Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Parasztgyerek küldte be 2011-05-01 17:44:05-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Szerintetek ez igaz, hogy kiadják a töltés aljakat szántónak? Mert mondjuk tegnap már láttam egy helyet ahova búza volt vetve.
Véleményeteket legyetek szívesek leírni!
Köszi!
Mikor beírtam a sorba az elvégzett munkát,mennyiséget, fizetendőt áfát, össz értéket, csinálok egy átlós vonalat, majd egy vízszinteset az alsó sorban,s az fölé .. pl..üzemanyag 132 liter.De tudni kell melyik munkához hány litert lehet elszámolni hektáronként.
Üdv mindenkinek.Egy jó barátomnak szüksége lenne egy viszonylag jó minőségű 82-es MTZ-re sürgősen,úgy bő másfél M. ft. értékben.Ha valaki tud ilyet a keleti országrészben,kérem szóljon.Köszi.
" Bozsik gazdához lehet fordulni tanácsért telefonüzenetben vagy E-mailben is.
http://kiskertem.hupont.hu/12/2b-bozsik-gazda-gyumolcsfa-permetezesi-tanacsai
Ez a link is jó:
http://novenyvilag.wyw.hu/novenyvedelem_kartevok_betegsegek/
IDEa (ötlet, okosság)"
Még nem olvastam bele, de ha túl hosszú egy kezdőnek, akkor nem ilyenre gondoltam.
Talán rosszul időzítettem. A hosszú téli hónapokra kellett volna.
A Thaing és a Wangwu hegység vagy 700 li[1] átmérőjű és sok ezer láb magas lehet.
A hegy északi oldalán lakott egy öreg ember, közel járt már a kilencvenedik évéhez, és mindenki úgy hívta: a Bolond. Mivel a ház bejárata a hegyre nézett, minden alkalommal kerülőt kellett tennie, akár elment hazulról, akár hazament. Ezt módfelett kényelmetlennek találta, egy napon hát összehívta családját, hogy megbeszéljék, mit is tehetnének.
- Mit szólnátok hozzá, ha elhordanánk a két hegyet? - kérdezte. - Akkor utat nyithatunk délre, a Han folyó partjához.
Valamennyien egyetértettek vele, csak a felesége aggodalmaskodott:
- Annyi erőd sincs, hogy egy dombocskát elhordj! Hogy tudnád elhordani a két hatalmas hegyet? Aztán meg hová tennétek a kihányt földet és sziklát?
- Belehajítjuk a tengerbe - hangzott a válasz.
A Bolond a fiával meg az unokájával elkezdte ásni a földet, és kosárba rakva cipelték a tengerhez. Élt a szomszédságukban egy Jing nevű özvegyasszony, meg annak a hétéves fia, ők is elhatározták, segítenek elhordani a hegyeket. Hetekbe tellett, míg egyszer-egyszer megjárták az utat.
Lakott a Han folyó partján még egy nagyon öreg ember, akit mindenki úgy nevezett: a Bölcs. Látva fáradozásukat, jót kacagott, s megpróbálta lebeszélni őket a munkáról.
- Elég legyen az értelmetlen ostobaságból! - kiáltotta. - Hisz öreg vagy és gyenge, nem tudod elhordani picinyke részét sem a hegynek. Hogy tudnád elhordani azt a rengeteg földet meg sziklát?
A Bolond hosszan tartó pillantást vetett rá. - Milyen ostoba és együgyű vagy - felelte. - Annyi eszed sincs, mint az özvegy kisfiának. Ha meghalok, itt marad utánam a fiam, aztán meg a fiam fia, és így tovább nemzedékről nemzedékre. Mivel pedig a hegy nem nő, idővel miért ne tudnánk elhordani?
mi 2001 ben jöttünk ki tanyára és folyamatosan csináljuk megállás nélkül de mindig egyre több munka van!!!! szóval csak remény hogy egyszer elfogy a munka de olyan nincsen!
Csak kicsit tréfásan arra akarta rávezetni, hogy ne ijedjen meg a sok munkától. (Bár zárójelben megjegyezném, hogy a végére nem igazán lehet érni, mert mindig lehet találni tennivalót egy kertes házban és környékén.)
Itt egy kicsit éppen nagyon szét van kapva a masina, ez egy régebbi kép, de nem találtam jobbat. Minden le lett törölve nemrég a gépről, mert újra lett telepítve a windos, pedig nagyon sok kép volt itt - az is volt talá a baj.
PF-0,5 homlokrakodóhoz keresnénk vázat, v. nem is tudom, mi a pontos megnevezése. Ma az egyik szára teljesen elnyomorodott, ha valaki tudna valahol, megköszönném.
Szétkapták, aztán összerakták. Aztán újra szétkapták, mert lehet, hogy azt a vacak rugót nem jól tették vissza. Azt kellett volna megnézni, hogy hogyan kell álljon.
No, mindegy.
Jön az új tápszivattyú. Abban biztosan jó lesz.
Szétkapni itt is van, aki szétkapja.
Csak napok óta szívatja a társaságot ez a vacak. Meg lett rendelve egy új tápszivattyú. Reggel küldenék gyorspostával. Csak most rájöttek a fiúk, hogy nem is az a baj, csak ebben a vacakban van valami rugó.
13051 hozzászólás
Válasz #450. hozzászólásra
na jó,de miaza töltésalj
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Parasztgyerek küldte be 2011-05-01 17:44:05-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Szerintetek ez igaz, hogy kiadják a töltés aljakat szántónak? Mert mondjuk tegnap már láttam egy helyet ahova búza volt vetve.
Véleményeteket legyetek szívesek leírni!
Köszi!
Válasz #447. hozzászólásra
Hát annyiért dolgozzon rajta a "gazdája" !!!
Válasz #446. hozzászólásra
Ahogy Szabi mondja. Békés megyében hol?
Válasz #446. hozzászólásra
Pl.: 30AK X 35kg = 1050 kg búza és ha ennek ára mondjuk 4500ft/q akkor ez 47.250.-ft
Sziasztok!
Mit tudtok róla hogy Békés megyében egy kb.8000m2-es földterületnek (30AK) mennyi lehet a bérleti díja. Mármint mennyi kérhető érte reálisan.
egy új földtulajdonos
Sziatok
Milyen módon lehet házi gyártású kis traktort lepapíroztatni? Aki tud valami okosat mondani írjon.
Válasz #443. hozzászólásra
Mikor beírtam a sorba az elvégzett munkát,mennyiséget, fizetendőt áfát, össz értéket, csinálok egy átlós vonalat, majd egy vízszinteset az alsó sorban,s az fölé .. pl..üzemanyag 132 liter.De tudni kell melyik munkához hány litert lehet elszámolni hektáronként.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a kézpénzfiz. számlára a gázolaj felhasználást ki honnan szokta ráírni? Köszi!
Válasz #441. hozzászólásra
552-be fent volt a kapcsoló a fejnél a magnó mellett ha jól emlékszem. Biztosítékügyileg pedig saját biztijének kell lennie a táblán szerintem.
Sziasztok.megtudná nekem mondani valaki,hova szokták bekötni a munkalámpát? Mtz-röl lenne szó. előre is köszi
Üdv mindenkinek.Egy jó barátomnak szüksége lenne egy viszonylag jó minőségű 82-es MTZ-re sürgősen,úgy bő másfél M. ft. értékben.Ha valaki tud ilyet a keleti országrészben,kérem szóljon.Köszi.
Válasz #428. hozzászólásra
Egy másik fórumon az alábbi javaslatot kaptam.
" Bozsik gazdához lehet fordulni tanácsért telefonüzenetben vagy E-mailben is.
http://kiskertem.hupont.hu/12/2b-bozsik-gazda-gyumolcsfa-permetezesi-tanacsai
Ez a link is jó:
http://novenyvilag.wyw.hu/novenyvedelem_kartevok_betegsegek/
IDEa (ötlet, okosság)"
Még nem olvastam bele, de ha túl hosszú egy kezdőnek, akkor nem ilyenre gondoltam.
Talán rosszul időzítettem. A hosszú téli hónapokra kellett volna.
Válasz #437. hozzászólásra
Erről jut eszembe:
HOGYAN HORDTA EL A BOLOND A HEGYEKET?
A Thaing és a Wangwu hegység vagy 700 li[1] átmérőjű és sok ezer láb magas lehet.
A hegy északi oldalán lakott egy öreg ember, közel járt már a kilencvenedik évéhez, és mindenki úgy hívta: a Bolond. Mivel a ház bejárata a hegyre nézett, minden alkalommal kerülőt kellett tennie, akár elment hazulról, akár hazament. Ezt módfelett kényelmetlennek találta, egy napon hát összehívta családját, hogy megbeszéljék, mit is tehetnének.
- Mit szólnátok hozzá, ha elhordanánk a két hegyet? - kérdezte. - Akkor utat nyithatunk délre, a Han folyó partjához.
Valamennyien egyetértettek vele, csak a felesége aggodalmaskodott:
- Annyi erőd sincs, hogy egy dombocskát elhordj! Hogy tudnád elhordani a két hatalmas hegyet? Aztán meg hová tennétek a kihányt földet és sziklát?
- Belehajítjuk a tengerbe - hangzott a válasz.
A Bolond a fiával meg az unokájával elkezdte ásni a földet, és kosárba rakva cipelték a tengerhez. Élt a szomszédságukban egy Jing nevű özvegyasszony, meg annak a hétéves fia, ők is elhatározták, segítenek elhordani a hegyeket. Hetekbe tellett, míg egyszer-egyszer megjárták az utat.
Lakott a Han folyó partján még egy nagyon öreg ember, akit mindenki úgy nevezett: a Bölcs. Látva fáradozásukat, jót kacagott, s megpróbálta lebeszélni őket a munkáról.
- Elég legyen az értelmetlen ostobaságból! - kiáltotta. - Hisz öreg vagy és gyenge, nem tudod elhordani picinyke részét sem a hegynek. Hogy tudnád elhordani azt a rengeteg földet meg sziklát?
A Bolond hosszan tartó pillantást vetett rá. - Milyen ostoba és együgyű vagy - felelte. - Annyi eszed sincs, mint az özvegy kisfiának. Ha meghalok, itt marad utánam a fiam, aztán meg a fiam fia, és így tovább nemzedékről nemzedékre. Mivel pedig a hegy nem nő, idővel miért ne tudnánk elhordani?
A Bölcs erre nem tudott mit mondani.
Bocsánat az off-ért.
Válasz #436. hozzászólásra
Egyszer elfogy amikor a munkás ömbör meghal.
Válasz #435. hozzászólásra
Szóval mégsem fogy el a munka.
Valami mindig akad....
Válasz #434. hozzászólásra
Minden munka elfogy tél elején.Télen f átvágni és metszeni kell a fákat.Panelba nem tudnánk én se élni.
Válasz #433. hozzászólásra
....s ennek ellenére nem szeretnék városi panel lakásban élni.
Válasz #429. hozzászólásra
mi 2001 ben jöttünk ki tanyára és folyamatosan csináljuk megállás nélkül de mindig egyre több munka van!!!! szóval csak remény hogy egyszer elfogy a munka de olyan nincsen!
Válasz #431. hozzászólásra
Csak kicsit tréfásan arra akarta rávezetni, hogy ne ijedjen meg a sok munkától. (Bár zárójelben megjegyezném, hogy a végére nem igazán lehet érni, mert mindig lehet találni tennivalót egy kertes házban és környékén.)
Ez hasznos, de mit kezdjen vele a kérdező?
Javasolhattad volna, hogy vegyen szakkönyvet.
Én a Bálint György (Gyuri bácsi) könvvéből sokat tanultam.
De ennél sokkal rövidebb ajánlatra gondoltam.
Ti meg még rövidebbel segítettétek.
Ha érkezne valami kézzel foghatóbb javaslat azt is megköszönném.
Válasz #429. hozzászólásra
Válasz #428. hozzászólásra
A ház körüli tenedők vágzésének egy NAGY TITKA VAN!!!
Elárulom: CSINÁLNI KELL SORJÁBAN. És akkor fogy
"Most költöztem kertes házba.
Mivel nekem újak ezek a tennivalók szeretnék ötletet, javaslatot kérni.
Fontossági sorrend nélkül.
Elsőként, talán a 10 db gyümölcsfával mit kezdjek.
A metszést ismerősöm megoldotta. Most a permetezésről szeretnék, (ha röviden) több ismeretet szerezni."
A fenti kéréss jelent meg egy másik fórumon.
Elsőre azt írtam, hogy:
"Szülő, nagyszülő, szomszéd, barát, stb. Talán a jövő hét."
Talán itt lesz okos javaslat.
Válasz #426. hozzászólásra
Válasz #425. hozzászólásra
Bontva!
Válasz #424. hozzászólásra
pósta.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #421. hozzászólásra
Pussssz!
Válasz #421. hozzászólásra
Egy úr vagy Sándor...!!!
Azé még érünk mi is valamit....
Válasz #420. hozzászólásra
Nem találtam meg hirtelen, de Sanyi segített.Köszi!
Válasz #420. hozzászólásra
EZAZ
Válasz #419. hozzászólásra
rakodó gépek motoros eszközök apróhirdetésbe itt a formon 5-6.oldalon van egy ilyen gólya!!90 pézé
Válasz #418. hozzászólásra
Válasz #414. hozzászólásra
Itt egy kicsit éppen nagyon szét van kapva a masina, ez egy régebbi kép, de nem találtam jobbat. Minden le lett törölve nemrég a gépről, mert újra lett telepítve a windos, pedig nagyon sok kép volt itt - az is volt talá a baj.
Szóval így néz ki - csak most össze van rakva.
Válasz #416. hozzászólásra
Aha most már képbe vagyok.Minálunk ezt úgy hívják ,hogy nagy bagger ,vagy karvaly.Van a faluban egy de az még működik, de majd nyitva tartom a szemem.
Válasz #414. hozzászólásra
http:///www.freeweb.hu/mezogeparchivum/tema_vrak.html
Válasz #413. hozzászólásra
Szia képet tudnál küldeni emilben ???
felénk sok ilyen bontott bizgentyűűűűűű van!!!!
Válasz #413. hozzászólásra
És hogy néz ki ez a rakodó ????képet ide!!!!!
Megint itt zavarkodok.
PF-0,5 homlokrakodóhoz keresnénk vázat, v. nem is tudom, mi a pontos megnevezése. Ma az egyik szára teljesen elnyomorodott, ha valaki tudna valahol, megköszönném.
Én mán annyira de annyira kiváncsi vagyok rája
hogy az na.......!!
Válasz #410. hozzászólásra
A nyakam teszem rá, hogy mindenki szívesen látna, csak látna már!
Válasz #409. hozzászólásra
dejó
akkor majd mindenkit körbekérdezek itt
ki mit ád
és akkor csinálok majd 1 ingyenélő napot.... hetet..... hónapot s fölkerekedek
Válasz #407. hozzászólásra
Egy kávéra bármikor szívesen látlak!
Válasz #405. hozzászólásra
Szétkapták, aztán összerakták. Aztán újra szétkapták, mert lehet, hogy azt a vacak rugót nem jól tették vissza. Azt kellett volna megnézni, hogy hogyan kell álljon.
No, mindegy.
Jön az új tápszivattyú. Abban biztosan jó lesz.
Válasz #397. hozzászólásra
majd 1x megállok kávéra rilexnagymama....
várni fog a nagymama meg a kávé????
Válasz #404. hozzászólásra
Mert nem a 15-ös a tápszivattyú?
Válasz #404. hozzászólásra
Hát,kapják már szét,és akkor kiderül,mi van benne.....!
Válasz #403. hozzászólásra
Köszi, Tibi... Talán lesz Walaky....
Válasz #397. hozzászólásra
Válasz #400. hozzászólásra
Szétkapni itt is van, aki szétkapja.
Csak napok óta szívatja a társaságot ez a vacak. Meg lett rendelve egy új tápszivattyú. Reggel küldenék gyorspostával. Csak most rájöttek a fiúk, hogy nem is az a baj, csak ebben a vacakban van valami rugó.