Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Jobban jársz ha megkérdezel valaki helyit, idősebbet, aki képben van a dolgokkal. Földhivatal ilyenre szerintem nem kapható. Esetleg ha ismerősöd van, de már azt se lehet h csak úgy belenéz az adatokba, már azt is regisztrálja a rendszer.
Sziasztok!
Van itt valaki aki jártas a földhivatali ügyekben?
Ha én bemegyek a hivatalba és megkérdezem tőlük, hogy X település külterületén hol van tanya, major (lényeg hogy lehessen rá építési engedélyt kérni) akkor kiadják a helyrajzi számot, meg tulajt? Vagy ne is álmodjak ilyesmiről?
Pontosan! Akartam mondani, az amcsiknál illetve az ázsiai országokban elég sok hatsós traktor van. Arra amire mi használjuk majd bőven megfelel, és mivel felénk eléggé kis parcellákban vannak a földek sokkal könnyebb vele a fordulás.
Amúgy nemrég voltunk kipróbálni ekével. Így, hogy száraz a föld semmi különbség nincs a 4X4-es JD 6200-hoz képest.
Valószínű mire kapok választ, az egyik traktor meg lesz véve..
Szóval, a lentebb említett JD 2850, illetve Maxxum 5120 közül egyiket sem vettük meg...
Viszont most is találtunk két gépet, ami közül választani kellene:
John Deere 6100, 1996, 2WD (van benne fold terület merő[nem tudom mi ennek a neve])
Massey Ferguson 3065, 1992, 4WD
Mindkettőt láttuk élőben(+próba), nagyon jó állapotúak. Nemrég lettek behozva (100% egyikhez sem volt nyúlva, nem voltak javítva, nincsenek újrafestve)
Amire leginkább használnánk: vetés SPC4 illetve Reform Semo 88-al, gyomirtózás (400L függesztett), bálázás JD 332-el, korkasza (185 cm), ritkán szántás, tárcsázás.
Nem is gondolkodnánk a John Deere 6100-on, csak annyi, hogy az csak hatsós...
Szóval ennek tudatában melyiket mondanátok jobb választásnak?
A képen FELDHERR vetőgép látható, nekünk is ilyen van, mi kukoricát és héj nélküli tökmagot szoktunk vele vetni. Kukorica esetén legkisebb fogaskerék és a képen látható tárcsa szokott lenni a beállítás, tökmag esetén ugyan úgy kis kerék de a tárcsa ebben az esetben csak 4 lyukas.
Alkatrész esetén esztergálás után biztosított.
Nem vettük meg egyiket sem (nem a gumik miatt)... pedig most nagyon szükség lenne egy másik gépre, de nagyon nehéz találni, lassan fél éve keresünk, eddig sikertelenül.
Én se nem kérek kölcsön, se nem adok kölcsön munkagépet!!! Nagyon ismerem azt, hogy mindenki nagyon szereti kölcsönkérni, de ha elromlik, vagy eltörik valami, javítsa meg a tulaj. Eleget javítottam mások után. Ha nekem kellene valamilyen munkagép, ami nincsen, inkáb kifizetem szolgáltatásban, minthogy valakitől kölcsönkérjem.
Igen, értem!
Most nézték meg apámék a JD-t jobban, tuti nem vesszük meg. Most mennek megnézni a Maxxum-ot.
Szóval, mehet mindkét traktorba John Deere Hy-Gard olaj?
Kölcsön kérni pont ezért is, SOHA semmi olyat nem kérünk amin munkahengerek vannak.
úgy értetted, hogy a munkagépekbe is cserélje egyformára. mert ugye, ha kölcsön kér valakitől egy más olajjal üzemelőt, attól, még lehet kár belőle, amikor visszaadják neki a kevert olajú munkagépét.
Sziasztok!
Szeretnénk egy kisebb 75-90 LE-s traktort vásárolni.
Jelenleg, egy JD 6200-k, van. Ez mellé kellene még egy. Használtan tudunk venni csak.
Eddigi használat alapján, a JD bevált, nem volt vele komolyabb gond.
Kérdés az lenne, mi lenne jobb választás a kettő közül:
John Deere 2850 1989-es évjárat.
Case Maxxum 5120 1996-es évjárat.
Az ár körülbelül mindkettőnél ugyanaz (10000-11000 Euro).
Szóval melyik lenne jobb választás? Mik a tapasztalatok a Case IH-val, illetve konkrétan a Maxxum szériával? (A JD-t voltunk megnézni, szép állapotban van, a Case-t nem láttuk élőben, mivel a hátsó gumi 16.9 széles, azzal kicsit körülményes a gyomirtózás, de lehet ennek ellenére is megvennék ha rendben van, es azt mondjatok hogy nem rossz)
Még valami, ha tegyük fel a Case marad.
A John Deere-ba, csak JD Hy-Gard hidraulika olajat teszünk. Gondolom a Case-ba, meg valószínű más olajat. Nem lesz gond belőle, ha mondjuk mindkét traktorral ugyanazt a tárcsát/pótkocsit használjuk, nem baj ha keveredik az olaj?
Vagy tehetünk a Case-ba is Hy-Gard olajat?
Ahol hidraulika cső préseléssel foglalkoznak, ott biztos tudnak neked csinálni. Pl. SKF üzletházak. De gondolom sok más helyen csinálnak ilyet. Akár úgy, hogy a régi tömlőt a szakadás helyén kettévágni, és préselni rá közbetétet, vagy 2 menetes véget, amit aztán összetekersz és új cső sem kell.
üdv mindenkinek!!s.os.be kéne nekem egy kercher k4 hez magasnyomásu mosótömlö.,a régi elszakatt.valami kiindulo pontot tudnátok nekem adni,hogy hol lehet ilyet kapni??
Sziasztok vinének tőlem el 8db nagy súlyú bikàt EKR kódot hogyan kell lekérnem szàllítás előtt valaki eltudná nekem magyarázni pontosan a menetét ? smile confusedmert sajnos még nem csináltam egyszer sem nagyon meg köszönném! smile blushing
Tisztelt Fórumozók,azt szeretném megkérdezni,hogy a képen látható vetőgép milyen típusú lehet,esetleg van-e valakinek, leírás hozzá? Nincs rajta adattábla,kellene hozzá 1-2 műanyag alkatrész,legyártatni is lehet,de ha lehet vásárolni úgy biztosan gyorsabb is meg kedvezőbb is,talán!!!Véleményt is írhattok evvel a típussal kapcsolatban már akinek van!!!Köszönöm!!!
Szerintem jobb ha a 11x30 megoldást választja és 14 tárcsával vagy csinál hozzá egy 16 tárcsát. Ezzel a megoldással a vetőtengely kevesebbet forog és tovább bírja.
58072szem
70cm
14furat
9 fogas hajtja 22fogast
24.6centi tőtáv.
De ha rákeresel hogy: spc kezelési
A hanki ker felrakta az egesz könyvet abban nagyon jo tablazat van mindenfele magra.
Sziasztok!
Spc vetőgéphez érdekelne beállítási adat. Napraforgó lenne vetve RAGT Mooglli a mag. 55000szem/ha. Ehhez milyen lyuktárcsát, és milyen fogaskerék áttételt javasoltok?
Kösz.
Válasz #5162. hozzászólásra
Az anyag 120x120x6mm zártszelvény,hogy ne rugózzon a váz!Volt hogy a gyenge váz,ledobta az árokba a vágóasztalt!!Mint az ijj,le lőtte!Nem nálam!
Az enyém így nézett ki!E kombájn mintára készült,de a tengelyen nem teljesen középen volt a fő gerenda,mert akkor a kerék akadályozta volna a letételt!A felhordó alja hozzá ért volna a kerékhez.
13059 hozzászólás
Válasz #5211. hozzászólásra
Köszi az infót!
Válasz #5209. hozzászólásra
Jobban jársz ha megkérdezel valaki helyit, idősebbet, aki képben van a dolgokkal. Földhivatal ilyenre szerintem nem kapható. Esetleg ha ismerősöd van, de már azt se lehet h csak úgy belenéz az adatokba, már azt is regisztrálja a rendszer.
Sziasztok!
Érdeklödni szeretnék nincs valakinek Fiat 110-90 traktorhoz használt kompresszora?
Sziasztok!
Van itt valaki aki jártas a földhivatali ügyekben?
Ha én bemegyek a hivatalba és megkérdezem tőlük, hogy X település külterületén hol van tanya, major (lényeg hogy lehessen rá építési engedélyt kérni) akkor kiadják a helyrajzi számot, meg tulajt? Vagy ne is álmodjak ilyesmiről?
Válasz #5191. hozzászólásra
Szia,küldtem e-mailt!!!
Válasz #5206. hozzászólásra
Bocsi
Válasz #5205. hozzászólásra
Mail ment újra.
(A többiek már biztos unják. )
persze minden nap fent vagyok. most is!
akkor küldd el légyszíves még 1x mert letiltott az e-mail címem most élesztettem újra!
Válasz #5203. hozzászólásra
Elvileg megkapod emailben. Arra a címre, amivel itt regisztráltál.
De ránéztél egyáltalán a FB-on az üzeneteidre?
Válasz #5202. hozzászólásra
na és azt hol kellene megnéznem ?
Válasz #5201. hozzászólásra
Akkor lehet, hogy másnak küldtem?
Most írtam itt is privátban.
És előre is kösz!
Válasz #5200. hozzászólásra
nem. pedig vártam is! Gondoltam szólok itt
Válasz #5199. hozzászólásra
FB-on üzenetben elküldtem. Nem ért oda?
Válasz #5198. hozzászólásra
szia bárány! Jövöhéten úgy néz ki hogy vetem a piros kukit! Elküldöd a címed?
Válasz #5175. hozzászólásra
Nem tudom, aktuális-e még, de Karcherhez itt szinte minden van:
http://karcheraruhaz.hu/
Amúgy, ezt vettük meg:
http://olx.ro/oferta/tractor-jonh-deere-ID3h3Ep.html#4c5359b3bb
Válasz #5195. hozzászólásra
Pontosan! Akartam mondani, az amcsiknál illetve az ázsiai országokban elég sok hatsós traktor van. Arra amire mi használjuk majd bőven megfelel, és mivel felénk eléggé kis parcellákban vannak a földek sokkal könnyebb vele a fordulás.
Amúgy nemrég voltunk kipróbálni ekével. Így, hogy száraz a föld semmi különbség nincs a 4X4-es JD 6200-hoz képest.
Válasz #5194. hozzászólásra
Amiket írt munkákat, nem létfontosságú, +usában van sok a nagy jd-k ből is mezíítlábas, valamit csak látnak benne.
Válasz #5193. hozzászólásra
kétkerék meghajtású traktornak én személy szerint nemsok értelmét látom 30-40 lóerő felett.
Válasz #5192. hozzászólásra
A John Deere 6100 maradt!
Valószínű mire kapok választ, az egyik traktor meg lesz véve..
Szóval, a lentebb említett JD 2850, illetve Maxxum 5120 közül egyiket sem vettük meg...
Viszont most is találtunk két gépet, ami közül választani kellene:
John Deere 6100, 1996, 2WD (van benne fold terület merő[nem tudom mi ennek a neve])
Massey Ferguson 3065, 1992, 4WD
Mindkettőt láttuk élőben(+próba), nagyon jó állapotúak. Nemrég lettek behozva (100% egyikhez sem volt nyúlva, nem voltak javítva, nincsenek újrafestve)
Amire leginkább használnánk: vetés SPC4 illetve Reform Semo 88-al, gyomirtózás (400L függesztett), bálázás JD 332-el, korkasza (185 cm), ritkán szántás, tárcsázás.
Nem is gondolkodnánk a John Deere 6100-on, csak annyi, hogy az csak hatsós...
Szóval ennek tudatában melyiket mondanátok jobb választásnak?
Válasz #5172. hozzászólásra
Szia Zoli!
A képen FELDHERR vetőgép látható, nekünk is ilyen van, mi kukoricát és héj nélküli tökmagot szoktunk vele vetni. Kukorica esetén legkisebb fogaskerék és a képen látható tárcsa szokott lenni a beállítás, tökmag esetén ugyan úgy kis kerék de a tárcsa ebben az esetben csak 4 lyukas.
Alkatrész esetén esztergálás után biztosított.
Nekünk bevált!
Válasz #5187. hozzászólásra
Nem vettük meg egyiket sem (nem a gumik miatt)... pedig most nagyon szükség lenne egy másik gépre, de nagyon nehéz találni, lassan fél éve keresünk, eddig sikertelenül.
Válasz #5188. hozzászólásra
egy rokonom mondta vala... asszonyt,gépet kölcsön nem adunk!!!!! isten nyugosztalja....
Válasz #5184. hozzászólásra
Én se nem kérek kölcsön, se nem adok kölcsön munkagépet!!! Nagyon ismerem azt, hogy mindenki nagyon szereti kölcsönkérni, de ha elromlik, vagy eltörik valami, javítsa meg a tulaj. Eleget javítottam mások után. Ha nekem kellene valamilyen munkagép, ami nincsen, inkáb kifizetem szolgáltatásban, minthogy valakitől kölcsönkérjem.
Válasz #5185. hozzászólásra
Úgy nézem,ide kell egyből 4 új gumi!!Bár mennyire is ki van fényezve,köröm nincs rajta!
Forrás 2000 axi permetezőnek a vonórúdját szedte már ki valaki?
Át szeretném alakítani nyomkövetősre és ahhoz ki kellene szednem.
De annyira bele van rohadva, hogy meg se moccan a csavart már sikerült kiszednem, de maga a rúd egyszerűen nem akar kijönni.
a rúd tömör végig vagy csak a csavarnál van belehegesztve?
Igen, értem!
Most nézték meg apámék a JD-t jobban, tuti nem vesszük meg. Most mennek megnézni a Maxxum-ot.
Szóval, mehet mindkét traktorba John Deere Hy-Gard olaj?
Kölcsön kérni pont ezért is, SOHA semmi olyat nem kérünk amin munkahengerek vannak.
A Case Maxxum 5120-ról valaki, véleményt?
Itt a hirdetés: http://olx.ro/oferta/tractor-case-5120-international-an-96-ID3Jhk7.html#07be7b785b;promoted
Válasz #5183. hozzászólásra
"a traktorokba egyforma olajak"
úgy értetted, hogy a munkagépekbe is cserélje egyformára. mert ugye, ha kölcsön kér valakitől egy más olajjal üzemelőt, attól, még lehet kár belőle, amikor visszaadják neki a kevert olajú munkagépét.
Válasz #5181. hozzászólásra
Tegyél a traktorokba egyforma olajak. Én is így üzemeltetem a gépparkom különböző márkájú traktorokkal, és nincsen gond a gépátakasztásokkal.
Válasz #5181. hozzászólásra
"nem baj ha keveredik az olaj?"
Van olyan olaj, ami nem keveredhet.
Akár a szivattyút is tönkreteheti.
Sziasztok!
Szeretnénk egy kisebb 75-90 LE-s traktort vásárolni.
Jelenleg, egy JD 6200-k, van. Ez mellé kellene még egy. Használtan tudunk venni csak.
Eddigi használat alapján, a JD bevált, nem volt vele komolyabb gond.
Kérdés az lenne, mi lenne jobb választás a kettő közül:
John Deere 2850 1989-es évjárat.
Case Maxxum 5120 1996-es évjárat.
Az ár körülbelül mindkettőnél ugyanaz (10000-11000 Euro).
Szóval melyik lenne jobb választás? Mik a tapasztalatok a Case IH-val, illetve konkrétan a Maxxum szériával? (A JD-t voltunk megnézni, szép állapotban van, a Case-t nem láttuk élőben, mivel a hátsó gumi 16.9 széles, azzal kicsit körülményes a gyomirtózás, de lehet ennek ellenére is megvennék ha rendben van, es azt mondjatok hogy nem rossz)
Még valami, ha tegyük fel a Case marad.
A John Deere-ba, csak JD Hy-Gard hidraulika olajat teszünk. Gondolom a Case-ba, meg valószínű más olajat. Nem lesz gond belőle, ha mondjuk mindkét traktorral ugyanazt a tárcsát/pótkocsit használjuk, nem baj ha keveredik az olaj?
Vagy tehetünk a Case-ba is Hy-Gard olajat?
(Fontos lenne)
Köszönöm!
Válasz #5174. hozzászólásra
Birtokvita?
Tapasztalat, ......
Válasz #5178. hozzászólásra
Lehet, hogy csak 40 kg van.
Lucerna magja valakinek nincs véletlenül? 50 kgkellene.
Válasz #5176. hozzászólásra
jó rendben,köszönöm az infót!
Válasz #5175. hozzászólásra
Ahol hidraulika cső préseléssel foglalkoznak, ott biztos tudnak neked csinálni. Pl. SKF üzletházak. De gondolom sok más helyen csinálnak ilyet. Akár úgy, hogy a régi tömlőt a szakadás helyén kettévágni, és préselni rá közbetétet, vagy 2 menetes véget, amit aztán összetekersz és új cső sem kell.
üdv mindenkinek!!s.os.be kéne nekem egy kercher k4 hez magasnyomásu mosótömlö.,a régi elszakatt.valami kiindulo pontot tudnátok nekem adni,hogy hol lehet ilyet kapni??
"Ismerősöm" osztatlan közösben birtokvitába keveredett az új vevővel, illetve támogatás igénylővel.
Az igényelt terület fele fedésben van.
A bíróságon tudja bizonyítani, hogy az egészet ő használta.
Mire lehet számítani a bírósági döntésnél?
Tapasztalat ötlet, javaslat?
Ha van, megköszönöm.
Sziasztok vinének tőlem el 8db nagy súlyú bikàt EKR kódot hogyan kell lekérnem szàllítás előtt valaki eltudná nekem magyarázni pontosan a menetét ? smile confusedmert sajnos még nem csináltam egyszer sem nagyon meg köszönném! smile blushing
Tisztelt Fórumozók,azt szeretném megkérdezni,hogy a képen látható vetőgép milyen típusú lehet,esetleg van-e valakinek, leírás hozzá? Nincs rajta adattábla,kellene hozzá 1-2 műanyag alkatrész,legyártatni is lehet,de ha lehet vásárolni úgy biztosan gyorsabb is meg kedvezőbb is,talán!!!Véleményt is írhattok evvel a típussal kapcsolatban már akinek van!!!Köszönöm!!!
Tisztelt Kollegák,
5 Le felett milyen rotációs kapát érdemes megvenni. 2000nm kertbe kellene.
Köszönöm
Válasz #5169. hozzászólásra
Igen,mi is a nagyobb kerékkel vetettünk,16 lyukas tárcsával.A lánc is kevésbé kopik így.
Válasz #5167. hozzászólásra
Szerintem jobb ha a 11x30 megoldást választja és 14 tárcsával vagy csinál hozzá egy 16 tárcsát. Ezzel a megoldással a vetőtengely kevesebbet forog és tovább bírja.
Válasz #5167. hozzászólásra
Köszönöm...
Válasz #5166. hozzászólásra
58072szem
70cm
14furat
9 fogas hajtja 22fogast
24.6centi tőtáv.
De ha rákeresel hogy: spc kezelési
A hanki ker felrakta az egesz könyvet abban nagyon jo tablazat van mindenfele magra.
Sziasztok!
Spc vetőgéphez érdekelne beállítási adat. Napraforgó lenne vetve RAGT Mooglli a mag. 55000szem/ha. Ehhez milyen lyuktárcsát, és milyen fogaskerék áttételt javasoltok?
Kösz.
Keresek PIGOLI szemenkénti vetőgéphez magtartályt.
Az anyag 120x120x6mm zártszelvény,hogy ne rugózzon a váz!Volt hogy a gyenge váz,ledobta az árokba a vágóasztalt!!Mint az ijj,le lőtte!Nem nálam!
Az enyém így nézett ki!E kombájn mintára készült,de a tengelyen nem teljesen középen volt a fő gerenda,mert akkor a kerék akadályozta volna a letételt!A felhordó alja hozzá ért volna a kerékhez.