Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Helló!
Köszönöm az ötleteket és a segítséget,egyenlőre forró vízzel próbálkozom.
Tegnap megpróbáltam és ma este meg is ismételtem, hogy minden lyukba 2-3 dl gázolaj rá gyorsan 5-6l forró víz+egy tégla.
Úgy tűnik ma már kevesebben voltak mint tegnap,hátha működik.
Ismerős adott kölcsön méhészkalapot meg ruhát,így sokkal bátrabb vagyok!!
Elhagyott vakond járatokba költöztek be,ezért nehéz hozzájuk férni.
Válasz #3797. hozzászólásra
Én a lódarazsakra is egy jó módszert találtam ik. Szerintem erre is jó
Rágcsáló fogó ragasztót kensz egy kartondarabra, és a bejárathoz teszed. Ami beleragad, leadja a vészjelt vagy mit, mert a z összes elkezdi támadni a papírt, és beleragadnak.
Kiírthatatlannak tartott helyeken is megszabadultam már így darazsaktól.
Wd-40 csavarlazitonŕl nincs jobb szer.Nem ugy hat mint a chematox,hogy pirretroid alapu rovarölö,tehŕt a ducidegrenaszert teszi galyra,s mîg döglödik ,meg hat az idegméreg,megvadulnak.Hanem ugyan nem rovarirto,de a TRACHEATÜDEJÉBE bekerülve,az az olajos lötty aeroszol formŕlyŕban,egyböl lefullasztja.Nincs repkedčs+tŕmadŕs.potyognak.Az öntözödobokbol igy jol ki lehet irtani.Földböl?Lehet rŕjuk kéne boritani vagy 1köbméter földet,vagy berotŕlni,vagy tüzet rakni felette,s míg elčg a tŕbortüz kaputt.
Helló!
Én rendszeresen gázolajjal irtom őket. Elég csak lefecskendezni és nem kap a teste oxigént és néhány másodperc múlva megmerednek. Nappal is lehet csak olyankor a legtöbb kint van fészekből nem bírod kiirtani mindet, de biztos abba a fészekbe nem ülnek be többet.
Kombájnból a chemtoxos darázsirtó nagyon jó munkát végzett. Mnit a rajzfilmekbe amelyik bekapja annak egíből vége leesik, ecs centit se repül tovább. De ha az kevés akkor pörzsölő.... de azzal ésszel, nehogy teleengedd a járatukat gázzal és felrobbantsd mert akkor könnyen földhöz vághat téged is.
Hajnalba felkelsz és jól be sprézed őket minden lukjukon,a lényeg hogy hajnalba csináld mert olyankor hűvösebb van és nem repülnek és az összes bent van olyankor.
Én gázolajat öntöttem a lukba 2 litert és meggyújtottam mind elpusztult.
Valami gázosodó pocok írtó kellene. ( esetleg a füstpatront is meglehetne próbálni)
Másik megoldás, teszel egy tál vizet ( egy kis rovarölővel ) a kijáratuk közelébe. Ilyen melegben mind rá megy.
Helló!
Földbe beköltözött darazsak kiirtására kérek tanácsot:
Tüzet, vizet már kipróbáltam.Lefújni lehetetlen,agresszívek nagyon támadnak,már bekaptunk jó pár csípést.Betömni sem tudom mert több kijárat is van,és másnapra kiássák magukat.
Segítség!!
Ez még Ditroit Diesel.... Én semmit, csak javítom egy cimbinek. Szalmát szokott aprítani a csirkéseknek-némi siló-szója szalma(pelletesek) Segítek felhajtani neki alkatrészt.
Heston??Hát mit csinálsz te még azzal?Nekem volt egy jó pár minden féle
adapterrel,de egy pár éve beolvasztattam őket.Egy cat motort hagytam meg
meg egy pár új ékszíjat.
Már nálam is volt hasonló gond, szedd ki a biztosítékot meg a reléket és mindent dugjál vissza újból esetleg picit kapard meg az érintkezőket a bicskád élével, szerintem csak kontakt hiba az egész!!
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, 208as megáról van szó. Pár napja azzal szórakozik, hogy nem akarja elindítani a cséplést hiába bekapcsolom a kapcsolónál.. Majd pedig egyet gondol és elindul mikor bekapcsolom..aztán újra nem. Merre keresendő a hiba? ha valakinek van ötlete kérem írjon! Előre is köszönöm! üdv
Mivel ez SOS oldal, ajánlom a szolgáltatásaimat, hiszen én ezért vagyok, és ebből élek.
-autóhütő, vizhütő, olajhutő, intercooler, hőcserélő javítás - felújítás
-aluminium hegesztés, awi hegesztés
-műanyag hegesztés
-forrasztás, ragasztás, technikai ragasztás
-üvegszálas javítás, üvegszálazás
-üveg és szélvédő polirozás
-szélvédő javítás
-üzemanyag tartály, motor tank javítás
Kiszállás bármikor bárhova!
Haszonjárművek hétvégi ügyelete!
Számla, garancia, országos referencia!
T: 06702510422
http://jarmuipariszolgaltato.hupont.hu
Válasz #3784. hozzászólásra
Hali!
A gyújtótekercs és a mágnes közé teszel egy papírlapot,neki nyomod a tekercset és lerögzíted. Kb:0.2mm a hézag. Más állítási lehetőség nincs.
boltba lehet venni vakond riasztot ...mozgás érzékelös és ha beindul akkor rezeg és ettöl megijednek és tovább állnak a turásba kell bedugni van napelemes változat is .....
Tud valaki tanácsot adni, hogy mi módon lehetne at udvaromban lévő vakondot eltüntetni??? Nem akarom megölni, mert nem illik, de mit lehet tenni? Vízzel nem tudtam kimosni, vettem epres golyócskát azt meg kitúrta, bodzaágat dugtam a túrásba, máshol túrt!!!!
Létezik csapda? Figyeltem órákat, és akkor nem túrt! Nincs időm lesegetni sajna.
Segítséget szeretnék kérni
Gépkönyvet ill alkatrész katalógust keresek
szlovén gyártmányú kis kockabálázóhoz
-panagra B 344, panonia B 344
Ki milyen néven ismeri
Ezt lehet érezni, de tényleg akkor max 3 mm-körül, holnap majd szétszedem és megvizsgálom, amúgy az olajba volt egy kevés fémforgács is, az egyik fog sarka letört és bedolgozta a többi lehet ez a forgács baszott be a csapágynak is így jobban belegondolva
ja majd holnap megnézem mi lehet a baja szerinted a házsó keréknek szabad kotyognia?? ha oldalról nézve lökdösöm mozgatom akkor kb 1-2 mm-t mozdul a külső kerületén, nemtudom hogy ez természetes-e több kérdésem mára nincs
csapágyhoz nem nyúltam csak levettem ennek a fedelét jött ki féltengelyestől meg minden, bekentem pasztával (mert folyt) és visszaraktam, felraktam a kereket és akkor vettem észre hogy csak pizit mozdul jobbra balra mintha valami fogaskerék megvolna szorulva és csak annyit mozdul amennyit a fogaskerék enged utána mondom megnézem a másik oldalt az meg forog rendesen mind egy holnap szétszedem mégegyszer és megnézem mi van vele
a rázkodás meg csak bizonyos sebességnél van nem ? nekem minden gyorsitásnál rázkodik minden jo uton is és semmi baja szoval szerintem az azért van mert jo lett a csapágyad
igen elöl mindkét oldalt mindkét csapágy plusz a szimering is de a hátulja most jobban aggaszt az egyik felét szétszedtem összeraktam erre meg se mozdul a kerék egyszerűen nem lehet körbeforgatni, azt nemtudom előtte lehetett-e de most meg se mozdul se előre se hátra (nincs sebességbe se kézifék se semmi meg a másik oldala az forog rendesen)
Valaki még annyi hogy nagyobb sebességben "ritmikusan" rázkódik az egész gép de legjobban a kipufogón lehet látni... az első kerékcsapágyak mindkét oldalon ki lettek már cserélve
Sziasztok, most reggel felemeltem a traktor (landini 8550) hátulját és azt vettem észre hogy ha "lökdösöm a kereket függőlegesen egy kicsit kottyan" szerintem ez nem éppen természetes.... Csapágyas lehet?? A kerčkanyá jól megvannak húzva
13055 hozzászólás
Helló!
Köszönöm az ötleteket és a segítséget,egyenlőre forró vízzel próbálkozom.
Tegnap megpróbáltam és ma este meg is ismételtem, hogy minden lyukba 2-3 dl gázolaj rá gyorsan 5-6l forró víz+egy tégla.
Úgy tűnik ma már kevesebben voltak mint tegnap,hátha működik.
Ismerős adott kölcsön méhészkalapot meg ruhát,így sokkal bátrabb vagyok!!
Elhagyott vakond járatokba költöztek be,ezért nehéz hozzájuk férni.
Én a lódarazsakra is egy jó módszert találtam ik. Szerintem erre is jó
Rágcsáló fogó ragasztót kensz egy kartondarabra, és a bejárathoz teszed. Ami beleragad, leadja a vészjelt vagy mit, mert a z összes elkezdi támadni a papírt, és beleragadnak.
Kiírthatatlannak tartott helyeken is megszabadultam már így darazsaktól.
Wd-40 csavarlazitonŕl nincs jobb szer.Nem ugy hat mint a chematox,hogy pirretroid alapu rovarölö,tehŕt a ducidegrenaszert teszi galyra,s mîg döglödik ,meg hat az idegméreg,megvadulnak.Hanem ugyan nem rovarirto,de a TRACHEATÜDEJÉBE bekerülve,az az olajos lötty aeroszol formŕlyŕban,egyböl lefullasztja.Nincs repkedčs+tŕmadŕs.potyognak.Az öntözödobokbol igy jol ki lehet irtani.Földböl?Lehet rŕjuk kéne boritani vagy 1köbméter földet,vagy berotŕlni,vagy tüzet rakni felette,s míg elčg a tŕbortüz kaputt.
Helló!
Én rendszeresen gázolajjal irtom őket. Elég csak lefecskendezni és nem kap a teste oxigént és néhány másodperc múlva megmerednek. Nappal is lehet csak olyankor a legtöbb kint van fészekből nem bírod kiirtani mindet, de biztos abba a fészekbe nem ülnek be többet.
Válasz #3796. hozzászólásra
Na jó lett a paripa????????????
Kombájnból a chemtoxos darázsirtó nagyon jó munkát végzett. Mnit a rajzfilmekbe amelyik bekapja annak egíből vége leesik, ecs centit se repül tovább. De ha az kevés akkor pörzsölő.... de azzal ésszel, nehogy teleengedd a járatukat gázzal és felrobbantsd mert akkor könnyen földhöz vághat téged is.
Hajnalba felkelsz és jól be sprézed őket minden lukjukon,a lényeg hogy hajnalba csináld mert olyankor hűvösebb van és nem repülnek és az összes bent van olyankor.
Én gázolajat öntöttem a lukba 2 litert és meggyújtottam mind elpusztult.
Valami gázosodó pocok írtó kellene. ( esetleg a füstpatront is meglehetne próbálni)
Másik megoldás, teszel egy tál vizet ( egy kis rovarölővel ) a kijáratuk közelébe. Ilyen melegben mind rá megy.
Helló!
Földbe beköltözött darazsak kiirtására kérek tanácsot:
Tüzet, vizet már kipróbáltam.Lefújni lehetetlen,agresszívek nagyon támadnak,már bekaptunk jó pár csípést.Betömni sem tudom mert több kijárat is van,és másnapra kiássák magukat.
Segítség!!
Köszi ARES, megpróbálom.. hátha elfelejti a morcoskodást! üdv
Válasz #3794. hozzászólásra
Az a ditroit moci is jól szolt 2 ütemű dizel.V6?Az enyém 7600 volt
cat V8 moci nagyon durva.Meg volt egy 7700 az már fiat motoros volt.
Válasz #3793. hozzászólásra
Ez még Ditroit Diesel.... Én semmit, csak javítom egy cimbinek. Szalmát szokott aprítani a csirkéseknek-némi siló-szója szalma(pelletesek) Segítek felhajtani neki alkatrészt.
Válasz #3790. hozzászólásra
Heston??Hát mit csinálsz te még azzal?Nekem volt egy jó pár minden féle
adapterrel,de egy pár éve beolvasztattam őket.Egy cat motort hagytam meg
meg egy pár új ékszíjat.
Válasz #3791. hozzászólásra
Már nálam is volt hasonló gond, szedd ki a biztosítékot meg a reléket és mindent dugjál vissza újból esetleg picit kapard meg az érintkezőket a bicskád élével, szerintem csak kontakt hiba az egész!!
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, 208as megáról van szó. Pár napja azzal szórakozik, hogy nem akarja elindítani a cséplést hiába bekapcsolom a kapcsolónál.. Majd pedig egyet gondol és elindul mikor bekapcsolom..aztán újra nem. Merre keresendő a hiba? ha valakinek van ötlete kérem írjon! Előre is köszönöm! üdv
Hesston 7650-es silózó alkatrészek. Konkrétan silókukorica adapter füleslánc ! Köszi
Mivel ez SOS oldal, ajánlom a szolgáltatásaimat, hiszen én ezért vagyok, és ebből élek.
-autóhütő, vizhütő, olajhutő, intercooler, hőcserélő javítás - felújítás
-aluminium hegesztés, awi hegesztés
-műanyag hegesztés
-forrasztás, ragasztás, technikai ragasztás
-üvegszálas javítás, üvegszálazás
-üveg és szélvédő polirozás
-szélvédő javítás
-üzemanyag tartály, motor tank javítás
Kiszállás bármikor bárhova!
Haszonjárművek hétvégi ügyelete!
Számla, garancia, országos referencia!
T: 06702510422
http://jarmuipariszolgaltato.hupont.hu
Sziasztok
Gépkönyvet ,szerelési útmutatót keresek:
PARAGNA B344 PANONIA B344 (ki milyen néven ismeri)típusú kocka bálázóhoz
Válasz #3785. hozzászólásra
Köszi, de már előtte beindult 0,30 as hézaggal... sok baja van, hogy inkább le nem írom. 5 éves a gép kb..
Hali!
A gyújtótekercs és a mágnes közé teszel egy papírlapot,neki nyomod a tekercset és lerögzíted. Kb:0.2mm a hézag. Más állítási lehetőség nincs.
szerintem azt nem kell piszkálni és nincs gond vele,a 30+évesek még megszakítósok ,de az ujabbak már elektronikus gyujtással vannak szerelve
Sziasztok!
Hogy kell beállítani a gyújtást a Briggs fűnyírómotoron?
Van valakinek vmi leírás róla?
Válasz #3775. hozzászólásra
Hali!
A rendfelszedő felett az első.
Válasz #3776. hozzászólásra
A gázolajos csutka (szaga) illetve üres üveg szájával felfele a lyukba (sípol).
A puli nekem is bevált :)
Sziasztok.
Tud valaki segíteni, hogy hol lehet Fiat 110-90-hez használt kompresszort+ tartályt venni mivel nincs rajta és szeretnék rá légféket rakni.
Mióta Puli van a háznál a vakondok eltűntek.
Válasz #3777. hozzászólásra
meg magas frekvencián sipol is ha jol tom....
boltba lehet venni vakond riasztot ...mozgás érzékelös és ha beindul akkor rezeg és ettöl megijednek és tovább állnak a turásba kell bedugni van napelemes változat is .....
Sziasztok,
Tud valaki tanácsot adni, hogy mi módon lehetne at udvaromban lévő vakondot eltüntetni??? Nem akarom megölni, mert nem illik, de mit lehet tenni? Vízzel nem tudtam kimosni, vettem epres golyócskát azt meg kitúrta, bodzaágat dugtam a túrásba, máshol túrt!!!!
Létezik csapda? Figyeltem órákat, és akkor nem túrt! Nincs időm lesegetni sajna.
Köszi!
Válasz #3774. hozzászólásra
Melyik hengerre gondolsz?
Hali Mindenkinek!
Tudja valaki hogy a claas rollant 66- ból a meghajtó henger hogy jön ki??
A tengelyt el kell tolni vagy ki kell fordulnia??
Segítséget szeretnék kérni
Gépkönyvet ill alkatrész katalógust keresek
szlovén gyártmányú kis kockabálázóhoz
-panagra B 344, panonia B 344
Ki milyen néven ismeri
MiVálasz #3771. hozzászólásra
Ezt lehet érezni, de tényleg akkor max 3 mm-körül, holnap majd szétszedem és megvizsgálom, amúgy az olajba volt egy kevés fémforgács is, az egyik fog sarka letört és bedolgozta a többi lehet ez a forgács baszott be a csapágynak is így jobban belegondolva
Válasz #3770. hozzászólásra
nem lötyöghet...de 1-2 mm mozgást nem veszel észre szerintem ..... szoval jobban loghat.....
Válasz #3769. hozzászólásra
ja majd holnap megnézem mi lehet a baja szerinted a házsó keréknek szabad kotyognia?? ha oldalról nézve lökdösöm mozgatom akkor kb 1-2 mm-t mozdul a külső kerületén, nemtudom hogy ez természetes-e több kérdésem mára nincs
Válasz #3768. hozzászólásra
ilyet még nem láttam de lehet hogy a fék lesz a hibája kiugrott valami és az akadt be nem jol lett visszarakva van sok minden csak mind látni kell
Válasz #3766. hozzászólásra
csapágyhoz nem nyúltam csak levettem ennek a fedelét jött ki féltengelyestől meg minden, bekentem pasztával (mert folyt) és visszaraktam, felraktam a kereket és akkor vettem észre hogy csak pizit mozdul jobbra balra mintha valami fogaskerék megvolna szorulva és csak annyit mozdul amennyit a fogaskerék enged utána mondom megnézem a másik oldalt az meg forog rendesen mind egy holnap szétszedem mégegyszer és megnézem mi van vele
Válasz #3765. hozzászólásra
a rázkodás meg csak bizonyos sebességnél van nem ? nekem minden gyorsitásnál rázkodik minden jo uton is és semmi baja szoval szerintem az azért van mert jo lett a csapágyad
Válasz #3764. hozzászólásra
túl huztad a csapágyakat ki kell hézagolni és jo lesz
Válasz #3763. hozzászólásra
jaa meg most a hátulja kotyog nem az eleje
Válasz #3763. hozzászólásra
igen elöl mindkét oldalt mindkét csapágy plusz a szimering is de a hátulja most jobban aggaszt az egyik felét szétszedtem összeraktam erre meg se mozdul a kerék egyszerűen nem lehet körbeforgatni, azt nemtudom előtte lehetett-e de most meg se mozdul se előre se hátra (nincs sebességbe se kézifék se semmi meg a másik oldala az forog rendesen)
Válasz #3762. hozzászólásra
szerintem 2 csapágy van benne mind a 2 cserélve lett ? legalábbis nekünk van kivül is meg belül is ha a külsö jo és a belsö rossz akkor is kotyog....
Válasz #3759. hozzászólásra
Valaki még annyi hogy nagyobb sebességben "ritmikusan" rázkódik az egész gép de legjobban a kipufogón lehet látni... az első kerékcsapágyak mindkét oldalon ki lettek már cserélve
Válasz #3760. hozzászólásra
Az a kaszahajtás,ha nem tévedek...
Üdv!
Vasárnap Pest környékén lehet lvahol ékszíjat venni? Axiálnál nincs. 22x1550Li lenne a méret.
Sziasztok, most reggel felemeltem a traktor (landini 8550) hátulját és azt vettem észre hogy ha "lökdösöm a kereket függőlegesen egy kicsit kottyan" szerintem ez nem éppen természetes.... Csapágyas lehet?? A kerčkanyá jól megvannak húzva
Válasz #3757. hozzászólásra
Az alkatrészeknél Bükkhegyi hirdet Weimar alkatrészt!!
Weimar elsö komplett féltengely kellene,valakinek esetleg????????????Sürgös!!!!!!!!!
Válasz #3738. hozzászólásra
Sajnos már próbáltam náluk 5000+pk, nem éppen baráti ár.
Végül vettem inkább egy újat 6000-ért a vakerán.