Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz máris szomszéd #9797. hozzászólására12 volt az semmi.Le kellene venni a szabályozót,és megmérni a forgórészt.Lehet rövid a kefe,vagy leragadt?Vagy szabályozó!Vége milyen?
Válasz medikus #9796. hozzászólásáraMi lehet a generátorral? Nem tölt,illetve 12 voltot mértem de ez csak az akku feszültség szerintem.
Tudom távdiagnózis,de rohadt drága egy új.
sziasztok! nem dolgoztam még fokozatmentes géppel,csak úgy felmerült bennem, hogy ezeknél hogy tartja a TLT fordulatszámot pl. vetésnél,ha változtatja munka közben a motor fordulatszámot? vagy lehet fixre állítani és ilyenkor így kell használni?
Válasz Truly #9781. hozzászólásáraTeszel oda egy kiherélt zsírzógombot és egy simson benzin csövet még rá és meg van oldva,
az mtz-n is így oldottam meg az elsőhajtásnál.
Szuszogóval kapcsolatban bizonytalan vagyok, attól tartok hogy menet közben ott nyomná ki az olajat.
Mert ahol lenne, a fogaskerekek pont oda fogják verni az olajat.
Végül is arra jutottam hogy hajtómű olaj lesz benne!
A kasza közepe tájékára csinálok egy nívó csavart, a kaszatestet meg megpróbálom a legjobb tudásom szerint mindenhol letömíteni ahol esetleg ereszthet.
Válasz Truly #9765. hozzászólásáraUgyan nincs kaszám, de gyanús nekem, hogy az az M8-as imbusz lehet a nívó..... Pl a japán kistraktoromon a váltón sincs nívópálca, csak egy csavar, amit feltöltésnél ki kell tekerni, és ha ott megjelenik az olaj, akkor szinten van
Válasz kis Zombi #9756. hozzászólásáraÉn akarnák ,de még nem láttam egyet se működni.
Ezt láttam a neten de árat és azt,hogy jól működik-e nem tudom.
Egyébként ventillált kénport szeretnék vele szórni.
13055 hozzászólás
Válasz Bárány #9803. hozzászólásáraEddig nem volt rá idő,most csúcsosodott a meló.
Válasz Bárány #9803. hozzászólásáraJelen!Mondom nagy baja nincs,mert nincs leégve!
Válasz máris szomszéd #9797. hozzászólásáraEgy autóvillamossági szerelőnek megmutatni se lenne hülyeség.
Válasz máris szomszéd #9797. hozzászólásáraNézd meg autóbontóban, vidd be és találnak majd jót. Régen ott vettünk a fergére.
Válasz máris szomszéd #9758. hozzászólásáraOFF
Egy Bargammal már van némi tapasztalat, ha érdekel keress meg privátba.
Válasz medikus #9798. hozzászólásáraHolnap megnézem,csinálok képet.
Válasz máris szomszéd #9797. hozzászólásáraNincs leégve,nem nagy baja lehet!!!
Válasz máris szomszéd #9797. hozzászólására12 volt az semmi.Le kellene venni a szabályozót,és megmérni a forgórészt.Lehet rövid a kefe,vagy leragadt?Vagy szabályozó!Vége milyen?
Válasz medikus #9796. hozzászólásáraMi lehet a generátorral? Nem tölt,illetve 12 voltot mértem de ez csak az akku feszültség szerintem.
Tudom távdiagnózis,de rohadt drága egy új.
Válasz Nyomasek Bobo #9794. hozzászólásáraMegoldottuk!Meg lett!
Köszönöm
Válasz medikus #9790. hozzászólásáraNem irigyellek
Válasz Gumóka #9791. hozzászólásáraSzerintem semmi. Max vehetsz 1 membránt, ha elszakad szerelésnél.
Válasz Gumóka #9791. hozzászólásáraTegyél rá szelep hosszabbítót
De el is fordíthatod nyugodtan
Olyankor mi van, ha én fordítok ezen a légüstházon, mert így nem lehet felpumpálni?
Csepel csörlőn van valahol nyírószeg!Hogy lehet leengedni,ha befeszült,majd letépették vele a lökhárítót?Ez lenne a délutáni feladat!
Sziasztok! Metal fach rakodón szétjött az elektronika bekötés ahogy leszedtem a gémet. Melyik vezetéket hova kell visszatenni? Köszi!
Válasz Pista1234 #9787. hozzászólásáraSzabályozott hidraulika kimenetről hidromotor hajtja a ventilátort, nem a TLT. De vetéskor szerintem fix fordulaton, kézigázzal dolgozik mindenki.
sziasztok! nem dolgoztam még fokozatmentes géppel,csak úgy felmerült bennem, hogy ezeknél hogy tartja a TLT fordulatszámot pl. vetésnél,ha változtatja munka közben a motor fordulatszámot? vagy lehet fixre állítani és ilyenkor így kell használni?
Válasz Gepi #9785. hozzászólásáraHa, van kiegyenlítő tartály akkor mehet bele az olaj 85w-140..úgyis csak nyáron megy...
Válasz Truly #9781. hozzászólásáraTeszel oda egy kiherélt zsírzógombot és egy simson benzin csövet még rá és meg van oldva,
az mtz-n is így oldottam meg az elsőhajtásnál.
Válasz Truly #9781. hozzászólásáraBárhova teszed, a fogaskerekek mindenhová csapják majd az olajat.
Válasz Truly #9781. hozzászólására000 Ep-s zsírt bele. Az nem habzik.
Válasz Truly #9781. hozzászólásáraSpeckó olaj kell akkor.
Szuszogóval kapcsolatban bizonytalan vagyok, attól tartok hogy menet közben ott nyomná ki az olajat.
Mert ahol lenne, a fogaskerekek pont oda fogják verni az olajat.
Mi van akkor ha nem teszek rá?
Válasz Truly #9778. hozzászólásáraIgen.
Válasz Truly #9774. hozzászólásáraVan aki megolvasztja a zsírt, aztán némi olajjal hígít rajta. Szóval ez a sokadik lehetőség
Válasz VMisi #9776. hozzászólásáraAkkor a két jelölés közül inkább a baloldalihoz?
Válasz Truly #9774. hozzászólásáraTömítés meg FBS!!!Az össze ragasztja!
Válasz Truly #9774. hozzászólásáraA szuszogó legyen a nívó. Függőlegesre felhajtott kaszánál kb az 1/3-nál legyen.
Válasz Truly #9774. hozzászólásáraMajd a szuszogót ne felejtsd el.
Végül is arra jutottam hogy hajtómű olaj lesz benne!
A kasza közepe tájékára csinálok egy nívó csavart, a kaszatestet meg megpróbálom a legjobb tudásom szerint mindenhol letömíteni ahol esetleg ereszthet.
Csak ugye mikor szét szedtem, zsír volt benne. Mielőtt ide írtam, találtam egy hozzászólást egy másik topicban ahol egy fórumtárs szintén zsírt tett bele. https://www.agroinform.hu/forum/japan-kistraktorok/t1236/p/112
24009-es hozzászólás
És így legyen okos az ember..
Válasz Truly #9765. hozzászólásáraUgyan nincs kaszám, de gyanús nekem, hogy az az M8-as imbusz lehet a nívó..... Pl a japán kistraktoromon a váltón sincs nívópálca, csak egy csavar, amit feltöltésnél ki kell tekerni, és ha ott megjelenik az olaj, akkor szinten van
Válasz medikus #9771. hozzászólásáraNa ezt is megfontolom!
Válasz Truly #9770. hozzászólásáraCsinálsz rá!Úgy látom,szét van szedve!
Válasz medikus #9768. hozzászólásáraAz olajon is gondolkodtam, de később honnan tudom hogy meddig van olajjal ha nincs nívó csavar?
Válasz VMisi #9767. hozzászólásáraLehet hogy ez a köztes megoldás lesz a legjobb.
Válasz Truly #9765. hozzászólásáraA zsír azért jó,mert kicsapódik oldalra,és ott is marad!
Válasz Truly #9765. hozzászólásáraHígíts fel zsírt egy kevés hajtóműolajjal akkor. Kevés olajat tegyél először hozzá, mert gyorsan túl híg lesz.
Válasz Truly #9763. hozzászólásáraVolt már néhány féle kaszám,de még egyikbe sem kellett zsír.
Válasz medikus #9764. hozzászólásáraÚgy tudom hogy gyárilag is zsír van benne.
Nívó csavar sincs rajta sehol, a kaszatest legvégén van egy m8-as imbusz csavar és ennyi.
Némi kutakodás után ezt a zsírt találtam, ez vajon jó lehet? https://neoszerviz.hu/mol-liton-00ept-8-kg-litiumbazisu-kenozsir/
Válasz Truly #9763. hozzászólásáraHa a kúpos felületen nem tömít,akkor sehol!
Én nagyon úgy nézem a hajtóműház kialakítását hogy szerintem ez nem tartaná meg az olajat.
Pl a közvetítő kerekek rögzítésénél is kívülről megy bele a csavar ott is csak fém a fémen, semmi tömítés.
Válasz Truly #9759. hozzászólásáraSima 80-90 hajtóművet teszünk.
Válasz Truly #9759. hozzászólására85W140!
Válasz Truly #9759. hozzászólására00-ást tippelnék.
Hátha itt tud valaki válaszolni, BCS 404-es kasza hajtásába milyen zsírt kell tenni??
Gondolom a sima gépzsír ide nem jó.
Válasz kis Zombi #9756. hozzászólásáraÉn akarnák ,de még nem láttam egyet se működni.
Ezt láttam a neten de árat és azt,hogy jól működik-e nem tudom.
Egyébként ventillált kénport szeretnék vele szórni.
https://pendakft.hu/termek/bit-100-fuggesztett-porozogep/
Válasz kis Zombi #9756. hozzászólásáraDeflektoros világban az miatt falhoz állítanak!
Porozógéppel dolgozott már valaki ? Milyen buktatói vannak ? Minden infó jól jönne.