Válasz rtamas1976 #13964. hozzászólásáraAzt akartam, csak nem volt hosszú, hegesztgettni meg nem akartam 15 szemes ledobált húzó láncokat. Milyen vadtag és átnérőjüt dzoktattok, és mennyire hoszabvat ? Habár kinéztem oda rakok egy komolyabb S rugót, anbsk az eljára meg csinálok egy hosszanti élet.
Válasz mtz1221 #13962. hozzászólásáraRáérsz még a szántással, itt 30mm esett, meglódult a nép az ekékkel, aztán szárazat fordít fel...
Meg ne kapkodj, nehogy Neked is az ujjaid bánják
Válasz apuci #13958. hozzászólásáraTőled? Biztos nem kapom fel, csak válaszoltam. Pedig ettem minden vitamint ami volt, mégsem bírtam 2 hétnél tovább 18-20 órát talpon lenni.
Válasz apuci #13955. hozzászólásáraEl kellett volna előtte vetnem. De volt választásom vagy a bocik döglenek éhen, vagy vetek. Inkább a takarmánykészitést választottam. Fel gurítottam 200 bál suáraz, dr úgy hogy minden 20-30 bálsa után javítottam fél napot Lesett két nap alatt 50 liter. Lent száraz, de a felső 10 cento úgy ragad, hogy még szántami sem bírnak.
Gyerekek elég ide ez a lánc ? Ez volt itthon. Ilyent még nem bactam a tárcsával mióta megvan, berakodik a 2 széle ahol duplán megy, és kiemeli a hátulját.
Sziasztok.
Kecskemét - Dunaföldvár vonalon van valakinek tapasztalata gépszállítás terén . Akit ajánlana , precizitás , ár , stb.... Nagygép - kombájn ilyesmi rakománnyal.
Válasz Praetor #13946. hozzászólásáraGyengébbek kedvéért még 1x. Évi 10-15 fél literes üveggel. Azt is igazi üvegből, a fémből nem esik jól. Meg lehet még 3-4 deci pálinka is elfogy évi szinten. 2 liter cólát megbírok inni nsponta, meg a cigi, de hülye vagyok alkohol nélkül is, meg ki sem mennék traktorral hogy van bennem. Bálát is azért hordom éjjel összeakasztok 3-4 pótkocsit, este éjjel már nincs gyerek sz utcán, nyugodta haza jövvök 1 fuvarral a 2 helyett.
Válasz mtz1221 #13942. hozzászólásáraNem vagyok az a kifejezetten sörös. Csak kevés unicum szokott itt fogyni, néha vörösbor kezelésképpen, az is aloéval együtt.
Válasz Praetor #13940. hozzászólásáraJa most olvastam vissza. Nekem nem jött be a magyar sör, valahogy olyan műnek izlik. Szerb lav vagy jelen az igszi, igaz abból meg is iszok vagy 10-15 üveggel évente.
Válasz Praetor #13940. hozzászólásáraMost raktam pár hónapjs a sikló kombájn kardánjába, mintha 7es rémlene, de lehet vásári szarok voltal itthon, amiből ki van a falvadtagság spórolva.
Válasz envagyok2 #13934. hozzászólásáraHa jól nézem a rajzot a talpa hegesztett, tehát ott nincs tömítés, csak a szárdugattyún, meg nyilván a másik végén, hogy szerelhető legyen .
Másnem betekered vizes rongyba, meg a kétoldali varratot külön csinálod.
De nem hiszem, hogy akkora hőterhelést kapna, az olaj is lehet 80 fokos.
A szárat viszont mindenképp tekerd be, ne sértse a fröcskölés.
Válasz Gumóka #13931. hozzászólásáraoké, kihúzom a szárat, de a talpára? ott nem fog elégni a gumi? vagy szét kéne tekerni?M hogy lehet azt letekreni, vagy inkább ne csináéljam? csak 1-1 fület kell felrakni, villás a fogadója ahova be kéne mennie.
Válasz envagyok2 #13930. hozzászólásáraRau kombinátoron voltak hátul ilyen pici munkahengerek, a rögtörőnél ha jól emlékszem a 8,4-esen.
De az lehet pici.
Ez meg hegeszthető munkahenger, de kihúzott szárral hegeszd, a tömítések miatt
A két fület meg úgy tudod pontosan felrakni, hogy összefogatod csavarral a kettő közé meg fűzöl akkora csövet, vagy bármit, amit be kell fogadjon.
nem tud valaki valamilyen gépalkatrészként ilyen egészen rövid egyutas munkhangeert? mondjuk összetolva max 260 mm a két furatközép, de inkább rövidebb, átmérőbe tudja rossebb, 40-50-es mindenképp kéne szerintem.
vagy szeirntetek ennek a két végére fel lehetne hegeszteni átfúrt 15-ös laposvasakat, szét kéne szedni, vagy így egybe is lehetne, nem vetemedne el?
nem tudja valaki, hogy a 10-es furatba való hasított ékbe melyik méretű hasítpott ék megy bele? tehát hogy a 10es furatba belerakom a 10-est, és annak a belsejébe még egyet, de mekkora kell oda?
Válasz medikus #13926. hozzászólására2500 munkaóránál ? Basszus az mtzéé 16000 zúg de forog 1 sebességben. Na kösz, ez télig így marad, se erőm sr enwrgiám se időm foglalkozni vele. Majd a galambokrá vigyázok, merz így egykettőre a oofámba fújja, a lámpalyuk miatt.
Válasz mtz1221 #13923. hozzászólásáraKopott a szénkefe,vagy a forgórész szakadt egy kollektornál! Ha ott áll meg,nem kap áramot,de ha forog,azt a részt túl pörgi!
Válasz Gumóka #13924. hozzászólásáraÉn is ilyesmire gondol8k, mert ide tavasz óta csak por bírt jutni, pára nem. Nem férek oda, be kéne egy kis wd40el fújni.
Válasz mtz1221 #13923. hozzászólásáraHa jól tudom, ezek porózus perselyeken futnak, a ventillátor tengelye, lehet azon akad meg.
Viszont ahhoz szét kéne szedni
Válasz medikus #13896. hozzászólásáraHelyzet skövetkező. Minden szarz szétbontottsm megpucoltam újra dugtam kontaktspréztem semmi. Kivettem a fülkeégőt, hátha látok valamit. Na pont ott van előtte a ventilátor. Ha megl0köm egy csavarhúzóvaé megy gond nélkül minden fokozatban. Fél órát is. Ha leállítom meg kell ismét lökni. Mi a fasz van vele ?
14021 hozzászólás
Válasz Gumóka #13967. hozzászólásáraLegalább lent lesz a nedvesség, dobd fel te is gyorsan az ekét.
Válasz Radocz #13965. hozzászólásáraCsapd a csapját óramutató járásával ellentétesen ütközésig.
Válasz rtamas1976 #13964. hozzászólásáraAzt akartam, csak nem volt hosszú, hegesztgettni meg nem akartam 15 szemes ledobált húzó láncokat. Milyen vadtag és átnérőjüt dzoktattok, és mennyire hoszabvat ? Habár kinéztem oda rakok egy komolyabb S rugót, anbsk az eljára meg csinálok egy hosszanti élet.
Válasz Gumóka #13967. hozzászólásáraNem azért száraz mert nem ért le hanem azért mert kevés a mennyiség.
Én megnéztem a beszivárgási sebességet 45 cm-ig
nagyjából:
5 cm 10 perc
15 cm 2 óra
30 cm 5 óra
45 cm 9 óra
Ez 23 mm volt, értelem szerűen nem arányos mennyiségek csak az talajnedvesség mérő ingerküszöbét érte el.
Tegnap este már full porolt, kalászos a környéken se sok van kikelve, egyedül mustár az ami kilőtt...
Válasz mtz1221 #13962. hozzászólásáraRáérsz még a szántással, itt 30mm esett, meglódult a nép az ekékkel, aztán szárazat fordít fel...

Meg ne kapkodj, nehogy Neked is az ujjaid bánják
Válasz Radocz #13965. hozzászólásáraNe a vonat nem jön, a fűtès zajos, a kaja meg szar.
vannak dolgok,amiken nem jó rèszt venni.
A szálláson a radiátorban halkan csörgedezik a víz.

Mi lehet az oka?
Az tény hogy egész ejjel aludtam, de ha nem almos az ember, vagy rossz alvó, akár idegesítő is lehet.
Válasz mtz1221 #13953. hozzászólásáraRendes szemesláncot szoktunk, hogy tudjonrajta kóborolni!
Ez csak 1csíkot tisztít.
Válasz mtz1221 #13960. hozzászólásáraNem olyan rossz az a föld. Ezèrt kiszedni.
Válasz apuci #13961. hozzászólásáramég egy qrva ilyen hét van, ha nem lesz eső, utána leszarok mindent. Majd lassan felszántok, és kihordom a trágyát.

Válasz mtz1221 #13959. hozzászólásáraTudom,csak nehogy az legyen mint a múltkor!

Ne hajtsd magad túl,vigyázz magadra!
Válasz .Richard. #13957. hozzászólásáraCélnak most megfelel, majd jövőre csinálok oda még 4 rendes +pucolót.

Válasz apuci #13958. hozzászólásáraTőled? Biztos nem kapom fel, csak válaszoltam. Pedig ettem minden vitamint ami volt, mégsem bírtam 2 hétnél tovább 18-20 órát talpon lenni.
Válasz mtz1221 #13956. hozzászólásáraNe kapd föl a vizet nem basztatni akartalak!
Válasz mtz1221 #13953. hozzászólásáraAgyagban nem jó. A lánc egy Csikban fut majd. Ott lesz tiszta. De a kèpen fekete föld van. Akkor ott jó lehet.
Válasz apuci #13955. hozzászólásáraEl kellett volna előtte vetnem. De volt választásom vagy a bocik döglenek éhen, vagy vetek. Inkább a takarmánykészitést választottam.
Fel gurítottam 200 bál suáraz, dr úgy hogy minden 20-30 bálsa után javítottam fél napot
Lesett két nap alatt 50 liter. Lent száraz, de a felső 10 cento úgy ragad, hogy még szántami sem bírnak.
Válasz mtz1221 #13952. hozzászólásáraLátod nem kellett volna annyi eső essen nálad!

Válasz mtz1221 #13952. hozzászólásáraJó lesz!
Ha szàntàs lesz utànna mehetsz kintébb is vagy 25centivel màr akkor sem ragad úgy!
Válasz mtz1221 #13952. hozzászólására
Gyerekek elég ide ez a lánc ? Ez volt itthon. Ilyent még nem bactam a tárcsával mióta megvan, berakodik a 2 széle ahol duplán megy, és kiemeli a hátulját.
Válasz JDFERI #13950. hozzászólásáraDaruszentmiklóson a Kaszás trans, vagy Nagyvenyimen a Molnár trans, akik eszembe jutottak.
Kiskunmajsán a Kozák trans, Izsákon a quatro trend, vagy még a qualitrans Kalocsa
Sziasztok.
Kecskemét - Dunaföldvár vonalon van valakinek tapasztalata gépszállítás terén . Akit ajánlana , precizitás , ár , stb.... Nagygép - kombájn ilyesmi rakománnyal.
Válasz Praetor #13946. hozzászólásáraGyengébbek

kedvéért még 1x. Évi 10-15 fél literes üveggel. Azt is igazi üvegből, a fémből nem esik jól. Meg lehet még 3-4 deci pálinka is elfogy évi szinten. 2 liter cólát megbírok inni nsponta, meg a cigi, de hülye vagyok alkohol nélkül is, meg ki sem mennék traktorral hogy van bennem. Bálát is azért hordom éjjel összeakasztok 3-4 pótkocsit, este éjjel már nincs gyerek sz utcán, nyugodta haza jövvök 1 fuvarral a 2 helyett.
Válasz mtz1221 #13947. hozzászólására
Válasz Igazi Földönfutó #13943. hozzászólásáraKellett a szép asszony a dolgos és okosok helyett, így nincs időm inni.
Válasz Igazi Földönfutó #13943. hozzászólásáraJa egyébként nem tudjuk, hogy mekkora üvegekről van szó. Ha lóméretű demizsonban van az a sör, akkor azért az nem kevés.
Válasz mtz1221 #13942. hozzászólásáraNem vagyok az a kifejezetten sörös. Csak kevés unicum szokott itt fogyni, néha vörösbor kezelésképpen, az is aloéval együtt.
Válasz Igazi Földönfutó #13943. hozzászólásáraÉjszakába nyúlóan pakolja a bálákat a pótkocsira, nem ér rá inni. Legalább megmarad az esze.
Válasz mtz1221 #13942. hozzászólásáraNem lesz az sok?
Válasz Praetor #13940. hozzászólásáraJa most olvastam vissza. Nekem nem jött be a magyar sör, valahogy olyan műnek izlik. Szerb lav vagy jelen az igszi, igaz abból meg is iszok vagy 10-15 üveggel évente.
Válasz Praetor #13940. hozzászólásáraMost raktam pár hónapjs a sikló kombájn kardánjába, mintha 7es rémlene, de lehet vásári szarok voltal itthon, amiből ki van a falvadtagság spórolva.
Válasz mtz1221 #13938. hozzászólásáraMiért? Nem 6-os?
Válasz mtz1221 #13938. hozzászólásáraMondtam én, hogy magyart adok?
Válasz Gumóka #13937. hozzászólásáraBacd meg a magyar sört, tudod melyik az igazi.
Válasz mtz1221 #13935. hozzászólására6.
Van rá 3 liter söröm
Válasz envagyok2 #13934. hozzászólásáraHa jól nézem a rajzot a talpa hegesztett, tehát ott nincs tömítés, csak a szárdugattyún, meg nyilván a másik végén, hogy szerelhető legyen .
Másnem betekered vizes rongyba, meg a kétoldali varratot külön csinálod.
De nem hiszem, hogy akkora hőterhelést kapna, az olaj is lehet 80 fokos.
A szárat viszont mindenképp tekerd be, ne sértse a fröcskölés.
Válasz envagyok2 #13929. hozzászólásáraSzerintem 7-es. mérd meg egy új 10esnak a belsejét,és látni fogod.
Válasz Gumóka #13931. hozzászólásáraoké, kihúzom a szárat, de a talpára? ott nem fog elégni a gumi? vagy szét kéne tekerni?M hogy lehet azt letekreni, vagy inkább ne csináéljam? csak 1-1 fület kell felrakni, villás a fogadója ahova be kéne mennie.
Válasz Gumóka #13932. hozzászólásáraA 12-esnek 7,45 a belső mérete.
Válasz envagyok2 #13929. hozzászólására6 sztem, a 10-esnek talán 2mm a falvastagsága
Válasz envagyok2 #13930. hozzászólásáraRau kombinátoron voltak hátul ilyen pici munkahengerek, a rögtörőnél ha jól emlékszem a 8,4-esen.
De az lehet pici.
Ez meg hegeszthető munkahenger, de kihúzott szárral hegeszd, a tömítések miatt
A két fület meg úgy tudod pontosan felrakni, hogy összefogatod csavarral a kettő közé meg fűzöl akkora csövet, vagy bármit, amit be kell fogadjon.
nem tud valaki valamilyen gépalkatrészként ilyen egészen rövid egyutas munkhangeert? mondjuk összetolva max 260 mm a két furatközép, de inkább rövidebb, átmérőbe tudja rossebb, 40-50-es mindenképp kéne szerintem.
vagy szeirntetek ennek a két végére fel lehetne hegeszteni átfúrt 15-ös laposvasakat, szét kéne szedni, vagy így egybe is lehetne, nem vetemedne el?
https://www.rositeh.hu/standard-40/25-xxx-1
avgy valami baráti hely, ahol nem aranyáron csinálnáak méretre ilyen egyutas hengerT?
nem tudja valaki, hogy a 10-es furatba való hasított ékbe melyik méretű hasítpott ék megy bele? tehát hogy a 10es furatba belerakom a 10-est, és annak a belsejébe még egyet, de mekkora kell oda?
Válasz mtz1221 #13927. hozzászólásáraHangosabb is mint volt eddig ???
Válasz medikus #13926. hozzászólására2500 munkaóránál ? Basszus az mtzéé 16000 zúg de forog 1 sebességben. Na kösz
, ez télig így marad, se erőm sr enwrgiám se időm foglalkozni vele. Majd a galambokrá vigyázok, merz így egykettőre a oofámba fújja, a lámpalyuk miatt.
Válasz mtz1221 #13923. hozzászólásáraKopott a szénkefe,vagy a forgórész szakadt egy kollektornál! Ha ott áll meg,nem kap áramot,de ha forog,azt a részt túl pörgi!
Válasz Gumóka #13924. hozzászólásáraÉn is ilyesmire gondol8k, mert ide tavasz óta csak por bírt jutni, pára nem. Nem férek oda, be kéne egy kis wd40el fújni.
Válasz mtz1221 #13923. hozzászólásáraHa jól tudom, ezek porózus perselyeken futnak, a ventillátor tengelye, lehet azon akad meg.
Viszont ahhoz szét kéne szedni
Válasz medikus #13896. hozzászólásáraHelyzet skövetkező. Minden szarz szétbontottsm megpucoltam újra dugtam kontaktspréztem semmi.
Kivettem a fülkeégőt, hátha látok valamit. Na pont ott van előtte a ventilátor. Ha megl0köm egy csavarhúzóvaé megy gond nélkül minden fokozatban. Fél órát is. Ha leállítom meg kell ismét lökni. Mi a fasz van vele ?

Válasz Gumóka #13920. hozzászólásáraNekem se monda senki