #5597. hozzászólásáraMinél előbb! Van egy három éves állapotra vonatkozó szavály, ami után már nehéz ügy.
Válasz blink #5596. hozzászólásárahasznos :)
jelentsem fel a jegyzőnél?
http://www.complex.hu/kzldat/t0900037.htm/t0900037_8.htm
45. § (2)
Erdészeti hatósággal kell konzultálni.
sziasztok tippet szeretnék kérni ti mit tennétek a hejemben:
van egy darabka földem szántó és a szomszédoké is szántó kis csíkocskák fél hektár sincs.egyszer csak gondolt egyet a szomszéd és betelepítette akácával se szó se beszéd. a mesgyétől 50 cm re van az első sora mostanra már beárnyékol,belóg és elnyomja a terményemet ,karistolja a traktorom stb. mit tudnák vele kezdeni ? tanácsok:
Sziasztok!
SOS szükségem lenne családi gazdaság alapításához elfogadott szerződés mintára. Akinek van kérném küldje a molntimi@freemail.hu e-mail címre.
Előre is megköszönném
Válasz jozef19 #5592. hozzászólásáraUtánaérdeklődtem. Ideálisan két napon belül be kell(-ene) dolgozni.
Válasz Bárány #5591. hozzászólásáraNekem a múlt hónap vége óta úgy van ahogy kiszórtam,közben rájött ez a kis esö, már alig látszik nyomokban...
MAP-ot mennyi időn belül kell bedolgozni a talajba?
Ki lett szórva a tarlóra, de van egy kis gubanc.
Válasz b.jani71 #5577. hozzászólásárarsv 701-et feljebb akasztott láncokkal ha túl nagy a tömeg akkor módosított vontatási pont+rögzítettkerék kb 4 méter szélesre terít.ilyet csak magyar mérnökök tudnak kitalálni olyan sokrétű gép.a pzk val meg se próbálja senki az ilyesmit mert szétnyílik mint a bicska.
Helló!
Segítséget kérnék, ha valakinek van HASSIA 19 soros gabonavetőgép könyve és nélkülözni tudja illetve valamilyen módon áttudná adni akár kölcsön is, nagyon megköszönném.
Köszönöm az infókat!
Válasz b.jani71 #5583. hozzászólásáraJól irjáka többiek a sima csillagkerekessel szét lehet dobatni az a titka hogy nem kell hogy leérjen a földre a foga hanem felette egy 1-2 centivel és akkor addig sodorja maga elött amig szét nem szorja vékonyan !
Válasz b.jani71 #5583. hozzászólásáraElvileg keresztbe kell forgatni a kerekeket, hogy az első kerék a következő mögé dobja a cuccot.Gondolom az irányítókereket is át kell állítani... És meg kell srégelni a placcot(a rendeket)... Szerintem így működne talán
Válasz csoppika #5576. hozzászólására Köszi, ez az.
Válasz b.jani71 #5583. hozzászólásáraAnnak is jónak kell lenni,ugyan azon az elven működnek.
Válasz apuci #5582. hozzászólásáraNekem lengyel PZK7-es van. Nem tudom az mit csinálna.
Válasz b.jani71 #5581. hozzászólásáraCsillagkerekes,hasonló mint a Sokoró csak ez valami nyugati behozott eszköz
Válasz apuci #5580. hozzászólásáraMilyen típusú rendsodró volt?
Válasz b.jani71 #5577. hozzászólásáraMa egy gazdatársam rendsodróval terítette szét a rendeket,jól sikerült neki!
Válasz ..MZ/X.. #5578. hozzászólásáraKöszi! Rendkezelőm nincs, de attól tartok, hogy elégé össze van lapulva (tiszta dudva), és a zúzó nem ér le annyira. Jelenleg még nem lehet a talajra menni, de majd megpróbálom.
Válasz b.jani71 #5577. hozzászólásáraMi rendterítővel szoktuk szétdobatni az ilyeneket. De ha nincs akkor marad a szárzúzó. Az szétvereti valamennyire.
Sziasztok!
Információs segítségre lenne szükségem. Eső előtt kb 20ha kukoricaszárat össze sodortam. Akkor még felénk nem mondott esőt, még is esett néhány mini, amitől már nem lehetett bálázni. Sajnos a harmat is csökkentette az esélyemet. Az óta több mint 100mm eső jött rá így teljesen tönkre ment. A kérdés a következő. mivel lehet szét veretni ezeket a leázott rendeket, hogy szántani lehessen.
Válasz Netparaszt #5573. hozzászólásáraSzerintem megvan Renaud Vermande!
A képeknél látsz ilyent...
talán Bourgoin
Válasz Netparaszt #5573. hozzászólásáraHa kék lenne, azt mondanám, Frema...
Segítsetek már, ki gyártja ezeket a kis hidas gépeket?
Válasz roli555 #5571. hozzászólásáraElég a 110 es, kb 40-50 centit egymásban marad.De megint ha nem nagy az árkülönbség,akkor a 140 esből 5 perc alatt lehet 130-ast csinálni.
Na akkor már csak 1 kérdés 150en a távolságom amihez elég egy 110es kardán,mennyit csúszik az még szét?mert a következő méret ami van is készleten az 140es de attól meg tartok hogy nagyon nehézkes feltenni meg levenni...azért jobb egy kisebb kardán amit még széthúzhatok....
Válasz roli555 #5569. hozzászólásáraA 80 as mtz 60 lóerőt tud kardánon leadni.De nem nagy az árkülönbség nyugodtan vegyél 120 Le höz valót.
Valószínüleg hülye kérdés de inkább biztosra akarok menni.
Vettem egy szártépőt és most ahoz akarok kardánt venni és ahogy néztem a Habinál mindegyik kardánhoz más ''le''volt feltüntetve,akkor nekem a 80as mtzhez 80le körüli kardán kell?
Válasz mtz1221 #5561. hozzászólásáraSzia ,most néztem a tipust, ugyan ez van nekem is.
"Jó reggelt Vietnám!"
Eltelt öt év az évfolyam találkozónk óta.
1980-ban végeztünk a Nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskolán.
Most nagyobb körben folyik a szervezés, ha lesz önjelölt, aki segít bennünket ebben.
Emlékeztek, hogy Majoros István (felettünk járt két évvel) a diploma osztója előtt motorjával találkozott a vágóasztallal felszerelt kombájnnal és emiatt nem vehette át a diplomát.
A fiatalabbak mindig jobban emlékeznek a nagy elődökre, mint fordítva. Ez elvileg így természetes.
Folyt. köv egy új topikban.
"Évfolyam találkozónk lesz".
Nekünk könnyen megy, mert minden ötödik évben óramű pontossággal érkezett a végzettek számára a hely és időpont megjelöléssel hol és mikor lesz a találkozó.
Köszönet érte Tibinek és Lajosnak.
Most kell két kezdő szervező, mert ....
Válasz mtz1221 #5565. hozzászólásáraPersze, nagyon karaj, és ha enged a tömb a munkahenger akkor sem mozdul, van rajta az a 2-ős működésű zárószelep
Válasz VTR-es #5564. hozzászólásáraés az 1000 literest tudja mozgatni gond nélkül?
Válasz mtz1221 #5563. hozzászólásáraIgazából szántáshoz vettem én is, , de csak 3 vasú helti ágyeke, meg még az 1000 literes függ. permetező üzemel vele. De szerintem az enyém kissebb, majd holnap megnézem az adatait.
Válasz VTR-es #5562. hozzászólásáraIlyen lenne jó áron,miket emelsz vele?Nincs még vf ekém csak arra vok kíváncsi mit tudhat.
Válasz mtz1221 #5561. hozzászólásáraÉn igen használok, egy éve kb, erős masszív cucc, de szerintem egy 4-es vf ekéhez a 3. kat.-os kellene nem ez a 2-es.
Valaki használ e gránitos hidraulikus 3 pontot? milyen minőség lehet? A 70es henger meg a 35-ös szár az elbírhat egy 4 vasú váltva forgatós ekével?https://www.granit-parts.hu/product/Traktor-alkatreszek/H%C3%A1rompontos-alkatreszek/GRANIT-hidraulikus-fels%C5%91-korm%C3%A1nyr%C3%BAd/Fels%C5%91-korm%C3%A1nyr%C3%BAd-fog%C3%B3horoggal-es-goembcsukl%C3%B3val/20010572
Válasz SanyóÓ #5559. hozzászólásáraValamelyik GPS-es topicban (talán a sorvezetőkben?) valaki dícsérte. Keress vissza!