Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #542. hozzászólásra
Mi az, hogy a magot odaszívja a vetés meg nulla?
Van minden furaton mag vagy nincs?
Könnyű hajtani a kerekeket?
Potyog alul vagy nem?
Abban nemlehet baj mert féléve volt széttszedve s akkor sem volt benne semmi piszok,nekünk is minden tag levan takarva s azt nem tudom hohy a ventillátor házon kopra kivan nyitva a levegő állás?
tárcsa sem szorul.
talán a gépem csúszna a gardán s azért nem szórna?
A csövekben nincs semmi? A léhát szokta beszívni. Ez okoz néha problémát. Az exhausztor( Ventilátor) Csatlakozóját érdemes levenni, amelyre a csövek csatlakoznak. Kimosni, vagy porszívóval kitisztítani a csöveket. Én csavarlazítót szoktam használni a tárcsa és a ház közé. Letakartam minden nap a tartályokat nylon zsákkal. Úgy, hogy a tárcsák is takarva legyenek.Ha a tárcsa szorul a tengelyen, furcsa dolgokat eredményez.A ventilátornak süvítő hangoz kell adnia.A Habi Kft-s honlapon nincs metszet a ventilátorról. De van másik honlap. Most nem tudom a címét. Jó lenne kép a ventilátorról, mikor a csőcsatlakozó le van szerelve!
tárcsa sima nemrozsdás fedett helyen volt télen,
maglesodró odavan állitva,
a fentilláltor házon a levegő nyilását koppra kikell nyitni mert közép állásig van eltolva?
kukoricát tavaly elvetette normálisan de a forgót azt sehogy.pedig most is ahogy mértük kb 5kg tett holdanként.
Még egy hiba lehet a szívócső a fedélre csatlakozik. Ez a fedél ha elkopik, kicsi lesz a vákuum. Ha a vetőtárcsa nem tud mozogni a tengelyen, mert berozsdásodott, akkor sem lesz egyenletes a vetés. A kicsi vákuum okozza a problémát, ha a ventilátor jól van összeépítve. A kezelési útmutatóban látható.
A maglesodró jól van beállítva? A 4 soros ventillátora kisebb a 6 sorosénál. A szabályzó csappantyut majdnem teljesen meg kell nyítni kukoricához!
Kezelési utasítás a Hankiker Kft honlapján megtalálható.
helló.
Tudna nekem vki segiteni abban hogy mi lehet a baj hogy spc 6soros csak a gép alatti sort ülteti el nagyjából?
Tárcsák 14furatu
ventilláltor ház felcsapágyazva
ékszíjtárcsa ház felcsapágyazva
vákuumház felszabályozva,
csövek nemlyukasak,s mikor próbáljuk a magot odaszivja de vetés egy nulla.
Mi lehet a hiba?
75 centire veted vagy kevesebbre?
az a 48 furat az elég sok, a monosemen 18 lyukas a kukorica tárcsa, 24 meg a napra de ez kisebb furatú.
Kisebb furatnál hiába lesz nagyobb a vákuum ha nem tud eléggé beleülni a mag a furatokba
A saját gyártmányú vetőtárcsával az a gondom,hogy a 48lyuk 4,5mm lyukakkal a szóját vetve 100kg/ha csak Mtz80-s első sebességben veti el.Nagyobb 2.ben 70kg/ha ,3-ban 50kg/ha vet el --elveszti a magot!!Ki van hegyezve a levegő!!!1000 fordulaton valamivel jobb a helyzet a sebességgel!! Jövő héten csinálok 48 lyukú 3,5mm lyukakkal tárcsákat.Kíváncsi vagyok a sebességre és a mennyiségre!!Elvileg nagyobb szívó erőnek kell lenni!!
Akkor ott a 3. pont körül lesz a gond vélhetően. A támasztó orsód kapcsolási helyzetei valamiért nincsenek jó helyen. Illetve lehet, hogy hosszúak a függesztőkarjaid is.
Tedd lejjebb a központi kar elejét,akkor hamarabb felkapja a vetőgép hátulját.A dűlőn azért hullik a mag, mert nagyon leejted a fordulatot,és megszűnik a vákum,és elejti azt a magot,ami már fenn van a tárcsán.
Az lenne a problémám, hogy ha egy bizonyos szint fölé emelem az SPC-t akkor elkezd kattogni a kardán. De még nincs olyan magasan, hogy ne emelkedjen a kerék el a földtől vagy 20 centire. És hullik a mag forduláskor is a vetőgéptől. kinek van valami jó ötlete?
Sziasztok segitséget kérnék az spc vetogépem naprafogo magot sokt szor le és mikor fel emelem még egy csomomagot lepotyogtat le van ot valami levezetó azt kel gondolom álitani de van erre pontos érték vagy valaki tuna e segiteni mit tehetnék előre is köszi
Válasz #515. hozzászólásra
Azt értem,hogy jön eső ,de mikor?
Itt nállunk minden jelenség a 2009-es aszályra utal.Semmi jót nem nézek ki ebből az évből.
Válasz #508. hozzászólásra
Nekem tavaly kiszakadt tőbe a kábel a csoroszlyánál és Nagy Miklós küldött egyet előre,hogy küldjem vissza a rosszat.INGYEN!
Válasz #497. hozzászólásra
Rossz infót mondtam mert a gyári az 14-es, én valószínű a 9 kicsi 22 nagy és a 14 tárcsa lesz a nyerő a vetésnél úgy 58 ezer lesz vetve. Remélem abból megmarad 54 -56 ezer napi!!!
Az enyém is jól működött 6 évig.A csoroszlyában van egy infraled az kuka,vagy nem kap áramot,vagy elszállt.Kamerás telefonnal meg lehet nézni,hogy működik vagy nem.Ezek szerint még ennyire nem merült bele senki.A led tipusa árdekelne,mert nem nagy összeg lehet.A komplett csere meg jó pár ropi!
Digitroll van rajta,vagy a magyar gyártmány?Egy jelző sem jó?Mit csinál vet a gép és sípol folyamatosan az összes?Nekem is néha van vele baj de max egy sornál általában kábelsérülés,de mindig javítható házilag.
Lehet hogy hülye kérdésem lesz de tud valaki tanácsot adni hogy hogy van beállítva jól a vákum meg a maglesodró? Meg hogy lehet ezeken állítani pl a vákumon mert azon még egyszer nem állítottunk de lehet nem ártana
3543 hozzászólás
Válasz #542. hozzászólásra
Mi az, hogy a magot odaszívja a vetés meg nulla?
Van minden furaton mag vagy nincs?
Könnyű hajtani a kerekeket?
Potyog alul vagy nem?
Abban nemlehet baj mert féléve volt széttszedve s akkor sem volt benne semmi piszok,nekünk is minden tag levan takarva s azt nem tudom hohy a ventillátor házon kopra kivan nyitva a levegő állás?
tárcsa sem szorul.
talán a gépem csúszna a gardán s azért nem szórna?
Válasz #540. hozzászólásra
A csövekben nincs semmi? A léhát szokta beszívni. Ez okoz néha problémát. Az exhausztor( Ventilátor) Csatlakozóját érdemes levenni, amelyre a csövek csatlakoznak. Kimosni, vagy porszívóval kitisztítani a csöveket. Én csavarlazítót szoktam használni a tárcsa és a ház közé. Letakartam minden nap a tartályokat nylon zsákkal. Úgy, hogy a tárcsák is takarva legyenek.Ha a tárcsa szorul a tengelyen, furcsa dolgokat eredményez.A ventilátornak süvítő hangoz kell adnia.A Habi Kft-s honlapon nincs metszet a ventilátorról. De van másik honlap. Most nem tudom a címét. Jó lenne kép a ventilátorról, mikor a csőcsatlakozó le van szerelve!
tárcsa sima nemrozsdás fedett helyen volt télen,
maglesodró odavan állitva,
a fentilláltor házon a levegő nyilását koppra kikell nyitni mert közép állásig van eltolva?
kukoricát tavaly elvetette normálisan de a forgót azt sehogy.pedig most is ahogy mértük kb 5kg tett holdanként.
Válasz #538. hozzászólásra
Még egy hiba lehet a szívócső a fedélre csatlakozik. Ez a fedél ha elkopik, kicsi lesz a vákuum. Ha a vetőtárcsa nem tud mozogni a tengelyen, mert berozsdásodott, akkor sem lesz egyenletes a vetés. A kicsi vákuum okozza a problémát, ha a ventilátor jól van összeépítve. A kezelési útmutatóban látható.
Válasz #537. hozzászólásra
A maglesodró jól van beállítva? A 4 soros ventillátora kisebb a 6 sorosénál. A szabályzó csappantyut majdnem teljesen meg kell nyítni kukoricához!
Kezelési utasítás a Hankiker Kft honlapján megtalálható.
helló.
Tudna nekem vki segiteni abban hogy mi lehet a baj hogy spc 6soros csak a gép alatti sort ülteti el nagyjából?
Tárcsák 14furatu
ventilláltor ház felcsapágyazva
ékszíjtárcsa ház felcsapágyazva
vákuumház felszabályozva,
csövek nemlyukasak,s mikor próbáljuk a magot odaszivja de vetés egy nulla.
Mi lehet a hiba?
Válasz #535. hozzászólásra
48db 4,5 mm lyuknál több a furat, mint a megmaradt anyag? Mekkora az áttétel a lánckerekeknél?
Válasz #534. hozzászólásra 45cm-re vetem,a keréknyomokra 50cm-t hagyok(nem vetek a kerékcsapába).Sorköz művelem--kormányozható és műtrágya adagolós(15 soros kanalas lovas vetőgép szekrénye ,csillagkerék és lánccal hajtva)
Válasz #533. hozzászólásra
75 centire veted vagy kevesebbre?
az a 48 furat az elég sok, a monosemen 18 lyukas a kukorica tárcsa, 24 meg a napra de ez kisebb furatú.
Kisebb furatnál hiába lesz nagyobb a vákuum ha nem tud eléggé beleülni a mag a furatokba
Próbáltam már, nem igazán sikerült a gabonavetőgéppel.
Válasz #531. hozzászólásra
100 kilót már nem jobb lenne gabonavetőgéppel vetni?
A saját gyártmányú vetőtárcsával az a gondom,hogy a 48lyuk 4,5mm lyukakkal a szóját vetve 100kg/ha csak Mtz80-s első sebességben veti el.Nagyobb 2.ben 70kg/ha ,3-ban 50kg/ha vet el --elveszti a magot!!Ki van hegyezve a levegő!!!1000 fordulaton valamivel jobb a helyzet a sebességgel!! Jövő héten csinálok 48 lyukú 3,5mm lyukakkal tárcsákat.Kíváncsi vagyok a sebességre és a mennyiségre!!Elvileg nagyobb szívó erőnek kell lenni!!
Szerintetek az spc jobb, vagy az ih cyclo 400?
Válasz #528. hozzászólásra
lecsúszott...
Válasz #527. hozzászólásra
Gondolom leszakadt a zsák............
Válasz #526. hozzászólásra
ma ki lett próbálva mit bir a vetőgép magtartálya5qás zsák nem akadály
Válasz #524. hozzászólásra
Akkor ott a 3. pont körül lesz a gond vélhetően. A támasztó orsód kapcsolási helyzetei valamiért nincsenek jó helyen. Illetve lehet, hogy hosszúak a függesztőkarjaid is.
Válasz #524. hozzászólásra
a függőleges orsókon kellene még rövidíteni, akkor magasabbra emelné a hátulját
Válasz #523. hozzászólásra
Igen soronként. A kocsik végén van a kerék.
Válasz #522. hozzászólásra
Az még ugye soronként hajt nem központilag !!??
Válasz #521. hozzászólásra
7 km/h-val. Megállok és úgy emelem fel. Leér a földre a kerék és a miatt forog...
Válasz #520. hozzászólásra
Túl gyorsan mész és a lendülettől forog !!!????
Válasz #519. hozzászólásra
A középső orsó már addig össze van tekerve, hogy felemelve már a sárvédőt éri.
A mag azért hullik mert forog a kerék miközben fordulok.
Válasz #518. hozzászólásra
Tedd lejjebb a központi kar elejét,akkor hamarabb felkapja a vetőgép hátulját.A dűlőn azért hullik a mag, mert nagyon leejted a fordulatot,és megszűnik a vákum,és elejti azt a magot,ami már fenn van a tárcsán.
Sziasztok
Az lenne a problémám, hogy ha egy bizonyos szint fölé emelem az SPC-t akkor elkezd kattogni a kardán. De még nincs olyan magasan, hogy ne emelkedjen a kerék el a földtől vagy 20 centire. És hullik a mag forduláskor is a vetőgéptől. kinek van valami jó ötlete?
Sziasztok segitséget kérnék az spc vetogépem naprafogo magot sokt szor le és mikor fel emelem még egy csomomagot lepotyogtat le van ot valami levezetó azt kel gondolom álitani de van erre pontos érték vagy valaki tuna e segiteni mit tehetnék előre is köszi
Válasz #515. hozzászólásra
Azt értem,hogy jön eső ,de mikor?
Itt nállunk minden jelenség a 2009-es aszályra utal.Semmi jót nem nézek ki ebből az évből.
Válasz #514. hozzászólásra
Így igaz.Husvét után mindig jön eső.Ilyen "szárasság" a tavalyi év után.
Válasz #513. hozzászólásra
Szia Laci!
Most csak nyolcal vetsz,mert nem szorít az eső sajnos,igazam van?
Válasz #512. hozzászólásra
8-10 km/h-val.
üdv.
Az lenne a kérdésem hogy milyen sebességgel s milyen fokozatban szoktatok vetni?
Válasz #510. hozzászólásra
Nekem nem küldött,igy szétszedem ás megcsinálom
Válasz #508. hozzászólásra
Nekem tavaly kiszakadt tőbe a kábel a csoroszlyánál és Nagy Miklós küldött egyet előre,hogy küldjem vissza a rosszat.INGYEN!
Válasz #497. hozzászólásra
Rossz infót mondtam mert a gyári az 14-es, én valószínű a 9 kicsi 22 nagy és a 14 tárcsa lesz a nyerő a vetésnél úgy 58 ezer lesz vetve. Remélem abból megmarad 54 -56 ezer napi!!!
Válasz #507. hozzászólásra
Az enyém is jól működött 6 évig.A csoroszlyában van egy infraled az kuka,vagy nem kap áramot,vagy elszállt.Kamerás telefonnal meg lehet nézni,hogy működik vagy nem.Ezek szerint még ennyire nem merült bele senki.A led tipusa árdekelne,mert nem nagy összeg lehet.A komplett csere meg jó pár ropi!
Digitroll van rajta,vagy a magyar gyártmány?Egy jelző sem jó?Mit csinál vet a gép és sípol folyamatosan az összes?Nekem is néha van vele baj de max egy sornál általában kábelsérülés,de mindig javítható házilag.
Digis vetés ellenörzö jeladó rajza???????
Válasz #504. hozzászólásra
Ott vannak,hol lehetnének?
Válasz #503. hozzászólásra
Az a fajta aminél a szenzorok a csoroszlyában vannak?
Válasz #502. hozzászólásra
Az érzékelö nem jelzi,csere lesz a vége.
Válasz #501. hozzászólásra
Azért kérdezem hogy beállítottad sortáv,tőtáv...stb
Válasz #500. hozzászólásra
Vet csak nem jelzi
Válasz #499. hozzászólásra
Be állítottad rendesen?
Üdv.
SPC utólagos Digis elektronika,egy sor kuka.
Vet rendesen,de úgy csinál mint ha nem vetne.
Járt már igy valaki?
nekem csak ez van
Válasz #494. hozzászólásra
Az a 15 tárcsa az maszek ugye, mert nekem gyári az 13 van.
Válasz #495. hozzászólásra
487 es hozzászólásban megtalálod a választ
Lehet hogy hülye kérdésem lesz de tud valaki tanácsot adni hogy hogy van beállítva jól a vákum meg a maglesodró? Meg hogy lehet ezeken állítani pl a vákumon mert azon még egyszer nem állítottunk de lehet nem ártana
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, SPC vetőgép kis fogaskerék 11 a nagy 30-as 15-ös tárcsával mennyi naprát vet hektáronként? Köszi!