Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR415.28 FtUSD400.96 FtCHF441.5 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Hát igen ezt a szezont még kibírja aztán le cserélem őket,felújítás ide vagy oda de ezekre már nem nagyon volt pénz,majd legközelebb.
Gondoltam rá hogy felhegesztem de nem lett belőle semmi.
A csoroszlyára van felcsavarozva úgy hogy lazán tudjon mindentől függetlenül mozogni és ahova fel van csavarozva alatta van egy 6os csavar betekerve azért hogy mikor teszem le a gépet ne rakjam rá a laposvasakra.
Elkészült az a mag takaró amit mondtam,mielőtt oda érne a kerék a maghoz addigra már be is van takarva és szép púpos nyomot hagy maga után a kerék.Rugót nem raktam de nem is kell mert elég a vas súlya 50x3 laposvasat használtam,az egyik oldal 50 a másik meg 45 centi hosszú.
Majd rakok képet este.
Úgy próbáltam ki hogy beraktam 4 be a gépet letettem az spc-t elindultam és kiszálltam a trakiból mert kíváncsi voltam hogy hogy dolgozik,mit csinál.
Biztos elegetek van már a hülyeségeimből de ígérem holnaptól 1 évre elfelejtem az spc topikot,max csak akkor fogok bele írni ha segítség kell valakinek.Holnap vetés lesz.
Én is lestem h mi lenne az, de mostmár tudom, amit mi forgónak mondunk, én 6 sorossal 18 sort vetettem , h kultizásnál és a hidassal legyen hely ráfordulni, és a forgót nem töltöttem a kultival.
Első sorban a kombájn miatt mert kell neki és neked a hej ahól forgalódik,második sorban meg azért mert ha nem dullözéssel kezded az spc vel akkor az a letaposott földbe nem bírja benyomni a magot a végén mikor düllöznéd.
Sziasztok. Volna a közelemben egy eladó spc6 műtrágyaszórós a tulaj 1100 eurót kér érte, azt irja helyszinen kipróbálható, kinek mi a véleménye, gondolom megérne annyit, kép sajna nincs a hirdetésben.
Persze hogy érdeklődök mert szétkaptam mint hülye gyerek a zsebórát,összeraktam nagyon jól működik,igaz az új maglesodrókkal meggyűlt a bajom mert nem lehetett úgy beállítani hogy valamelyik pöcök le ne verje a magot de aztán ezt is megoldottam.Nagyon jól műkszik nem dobálja a láncot nem szorul nem kotyog rajta semmi.
Elméletbe meg van minden ami a vetéshez kell,de nem keveset vesztek ha valamit véletlen kihagyok és nem lesz jó a vetés,pedig nem egy nagy föld 3ha,és úgy vagyok vele hogy mindenképp magam akarom csinálni.
Meg vannak nálunk ezek a kárörvendő irigy majmok akik csak azt várják hogy mikor hibázok,és talán nem is a pénz hanem ez aggaszt a legjobban.
Igen először dűllözni kell ezt már mondták nekem,
A csöveket viszont még nem hallottam új mind a 4 de én nem vágtam egyforma hosszúra őket,de nem is voltak a régiek se egyformák.
A kombájn ami aratni fogja az 12 soros ha meg nem az fogja aratni akkor a 6 soros majd megdolgozik a pénzéért.
Köszönöm a jó tanácsokat.
Ha még sosem vetettél kukoricát akkor nagy kihívás lehet! DE mégsem nagy kunszt! Azokra érdemes figyelni ha visszavetted 4 sorosra hogy a csövek le legyenek dugózva, fordulatnál viszont 540min-1 kell hogy leadja fölötte teljesen felesleges forgatni a motort. A sebességfokozat megválasztása a Te dolgod mivel az SPC a a talajkerékről hajt! De azért zárójelben jegyezném meg hogy ha lehet ne 9ben húzd! Jah és írtad hogy fel lett újítva: Fontos az összes pneumatikus gépnél így az SPC-nél is hogy a vákuumcsövek egyforma hosszúságúak legyenek. Magyarul a két szélső cső hosszához kell vágnod a két belső hosszát is! Ez fontos!!!! Még valami mivel még nem vetettél kukoricát ezért elárulok egy titkot hogy nem járj úgy mint én amikor először vetettem. A két végét kell először elvetni és legalább 6 sort húzzál mert a kombájn nehezen fog tudni fordulni rajta! Illetve ha 4 sorossal vetsz akkor 4 sorossal is kellene aratni mert különben a kombájnos szidni fog mint a bokrot ha nem jön össze a csatlakozó sor! Jó vetést!!!!
Akkor nem kell kop gáz vetésnél?
S milyen fokozatban a legjobb vetni a kukoricát s napraforgót?
Vákuum van rendesen mert fel lett szabályozva a vákuumház.
Én a kukszit az SPC-MTZ "kapcsolatban" hosszú 7-ben és 1600-1700-as motorfordulattal szoktam vetni, még soha nem volt gond az állománnyal, hogy hiányozna!!
Teszel bele kukoricát,a kocsikat meg szoktuk rázni elsö tankoláskor,hogy igazodjon a mag...
Felemeled a vetögépet kb 3/4 gázon járatod,közben nézed egy-ket fordulat alatt hogy szivja oda a magokat..
Ha jó minden akkor go,van aki minden fordulónál ellenörzi vet-e minden sor..
Vetés ideje Kedd lesz,ha nem jön közbe semmi.
Kicsit be vagyok tolyva tőle,bár sok mindent tudok már meg láttam is már egy párszor hogy kell elkezdeni a vetést,de nagy a teher,legalábbis úgy érzem.Ilyenkor az van bennem hogy,mi lesz ha,nem akarok mások előtt lebőgni.
Majd kaptok néhány képet kelés után,remélem jó lesz.
Mindig félek azoktól a dolgoktól amiket még nem csináltam,pl ez a vetőgép felújítás,de azért sikerült ez is.Jó lenne ha a vetésem is legalább így sikerülne.
Az biztos hogy egyfolytában amikor csak lehet ellenőrizni fogom a gépet mert még nem alakult ki köztünk a bizalom.
Közeleg a vetés ideje de az a kérdés merült föl bennem hogy hányba és mekkora fordulaton kell vetni egy spc vel,mindenki mást mond a könyv is mást ír.
Kire hallgassak?
A CYCLO-nál ugyanígy.Ott a dobon jelölök meg egy sort,és a vetőtengelyt meghajtó kereket hajtom,míg a következő sor lyuk az első helyére nem ér.Mikor megvan,h.két mag között mennyit ment a kerék,akkor jön a számolás: Egy hektár 10000 m2 , és a sortáv 0,76 m .Ha pl két mag között mértünk 18 centit,az ugyebár 0,18 méter,
10000:0,76=13158
13158:0,18=73099
tehát 18 centis magtávolságnál hektáronként 73099-szemet vet a gép 1 hektáron.
13158:0,165=79745 tehát 16,5 centinél a tőszám 79745
ez a táblázat mindíg pontos,és a mi gépünk munkáját mutatja
3548 hozzászólás
Válasz #997. hozzászólásra
Működik a valóságban is,ki lett próbálva.
Válasz #986. hozzászólásra
Valóságba nem biztos,hogy működik.
A héten biztos nem lesz vetés mert szakad az eső,én meg nem vetek sárba,pedig jó lett volna túlleni rajta na mindegy nincs elkésve még.
Válasz #992. hozzászólásra
Üdv!
Én ezt egyszerűbben oldottam meg.
Keményfém felrakó elektródával lett fel hegesztve.
Válasz #986. hozzászólásra
Egyszerű,és nagyszerű!
Válasz #992. hozzászólásra
Nem egy nagy pénz így se,jó nekem csak 4 kell de most már marad majd legközelebb mikor rendelek a kelet agrobol akkor majd ezeket is hozzácsapom.
Válasz #989. hozzászólásra
Már 1 rongy az ára.http://webshop.keletagro.hu/63_spc-vetogep-alkatreszek/5#tetejehttp://
Válasz #990. hozzászólásra
Én is nézegettem de el nem tudtam képzelni hogy az hova való meg ezek eléggé szarok már amúgy is.
Válasz #989. hozzászólásra
A kelet agro-nál rendeltem 8-900ft darabja a kopóélnek és 2 órás meló belehegeszteni.
Válasz #987. hozzászólásra
Hát igen ezt a szezont még kibírja aztán le cserélem őket,felújítás ide vagy oda de ezekre már nem nagyon volt pénz,majd legközelebb.
Gondoltam rá hogy felhegesztem de nem lett belőle semmi.
A csoroszlyára van felcsavarozva úgy hogy lazán tudjon mindentől függetlenül mozogni és ahova fel van csavarozva alatta van egy 6os csavar betekerve azért hogy mikor teszem le a gépet ne rakjam rá a laposvasakra.
Válasz #985. hozzászólásra
Ügyes.A csoroszjád jól el van kopva.
Már szabadalmaztatták más vetőgépeken.Nem tudom hogy mennyire látszik de rakok 3 képet,nem egy nagy szám megcsinálni,és tényleg tutin dolgozik.
Válasz #982. hozzászólásra
Én várom a képeket!
Én is csinálnék hasonlót ha nem szabadalmaztatod
Elkészült az a mag takaró amit mondtam,mielőtt oda érne a kerék a maghoz addigra már be is van takarva és szép púpos nyomot hagy maga után a kerék.Rugót nem raktam de nem is kell mert elég a vas súlya 50x3 laposvasat használtam,az egyik oldal 50 a másik meg 45 centi hosszú.
Majd rakok képet este.
Úgy próbáltam ki hogy beraktam 4 be a gépet letettem az spc-t elindultam és kiszálltam a trakiból mert kíváncsi voltam hogy hogy dolgozik,mit csinál.
Biztos elegetek van már a hülyeségeimből de ígérem holnaptól 1 évre elfelejtem az spc topikot,max csak akkor fogok bele írni ha segítség kell valakinek.Holnap vetés lesz.
Válasz #974. hozzászólásra
Mifelénk forgózás.
Válasz #966. hozzászólásra
Méretre vágott vákum csöveket is árulnak,ha jól emlékszem 4-3-2 métereseket.
Nálunk is hívják úgy is meg így is.
Válasz #977. hozzászólásra
Csöveléskor nitrogén szórásra használtuk, 4 sort vett maga alá, és 6-ot szórt , eredetileg reglonozásra használták, csak átalakitottuk.
Válasz #976. hozzászólásra
Apám vet és kultizik, ő is általában 18 sort hagy magának én meg azon bőven elférek a kombájnnal. hidas meg nem nagyon jár a tábláinkban
Válasz #975. hozzászólásra
Én is lestem h mi lenne az, de mostmár tudom, amit mi forgónak mondunk, én 6 sorossal 18 sort vetettem , h kultizásnál és a hidassal legyen hely ráfordulni, és a forgót nem töltöttem a kultival.
Válasz #974. hozzászólásra
Lusta voltam visszaolvasgatni és kis ideig tartott mire rájöttem, hogy mi az a düllőzés...
Válasz #973. hozzászólásra
Első sorban a kombájn miatt mert kell neki és neked a hej ahól forgalódik,második sorban meg azért mert ha nem dullözéssel kezded az spc vel akkor az a letaposott földbe nem bírja benyomni a magot a végén mikor düllöznéd.
miért kell előbb dűlőzni?
Sziasztok. Volna a közelemben egy eladó spc6 műtrágyaszórós a tulaj 1100 eurót kér érte, azt irja helyszinen kipróbálható, kinek mi a véleménye, gondolom megérne annyit, kép sajna nincs a hirdetésben.
Mindent tudni szeretnék erről a gépről,és ezt csak egy ilyen helyen tudhatom meg.
Válasz #969. hozzászólásra
Persze hogy érdeklődök mert szétkaptam mint hülye gyerek a zsebórát,összeraktam nagyon jól működik,igaz az új maglesodrókkal meggyűlt a bajom mert nem lehetett úgy beállítani hogy valamelyik pöcök le ne verje a magot de aztán ezt is megoldottam.Nagyon jól műkszik nem dobálja a láncot nem szorul nem kotyog rajta semmi.
Elméletbe meg van minden ami a vetéshez kell,de nem keveset vesztek ha valamit véletlen kihagyok és nem lesz jó a vetés,pedig nem egy nagy föld 3ha,és úgy vagyok vele hogy mindenképp magam akarom csinálni.
Meg vannak nálunk ezek a kárörvendő irigy majmok akik csak azt várják hogy mikor hibázok,és talán nem is a pénz hanem ez aggaszt a legjobban.
Válasz #968. hozzászólásra Nagyra értékelem az érdeklődésed az SPC-röl! Szerintem éjjel erről álmodsz,de ez nem baj!
Igen először dűllözni kell ezt már mondták nekem,
A csöveket viszont még nem hallottam új mind a 4 de én nem vágtam egyforma hosszúra őket,de nem is voltak a régiek se egyformák.
A kombájn ami aratni fogja az 12 soros ha meg nem az fogja aratni akkor a 6 soros majd megdolgozik a pénzéért.
Köszönöm a jó tanácsokat.
A vákum csövek sosem voltak egyformák..
Válasz #964. hozzászólásra
Ha még sosem vetettél kukoricát akkor nagy kihívás lehet! DE mégsem nagy kunszt! Azokra érdemes figyelni ha visszavetted 4 sorosra hogy a csövek le legyenek dugózva, fordulatnál viszont 540min-1 kell hogy leadja fölötte teljesen felesleges forgatni a motort. A sebességfokozat megválasztása a Te dolgod mivel az SPC a a talajkerékről hajt! De azért zárójelben jegyezném meg hogy ha lehet ne 9ben húzd! Jah és írtad hogy fel lett újítva: Fontos az összes pneumatikus gépnél így az SPC-nél is hogy a vákuumcsövek egyforma hosszúságúak legyenek. Magyarul a két szélső cső hosszához kell vágnod a két belső hosszát is! Ez fontos!!!! Még valami mivel még nem vetettél kukoricát ezért elárulok egy titkot hogy nem járj úgy mint én amikor először vetettem. A két végét kell először elvetni és legalább 6 sort húzzál mert a kombájn nehezen fog tudni fordulni rajta! Illetve ha 4 sorossal vetsz akkor 4 sorossal is kellene aratni mert különben a kombájnos szidni fog mint a bokrot ha nem jön össze a csatlakozó sor! Jó vetést!!!!
Válasz #963. hozzászólásra
6-7 km/ó az optimális..
Olyan a gép mikor rányomom a gardánt mintha turbós lenne a traki,fütyül rendesen.
Akkor nem kell kop gáz vetésnél?
S milyen fokozatban a legjobb vetni a kukoricát s napraforgót?
Vákuum van rendesen mert fel lett szabályozva a vákuumház.
Válasz #960. hozzászólásra
A két középső egy mtz gumicsővel ami a hűtőnél van azzal lett összekötve,pont passzolt rá és 2 bilincsel meg lett húzva.
Négy sornál lehet fél gáz is elég..
Válasz #958. hozzászólásra
A két szívórészt ledugóztad????????
Válasz #957. hozzászólásra
Ha van vákum rendesen akkor én sem értem minek a "parketta gáz"
Válasz #956. hozzászólásra
Hát az én 6 sorosom le lett butítva 4 sorosra,a ventilátor kis kallantyúja ki van nyitva teljesen,számítanak valamit ezek a dolgok?
Válasz #956. hozzászólásra
Szerintem se kell kell parketta gáz igaz én don zsirral vetem..
Válasz #951. hozzászólásra
Én a kukszit az SPC-MTZ "kapcsolatban" hosszú 7-ben és 1600-1700-as motorfordulattal szoktam vetni, még soha nem volt gond az állománnyal, hogy hiányozna!!
Ha ilyen egyszerű ahogy leírtátok,akkor nem lesz gond.
Válasz #951. hozzászólásra
Gyors 4-ik 540 kardán full gáz és csak elöre nézz,oszt gyí.
Teszel bele kukoricát,a kocsikat meg szoktuk rázni elsö tankoláskor,hogy igazodjon a mag...
Felemeled a vetögépet kb 3/4 gázon járatod,közben nézed egy-ket fordulat alatt hogy szivja oda a magokat..
Ha jó minden akkor go,van aki minden fordulónál ellenörzi vet-e minden sor..
Vetés ideje Kedd lesz,ha nem jön közbe semmi.
Kicsit be vagyok tolyva tőle,bár sok mindent tudok már meg láttam is már egy párszor hogy kell elkezdeni a vetést,de nagy a teher,legalábbis úgy érzem.Ilyenkor az van bennem hogy,mi lesz ha,nem akarok mások előtt lebőgni.
Majd kaptok néhány képet kelés után,remélem jó lesz.
Mindig félek azoktól a dolgoktól amiket még nem csináltam,pl ez a vetőgép felújítás,de azért sikerült ez is.Jó lenne ha a vetésem is legalább így sikerülne.
Az biztos hogy egyfolytában amikor csak lehet ellenőrizni fogom a gépet mert még nem alakult ki köztünk a bizalom.
Válasz #950. hozzászólásra
Közeleg a vetés ideje de az a kérdés merült föl bennem hogy hányba és mekkora fordulaton kell vetni egy spc vel,mindenki mást mond a könyv is mást ír.
Kire hallgassak?
Válasz #949. hozzászólásra
Természetesen a pontosság fokozása céljából nem két mag távolságát mérem,hanem többét,és átlagot számolok.
Válasz #948. hozzászólásra
A CYCLO-nál ugyanígy.Ott a dobon jelölök meg egy sort,és a vetőtengelyt meghajtó kereket hajtom,míg a következő sor lyuk az első helyére nem ér.Mikor megvan,h.két mag között mennyit ment a kerék,akkor jön a számolás: Egy hektár 10000 m2 , és a sortáv 0,76 m .Ha pl két mag között mértünk 18 centit,az ugyebár 0,18 méter,
10000:0,76=13158
13158:0,18=73099
tehát 18 centis magtávolságnál hektáronként 73099-szemet vet a gép 1 hektáron.
13158:0,165=79745 tehát 16,5 centinél a tőszám 79745
ez a táblázat mindíg pontos,és a mi gépünk munkáját mutatja