Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz bence10201020 #3509. hozzászólásáraNem semmi,valószínű öntvényhibás,esetleg a tengely nem üt,simán jár?Mert a kiegyensúlyozatlanság miatt is szétrobbanhat esetleg.
Válasz bence10201020 #3501. hozzászólásáraHa mélyebre akarod a kocsinkénti két nyomórugót spanold meg.
Ha hanyat döntöd, jobban ráfekszik a kerékre a lánc megfeszül és még sekélyebre rakja!
Válasz medikus #3495. hozzászólásáraIgen ez lehetett a probléma,mert kicsit hátradöntöttem,mert valaki azt mondta,hogy úgy jobban elteszi a magot. De legközelebb akkor inkább előre döntöm.
Válasz bence10201020 #3489. hozzászólásáraBekapcsolt hajtással csak ritkán fordulok,akkor is nagyon óvatosan,amikor a végére érek épp hogy kiemelem,kardánt kikapcsolom és utána ráemelek mégegyszer,és szabadonfutó adaptert is használok.De ,hogy a szíjtárcsa hogy törhetett el azt nem értem.Tizenéve használok egy hegesztettet,még a méhtelepen vettem,de nincs probléma vele se a kardánnal.És én ezres állásban hajtom.
Válasz bence10201020 #3491. hozzászólásáraA szíjtárcsa az nem tud beleérni a kardánba.
Mi is felemeljük teljesen.
Kaka hangja van olyankor de néha muszáj csutkára felemelni.
Ott anyaghiba lehetett.
Vagy valamikor oda ba....k neki és most adta ki.
Válasz trikolor5 #3490. hozzászólásáraLehet,hogy akkor az volt a probléma,hogy túl magasra emeltem mert előző fordulónál alacsonyabbra emeltem és visszagurult,ledobta a láncot. Ez miatt magasabbra emeltem mikor aztán eltört. De ez miatt eltörhet a szíjtárcsa?
Válasz bence10201020 #3489. hozzászólásáraÍgy látatlanban nehéz, de magasra én sosem emelem mikor megy a kardánhajtás csak annyira, hogy a kerék ne érje a földet, minél egyenesebben álljon a kardán.
Üdvözlök mindenkit! Azt szeretném megkérdezni,hogy mitől törhetett el a nagy szíjtárcsa felemelt helyzetben megforduláskor? Kezdő spc-s vagyok,szeretném megtudni,hogy mit rontottam el. A kardánhajtás be volt kapcsolva forduláskor is, lehetséges,hogy az miatt tört el? (Mert elég rossz hangja volt felemelt helyzetben)Válaszokat köszönöm előre is.
Válasz buti #3477. hozzászólásáraÉn nem merem ennyire besűríteni.
Egy új gépben még elmenne, de az enyém már 30 múlt. Így marad a 40 lukas, áttételen gyorsítok, 10 ha szóját csak kibírja.
Válasz Gepi #3466. hozzászólásáraPersze könnyen forog.
A rugóval az a baj ,hogy a helyére beakasztani nemlehet.gyakorlatilag 5-17cm között kellene a rugónak mozogi.
Ilyen rugó nemlétezik .
Ezét lessz nyomórugó vaspálcával.
Válasz Gumóka #3464. hozzászólásáraIgen, csinálni szertnék normális határolót akár rugóval. Holnap kifaragom.
Ha meglessz dobokróla képet.
Az elv csúszópálca és rúgófeszítés ,hogy a taposókerék kényszerítve legyen a födhöz.
Ez a terv!
Szombaton vetés!
Válasz Gumóka #3452. hozzászólásáraNeked spc-d van?
A határoló lánc kispanolva milyen hosszú?
Ha valaki megírá megköszönném!
Nekem 160-170mm a csavarközép a láncnál.
3560 hozzászólás
Válasz bence10201020 #3509. hozzászólásáraNem semmi,valószínű öntvényhibás,esetleg a tengely nem üt,simán jár?Mert a kiegyensúlyozatlanság miatt is szétrobbanhat esetleg.
Válasz Igazi Földönfutó #3507. hozzászólásáraNincs,de holnap csinálhatok róla. Igazából teljesen ketté tört.
Válasz rtamas76 #3505. hozzászólásáraKöszönöm a tanácsot
Válasz bence10201020 #3500. hozzászólásáraNincs fotód a törött kerékről?
Válasz bence10201020 #3501. hozzászólásáraPont fordítva van,egy nagyon picit inkább előre kell dönteni,de ilyen komoly törést ez nem okozhat,akármerre van döntve.
Válasz bence10201020 #3501. hozzászólásáraHa mélyebre akarod a kocsinkénti két nyomórugót spanold meg.
Ha hanyat döntöd, jobban ráfekszik a kerékre a lánc megfeszül és még sekélyebre rakja!
Válasz medikus #3503. hozzászólására
Válasz csabahegeszt #3502. hozzászólásáraAkkor szerintem azzal lehet dönteni!
Válasz medikus #3499. hozzászólásáraHát anélkül nehéz lenne szerintem
Válasz medikus #3495. hozzászólásáraIgen ez lehetett a probléma,mert kicsit hátradöntöttem,mert valaki azt mondta,hogy úgy jobban elteszi a magot. De legközelebb akkor inkább előre döntöm.
Válasz Igazi Földönfutó #3497. hozzászólásáraAzért kérdeztem én is,mert nem értem mitől törhetett el . De megfogadom a tanácsokat,kipróbálom így a továbbiakban.
Válasz csabahegeszt #3496. hozzászólásáraVan egy támasztó orsó a gépeden?
Válasz bence10201020 #3489. hozzászólásáraInduláskor meg leengedem,hogy a kerék a talajon legyen,kardán be és úgy engedem tovább induláskor.
Válasz bence10201020 #3489. hozzászólásáraBekapcsolt hajtással csak ritkán fordulok,akkor is nagyon óvatosan,amikor a végére érek épp hogy kiemelem,kardánt kikapcsolom és utána ráemelek mégegyszer,és szabadonfutó adaptert is használok.De ,hogy a szíjtárcsa hogy törhetett el azt nem értem.Tizenéve használok egy hegesztettet,még a méhtelepen vettem,de nincs probléma vele se a kardánnal.És én ezres állásban hajtom.
Válasz medikus #3495. hozzászólásáraVegyem ki az első kereket ?
Vagy mi?
Válasz csabahegeszt #3492. hozzászólásáraBuktasd a gépet előre! Akkor felemelve sem törik akkorát a kardán!
Válasz trikolor5 #3493. hozzászólásáraReggel zsíroztam elvetettem kb 1 hektart és eltörött. Úgyhogy azt kizárnám.
Válasz bence10201020 #3489. hozzászólásáraZsírozva mikor volt utoljára?
Válasz bence10201020 #3491. hozzászólásáraA szíjtárcsa az nem tud beleérni a kardánba.
Mi is felemeljük teljesen.
Kaka hangja van olyankor de néha muszáj csutkára felemelni.
Ott anyaghiba lehetett.
Vagy valamikor oda ba....k neki és most adta ki.
Válasz trikolor5 #3490. hozzászólásáraLehet,hogy akkor az volt a probléma,hogy túl magasra emeltem mert előző fordulónál alacsonyabbra emeltem és visszagurult,ledobta a láncot. Ez miatt magasabbra emeltem mikor aztán eltört. De ez miatt eltörhet a szíjtárcsa?
Válasz bence10201020 #3489. hozzászólásáraÍgy látatlanban nehéz, de magasra én sosem emelem mikor megy a kardánhajtás csak annyira, hogy a kerék ne érje a földet, minél egyenesebben álljon a kardán.
Üdvözlök mindenkit! Azt szeretném megkérdezni,hogy mitől törhetett el a nagy szíjtárcsa felemelt helyzetben megforduláskor? Kezdő spc-s vagyok,szeretném megtudni,hogy mit rontottam el. A kardánhajtás be volt kapcsolva forduláskor is, lehetséges,hogy az miatt tört el? (Mert elég rossz hangja volt felemelt helyzetben)Válaszokat köszönöm előre is.
Moderálási elveink miatt törölve: 2024-04-23 12:11:49
Válasz Heba #3476. hozzászólásáraJó, azért én dolgozom caddel, de azért nekem is meg kellett tanulni
Válasz Gepi #3485. hozzászólásáraBiztos kevesebbet fogyaszt így ,de nem az a lényeg.
Válasz Igazi Földönfutó #3480. hozzászólásáraIlyen üzemanyagárak mellett mtz-nél megtudom érteni
Válasz Bakonyalja #3483. hozzászólásáraHa 6 soros, küldj róla pár képet privátban.
Ha valakit érdekel nekem van egy eladó.3 éve nem használtuk 100 000ft
Válasz mtz1221 #3481. hozzászólásáraÉn a kukoricát is azzal vetem.
Válasz Igazi Földönfutó #3480. hozzászólásáraOtt a pont. Szójaszem amúgysem nagy tömegű, nem szokott vele gond lenni.
Válasz Jóskabáttya #3479. hozzászólásáraKardánt 1000-be,és lesz elég vákuum.
Válasz buti #3477. hozzászólásáraÉn nem merem ennyire besűríteni.
Egy új gépben még elmenne, de az enyém már 30 múlt. Így marad a 40 lukas, áttételen gyorsítok, 10 ha szóját csak kibírja.
Válasz Heba #3476. hozzászólásáraAz exelt és vorldot se tudom rendesen használni, nem hogy az autócad et.
Válasz Jóskabáttya #3471. hozzászólásáraÜdv Jóskabáttya!
A képen levő tárcsán 60 db 4mm átmérőjű furat van 117 mm és 124 mm osztókör átmérővel.Ez csak egy javaslat.
Válasz Jóskabáttya #3471. hozzászólásáraAutocadben könnyen és pontosan meg lehet szerkeszteni, kinyomtatni 1:1 ben és csak át kell pontozni.
Válasz Gepi #3474. hozzászólásáraFelénk már úgy van, hogy magad uram, mert akkor megvan csinálva.
Válasz Jóskabáttya #3471. hozzászólásáraMiért nem keresel fel egy esztergályost? Viszont de legalább haladsz vele
Válasz rtamas76 #3472. hozzászólására
Válasz Jóskabáttya #3471. hozzászólásáraBáttya! A végén nehogy a halálcsillag tervrajza legyen belőle!
Számolgatok, szerkezgetek, készűl a szója vetőtárcsa.
Egyszer csak beadja a tutit.
Válasz rtamas76 #3462. hozzászólásáraNekem 6 láncszem van szabadon,kb. 20cm hosszú.
Válasz vargapal1979 #3458. hozzászólásáraÉn minden napraforgót 2.5 furatúval vetek. Nemkell baszakodni a lesodróval.
Válasz vargapal1979 #3458. hozzászólására3mm
Válasz Gepi #3466. hozzászólásáraPersze könnyen forog.
A rugóval az a baj ,hogy a helyére beakasztani nemlehet.gyakorlatilag 5-17cm között kellene a rugónak mozogi.
Ilyen rugó nemlétezik .
Ezét lessz nyomórugó vaspálcával.
Válasz rtamas76 #3465. hozzászólásáraAz a lánc 6-8szem lenne, be kell akasztani egy monosem rugót az tenné a dolgát. Amúgy a kerék könnyen forog?
Válasz Gumóka #3464. hozzászólásáraIgen, csinálni szertnék normális határolót akár rugóval. Holnap kifaragom.
Ha meglessz dobokróla képet.
Az elv csúszópálca és rúgófeszítés ,hogy a taposókerék kényszerítve legyen a födhöz.
Ez a terv!
Szombaton vetés!
Válasz rtamas76 #3462. hozzászólásáraArra a láncra gondolsz, ami a csoroszja elején van a vázhoz kötve?
Holnap meg tudom mérni, van ismerősi körbe.
Válasz rtamas76 #3462. hozzászólásáraNekem nincs szemenkénti, az nálam bérmunka.
Válasz Gumóka #3452. hozzászólásáraNeked spc-d van?
A határoló lánc kispanolva milyen hosszú?
Ha valaki megírá megköszönném!
Nekem 160-170mm a csavarközép a láncnál.
Válasz Radocz #3459. hozzászólásáraÉn szórom telibe is,és a vetőgéppel is,ha meg úgy alakul akkor állományban is.