Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hallottam rola, de azt ugy tudom a ''semanatoarea'' ceg gyartotta, a normal ''spc'' vetogepeket pedig a ''mecanica ceahlaul'' gyartja.
arra voltam kivancsi, hogy szerintetek, ha a támasztókerék hajtja a vetőelemeket lehet-e vele ugy vetni, mint a masik tipussal, ahol a tomorito kerektol van a meghajtas...
Válasz #115. hozzászólásra
És kisértetiesen hasonkít egy SPC-re ? Mert akkor nodet vetőgépet láttál . A szomszéd srác vett tavaly eggyet de szétkapta és még nem rakta össze
ti lattatok mar olyan SPC vagy mas tipusu vetogepet, amelyiknel a tarcsa (vetotarcs) nem a taposokerek alltal van hajtva, hanem egy attetel a mutragyaszorot meghajto kerekkel...
Szerintetek jo gep az ilyen?
LEGYSZI SEGITSETEK!!!!!!!!!!
Szabolcs énis átalakitotam az enyémis a csoroszjában megy csak valamikor kevés valamikor sok megy ki ezért kérdeztem milyen áláson szorjátok, ti hány kilóval vetitek hektáronként?
Nekem van rajta granulátum szoró. Az abonyit másoltam le félig .Tartály nagyobb az adagoló egység Gaspardo vetőgépé. Sok állitási lehetősége van. Környékünkön többet szereltünk fel ismerősöknek az Abonyiból müködnek jol. ÉNn avetőcsoroszlyába vezettem bele a granulátumot az Abonyi féle a csoroszlya mögé szorja majdnem a föld tetejére. Mienk a mag mellé teszi a granulátumot. Ferinek teljesitményre (terület) lehet ,hogy lassu az SPC de modern vetőgépekkel sem lehet repülni. Mnéztük a határban kelést másnál is volt dupla és hiány.Nagyobb lenne a tömöritő kerék nyomása a talajra az sokat segitene.
Nem kell magyarázkodni,+ hülyeségeket se előadni!!Az Spc nem világmárka,de már jó pár éve,bizonyít.Rendes talajművelés mellett,és kellő hozzá értéssel szépen lehet vele dolgozni!(És nem 1vagyonba kerül)
A Szabolcs által felvázolt állással vetetem én is de igy nem tetszett .
A tapasztalatom szerint a Furio-t, KWS ill a Pioneer magokat jobban kiveti . De szerintem minden tipúsú
maghoz állítani kell a lesodrokat !
Különben én 5,5-ös furatú tárcsával vetem a kukoricát .
Feri!!
nem mindenki milliomos gazda vanakinek megteszi az spc! aki jó körökben mozgott annak van sok földje jó gépe stb etől a szegény embert nemkell lenézni!!!!!!!
Szabolcs!
Ezt az álást amit irsz még nem hallotam de mindig tanul az ember.amit én mondtam álást azzal észrevettem hogy dk471 78.000 szemel vetetem a pioner p85 79-80.000 jött ki az idén megszeretném próbálni a 10 fog keréken 22 a nagyon és még nemtudom hányas tárcs 70.000-nél többet nemszeretnék vetni legalábis próbaképen.
TTom-nak 30-16 fogaskerék 16 lyuku tárcsa. Katalogus nincs elöttem de nekem igy 75000 a tőszám.katalogus szerint többet kellene vessen de nekem igy vált be. Laposszemü kukoricát (DK471) pontosan kivetette a gömbölyüt szemüt DK440 nem tette ki pontosan.Tapasztaltatok ilyet? Vetötárcsára kisebb lyukakkal megprálom.
3543 hozzászólás
Válasz #142. hozzászólásra
Én nem toooooom!
Nem lehet erre 1 értelmű igent mondani.
Majd a spc-sek besegítenek még.
Nálatok most megy a vetés, h. ilyen sürgős??? :-)))
Válasz #141. hozzászólásra
KOSZ!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #140. hozzászólásra
Háááááát????
Őőőőőőő????
Izéééé?????
Hogyishíjják??????
Mit is mondjak?????? :-))))))
EGYSZO MINT SZAZ!!!!
SZERINTETEK VEGYEM MEG VAGY NEM?????
Válasz #138. hozzászólásra
ez ami a kepen allitolag 1996-os kiadas.de viszont gyartanak ilyet ujonnan is.
az uj spc viszont tomoritokerekmeghajtasu.
Válasz #137. hozzászólásra
Ez újabb, nem?
Akkor ez a tuti.
Válasz #136. hozzászólásra
es akkor ami az avatarkepemen van, komolyabb, mint a normal spc?
Válasz #133. hozzászólásra
Minden komolyabb vetőgépen a támasztó kerék hajt
Válasz #134. hozzászólásra
es akkor miert nincs elterjedve se felenk, es gondolom se feletek se ez a tipusu vetogep....
(mmint ilyen meghajtas..)
Válasz #133. hozzászólásra
talán még jobban is
Válasz #132. hozzászólásra
hallottam rola, de azt ugy tudom a ''semanatoarea'' ceg gyartotta, a normal ''spc'' vetogepeket pedig a ''mecanica ceahlaul'' gyartja.
arra voltam kivancsi, hogy szerintetek, ha a támasztókerék hajtja a vetőelemeket lehet-e vele ugy vetni, mint a masik tipussal, ahol a tomorito kerektol van a meghajtas...
Válasz #131. hozzászólásra
Szabi tényleg nem hallottál az spc-c vetőgépről,pedig nálatok gyártják
Válasz #130. hozzászólásra
azt a kapuvarion eladot mondod?
Válasz #127. hozzászólásra
a gogli-ba irjátok be hogy spc-c vetőgép kiad egy Jd hirdetést vetőgéppel nézzétek meg
Válasz #128. hozzászólásra
mert nincs súlya a gépnek és szar, kemény talajba nem húzza be a csoroszjákat és nem rakja a magot megfelelő mélységbe
Válasz #123. hozzászólásra
Minek a nagyon jó magágy?
Válasz #126. hozzászólásra
hA JÓL TUDOM az a gép Nodet nem spc bár majdnem ugyan az
Válasz #124. hozzászólásra
Ez az spc-c vetőgép amit emlitettem
Válasz #124. hozzászólásra
Szerintem van olyan mint az spc
Válasz #121. hozzászólásra
errol a geprol lenne szo.....
lehet, de nagyon ügyesnek kell lenned és nagyon jó magágy kell neki
Az spc-c is olyan
Válasz #119. hozzászólásra
igen, ilyet a Becker tipusu vetogepnel lattam, de SPC-nel meg nem (ami roman gyartmany). Lehet-e vele minosegi vetest vegezni?
Válasz #119. hozzászólásra
igen
A jár kerékről egy négyzet tengelyen adja a hajtást a vetőtárcsákhoz ?
Válasz #116. hozzászólásra
szerintetek hasznalhatoak?
én láttam
valószinüleg van elönye is meg nem is
az előnye, hogy nem esik le a lánc és biztosabb a tárcsa hajtása
a hátrány, hogy nincs hozzá némely alkatrész és othon kell fabrikálni
És kisértetiesen hasonkít egy SPC-re ? Mert akkor nodet vetőgépet láttál . A szomszéd srác vett tavaly eggyet de szétkapta és még nem rakta össze
ti lattatok mar olyan SPC vagy mas tipusu vetogepet, amelyiknel a tarcsa (vetotarcs) nem a taposokerek alltal van hajtva, hanem egy attetel a mutragyaszorot meghajto kerekkel...
Szerintetek jo gep az ilyen?
LEGYSZI SEGITSETEK!!!!!!!!!!
Nem akarom tulbecsülni az spc-t, de olyan szabályos a tőtávon, hogy jd-vetőgép megirigyelné:D. Igaz 7km/h nál nem mentem gyorsabban:D
nem lánckerékel vanrajt a tartáj alján álitási lehetőségmost nemtudom pontosan de azthiszem a 14 kg-ot 18-as áláson szorja csak pontatlan.
14 kiló van előirva a FORCE-nak/ ha ezzel at adagoloval "30"dekánként lehet állitani .Tiedét lánc áttételel lehet állitani? 203411570
Szabolcs énis átalakitotam az enyémis a csoroszjában megy csak valamikor kevés valamikor sok megy ki ezért kérdeztem milyen áláson szorjátok, ti hány kilóval vetitek hektáronként?
Nekem van rajta granulátum szoró. Az abonyit másoltam le félig .Tartály nagyobb az adagoló egység Gaspardo vetőgépé. Sok állitási lehetősége van. Környékünkön többet szereltünk fel ismerősöknek az Abonyiból müködnek jol. ÉNn avetőcsoroszlyába vezettem bele a granulátumot az Abonyi féle a csoroszlya mögé szorja majdnem a föld tetejére. Mienk a mag mellé teszi a granulátumot. Ferinek teljesitményre (terület) lehet ,hogy lassu az SPC de modern vetőgépekkel sem lehet repülni. Mnéztük a határban kelést másnál is volt dupla és hiány.Nagyobb lenne a tömöritő kerék nyomása a talajra az sokat segitene.
Savanya vagy Szabolcs valamejötöknek van a gépen talajfertötlenitö szoró az abonyi tipusu és milyen áláson nyomjátok a forcot?
Jopek,JD, ne törödjetek vele harag hatalom nélkül nem ér semmi!
Köszönöm,és viszont kivánom!Csináljuk Mi,így-is,úgy-is,midegy milyen"ócskavas"!Nagyobb baj nekünk,h utáll Minket a kormányunk!!!!
Jó egészséget és sok tonnát kivánok!
Én elhiszem,és jó pár éve vetek(&remélem még jó pár évig fogok is)
Jopek Vess úgy ahogy akarsz, én jót akartam!
Nem kell magyarázkodni,+ hülyeségeket se előadni!!Az Spc nem világmárka,de már jó pár éve,bizonyít.Rendes talajművelés mellett,és kellő hozzá értéssel szépen lehet vele dolgozni!(És nem 1vagyonba kerül)
Magyarázzam el a vetés fontosságát,mondjam meg a vetőmaqg árát, vázoljam a késői i vetes termésspotenciát, én magyarázkodjáak?
Üdv!Ha a semmibe vetett, az a Te bénaságod!BOCS!
Miért a emmibe?
Polli ! nem volt ilyen szándékom ,.csak az fáj hogy nagy éértékű magvakat vetette el a semmibe!
T Tom
A Szabolcs által felvázolt állással vetetem én is de igy nem tetszett .
A tapasztalatom szerint a Furio-t, KWS ill a Pioneer magokat jobban kiveti . De szerintem minden tipúsú
maghoz állítani kell a lesodrokat !
Különben én 5,5-ös furatú tárcsával vetem a kukoricát .
Feri!!
nem mindenki milliomos gazda vanakinek megteszi az spc! aki jó körökben mozgott annak van sok földje jó gépe stb etől a szegény embert nemkell lenézni!!!!!!!
Nézetek már hátrra mi vann utáánna, tiszteletem minden gazdának ! várjátok meg a kelést,utzánna meg a termést!
Szabolcs!
Ezt az álást amit irsz még nem hallotam de mindig tanul az ember.amit én mondtam álást azzal észrevettem hogy dk471 78.000 szemel vetetem a pioner p85 79-80.000 jött ki az idén megszeretném próbálni a 10 fog keréken 22 a nagyon és még nemtudom hányas tárcs 70.000-nél többet nemszeretnék vetni legalábis próbaképen.
TTom-nak 30-16 fogaskerék 16 lyuku tárcsa. Katalogus nincs elöttem de nekem igy 75000 a tőszám.katalogus szerint többet kellene vessen de nekem igy vált be. Laposszemü kukoricát (DK471) pontosan kivetette a gömbölyüt szemüt DK440 nem tette ki pontosan.Tapasztaltatok ilyet? Vetötárcsára kisebb lyukakkal megprálom.