Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR412.37 FtUSD396.04 FtCHF440.72 FtGBP496.52 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VDénes #2642. hozzászólásáraÜdv.! Valószínű ez lesz a megoldás 15cm re gondoltam, kardánt meg kap egy újat habinál 13-17 ezer ig van az bőven jó lesz.
Válasz béla12 #2635. hozzászólásáraTudom ezért szemezek vele én is, vagy az alsó csapot előrébb hozni, (hosszabb kardán és nem törik olyan könnyen) ezek közt agyalok. A kapcsolóért 22000ft-ot a két napra, és egy felakasztásra sajnálom.
Válasz Sárközi Róbert #2634. hozzászólására Nem értem a kérdést ! Ez egy gyári gyors kapcsoló, könnyebb felvenni a gépet és mivel hátrább kerül a vetőgép nem töri annyira a kardánt. Tök jó évek óta használom.
Válasz zsozsi51 #2631. hozzászólásáraÚgy néz ki van rajta sárkaparó. Nem lehet rossz
Akkor lehet baj, ha a csoroszlya meg lett hagyva elől is. Ki kellene vágni, hogy a tárcsák vágjanak először a talajba és akkor be sem tudna dúrni. Szerintem nagyon jó ötlet. Én komplett kivágnám az elejét a csúszócsoroszlyának csak a tárcsák érintő vonalától lenne kontakt a csúszócsoroszlyának a talajjal. Nem kell ezen sokat alakítani, hogy tök jó legyen.
Válasz zsozsi51 #2631. hozzászólásáraNem ilyet használtam, de ugyanarra a helyre voltak az enyémen a lajta vetőgép tárcsái felrakva. 50 m után le kellet vennem, mert teleragadt földdel. Nedves volt a föld de nem sár.Ha lehet kerüljük a porba vetést.Nem tudom ezen van-e tisztító, de itt is gond lehet vele. Nincs hely a tárcsák között, hogy kiessen a föld, ha meg ment egy kört, az már ráragad, utána a tárcsa megáll és jobban dúr mint a csúszócsoroszlya magába.
Válasz Sárközi Róbert #2622. hozzászólásáraAki nem hiszi,járjon utána.
Nem kiskertben használom,max 3 sort vettem le,azt hiba nélkül tudta.Van benne monitor,de nem jelzett...
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraLehet hogy jó ötlet de én nem látom annak .Utána meg a csövet dugózod le, hogy a többi kocsinál is meglegyen a vákuum??
Válasz Ares 826 #2612. hozzászólásáraIgazán köszi a jókívánságokat.
Méhecske ugyan nincs most, de majd kukorica vetés idején ott lesznek a virágzó repec táblákon, kökény és szilva bokrokon a tábla szélén.
Nem szeretnék felesleges okoskodónak tűnni, de hátha fantáziát kap valaki.
Nekem csak a rugók voltak megerősítve, a (gumi tömörítő) kerekek megfordítva, a csoroszlya megélezve és egy jó vetésellenőrző (VET-6).
Amit még csinálnék ha meglenne:
Elővágó tárcsasor. Rugós karral, nagyon sűrű hullámos tárcsalappal (ahogyan a Norbi féle nitrosol injektálón van, az tökéletes) mellette pedig egy mélységtartó kerék vagy cső vagy valami ami nem engedi vetésmélység alá menni (a tárcsa mellé feltett acél karima a legolcsóbb megoldás, csak nem állítható, de szükséges e?).
Azután pedig amivel nekem mindig gondom volt mikor nedves volt a talaj, hogy vissza tudott nyílni a magárok vagy be sem omlott. A gumi tömörítő kerék mögé egy oldalra szögbe (lásd JD750A) tenni egy martin vagy thomson tömörítő kereket attól függően milyen talajon gazdálkodsz. Én általánosan a thomsont javasolnám 330 mm átmérővel.
Válasz Ares 826 #2612. hozzászólásáraAmúgy sem nagy cucc. Én egy zsákot kötöttem fel a házra az alját meg a gerendelyhez kötöttem, hogy ne lengedezzen. Ennyi.
Válasz Ares 826 #2612. hozzászólásáraAmúgy sem nagy cucc. Én egy zsákot kötöttem fel a házra az alját meg a gerendelyhez kötöttem, hogy ne lengedezzen. Ennyi.
Sorelzárás:
Az spc gyári könyvében van egy szelvény ábrázolva arra az estre, amikor a kocsit meg kell emelni a szállításhoz. Ezt a szelvényt, kb 10cm hosszú, nem emlékszem pontosan, használom sorelzárásra. felemeli a kocsit és nincs ami hajtsa a kereket. 3 db mindig készenlétben van, főleg ha kertezek...
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraÉn is így csináltam sokat, tavaly előtt rá is basztam, mert a visszatett cső lecsúszott a kocsiról, felporszívózott minden szemetet, jó hogy nem kapott fel vmi keményebbet, csak pár kuki levél maradványt, ami beragadt a ventilátorba, aztán a vákum is gyenge lett. mind ez a szar ababilincs miatt, meg figyelmetlenség miatt.
Válasz deflektorosokk #2606. hozzászólásáraAzt kellene vaslapáttal "deflektorozni" aki az egész idiótaságot kitalálta! Hol vannak ilyenkor a méhecskék amire a barom eu zöldek hivatkoznak!
Higgyétek el hogy a szivacs a megoldás!!
A nagybátyám kárpitos. Elballagok hozzá,beszélgetünk keveset, keresünk a hulladékba pár darabot, nem kerül semmibe.
De ha jókedvébe találom és rámtukmál egy kicsit meg egy sört még nyerek is rajta!!
Kellemest a hasznossal.
3543 hozzászólás
Válasz VDénes #2642. hozzászólásáraÜdv.! Valószínű ez lesz a megoldás 15cm re gondoltam, kardánt meg kap egy újat habinál 13-17 ezer ig van az bőven jó lesz.
Válasz Sárközi Róbert #2634. hozzászólásáraBele kell toldani a gyári felfogatóba és nem kell ilyen cumót venni 22000-ért. Nekem 15 cm-el volt és fényévekkel jobb volt.
Megvan! A Keletagrónál. Többe kerül mint ez a Habinál.
Válasz béla12 #2635. hozzászólásáraEz csak a fele. A párja külön vásárolható? Nem találok sehol.
Válasz Sárközi Róbert #2638. hozzászólására Kérjél kölcsön, vagy vegyél használtat.
Válasz béla12 #2637. hozzászólásárasajnos ennyi a habi nál
Válasz Sárközi Róbert #2636. hozzászólására Ez az ára?
Válasz béla12 #2635. hozzászólásáraTudom ezért szemezek vele én is, vagy az alsó csapot előrébb hozni, (hosszabb kardán és nem törik olyan könnyen) ezek közt agyalok. A kapcsolóért 22000ft-ot a két napra, és egy felakasztásra sajnálom.
Válasz Sárközi Róbert #2634. hozzászólására Nem értem a kérdést ! Ez egy gyári gyors kapcsoló, könnyebb felvenni a gépet és mivel hátrább kerül a vetőgép nem töri annyira a kardánt. Tök jó évek óta használom.
Üdv.! Használ valaki ilyent a spc-hez az alsó csapok mennyit állnak ki előre fele, vagy ha van valakinek felesleges, ne tartsa magába
Válasz zsozsi51 #2631. hozzászólásáraÚgy néz ki van rajta sárkaparó. Nem lehet rossz
Akkor lehet baj, ha a csoroszlya meg lett hagyva elől is. Ki kellene vágni, hogy a tárcsák vágjanak először a talajba és akkor be sem tudna dúrni. Szerintem nagyon jó ötlet. Én komplett kivágnám az elejét a csúszócsoroszlyának csak a tárcsák érintő vonalától lenne kontakt a csúszócsoroszlyának a talajjal. Nem kell ezen sokat alakítani, hogy tök jó legyen.
Válasz zsozsi51 #2631. hozzászólásáraNem ilyet használtam, de ugyanarra a helyre voltak az enyémen a lajta vetőgép tárcsái felrakva. 50 m után le kellet vennem, mert teleragadt földdel. Nedves volt a föld de nem sár.Ha lehet kerüljük a porba vetést.Nem tudom ezen van-e tisztító, de itt is gond lehet vele. Nincs hely a tárcsák között, hogy kiessen a föld, ha meg ment egy kört, az már ráragad, utána a tárcsa megáll és jobban dúr mint a csúszócsoroszlya magába.
https://webaruhaz.habi.hu/termekek/28268/Spc_nagycsoroszlya_tarcsas_.htmlhttps://webaruhaz.habi.hu/termekek/28268/Spc_nagycsoroszlya_tarcsas_.html
https://www.google.com/search?q=spc+t%C3%A1rcs%C3%A1s+vet%C5%91g%C3%A9p&client=firefox-b-d&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=I-jLnMtXwpfgtM%253A%252CivRzgzr3J6XlJM%252C_&usg=AI4_-kQqqH35lNK2Lc4MygHNy-SEFa23lw&sa=X&ved=2ahUKEwiayrDk1ujgAhUkIMUKHfkpCCYQ9QEwAHoECAUQBA#imgrc=J74sq3-FELhlKM:
Sziasztok,
tárcsás SPC-t használtatok-e már?
Válasz Szem Howkinsz #2627. hozzászólásáraMűtrágyaszórós,,,és lehet vetésellenőrző is van hozzá ki volt téve a falu elejére
Akit érdekel van egy eladó vetőgép SPC -6 soros
Szabolcs Megye Nyírcsaholyban
Válasz Sárközi Róbert #2622. hozzászólásáraAki nem hiszi,járjon utána.
Nem kiskertben használom,max 3 sort vettem le,azt hiba nélkül tudta.Van benne monitor,de nem jelzett...
file:///F:/k%C3%A9pek/spc%20vet%C5%91g%C3%A9p/spc_kezelesi_utmutato.pdf
Az előző, nemtom miért nem nyitódik meg, ez remélem menni fog. Ha ez sem, akkor nemtom belinkelni.
Válasz zsozsi51 #2623. hozzászólásárahttp://file:///F:/k%C3%A9pek/spc%20vet%C5%91g%C3%A9p/spc_kezelesi_utmutato.pdf Nekem ez van, amit letöltöttem.
Válasz gandalfcappy #2621. hozzászólásáraKösz, nekem nem volt kéznél a gépkönyv. De egy u-szelvény is megteszi.A lenyeg hogy a keteket emelje ki.
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraLehet hogy jó ötlet de én nem látom annak .Utána meg a csövet dugózod le, hogy a többi kocsinál is meglegyen a vákuum??
Válasz Gepi #2617. hozzászólásáraEz az amire gondolt.
Válasz Ares 826 #2612. hozzászólásáraIgazán köszi a jókívánságokat.
Méhecske ugyan nincs most, de majd kukorica vetés idején ott lesznek a virágzó repec táblákon, kökény és szilva bokrokon a tábla szélén.
Üdv, deflektorosokk
griz-nek
Szia
Nem szeretnék felesleges okoskodónak tűnni, de hátha fantáziát kap valaki.
Nekem csak a rugók voltak megerősítve, a (gumi tömörítő) kerekek megfordítva, a csoroszlya megélezve és egy jó vetésellenőrző (VET-6).
Amit még csinálnék ha meglenne:
Elővágó tárcsasor. Rugós karral, nagyon sűrű hullámos tárcsalappal (ahogyan a Norbi féle nitrosol injektálón van, az tökéletes) mellette pedig egy mélységtartó kerék vagy cső vagy valami ami nem engedi vetésmélység alá menni (a tárcsa mellé feltett acél karima a legolcsóbb megoldás, csak nem állítható, de szükséges e?).
Azután pedig amivel nekem mindig gondom volt mikor nedves volt a talaj, hogy vissza tudott nyílni a magárok vagy be sem omlott. A gumi tömörítő kerék mögé egy oldalra szögbe (lásd JD750A) tenni egy martin vagy thomson tömörítő kereket attól függően milyen talajon gazdálkodsz. Én általánosan a thomsont javasolnám 330 mm átmérővel.
Remélem segítettem.
Mindent összevetve a legjobb megoldás az 5/4-es csap.És a legelegánsabb.
Válasz zsozsi51 #2614. hozzászólásáraIlyen is van? Képet tudnál küldeni róla?
Sorelzárás:
Az spc gyári könyvében van egy szelvény ábrázolva arra az estre, amikor a kocsit meg kell emelni a szállításhoz. Ezt a szelvényt, kb 10cm hosszú, nem emlékszem pontosan, használom sorelzárásra. felemeli a kocsit és nincs ami hajtsa a kereket. 3 db mindig készenlétben van, főleg ha kertezek...
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraÉn is így csináltam sokat, tavaly előtt rá is basztam, mert a visszatett cső lecsúszott a kocsiról, felporszívózott minden szemetet, jó hogy nem kapott fel vmi keményebbet, csak pár kuki levél maradványt, ami beragadt a ventilátorba, aztán a vákum is gyenge lett. mind ez a szar ababilincs miatt, meg figyelmetlenség miatt.
Válasz deflektorosokk #2606. hozzászólásáraAzt kellene vaslapáttal "deflektorozni" aki az egész idiótaságot kitalálta! Hol vannak ilyenkor a méhecskék amire a barom eu zöldek hivatkoznak!
Válasz jozef19 #2610. hozzászólásáraÉs a szivacsot nem szedi szét a tárcsa forgás közben,egy próbát megér.
Válasz gandalfcappy #2607. hozzászólásáraLeveszed a csövet,akkor lehet nem kell tökölni a szivaccsal...
Higgyétek el hogy a szivacs a megoldás!!
A nagybátyám kárpitos. Elballagok hozzá,beszélgetünk keveset, keresünk a hulladékba pár darabot, nem kerül semmibe.
De ha jókedvébe találom és rámtukmál egy kicsit meg egy sört még nyerek is rajta!!
Kellemest a hasznossal.
Válasz gandalfcappy #2607. hozzászólásáraLehet a gyári megoldásra gondolt,amikor a kocsi hátulját ki lehet emelni és akkor nem hajt.
Válasz jozef19 #2597. hozzászólásáraÉs mi az ami olcsóbb a szivacstól?
Válasz zsozsi51 #2600. hozzászólásáraSzia!
A deflektorról meg ne feledkezz(etek)!
https://www.permetezes.hu/alkatreszek_258/vetogep_alkatreszek_1144
Még egy pár darab ingyenesen elérhető a fenti helyen. Sajnos már csak két tipusra: Monosem és SPC.
Üdv, deflektorosokk
Válasz Buvargabi #2604. hozzászólásáraaz enyém ilyen
Válasz Sárközi Róbert #2603. hozzászólásáraÀltalànos 2utas munkahenger kb 30cm munkaùttal(+-)a vetőgèp legtetejèn van elhelyezve vìzszintes àllapotban.ahogy előttem ìrtàk visszàbb vannak fent kèpek.
Válasz zsozsi51 #2600 hozzászólás
Olvass egy kicsit visszább vannak képek is .
Válasz sanyi1965 #2601. hozzászólására
Válasz Buvargabi #2599. hozzászólásáraVan aki a maglesodrót állítja oda hogy ne engedjen szemet kipottyanni.
Sziasztok,
Valaki tudna ajánlani egy munkahengert az spc nyomjelzőjéhez? Nekem még mechanikus. Szeretném átalkìtani munkahengeresre de nem a gyári megoldásra...
Válasz jozef19 #2597. hozzászólásáraGyerünk,ne tardsd magadban!
Válasz jozef19 #2597. hozzászólásáraJaja bele adom lelkemet
Válasz Tobszi #2593. hozzászólásáraA szivacs is drága,még attól is van olcsóbb...
Válasz Tobszi #2593. hozzászólására
Köszönöm
Válasz Buvargabi #2592. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Tobszi #2593. hozzászólásáraüdv.! ezért jó ez a forum mindig tanul az ember jó dogokat.