Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.42 FtUSD397.93 FtCHF444.64 FtGBP499.75 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1221 #11744. hozzászólásáraGépészként az ilyen esetekre volt egy speciális eljárás, amit a szakoktatónk prezentált.
Ifa kormány gömbfej kúpos része nem akart lejönni.
Oktató: "Fogj egy számmal nagyobb kalapácsot!!!"
Éssssss, igaza volt!
Válasz atisgyulai #11743. hozzászólásáraPróbáltam semmi. Kicsikkel életembe nem volt soha semmi bajom, levételkor, ez etet most meg. Igaz más anyaga lehet, mert ennél 5000 óránál, csak a kanyar égett fent ki.
Válasz mtz1221 #11741. hozzászólásáraÁllj fel a kormány össze kötőre, és kezd rángatni a kipufogót elölre hátra, jobbra balra.
Engedni fog annyit a rozsda hogy lejön!
Válasz Praetor #11738. hozzászólásáraAz a gond csak megkéne a rakodó miatt 180 fokot fordítani. És attól félek ha bevágom, utána kormolni fog a bevágásnál.
Válasz mtz1221 #11736. hozzászólásáraPedig a flex tud segíteni. Ha hosszában óvatosan átvágod, akkor a bevágást csavarhúzóval, vagy akármivel tágítva jóval könnyebben elereszti. 20 éves corsa végdobját esélytelen lett volna máshogy levenni októberben. Így meg megvolt 5 perc alatt.
Össze rothadt kipufogó levételére valami tanács ? Melegíteni és flexelni nem szeretném. 2 napja locsolgatom szántás közben, az öntvény már kékesfehér lett, mégis semmi.
Válasz Gumóka #11732. hozzászólásáraköszönet a segítéget, ez lesz az ni:
https://www.toolmarts.com/interstate-pneumatics-cu-850-3-4-inch-female-npt-straight-through-jack-hammer-coupler
rohadjon meg az ámerikás, ehhez nem lesz jó az európás.
leteker, csere európásra...
Válasz mtz1221 #11714. hozzászólásáraFAGUMIT márkájú üzemanyagcsövet szoktam venni,az bírja évekig. Nem keményszik meg és nem lágyul ki. Rá van írva,hogy 'oil petrol" és 10barig bírja
Válasz mtz1221 #11718. hozzászólásáraOlajálló műanyagcső kell neked, olyan, mint a benzines kocsikon van.
Elvileg ez a gumi is bírja, csak mondom, hullik szét.
Mondjuk minden, tavasszal minden benzines eszözömön csőcserével kezdek, mert 1 év alatt tönkremegy a minőségi, annak mondott is
Válasz Gumóka #11716. hozzászólásáraNekem az lenne a lényeg hogy nehogy megegye a cső belsejét, és bírja a nyomást. Van itthon 10 báros naftára mondott. Vettem egy olcsó szart a gyereknek, sikerült vele 40 liter benzint kinyomatnom.
Válasz mtz1221 #11714. hozzászólásáraAttól függ milyen. Vásznas gumit vettem már a résolajhoz a ruszkira, csak a baj az, hogy kívülről repeg szét úgy, hogy a motorháztető takarja...
Válasz _NB_ #11706. hozzászólásáraCsak egy állítható oldal ütköző kell,azzal teljesen párhuzamosan végig tudja engedni a lemezt! Az általam küldött képen is látható,a lemez annak van ütköztetve!
Válasz apuci #11700. hozzászólásáraCsináltattam már ott pár dolgot, de sosem lemezmunkát, ezért sem jutottak az eszembe.
Közben beszéltem velük,azt mondta a főnök hogy simán megcsinálják!
Állítólag holnap lehet érte menni!
Voltam kisebb-nagyobb cégeknél, mutattak régebbi és komolyabb új cnc élhajlítókat de mindenhol azt mondták hogy nem lehet élhajlítóval ilyen pici peremet csinálni.
Válasz Tobszi #11702. hozzászólására2 méter hosszban, 20cm széles perem és 1,5mm-es törés, hát bádogosoknak talán van kétméteres élhajlítójuk, de a 1,5mm-es lemezzel nem biztos hogy tudnak dolgozni.
Van a medikus féle "Beader / Crimper / Zikniző / Peremező / Crimping" megoldás,
Oda kell két profil hengerpár, meg pár ütközö vagy valami féle asztal amin szépen tolod a tábla lemezt, hogy egyenes legyen a hajlítás.
Van itt egy házi készítésű masina csapágyakkal peremez Youtube
A karosszérialakatosoknak is van ilyen célszerszámuk, de az nem tud 20cm-ert Youtube
Válasz Tobszi #11702. hozzászólásáraErre a hajtásra akarnál egy másik lemezt fektetni,ebben toldani össze a 2 lemezt?Tehát a hajtás 1.5mm lenne csak? Azt illene egy lemezhajlítónak is megcsinálni! Vagy csinálsz kicsiben egy ilyen peremezőt,én ezzel ékszíj profilt nyomtam a lemezbe! Annyi hogy a 2 ékszíj pálya nyomó görgők helyett olyan síma görgők kellenek,ami az 1,5mm hajtja le!Régen csináltam ilyet kicsibe,egy karosszériásnak! Te is meg tudod csinálni! Vagy bádogos mestert keress,ez a szerszám is onnan származik! Hengerítő,a végén pedig a peremező!
Válasz mtz1221 #11703. hozzászólásáraUgyanez van itt is! Jópár helyen érdeklődtem a környéken de itt se vállalja senki. Présgép kellene meg hozzávaló bélyeg, de mindenhol csak élhajlító van.
Pótkocsi oldalt javítanék, szerintem így lehetne pofásan megoldani. Egyenlőre elkerülném a ráhegesztést.
Válasz Tobszi #11702. hozzászólásáraEz érdekes lesz. Nekem csak 200mm hosszan kellett volna pár darabot, és azokat sem vállalták sehol. Végén ráhegesztettem egyiket a másikra mérgemben. Pedig itt van rakásra kombájn lemezt gyártó cég.
13051 hozzászólás
Válasz atisgyulai #11748. hozzászólásáraIgaza. Csak félek eltöröm az öntvény torkot.
Válasz .Richard. #11746. hozzászólásáraEzen már nem lehet többet csavarni, mert akkor dögleni fog.
Válasz atisgyulai #11748. hozzászólásáraA rezegtetés tényleg beválik
Válasz mtz1221 #11744. hozzászólásáraGépészként az ilyen esetekre volt egy speciális eljárás, amit a szakoktatónk prezentált.
Ifa kormány gömbfej kúpos része nem akart lejönni.
Oktató: "Fogj egy számmal nagyobb kalapácsot!!!"
Éssssss, igaza volt!
Válasz .Richard. #11746. hozzászólásárade az meg hol van? hahahaah
Válasz mtz1221 #11741. hozzászólásáraFüstcsavar
Válasz mtz1221 #11741. hozzászólásáraVan hegesztőd? Utána a bevágást hegeszd össze! Hegeszd össze!
Válasz atisgyulai #11743. hozzászólásáraPróbáltam semmi. Kicsikkel életembe nem volt soha semmi bajom, levételkor, ez etet most meg. Igaz más anyaga lehet, mert ennél 5000 óránál, csak a kanyar égett fent ki.
Válasz mtz1221 #11741. hozzászólásáraÁllj fel a kormány össze kötőre, és kezd rángatni a kipufogót elölre hátra, jobbra balra.
Engedni fog annyit a rozsda hogy lejön!
Válasz mtz1221 #11741. hozzászólásáraSörösdobozból vágj a csonkra egy darabot, ami méretileg passzol. Ne lógjon túl sehol.
Válasz Praetor #11738. hozzászólásáraAz a gond csak megkéne a rakodó miatt 180 fokot fordítani. És attól félek ha bevágom, utána kormolni fog a bevágásnál.
Válasz igazmondó juhász #11739. hozzászólására
Válasz mtz1221 #11736. hozzászólásáraNa ezért mondják, hogy nem szabad szántani!!!
Válasz Praetor #11737. hozzászólásáraA középdob csőcsonkja teljesen ép maradt.
Válasz mtz1221 #11736. hozzászólásáraPedig a flex tud segíteni. Ha hosszában óvatosan átvágod, akkor a bevágást csavarhúzóval, vagy akármivel tágítva jóval könnyebben elereszti. 20 éves corsa végdobját esélytelen lett volna máshogy levenni októberben. Így meg megvolt 5 perc alatt.
Össze rothadt kipufogó levételére valami tanács ? Melegíteni és flexelni nem szeretném. 2 napja locsolgatom szántás közben, az öntvény már kékesfehér lett, mégis semmi.
Válasz Gumóka #11732. hozzászólásáraköszönet a segítéget, ez lesz az ni:
https://www.toolmarts.com/interstate-pneumatics-cu-850-3-4-inch-female-npt-straight-through-jack-hammer-coupler
rohadjon meg az ámerikás, ehhez nem lesz jó az európás.
leteker, csere európásra...
Válasz medikus #11733. hozzászólásáraRéz körmös csatlakozó!
Válasz Gumóka #11732. hozzászólásáraPréslég körmös csatlakozó! Ott keressétek!
Válasz medikus #11731. hozzászólásáraHomokfúvó
Válasz envagyok2 #11728. hozzászólásáraVíz?
Válasz Gumóka #11729. hozzászólásárahttps://nstntomlo.hu/termekeink/tomlocsatlakozok
Válasz envagyok2 #11728. hozzászólásárahttps://www.google.com/search?q=clemco+csatlakoz%C3%B3&client=ms-android-samsung-ss&sca_esv=590945601&sxsrf=AM9HkKm4Wv438jUqWswFBJ7pRlmmVjhs8A%3A1702575636236&ei=FD57ZZ2DDvm6i-gP7o2dgAc&udm=&oq=clemco+csa&gs_lp=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&sclient=mobile-gws-wiz-serp
azt tudja valaki, hogy ennek a gyorscsatlakozónak mi a neve, és hol lehet ellendarabot venni hozzá? ámerikás cuccon van rajta, ha ez segítség...
Segítséget szeretnék kérni, hogy szükségem lenne egy GREENSTAR 2600 monitor Magyar nyelvű használati utasításra, vagy honnét tudnám beszerezni.
Válasz kis Zombi #11725. hozzászólásáraSzenvedek ezekkel a nyomorult telefonokkal, sms sem jött.
Jövő héten talán ideér az új.
Válasz Gumóka #11723. hozzászólásáraOFF
Sms- T olvastad ? Küldtem privátot is.
Üdv. Zombi
ON
Válasz Lipi #11720. hozzászólásáraFagumit márka jó, én is úgy tapasztaltam eddig.
Válasz Gumóka #11722. hozzászólására16, nem 26
Válasz mtz1221 #11721. hozzászólására
Ilyeneket ne vegyél. Az egyik noame 26 bar, a másik semperit 12 bar, de nem tartósak.
Válasz Lipi #11720. hozzászólására
Válasz mtz1221 #11714. hozzászólásáraFAGUMIT márkájú üzemanyagcsövet szoktam venni,az bírja évekig. Nem keményszik meg és nem lágyul ki. Rá van írva,hogy 'oil petrol" és 10barig bírja
Válasz mtz1221 #11718. hozzászólásáraOlajálló műanyagcső kell neked, olyan, mint a benzines kocsikon van.
Elvileg ez a gumi is bírja, csak mondom, hullik szét.
Mondjuk minden, tavasszal minden benzines eszözömön csőcserével kezdek, mert 1 év alatt tönkremegy a minőségi, annak mondott is
Válasz Gumóka #11716. hozzászólásáraNekem az lenne a lényeg hogy nehogy megegye a cső belsejét, és bírja a nyomást. Van itthon 10 báros naftára mondott. Vettem egy olcsó szart a gyereknek, sikerült vele 40 liter benzint kinyomatnom.
Válasz medikus #11715. hozzászólásáraIgazából az érdekel hogy benzin jobban eheti e a csövet, nehogy telemennyen gumi darabokkal a rendszer.
Válasz mtz1221 #11714. hozzászólásáraAttól függ milyen. Vásznas gumit vettem már a résolajhoz a ruszkira, csak a baj az, hogy kívülről repeg szét úgy, hogy a motorháztető takarja...
Válasz mtz1221 #11714. hozzászólásáraAcél szövetes biztosan!
Diesel üzemanyag cső bírhatja a 3-4 nyomás alatt levő benzint ???
Válasz Tobszi #11712. hozzászólásáraTényleg.
Válasz apuci #11711. hozzászólásáraMegérdemlik a reklámot mert eddig mindent nagyon jól megoldottak, és teljesen rugalmasak!
Napkerék kft
Válasz Tobszi #11709. hozzászólásáraÖrülök hogy tudtam segíteni,de mi is a cég neve mert nem jut eszembe.
Válasz _NB_ #11706. hozzászólásáraCsak egy állítható oldal ütköző kell,azzal teljesen párhuzamosan végig tudja engedni a lemezt! Az általam küldött képen is látható,a lemez annak van ütköztetve!
Válasz apuci #11700. hozzászólásáraCsináltattam már ott pár dolgot, de sosem lemezmunkát, ezért sem jutottak az eszembe.
Közben beszéltem velük,azt mondta a főnök hogy simán megcsinálják!
Állítólag holnap lehet érte menni!
Voltam kisebb-nagyobb cégeknél, mutattak régebbi és komolyabb új cnc élhajlítókat de mindenhol azt mondták hogy nem lehet élhajlítóval ilyen pici peremet csinálni.
Válasz Tobszi #11702. hozzászólásáraUniversál ??
Válasz Tobszi #11702. hozzászólására2 méter hosszban, 20cm széles perem és 1,5mm-es törés, hát bádogosoknak talán van kétméteres élhajlítójuk, de a 1,5mm-es lemezzel nem biztos hogy tudnak dolgozni.
Van a medikus féle "Beader / Crimper / Zikniző / Peremező / Crimping" megoldás,
Oda kell két profil hengerpár, meg pár ütközö vagy valami féle asztal amin szépen tolod a tábla lemezt, hogy egyenes legyen a hajlítás.
Van itt egy házi készítésű masina csapágyakkal peremez
Youtube
A karosszérialakatosoknak is van ilyen célszerszámuk, de az nem tud 20cm-ert
Youtube
Válasz Tobszi #11702. hozzászólásáraErre a hajtásra akarnál egy másik lemezt fektetni,ebben toldani össze a 2 lemezt?Tehát a hajtás 1.5mm lenne csak? Azt illene egy lemezhajlítónak is megcsinálni! Vagy csinálsz kicsiben egy ilyen peremezőt,én ezzel ékszíj profilt nyomtam a lemezbe!
Annyi hogy a 2 ékszíj pálya nyomó görgők helyett olyan síma görgők kellenek,ami az 1,5mm hajtja le!Régen csináltam ilyet kicsibe,egy karosszériásnak! Te is meg tudod csinálni! Vagy bádogos mestert keress,ez a szerszám is onnan származik! Hengerítő,a végén pedig a peremező!
Válasz mtz1221 #11703. hozzászólásáraUgyanez van itt is! Jópár helyen érdeklődtem a környéken de itt se vállalja senki. Présgép kellene meg hozzávaló bélyeg, de mindenhol csak élhajlító van.
Pótkocsi oldalt javítanék, szerintem így lehetne pofásan megoldani. Egyenlőre elkerülném a ráhegesztést.
Válasz Tobszi #11702. hozzászólásáraEz érdekes lesz. Nekem csak 200mm hosszan kellett volna pár darabot, és azokat sem vállalták sehol. Végén ráhegesztettem egyiket a másikra mérgemben. Pedig itt van rakásra kombájn lemezt gyártó cég.
Válasz medikus #11701. hozzászólásáraIgazad van! Erről lenne szó.