Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1478. hozzászólásra
Értem. Akkor mégsem olyan egyszerű. Csere vagy átalakítás. Azt hittem csak simán tagokból áll a fő váz is ami tartja az egészet. Leveszek 2-3-4 és kész ...
azt csak ök tudják és bármelyiket át lehet nekem is a régi vaskerekes van de mi teleszkoposra csináljuk meg hogy a szélsö két sort betudjuk tolni ahhoz is csak a kereket kell belülre tenni meg a nyomjelzöket is meg egy föváz csere ami egymásba csuszik igy nagyjábol egy méterrel lesz keskenyebb de láttam már felcsukhatosat stb.....
Válasz #1476. hozzászólásra
Bármelyik fajtát? Vagy a nagyon régieket (pl.: 1990 előttieket, nem gumi kerekeseket) nem?
Akkor miért éri valakinek csak 4-t venni ha nem sok különbség van árban?
Válasz #1469. hozzászólásra
Már meg ne haragudj, de mi az hogy szezonban vesz valaki vetőgépet??? SZEZON ELŐTT, VAGY MIFENE..... A leveshez valókat sem délben mész el megvenni..... Ilyenkorra aki vetőgépet akart az már beszerezte, vagy hagyta a régit. elviszik azt majd jövő jan- febr körül, mikor mindenki a szezonra készül. Én jan-ban adtam el 1 hét alatt az enyémet, nem is rosszul
Nem hittem,hogy szezonban ennyire nem érdekel senkit az SPC 6 soros vontatható vetőgépem:még egy érdeklődő sem volt,pedig nem árulom drágán vagy ennyire kiment ma divatból ?
Válasz #1467. hozzászólásra
Üzem órához nem hiszem hogy kötve van .elhasználódástól függ . de egy alapos felkészítés esetén amikor a tengelyt kiveszed és felcsiszolod ha még nem túl kopott.olyankor. Csapágy persely cserekor minden esetben.Egyáltalán ha már szétszedted nem egy jelentős kiadás érdemes cserélni hogy a por ne juson be a műanyag persely és a tengely közé.
milyen lapátot lehet zárni? mert pl igy naprát tutira nem fogok tudni vetni nem tom hogy lehet állitani vákumot a régi fajtán max nem pörgetem annyira a gépet mert 540E vel hajtottam akkor az többet pörgött nagy fordulaton de a 5,5 es lukas tárcsa az szabvány azzal vetik a kukoricát kisebbel meg a fene tudja pedig itt meg mindenki szidta a régebbi fajta turbinát.....
az miért van hogy nagyszemü lofogu kukoricábol is 2 sziv fel a gép néha persze nem mindig
lesodrót beállitottam de egy kisöreg azt mondta hogy van amikor ki is szedik mert lesöpri a magot a helyéröl szoval most nem tom mit tegyek de eddig egész jol müködik a gépezet
régifajta vaskerekes spc re amin müanyagrácsos fedélszerü dolog van a kocsik elején ahol belátni a belsejáben arrra rá lehet szerelni az elhuzos ablakot ami már másik fajta vagy csak azt a rácsot tudom rá meg venni?
hali,
spc-nél ki szokták kapcsolni a kardánt a föld végén befordulásnál?
vagy vége a földnek s felemeli befordul s irány tovább?
én ha felemelem csattog a kardán mint az állat s ezért szoktak kikapcsolni,de nem olyan a kardán mint a mostani permetezőknél műanyag burkolatos,hanem négyszög rúd ahhoz egy szuka s a végén a csatlakozók,
ez lenne az oka mert így leejti a magot s 2-3méter mire újra felszívja.
románt, de nem tom ezek után már hogy van-e különbség, végül is a trehány szerelés hibának kiküszöbölése után lehet még jó. Egyébként egyben van, maszív, nem lötyög, nem kotyog, nem lóg.... stb... hogy mennyire strapabíró, időtálló, lesz e olyan minőségű mint a régi majd kiderül, bár nálunk nem fog sokat menni.
Ahhoz qrva sokba hogy még utána kb 1 napot dolgozz vele hogy használhasd is. Egyébként 4 soros (mert ezt tudja a kis domi) műtrágyás, 1,42 mindenestől, ha azt nézem nekem lehet hogy örök, de azt nemigen vártam hogy nekem kelljen üzemképessé tennem, nem üzembe helyeznem az másBár ha csak ennyi volt akkor lehet megérte.... a boldog békeidők jutottak eszembe végy 1 dachiat rakd öszze újból és használd
Öv pálca, egyenáram, fordított polaritás, ügyes hegesztő...... sztem elképzelhető hogy megoldható, szépen egymás mellé rakott varratokkal...... kb. úgy hogy az eredeti öv széléig nagyjából síkba hozni a varratokkal, aztán hogy az esztergályos hogyan meneszti meg??? Fúrni rá 1 lukat aztán a végén azt csavarral tömíteni, vagy síktárcsára tenni???? Megoldható sztem bár még nem csináltam.....
az spc régi fajta vákumházat fel lehet heggeszteni vagy nem?? mert 1-1,5 mm körül van bekopva de csak féloldalasan és ha leszabályoznánk elég vékony rész maradna a csö részén vagy az nem problem???? tehát fel heggesztenénk és ugy le szabályozni.....
Fortschritt féltengellyel szívtam ugyanígy aratásban kint a tarló közepén. Vettünk féltengelyt meg hozzá hüvelyt, de nem raktuk fel itthon. Láttuk hogy le fogja előbb utóbb darálni mert már nagyon rossz volt akkor is mikor hozzánk került, de hagytuk hagy menjen, ott volt a fülkében a tartalék, leállás esetén legroszabb esetben is 15-20 perc alatt cserélhető. Erre mikor cserélni kellett nem passzolt a kettő egymással, mert a tengelynek a bordáit is befestették kékre, úgy hogy minden elérhető eszközzel fél órát germóztam mire össze tudtam rakni.
Mindehol, de menj az AGRO ALFA-hoz. A két kerék ugyanakkora. Hát ma a faxom tele volt a szőröstalpú medvevadászokkal. Vettünk 1 új SPC-t. Átszerettük 75 cm-re minden beállítva, stb... Éreztem már állításkor is hogy a tagok kerekei kicsit nehezen forognak, gondoltam új, majd bevásik. ma főpróba volt, (lett volna) hát elcsúsztak a kerekek közbe- közbe. Na mérgemben szétvettem, hát láss csudát ezek a marhák a perselyházakat perselyzés után festették, és a perselyek belsejét is természetesen kékre pingálták, na az megfogta úgy a tengelyt hogy az összes perselyt dörzsározhattam 16-os ra. Nagy élmény vót....
3579 hozzászólás
Válasz #1478. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Értem. Akkor mégsem olyan egyszerű. Csere vagy átalakítás. Azt hittem csak simán tagokból áll a fő váz is ami tartja az egészet. Leveszek 2-3-4 és kész ...
Válasz #1477. hozzászólásra
és bármelyiket át lehet nekem is a régi vaskerekes van de mi teleszkoposra csináljuk meg hogy a szélsö két sort betudjuk tolni ahhoz is csak a kereket kell belülre tenni meg a nyomjelzöket is meg egy föváz csere ami egymásba csuszik igy nagyjábol egy méterrel lesz keskenyebb de láttam már felcsukhatosat stb.....
azt csak ök tudják
Válasz #1476. hozzászólásra
Bármelyik fajtát? Vagy a nagyon régieket (pl.: 1990 előttieket, nem gumi kerekeseket) nem?
Akkor miért éri valakinek csak 4-t venni ha nem sok különbség van árban?
Válasz #1475. hozzászólásra
több féle verzios is lehet csak a mélységtarto kerekeket kell áttenni meg a nyomjelzöt beljebb és ennyi.....
persze
Egy egyszerű kérdésem lenne a 6 sorost át lehet-e alakítani 4 sorosra, vágás, hegesztés, stb nékül hogy ha szükséges újra 6 soros legyen?
Üdv. azt szeretném megérdeklődni, hogy ki mennyiért vet 6 soros spc vel mütrágya szórással illetve csak vetés?
Válasz #1472. hozzászólásra
Kb. ilyen csak zöld volt az enyém.... 350
Válasz #1471. hozzászólásra Akkor januárban újra próbálkozom.Mennyiért ment el.Az enyém ilyen:
![spc](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130429193933_2013_04_20_002.jpg)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
SZEZON ELŐTT, VAGY MIFENE..... A leveshez valókat sem délben mész el megvenni..... Ilyenkorra aki vetőgépet akart az már beszerezte, vagy hagyta a régit. elviszik azt majd jövő jan- febr körül, mikor mindenki a szezonra készül. Én jan-ban adtam el 1 hét alatt az enyémet, nem is rosszul![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Már meg ne haragudj, de mi az hogy szezonban vesz valaki vetőgépet???
Lenne rajta m.szóró már elment volna.
Nem hittem,hogy szezonban ennyire nem érdekel senkit az SPC 6 soros vontatható vetőgépem:még egy érdeklődő sem volt,pedig nem árulom drágán vagy ennyire kiment ma divatból ?![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #1467. hozzászólásra
Üzem órához nem hiszem hogy kötve van .elhasználódástól függ . de egy alapos felkészítés esetén amikor a tengelyt kiveszed és felcsiszolod ha még nem túl kopott.olyankor. Csapágy persely cserekor minden esetben.Egyáltalán ha már szétszedted nem egy jelentős kiadás érdemes cserélni hogy a por ne juson be a műanyag persely és a tengely közé.
Helo!
A vetőtárcsatengelyen lévő filc tömítést azt milyen gyakran szokták cserélni ?
Válasz #1465. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
max nem pörgetem annyira a gépet mert 540E vel hajtottam akkor az többet pörgött nagy fordulaton de a 5,5 es lukas tárcsa az szabvány azzal vetik a kukoricát kisebbel meg a fene tudja
pedig itt meg mindenki szidta a régebbi fajta turbinát.....
milyen lapátot lehet zárni? mert pl igy naprát tutira nem fogok tudni vetni nem tom hogy lehet állitani vákumot a régi fajtán
Válasz #1464. hozzászólásra
Akkor nagy a vákum,kisebb lukú tárcsa kell vagy a lapáton zárni,esetleg alacsonyab fordulaton járatni...
az miért van hogy nagyszemü lofogu kukoricábol is 2 sziv fel a gép néha persze nem mindig![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
lesodrót beállitottam de egy kisöreg azt mondta hogy van amikor ki is szedik mert lesöpri a magot a helyéröl szoval most nem tom mit tegyek de eddig egész jol müködik a gépezet
régifajta vaskerekes spc re amin müanyagrácsos fedélszerü dolog van a kocsik elején ahol belátni a belsejáben arrra rá lehet szerelni az elhuzos ablakot ami már másik fajta vagy csak azt a rácsot tudom rá meg venni?
Válasz #1460. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Csak kicsit emeld meg hogy ne érjen hozzá a földhöz és akkor nem fog csattogni!!
Válasz #1460. hozzászólásra
Nemszokták kikapcsolni.
hali,
spc-nél ki szokták kapcsolni a kardánt a föld végén befordulásnál?
vagy vége a földnek s felemeli befordul s irány tovább?
én ha felemelem csattog a kardán mint az állat s ezért szoktak kikapcsolni,de nem olyan a kardán mint a mostani permetezőknél műanyag burkolatos,hanem négyszög rúd ahhoz egy szuka s a végén a csatlakozók,
ez lenne az oka mert így leejti a magot s 2-3méter mire újra felszívja.
Halli,Spc vetőgépnél hogy kell beállítani a vezetőt és honnan mérjem ?
Válasz #1457. hozzászólásra
Üdv a vetőmagtartály előtt a ház tetején van egy elhúzható fedél egy hatos csavar rögzíti ha mögé állsz akkor jobbra lehet kihúzni.
Válasz #1456. hozzászólásra
és ezt hol lehet látni rajta mert én még nem láttam lukat ahol belátok a tárcsára meg mindenre hogy jo áll e ?????
Heló úgy kell beállítani hogy minden furatnál egy mag legyen.Arra figyelj hogy ne legyen dupla szem se üres furat a tárcsán.
honnan tudom hogy jol van e beállitva a maglesodró az spc n ? meg forgatom és lepotyog midnen mag akkor oké?
Válasz #1449. hozzászólásra
11-22 és 14 lyukas tárcsa, 75 cm sortáv kb. 68-70ezer mag/ha
Válasz #1452. hozzászólásra
Köszi.
Válasz #1451. hozzászólásra
Nekem a 2 legnagyobb volt fent,asszem 30 11.Kukit 16,naprát 14,vagy 16 lyukassal vetettem.Kb.60ezer/ha.
Válasz #1450. hozzászólásra
Köszönöm ez már meg van de a gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Válasz #1449. hozzászólásra
Itt keresd ki az SPC-t,töltsd le,és már csemegézhetsz is.http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok.htm
Sziasztok!![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Mik a jók lánckerék kapcsolatok?
A gyakorlatban mennyit vet?
9-22, 10-22, 11-22
Válasz #1444. hozzászólásra
Hali!
jani6 felhasználót keresd...ű
jani6
köszönöm a tanacsot
Válasz #1431. hozzászólásra
Válasz #1426. hozzászólásra
Ez jó?
Válasz #1442. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Álom álom édes álom!!!!!
Üdv!
Valaki próbált már vele szóját vetni? Tapasztalat?
Válasz #1442. hozzászólásra
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
lyen igazad, kösz a jókívánságokat, neked is hasonló jókat
Válasz #1441. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
(7ezer+komp-os árral)
Jó lesz az,, legyen utána sok heki 12-tonnás kuki
Válasz #1440. hozzászólásra
románt, de nem tom ezek után már hogy van-e különbség, végül is a trehány szerelés hibának kiküszöbölése után lehet még jó. Egyébként egyben van, maszív, nem lötyög, nem kotyog, nem lóg.... stb... hogy mennyire strapabíró, időtálló, lesz e olyan minőségű mint a régi majd kiderül, bár nálunk nem fog sokat menni.
Válasz #1439. hozzászólásra
Aztán végül milyent vettél románt vagy moldávot?
Válasz #1438. hozzászólásra
Bár ha csak ennyi volt akkor lehet megérte.... a boldog békeidők jutottak eszembe végy 1 dachiat rakd öszze újból és használd![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Ahhoz qrva sokba hogy még utána kb 1 napot dolgozz vele hogy használhasd is. Egyébként 4 soros (mert ezt tudja a kis domi) műtrágyás, 1,42 mindenestől, ha azt nézem nekem lehet hogy örök, de azt nemigen vártam hogy nekem kelljen üzemképessé tennem, nem üzembe helyeznem az más
mennyibe kerül egy műtrágyás spc?
Válasz #1436. hozzászólásra
Igen van aki magyarázza és van aki csinálja.
Kölömbség.
Válasz #1434. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
csak akkor edződik be ha gyorsan hűtöd, jobb helyeken kályha tetején hűtik el
Válasz #1433. hozzászólásra
Fúrni rá 1 lukat aztán a végén azt csavarral tömíteni, vagy síktárcsára tenni???? Megoldható sztem bár még nem csináltam.....![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Öv pálca, egyenáram, fordított polaritás, ügyes hegesztő...... sztem elképzelhető hogy megoldható, szépen egymás mellé rakott varratokkal...... kb. úgy hogy az eredeti öv széléig nagyjából síkba hozni a varratokkal, aztán hogy az esztergályos hogyan meneszti meg???
Válasz #1433. hozzászólásra
Öntvényt ha heggeszted bekeményedik, max köszörőlheted Szabályozd le heggesztés nélkül 1.5mm bekopást még kilehet szedni.
az spc régi fajta vákumházat fel lehet heggeszteni vagy nem?? mert 1-1,5 mm körül van bekopva de csak féloldalasan és ha leszabályoznánk elég vékony rész maradna a csö részén vagy az nem problem???? tehát fel heggesztenénk és ugy le szabályozni.....
Fortschritt féltengellyel szívtam ugyanígy aratásban kint a tarló közepén. Vettünk féltengelyt meg hozzá hüvelyt, de nem raktuk fel itthon. Láttuk hogy le fogja előbb utóbb darálni mert már nagyon rossz volt akkor is mikor hozzánk került, de hagytuk hagy menjen, ott volt a fülkében a tartalék, leállás esetén legroszabb esetben is 15-20 perc alatt cserélhető. Erre mikor cserélni kellett nem passzolt a kettő egymással, mert a tengelynek a bordáit is befestették kékre, úgy hogy minden elérhető eszközzel fél órát germóztam mire össze tudtam rakni.
Válasz #1430. hozzászólásra
. Hát ma a faxom tele volt a szőröstalpú medvevadászokkal
. Vettünk 1 új SPC-t. Átszerettük 75 cm-re minden beállítva, stb... Éreztem már állításkor is hogy a tagok kerekei kicsit nehezen forognak, gondoltam új, majd bevásik
. ma főpróba volt, (lett volna) hát elcsúsztak a kerekek közbe- közbe. Na mérgemben szétvettem, hát láss csudát ezek a marhák a perselyházakat perselyzés után festették, és a perselyek belsejét is természetesen kékre pingálták, na az megfogta úgy a tengelyt hogy az összes perselyt dörzsározhattam 16-os ra. Nagy élmény vót....![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Mindehol, de menj az AGRO ALFA-hoz. A két kerék ugyanakkora
üdv mindenkinek.Érdeklődőm SPC-hez hol lehet alkatrészt venni Győrben és gumi tömöritőkerék ugyan akkora e mint a vas kerék köszi![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)