Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tudok egy eladó utánfutót, de egy kicsit bonyolult.
Lejárt a műszakija, és a tulaj még a forgalmit is elhagyta.
Hogy tudnám én azt minnél egyszerűbben megvenni?
(Az okmányirodában úgy tudom azt mondták a tulajnak, hogy le kell műszakiztatni és úgy kaphat forgalmit.)
Ahhoz szerintem hatósági vizsga kell, az meg egy vagyon mirre felkészíti.
Az ábra jó. Általában a kábel számozására kell odafigyelni, mert 1-6ig beszámozzák a fekete kábeleket, és hetediknek betesznek egy zöld-sárgát (ami a test szine). Innentől sokan egyéni variációkat kötnek be.
Sziasztok!
Dugalj/stekker bekötéssel kapcsolatosan lenne kérdésem, mégpedig, hogy az alábbi képen jól van-e feltüntetve, hogy mi hova jár, vagyis ez lenne-e a standard?
Ha ilyen kevés embernek van tapasztalata az ellenőrzésről, egy pár gondolat IDE-is.
Azt a többségünk tudja, hogy NÉT területen mi a teendő.
Talajvizsgálat
Amennyiben van tápanyag kijuttatás, akkor kell tápanyag terv.
GN-nel egyenértékű dokumentum vezetése. (04 05 07) oldalak.
[b]Amit az ellenőrzés előtt nem tudtam:[/b]
Az idén használatba vett terület Nitrát érzékeny.
Ha egy is van ilyen, akkor a többi területre is kell vezetni a permetezési naplót. (amit el kell látni zöld pecséttel. Ezt is tudja a termelők zöme).
Jó, ha van számla a növény védőszerről, mert kérhetik.
Itt egyben is meg van.
http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?p=13701#13701 vagyis itt
Akinek Pilis és Nyáregyháza közt van kukoricája az nem gépezzen hanem húzón ki a földre 20 perce jöttünk ott vagy 50 biciklis cigus van ott , elsőnek azt hittük csak böngésznek ahol már vágva lett , de az állóba is voltak.
#1. hozzászólás, Kicsilali küldte be 2012-09-10 21:44:42-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
UNC-060szervíz. Tudna valaki segíteni valami jo unc szervizes telefon számát megadni nagyon sürgős volna.B-K-Megye és környéke elöre is köszönöm.smile helpsmilie
nekem dio van yamaha...... és inditáshoz ugye be kell huzni az egyik vagy másik féket mert a nélkül nem indul........ tehát összekötettésben van a fékkekkel elektromosan persze legalábbis amilyen robogokon ültem mindhez meg kellett huzni a féket hogy adjon szikrát ......tehát javaslom végig követni én még sose néztem de ez lehetséges hiba........
Mint említettem nagyon megköszönném ha tavaszig tudnád tartani! akár még árba is meghálálnám ha szükséges. képet az emailemre vagy mms-be nem tudsz küldeni??
Mint említettem nagyon megköszönném ha tavaszig tudnád tartani! akár még árba is meghálálnám ha szükséges. képet az emailemre vagy mms-be nem tudsz küldeni??
Tudna nekem abban segíteni valaki?
Van egy robogó a családban. 50ccm kétütemű és úgy tudom Yamaha motor van benne. A kérdés arra vonatkozik, hogy indítózáskor 2-3 fordulig nincs szikra. A 4. vagy inkább az 5. fordulatra jelenik meg és akkor indul is. (Nyílván kivett gyertyánál néztem.)
Ezért elég sokat kell tekertetni, rúgásra meg nics is villany.
New Holland 544 körbálázóhoz nincs valakinek kezelési utasítása és/vagy alkatrész katalógusa.
Digitális/fénymásolt/kölcsönbe minden megoldás érdekel.
Cserébe mondjuk van pálinkám
a video homokosabb területen készült, a földjeink valamivel kötöttebbek, de nem annyira durván. (Győrtől és Pápa közt vannak félúton)
Termésbeli, vízmegkötési tapasztalatot nem nagyon tudok mondani, mert az összes területen használtuk, a szomszédok is használnak hasonló masinákat, ugyhogy nem nagyon van olyan tábla amit csak szántanak.
Szántani könnyebb utána, mint mondjuk tárcsa után.
Volt olyan is, hogy 3x grúberezett földbe vetettünk, ott sem volt rosszabb a termés, mint a szántottba.
Idén az árpatarlót aratás után egyből meghúztuk vele, pár hetére rá megint, és 2 hete megtudtam tárcsázni tökéletesre, mert gazosodott, a zabtarlón meg csak patogott a tárcsa, mert eső már nem is emlékszem mikor volt utoljára.
Válasz #2724. hozzászólásra
Zárthelységben szoktam alkalmazni,a hordó fertőtlenítésére használt kén csíkokat elégetni bent tartózkodni nem érdemes, sokáig. Egy télen 2-3alkalommal.Ezt semmijen kártevő nemszereti és nem is szokott utánna előfordulni.Egyszerű, olcsó könyen kivitelezhető és nem károsít.
Úgy is biztosan jó.Nekem konkrétan akkor ajánlották ezt a módszert,mikor nem fogyott el a kuki vetőmagom,és el kellett tenni következő évre,és már jártam úgy,h. bemolyosodott.
Nekem egy öreg növényvédős mondta,h.valamilyen gázosodó szert,pl.Reldan-t kell mellé tenni egy nyitott edényben,és letakarni fóliával.Az elpárolgott méreg kitakarítja a kártevőket a terményből.Ezt akkor is alkalmazhatjuk,ha pár mázsától több vetőmagunk van.
Válasz #2716. hozzászólásra
Kell az elejére vagy oldalt egy mankós kerék és mindig abban a mélységben fog majd menni...az MTZ hidraulikára nem lehet alapozni
Jól mondja a fúrumtárs, a közelünkben van egy hordógyár, a kicsit selejteseket olcsón megkapjuk, én abban tárolom az összes gabonámat ami az állatoknak lesz, oda csak valami hiperszuper hibrid molylepke tud bemenni!
gázmester?? amúgy az a baj hogy kb 1 héten belül mek kellene venni legkésőbb utána már nembiztos hogy lesz... de porba meg nincs szívem elvetni mert nemsokminden lenne belőle...
hogy tudnám megvédeni?? csak 3 mázsa lenne azt még egyesével be is lehetne csomagolni nejlonba csak azt meg a mag nem szeretné szerintem kamrába van hely ott tudnám tárolni, vagy leraknám a pincébe de ahhoz drága hogy ne használjuk fel
13055 hozzászólás
Tisztelt Kollegák,
Tudok egy eladó utánfutót, de egy kicsit bonyolult.
Lejárt a műszakija, és a tulaj még a forgalmit is elhagyta.
Hogy tudnám én azt minnél egyszerűbben megvenni?
(Az okmányirodában úgy tudom azt mondták a tulajnak, hogy le kell műszakiztatni és úgy kaphat forgalmit.)
Ahhoz szerintem hatósági vizsga kell, az meg egy vagyon mirre felkészíti.
Tud valaki okosat?
Köszönöm
Az ábra jó. Általában a kábel számozására kell odafigyelni, mert 1-6ig beszámozzák a fekete kábeleket, és hetediknek betesznek egy zöld-sárgát (ami a test szine). Innentől sokan egyéni variációkat kötnek be.
Ok köszönöm a megerősitéseket, valahogy egyformára kell kötözzek holmit, mert elég nagy az összevisszaság mindenen.
Ezek a hetes dugvilla bosch számai,annyi hiányzik,hogy a blinker 49L,49R a tizenháromas kicsit sütösebb...
Elnézést,most nézem,mi van a rajz alá írva.Így valóban jó.
Válasz #2748. hozzászólásra
Mi a hiba vele?
Válasz #2746. hozzászólásra
Hátulnézetből ahogy írja is. De meg van számozva biztosan a dugalj is a dugó is.és a képen is rajta a szám tehát teljesen egyértelmű.
nem
jó ez!
Sziasztok!
Dugalj/stekker bekötéssel kapcsolatosan lenne kérdésem, mégpedig, hogy az alábbi képen jól van-e feltüntetve, hogy mi hova jár, vagyis ez lenne-e a standard?
Válasz #2742. hozzászólásra
Ha ilyen kevés embernek van tapasztalata az ellenőrzésről, egy pár gondolat IDE-is.
Azt a többségünk tudja, hogy NÉT területen mi a teendő.
Talajvizsgálat
Amennyiben van tápanyag kijuttatás, akkor kell tápanyag terv.
GN-nel egyenértékű dokumentum vezetése. (04 05 07) oldalak.
[b]Amit az ellenőrzés előtt nem tudtam:[/b]
Az idén használatba vett terület Nitrát érzékeny.
Ha egy is van ilyen, akkor a többi területre is kell vezetni a permetezési naplót. (amit el kell látni zöld pecséttel. Ezt is tudja a termelők zöme).
Jó, ha van számla a növény védőszerről, mert kérhetik.
Itt egyben is meg van.
http://ide-ide.hu/forum/viewtopic.php?p=13701#13701
vagyis itt
Akinek Pilis és Nyáregyháza közt van kukoricája az nem gépezzen hanem húzón ki a földre 20 perce jöttünk ott vagy 50 biciklis cigus van ott , elsőnek azt hittük csak böngésznek ahol már vágva lett , de az állóba is voltak.
Válasz #2742. hozzászólásra
#1. hozzászólás, Kicsilali küldte be 2012-09-10 21:44:42-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
UNC-060szervíz. Tudna valaki segíteni valami jo unc szervizes telefon számát megadni nagyon sürgős volna.B-K-Megye és környéke elöre is köszönöm.smile helpsmilie
Holnap délután KM és NÉT ellenőrzése lesz a fiamnak.
JFGK 2
JFGK 3
JFGK 4
JFGK 9
http://www.kolcsonosmegfeleltetes.hu/K%C3%B6lcs%C3%B6n%C3%B6sMegfeleltet%C3%A9s/JFGK/JFGK4.aspx
JFGK 4
„A N hatóanyag mennyiségének megállapításához a laborvizsgálati eredménylap is segítséget ad.”
A fenti mondatot, hogyan kell értelmezni?
Válasz #2740. hozzászólásra
de ...... jó hülyeséget irtam még jó hogy valaki figyel agyam máshol járt.......
Válasz #2738. hozzászólásra
a dio az nem honda?
Válasz #2738. hozzászólásra
ha nem húzod be valamelyik kart nem is engedi tekerni az önindítót
Válasz #2732. hozzászólásra
nekem dio van yamaha...... és inditáshoz ugye be kell huzni az egyik vagy másik féket mert a nélkül nem indul........ tehát összekötettésben van a fékkekkel elektromosan persze legalábbis amilyen robogokon ültem mindhez meg kellett huzni a féket hogy adjon szikrát ......tehát javaslom végig követni én még sose néztem de ez lehetséges hiba........
Válasz #2736. hozzászólásra
ugorj át vele ide van egy direkt motorszerelő meg egy kisgépjavító is, mindkettőt csak ajánlani tudom
Válasz #2733. hozzászólásra
Ha beindult utána minden tökéletes. Ha gyertya baj lenne az akkor az máskor is vacakolna nem?
Gondolom.
Válasz #2731. hozzászólásra
Válasz #2731. hozzászólásra
Új (másik gyertyával) is?
Vanolyan, hogy becsavarva egyáltalán nem szikrázik.
Ezért van az, hogy x km-enként cserélni kell újra.
És az úton elég egy tartalék. Nekem is volt egy halom anno. (Riga 4) Nem most volt.
Tisztelt Kollegák,
Tudna nekem abban segíteni valaki?
Van egy robogó a családban. 50ccm kétütemű és úgy tudom Yamaha motor van benne. A kérdés arra vonatkozik, hogy indítózáskor 2-3 fordulig nincs szikra. A 4. vagy inkább az 5. fordulatra jelenik meg és akkor indul is. (Nyílván kivett gyertyánál néztem.)
Ezért elég sokat kell tekertetni, rúgásra meg nics is villany.
Valaki valami okosat?
Köszi
Válasz #2730. hozzászólásra
duplasziv
Válasz #2729. hozzászólásra
ment
Válasz #2728. hozzászólásra
Ár??
Ha valakit érdekel 6db 80cm-es gruberszár (Lemken) és gyári vas mankóskerékből is van 1pár.
New Holland 544 körbálázóhoz nincs valakinek kezelési utasítása és/vagy alkatrész katalógusa.
Digitális/fénymásolt/kölcsönbe minden megoldás érdekel.
Cserébe mondjuk van pálinkám
Válasz #2717. hozzászólásra
20 ezer körül volt a komplett kapa darabja.
Nem kapott művelőkereket, ezek az első méterei voltak szántott vagy tárcsázott földön.
A harmadponti orsóval és a rögtörő állítóorsójával nagyon jól be lehet állítani, hogy "uszóban" lehessen használni.
kösz a linkbeillesztést
a video homokosabb területen készült, a földjeink valamivel kötöttebbek, de nem annyira durván. (Győrtől és Pápa közt vannak félúton)
Termésbeli, vízmegkötési tapasztalatot nem nagyon tudok mondani, mert az összes területen használtuk, a szomszédok is használnak hasonló masinákat, ugyhogy nem nagyon van olyan tábla amit csak szántanak.
Szántani könnyebb utána, mint mondjuk tárcsa után.
Volt olyan is, hogy 3x grúberezett földbe vetettünk, ott sem volt rosszabb a termés, mint a szántottba.
Idén az árpatarlót aratás után egyből meghúztuk vele, pár hetére rá megint, és 2 hete megtudtam tárcsázni tökéletesre, mert gazosodott, a zabtarlón meg csak patogott a tárcsa, mert eső már nem is emlékszem mikor volt utoljára.
Válasz #2724. hozzászólásra
Zárthelységben szoktam alkalmazni,a hordó fertőtlenítésére használt kén csíkokat elégetni bent tartózkodni nem érdemes, sokáig. Egy télen 2-3alkalommal.Ezt semmijen kártevő nemszereti és nem is szokott utánna előfordulni.Egyszerű, olcsó könyen kivitelezhető és nem károsít.
Válasz #2723. hozzászólásra
Úgy is biztosan jó.Nekem konkrétan akkor ajánlották ezt a módszert,mikor nem fogyott el a kuki vetőmagom,és el kellett tenni következő évre,és már jártam úgy,h. bemolyosodott.
Válasz #2722. hozzászólásra
inkább rá kell permetezni
Nekem egy öreg növényvédős mondta,h.valamilyen gázosodó szert,pl.Reldan-t kell mellé tenni egy nyitott edényben,és letakarni fóliával.Az elpárolgott méreg kitakarítja a kártevőket a terményből.Ezt akkor is alkalmazhatjuk,ha pár mázsától több vetőmagunk van.
azért elég homokos talajon vagytok ti is mint látom... van e valami pozitív termésbeli vagy vízmegörzési tapasztalt az ekéhez képest??
Így könnyebb.http://www.youtube.com/watch?v=LzDHZ-d58bo
Kell az elejére vagy oldalt egy mankós kerék és mindig abban a mélységben fog majd menni...az MTZ hidraulikára nem lehet alapozni
én is ott nézegettem kapaszárakat, kb mibe fáj/fájt akkor egy komplett kapa??
én is ott nézegettem kapaszárakat, kb mibe fáj/fájt akkor egy komplett kapa??
Válasz #2704. hozzászólásra
A legelső próbajáratról video:
http://www.youtube.com/watch?v=LzDHZ-d58bo
Egy osztrákiából hozott grúber váza lett lekoppintva.
a késszárakat a granit-parts.hu -ról rendeltük.
a video már művelt talajon készült, és még állítgattuk, a rögtörője kapott még egy erősebb rugót.
Válasz #2714. hozzászólásra
Azt is kapsz hozzá gumitömítéssel, fém pánttal.
Válasz #2713. hozzászólásra
Nekem nincs hozzá teteje.
Mivel, hogyan zárjam le?
Légmentesen, vagy csak fedővel?
Válasz #2710. hozzászólásra
Jól mondja a fúrumtárs, a közelünkben van egy hordógyár, a kicsit selejteseket olcsón megkapjuk, én abban tárolom az összes gabonámat ami az állatoknak lesz, oda csak valami hiperszuper hibrid molylepke tud bemenni!
Válasz #2711. hozzászólásra
anya kb heti 2x fújja morteinnel az ide bezsákolt gabonát mert azt mondja molyosodik..
Válasz #2709. hozzászólásra
Ez nagyon jó.
Mi a háztartásban használt rovarirtóval (kemotox) fújjuk és az is jó.
Válasz #2709. hozzászólásra
ok. köszi, nem jutott volna eszembe!
Válasz #2708. hozzászólásra
2 db 200-as hordóba belefér,lezárod a tetejét és kész 2-3 évig semmi baja nem lesz.
Válasz #2707. hozzászólásra
gázmester?? amúgy az a baj hogy kb 1 héten belül mek kellene venni legkésőbb utána már nembiztos hogy lesz... de porba meg nincs szívem elvetni mert nemsokminden lenne belőle...
Válasz #2706. hozzászólásra
Célszerű lehet gázmesterrel tárgyalni, bár ha csak 3 mázsa akkor inkább add el.
Válasz #2705. hozzászólásra
hogy tudnám megvédeni?? csak 3 mázsa lenne azt még egyesével be is lehetne csomagolni nejlonba csak azt meg a mag nem szeretné szerintem kamrába van hely ott tudnám tárolni, vagy leraknám a pincébe de ahhoz drága hogy ne használjuk fel