Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
3 hétre előre ledarálod amennyi kell, és átrakod máshová, vagy udvaron letakarod h külön legyen . Nálam ömlesztve van tárolva a triti, de tisztítva rakom be aratáskor, és nem szokott bogarasodni . Régebben simán raktam be , és gázosíttatnom kellett, de aug-ban is újra kellett mert nem fogyott még el .
Actelic volt a tuti de sajnos kivonták, SK-ban még volt tavaly én onnét hoztam, de idén már ott is csalódnom kellett RELDAN talán, hatóanyaga klór pirifosz gázosodik, de szerintem nem közelíti semmi az Actelicet. Vagy egy jó EÜ gázmester pár ezerért gáztabival megondja de akkor 3 hétig onnét semmit se ki se be. (mondjuk Actelli és társai után sem lehet eteni 21 napig semmit sem. Gáztabit mi nem kapunk, csak gázmesteri végzettséggel kapható, és épeszű gázmester nem adja ki a kezéből és igaza is van
Jövő héten kedden aratás ha minden jól alakul Be lesz zsákolva és megy a kamrába majd Kamra kitakarítva, raklapokra lesznek a zsákok felrakva.... Zsizsik ellen ki mit ajánlana?? Ami most bent van mivel lehetne őket kiirtani?? Akár mit csinálunk mindig előjönnek
Azt próbáltam meg én is, hogy kivettem a mellete való tárcsát, mivel azért volt a leállás mert az megkottyant, és akkor láttam hogy hiányzik fog a mellette levő fogasgyerekről. Csak az volt a gond, hogy nem tudtam ott a lukon kivenni a fogasgyereket. Na de majd szétkapjuk a házat, csak legyen idő mert épp kaszálni kell, addig elő az E303 ast, az legalább müködik.
Sajnos attol tartok én is, hogy szivas lesz szétszedni. Én abban reménykedtem, hogy a fogaskerék ami tengelyen van (az látszik a képekenn alul) szépen kijön két oldalra, de megpróbáltam huzatni 14 es csavarrat meg ütni fentről, de meg se moccant, annyira nem lehet belerohadva szerintem ugyhogy arra jutottam h egyben kell legyen a kaszatest alsó meg felső részével. Itt viszont felmerült bennem egy olyan, hogy mi van akkor ha a fogasgyerek csapágya nem csak az alsó félen van, hanem a felsö is keér a közepébe, akkor az lesz hogy nem fog szét engedni szétcsavarozás után se... na de próbálkozok mert muszály
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni, van egy Kuhn GMD700 GII kaszám és megomlott benne pár fogaskerék, de sehogy se sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehetne kiszedni azokat belőle, vagyis a továbbitó fogaskerekeket. Ha valaki csinált már ilyet vagy van valami rajza, ami után lehetne látni, hogy hogyan kellene szétszedni kérem segitsen, nagyon sürgős lenne!!!
Én még mindig a bálázó tűjével szenvedek.
Annyit sikerült kideríteni, hogy TER BORG & MENSINGA`S MACHINENFABRIK N.V. cég gyártotta a hollandiai APPINGEDAM-ban, és a gép száma MACH. No 160 42.
Ezek után ha valakinek van valami információja tű beszerzésére köszönettel fogadom.
Apróban találtam Z-224-1 bálázó tűjét ami hasonlít rá. Ez milyen típusú gép?
Kollégák!
Puskás féle nagy forrasztópákához hol, merre lehet kapni emberi áron fűtőbetétet? Ha minden igaz 180W-os betét kell bele.
Erről a fajta pákáról volna szó: LINK
Holnap pihenő ,,vasárnaptól folytatják a kaszálást szűk 400hekit kell még lenyomni ,a jövő héten szeretném ha meglenne az egész ,ha nem esik akkor egy hét múlva 4000db lesz a meghalni-ban.
a környéken nem sok 5 mm ma este megint pár csepp de pár km odébb már 30mm is volt és semmi nincs lekaszálva minden nő szépen ujra csak jég ne legyen az a lényeg
Kétfejes váltva forgatós ekéhez keresek előhántó fejeket. Ha valaki tud eladót vagy olyan helyet ahol be lehetne szerezni elfogatható áron, azt légyszíves írjátok már meg.
Válasz #3718. hozzászólásra
Helló Tamás!
Nem tudom, hogy a rajz melyik gépnek a tűje! Valószínűnek tartom, hogy valami hasonló régebbi típusú gépé lehet.
A különbség amit felfedezni vélek:
- a rajzon a belső íven látom nyitottnak a lemezt , és kívűl van a gerinc, az enyémen pedig fordítva, vagyis a bálazsinór az enyémen nem tud befeküdni a lemezlapok közé,
- tőben a lap szélessége 30 helyett 55 mm,
- a szélső lyukközép 45 helyett 15 mm, de ez a legkevesebb,
- a lyukközép távolság 95 helyett 75 mm,
- a tű csúcs távolságot nem tudom lemérni, mert be van hajolva, de a jó ivet megsaccolva is legalább 800 mm.
Hogy a típusa tényleg Borga-e, nem biztos, mert adattábla az nincsen rajta.
Üdv mindenkinek!
A bálázós topicban már feldobtam, de hátha valaki ott nem olvasta!
Van egy Borga tipusúnak mondott kiskocka bálázóm, aminek 4 év használat óta szinte semmi baja nem volt. vasárnap a hülyeségem miatt mindkét tűjét hazavágtam. Belevert a döngölő, és nagyon meghajlította.
A tű maga lemezből sajtolt, tehát elvileg javítható, de ahhoz pontos alak, és méret ismerete kellene, ami nekem nincsen.
Tehát aki ismeri, vagy van ilyen doksija, ossza meg velem.
A másik lehetőség, hogy vásárolnék ilyen tűt, ha valakinek van, vagy valaki tud beszerzési forrást.
Néhány kép az azonosításhoz. A sarló alakú, az a túlgörbült tű.
egyszerre kéne működni de csak a második indúl el
a résolaj visszavezetés azért van kialakítva hogy ha valami miatt megállna valamelyik hidromotor akkor az olajnak legyen útja és ne tegye tönkre az olaj (hidraulika nyomás)a motorokat
A damil minöségére allergiások ezek a vackok,sokat kaszálok velük és a drágább jobb minöségü damilokkal sosincs gond.Szépen sorba tekerem fel a dobra.Nálam a damil adagolás szokott akadozni,hiába csapom oda nem adja ki akkor szétkapom és mehet ujra.4 db kinai van a tanyába abbol egy az tuti franko az megy egész nap a többi az szivat.Felvannak fegyverezve damil,vágo tárcsa,körfürész lap és mehet a csapatás.Elgondolkoztam rajt hogy vegyek drága pézér márkásat 1db-ot vagy annyiér döbbet még ha nem is tuti gépek
Adva vagyon egy munkagép..van rajta két db hidromotor a két hidromotor sorba van kötve és van egy ág ami a két hidromotort összeköti és be van kötve a visszatérő ágba az első hidromotor nem indúl el,de a másik megy mint a doxa..mi lehet a hiba???????
13055 hozzászólás
Válasz #3753. hozzászólásra
.Norbert.
Ki az a megbízható robogó szerelő Lakiteleken, akit akartál ajánlani néhány hónappal ezelőtt?
Válasz #3751. hozzászólásra
Az 1 sz. mellékletet nézd.
Válasz #3752. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #3748. hozzászólásra
3 hétre előre ledarálod amennyi kell, és átrakod máshová, vagy udvaron letakarod h külön legyen . Nálam ömlesztve van tárolva a triti, de tisztítva rakom be aratáskor, és nem szokott bogarasodni . Régebben simán raktam be , és gázosíttatnom kellett, de aug-ban is újra kellett mert nem fogyott még el .
Tisztelt Kollegák,
A lótrágya milyen tápanyag visszapótló értékkel bír?
Válasz #3749. hozzászólásra
Itt
3 tonnás mini kotróra hol lehet hevedert venni?Meg hogy vannak
méretezve nem látok rajta semmit.
Válasz #3747. hozzászólásra
Az a baj csak ez az egy kamránk van és innen megy az etetés is mondjuk 3 hétig talán meg tudnánk oldani valahogy ha tényleg kiirtaná a bogarakat
Válasz #3746. hozzászólásra
Actelic volt a tuti de sajnos kivonták, SK-ban még volt tavaly én onnét hoztam, de idén már ott is csalódnom kellett RELDAN talán, hatóanyaga klór pirifosz gázosodik, de szerintem nem közelíti semmi az Actelicet. Vagy egy jó EÜ gázmester pár ezerért gáztabival megondja de akkor 3 hétig onnét semmit se ki se be. (mondjuk Actelli és társai után sem lehet eteni 21 napig semmit sem. Gáztabit mi nem kapunk, csak gázmesteri végzettséggel kapható, és épeszű gázmester nem adja ki a kezéből és igaza is van
sziasztok!
Jövő héten kedden aratás ha minden jól alakul Be lesz zsákolva és megy a kamrába majd Kamra kitakarítva, raklapokra lesznek a zsákok felrakva.... Zsizsik ellen ki mit ajánlana?? Ami most bent van mivel lehetne őket kiirtani?? Akár mit csinálunk mindig előjönnek
Szevasztok SOS kellene egy 460/85 R38 gumi 50-60 százalékos köszi 06 30 9 836766
Azt próbáltam meg én is, hogy kivettem a mellete való tárcsát, mivel azért volt a leállás mert az megkottyant, és akkor láttam hogy hiányzik fog a mellette levő fogasgyerekről. Csak az volt a gond, hogy nem tudtam ott a lukon kivenni a fogasgyereket. Na de majd szétkapjuk a házat, csak legyen idő mert épp kaszálni kell, addig elő az E303 ast, az legalább müködik.
Válasz #3741. hozzászólásra
Amit belinkeltem ábrát azon látni, hogy egybe van a persely a házzal, nem hozza külön cikkszámon. Az sajnos szétcsavarozós lesz az egész ház.
Válasz #3741. hozzászólásra
Hasonló a krónéhoz,,vedd le a melletti tárcsát az fentről szerelhető és annak a helyén talán ki jön a fogasgyerek.
Válasz #3740. hozzászólásra
Sajnos attol tartok én is, hogy szivas lesz szétszedni. Én abban reménykedtem, hogy a fogaskerék ami tengelyen van (az látszik a képekenn alul) szépen kijön két oldalra, de megpróbáltam huzatni 14 es csavarrat meg ütni fentről, de meg se moccant, annyira nem lehet belerohadva szerintem ugyhogy arra jutottam h egyben kell legyen a kaszatest alsó meg felső részével. Itt viszont felmerült bennem egy olyan, hogy mi van akkor ha a fogasgyerek csapágya nem csak az alsó félen van, hanem a felsö is keér a közepébe, akkor az lesz hogy nem fog szét engedni szétcsavarozás után se... na de próbálkozok mert muszály
Válasz #3739. hozzászólásra
Ittt nézzél hozzá robbantott ábrát. Ahogy nézem eléggé nagy szívás lesz. Ketté kell csavarozni az egész kaszatestet.
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni, van egy Kuhn GMD700 GII kaszám és megomlott benne pár fogaskerék, de sehogy se sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehetne kiszedni azokat belőle, vagyis a továbbitó fogaskerekeket. Ha valaki csinált már ilyet vagy van valami rajza, ami után lehetne látni, hogy hogyan kellene szétszedni kérem segitsen, nagyon sürgős lenne!!!
Válasz #3735. hozzászólásra
Ott ahol a pákát is lehet kapni! Mondjuk: Kecskeméti Elektrocenter!
Válasz #3736. hozzászólásra
Ment emil!
Én még mindig a bálázó tűjével szenvedek.
Annyit sikerült kideríteni, hogy TER BORG & MENSINGA`S MACHINENFABRIK N.V. cég gyártotta a hollandiai APPINGEDAM-ban, és a gép száma MACH. No 160 42.
Ezek után ha valakinek van valami információja tű beszerzésére köszönettel fogadom.
Apróban találtam Z-224-1 bálázó tűjét ami hasonlít rá. Ez milyen típusú gép?
Kollégák!
Puskás féle nagy forrasztópákához hol, merre lehet kapni emberi áron fűtőbetétet? Ha minden igaz 180W-os betét kell bele.
Erről a fajta pákáról volna szó: LINK
Válasz #3733. hozzászólásra
utánna meg jöhet a szalma szezon
Válasz #3732. hozzászólásra
Holnap pihenő ,,vasárnaptól folytatják a kaszálást szűk 400hekit kell még lenyomni ,a jövő héten szeretném ha meglenne az egész ,ha nem esik akkor egy hét múlva 4000db lesz a meghalni-ban.
Válasz #3729. hozzászólásra
hétfő keddtöl lesz jo idö ma még lehet esső de nem jelentös ugy hogy jo esélyed van
Válasz #3730. hozzászólásra
3kasza...................................3JÓ kasza
Válasz #3729. hozzászólásra
Mivel... mivel muszáj. Akkor dolgoztatok.
Válasz #3728. hozzászólásra
Tegnap és ma 130heki lucerna lekaszálva.
Jó időt AKAROK!!!!!!!!!!
Válasz #3723. hozzászólásra
a környéken nem sok 5 mm ma este megint pár csepp de pár km odébb már 30mm is volt és semmi nincs lekaszálva minden nő szépen ujra csak jég ne legyen az a lényeg
Válasz #3724. hozzászólásra
Benne van, lapozd egyet, és megtalálod.
Krone eke alkatrészek
http://www.raonici.rs/p/proizvodi-3.html
Ha nem messze van szerbia akkor itt van jó áron meg minöségben
Válasz #3722. hozzászólásra
Krone dozent a típusa. Kukorica miatt kellene, hátha jobban lefordítaná vele.
Válasz #3722. hozzászólásra
Pici hány mm jött le az este? Van lekaszálva valamid?
Válasz #3721. hozzászólásra
a tipusát meg majd telepaitkusan meg tudjuk valahogy
sok féle váltvaforgo van hejj tied mien tipus ? stbstb....
Sziasztok.
Kétfejes váltva forgatós ekéhez keresek előhántó fejeket. Ha valaki tud eladót vagy olyan helyet ahol be lehetne szerezni elfogatható áron, azt légyszíves írjátok már meg.
Előre is köszönöm.
Válasz #3719. hozzászólásra
A 45 helyett helyesen 40 mm, és a furatok igen, M12-es csavarhoz vannak.
Köszönöm a segítséget!
Válasz #3718. hozzászólásra
Helló Tamás!
Nem tudom, hogy a rajz melyik gépnek a tűje! Valószínűnek tartom, hogy valami hasonló régebbi típusú gépé lehet.
A különbség amit felfedezni vélek:
- a rajzon a belső íven látom nyitottnak a lemezt , és kívűl van a gerinc, az enyémen pedig fordítva, vagyis a bálazsinór az enyémen nem tud befeküdni a lemezlapok közé,
- tőben a lap szélessége 30 helyett 55 mm,
- a szélső lyukközép 45 helyett 15 mm, de ez a legkevesebb,
- a lyukközép távolság 95 helyett 75 mm,
- a tű csúcs távolságot nem tudom lemérni, mert be van hajolva, de a jó ivet megsaccolva is legalább 800 mm.
Hogy a típusa tényleg Borga-e, nem biztos, mert adattábla az nincsen rajta.
Válasz #3717. hozzászólásra
hello!
ezeket a méreteket küld meg nekem, s utánanézek!
Üdv:
Tamás
Üdv mindenkinek!
A bálázós topicban már feldobtam, de hátha valaki ott nem olvasta!
Van egy Borga tipusúnak mondott kiskocka bálázóm, aminek 4 év használat óta szinte semmi baja nem volt. vasárnap a hülyeségem miatt mindkét tűjét hazavágtam. Belevert a döngölő, és nagyon meghajlította.
A tű maga lemezből sajtolt, tehát elvileg javítható, de ahhoz pontos alak, és méret ismerete kellene, ami nekem nincsen.
Tehát aki ismeri, vagy van ilyen doksija, ossza meg velem.
A másik lehetőség, hogy vásárolnék ilyen tűt, ha valakinek van, vagy valaki tud beszerzési forrást.
Néhány kép az azonosításhoz. A sarló alakú, az a túlgörbült tű.
Válasz #3715. hozzászólásra
Ez egy csonkázó(szőlő tetejelő)
Válasz #3714. hozzászólásra
Értem.Milyen gép ez?
Válasz #3712. hozzászólásra
egyszerre kéne működni de csak a második indúl el
a résolaj visszavezetés azért van kialakítva hogy ha valami miatt megállna valamelyik hidromotor akkor az olajnak legyen útja és ne tegye tönkre az olaj (hidraulika nyomás)a motorokat
Válasz #3712. hozzászólásra
A résolajnál nem szökik el az olaj?
Válasz #3710. hozzászólásra
Külön-külön működnek? A visszatérőbe a résolaj van bekötve.Érdekes probléma. Axiál dugattyús motor?
A damil minöségére allergiások ezek a vackok,sokat kaszálok velük és a drágább jobb minöségü damilokkal sosincs gond.Szépen sorba tekerem fel a dobra.Nálam a damil adagolás szokott akadozni,hiába csapom oda nem adja ki akkor szétkapom és mehet ujra.4 db kinai van a tanyába abbol egy az tuti franko az megy egész nap a többi az szivat.Felvannak fegyverezve damil,vágo tárcsa,körfürész lap és mehet a csapatás.Elgondolkoztam rajt hogy vegyek drága pézér márkásat 1db-ot vagy annyiér döbbet még ha nem is tuti gépek
Adva vagyon egy munkagép..van rajta két db hidromotor a két hidromotor sorba van kötve és van egy ág ami a két hidromotort összeköti és be van kötve a visszatérő ágba az első hidromotor nem indúl el,de a másik megy mint a doxa..mi lehet a hiba???????
Válasz #3708. hozzászólásra
Vagy nem! Miénk valami kínai! :D
A damilos fűkaszát úgy hivják hogy: STHILL
Válasz #3701. hozzászólásra
Egymás mellé, és ne egymásra tekerd fel a damilt.
Krone 10 16-ost használ(t valaki? Infót szeretnék róla.