Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz colika19836 #3326. hozzászólásáraNos az én gépemen 3 helyen van filc tömítés, kettő közvetlen a lánc védőburkolata alatt a vető illetve a tömörítő kerék tengelyénél, egy pedig a láncvédő belső oldalán szintén a vető tengelyen.
Itt a sorrend a először a filc, majd egy műanyagalátét azután a lánckerék tartó menetes "anya", hátul a kis lánckeréknél belül (tömörítő keréktengelye) nincs se filc se műanyag alátét.
Van még egy helyen filc, ez pedig a tömörítő kerék öntvény csapágyházában van amolyan "szimering" porvédő szerepe lenne itt a rendszeres zsírzás a lényeg nem nagy hiba ha ezek kopottak, persze ha lehet kapni ki lehet őket cserélni.
Még egylényeges dolog, a filceket összerakáskor itasd át sűrű olajjal vagy gépzsírral.
Válasz colika19836 #3319. hozzászólásáraMost nincs időm magyarázni (írni) de tudom hova kell filc meg a műanyag 1-2 napon belől leírom vagy lefotózom majd meglátod, most meló van.
Válasz colika19836 #3317. hozzászólásáraRákerestél már a neten?
Tavasszal csináltam a saját gépet, minden ábra nélkül. Nem tudom, szerintem nem egy bonyolult szerkezet.
Segítségként két gogli eredmény nézz szét, hátha van köztük használható infó.
Válasz Buvargabi #3314. hozzászólásáraVolna, elado , csak ismeretlen szamomra azert erdeklodom .... evrol evre tobb a gond a trotfereggel , hiaba a forceval valo pacolas....
Válasz lorant90 #3312. hozzászólásáraNekem egy gyári koppintás van,Némediben csinálja egy fickó 2.éve van velszerelve,gond nélkül működik.itt találtam az Agroinformon a hirdetését.olcsóbb mint a gyári
Üdv. Nem vetőgèp, de hatha valakinek van spc re szerelve . Komaromi gepes mikrogranulatum szoro , kinek hogy valt be , alkalmas talajfertotlenito kijuttatasara ??
Válasz blsjela #3304. hozzászólásáraA 75 sortávnál 16tárcsa 22/10 elvileg 70175 vet. Ha viszont 17 tárcsa van akkor 81ezret vet.
Lehet össze kéne rakni egy áttétel számító excel táblázatot
Valaki tudna mondani egy számot mennyire jőn ki a vetőmag 16tárcsa 22/10 elvileg 75e 70cm de ugye 75 re van belőve most 17 tárcsa van . Hogy kb mennyire jőn ki
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni.
Az spc vetőgépeknél a kopott vákuumházat eldobjátok vagy van lehetőség felszabályozni, pl. marógépen vagy síkköszörűn, hogy a vetőtárcsák megfelelően feküdjenek fel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz csabahegeszt #3288. hozzászólásáraSPC GÉPKÖNYV-- https://www.yumpu.com/hu/document/view/22162600/spc-pneomatikus-szemenkenti-vetogep-kezelesi-hanki-ker-kft
RÁkatintasz a DOWNLOADS ePAPER-ra és már meg is lesz a gépkönyv.
Válasz csabahegeszt #3288. hozzászólásáraHelló ezekről az oldalakról tudsz rendelni:- https://webshop.agrokeri.hu/gepalkatreszek/vetogep-alkatreszek/spc-vetogep-alkatreszek?p=3
https://webshop.keletagro.hu/339_spc-vetogep-vetotarcsak?visit_source=itemgroup
SZERINTEM EZ A LEGJOBB ITT LEIS ÍRJA MEJIK TÁRCSA MIHEZ VALÓ-- https://maximal99.hu/spc.html
Válasz csabahegeszt #3288. hozzászólásáraSzia nem csak a tárcsa számít hanem a fogaskerék is. Ha el jössz majd meg mutatom. De leg inkább egy spc könyv kellene.
Üdv Koczka
Helló mindenki.
Az volna a kérdesem ,hogy milyen vetőtárcsát vegyek kukoricához ami kb 70000 szemet vett ki.
Vagyis mennyi furat legyen rajta!
Spc vetőgép
Hol lehet rendelni,érdemes e savállót venni?
Köszi
Ja napraforgóra is kellene ilyen tárcsa
Azt mennyivel szoktátok vetni?
Válasz endypapa_20120 #3269. hozzászólásáraA John Deere kiszállt az együttműködésből és a Case ih is szerződést bontott! Az ár nem volt versenyképes! Csakhogy azóta 10 szeresére mentek az árak! A felszámolt ipari kapacitást már nem lehet visszaállítani!!!
Válasz gandalfcappy #3274. hozzászólásáraSzia.én az idén vettem vetésellenőrzőt amit márt előttem is ajánlottak.88000,-ft volt.nagyon meg vagyok vele elégedve,hibátlanul működik!Komáromban árulja Nagy Mihály,ha jól emlékszem a nevére.postázza is! Merem ajánlani!
Válasz mtz1221 #3277. hozzászólásáraOvatosan a magletétellel.már multkor is megirta valaki,hogy neki se jött be a mély vetési mélység.én a forgókat mélyebben huztam meg a kompaktorral(kb 10-12centi)a kelés a forgokba le is maradt.inkább legyen 3centi,mint 10.
3577 hozzászólás
Válasz colika19836 #3326. hozzászólásáraNos az én gépemen 3 helyen van filc tömítés, kettő közvetlen a lánc védőburkolata alatt a vető illetve a tömörítő kerék tengelyénél, egy pedig a láncvédő belső oldalán szintén a vető tengelyen.
Itt a sorrend a először a filc, majd egy műanyagalátét azután a lánckerék tartó menetes "anya", hátul a kis lánckeréknél belül (tömörítő keréktengelye) nincs se filc se műanyag alátét.
Van még egy helyen filc, ez pedig a tömörítő kerék öntvény csapágyházában van amolyan "szimering" porvédő szerepe lenne itt a rendszeres zsírzás a lényeg nem nagy hiba ha ezek kopottak, persze ha lehet kapni ki lehet őket cserélni.
Még egylényeges dolog, a filceket összerakáskor itasd át sűrű olajjal vagy gépzsírral.
Válasz rigás #3325. hozzászólásáraElőre is köszönöm!
Válasz colika19836 #3319. hozzászólásáraMost nincs időm magyarázni (írni) de tudom hova kell filc meg a műanyag 1-2 napon belől leírom vagy lefotózom majd meglátod, most meló van.
Válasz colika19836 #3323. hozzászólásáraNagyon szívesen
Válasz ...:::Pisti:::... #3322. hozzászólásáraKöszönöm szépen!
Válasz colika19836 #3321. hozzászólásáraA filc a vető tengelyre
A kerék tenglyre nemtudom biztosan de akkor lehet oda kell a muanyag
Válasz ...:::Pisti:::... #3320. hozzászólásáraÜdv.Ez a filc vagy a műanyag tömítés?
Válasz colika19836 #3319. hozzászólásáraÜdv
Lánc védő lemez és a vető kamra közé a vető tengelyre
És lehet a tömörítő kérek tengelyére, 2
Válasz rigás #3318. hozzászólásáraSzia.Rákerestem de nem találok semmit.Igazából a tömítő alátétek ,filc tömítések helye nem tiszta.
Válasz colika19836 #3317. hozzászólásáraRákerestél már a neten?
Tavasszal csináltam a saját gépet, minden ábra nélkül. Nem tudom, szerintem nem egy bonyolult szerkezet.
Segítségként két gogli eredmény nézz szét, hátha van köztük használható infó.
spc gépkönyvspc alkatrész katalógus
Üdv mindenkinek!Spc vetőgép robbantott ábráját keresem,valakinek nem lenne véletlenül a csoportban?Fel akarom újítani a gépet azért keresem.Köszönöm!
Moderálási elveink miatt törölve: 2023-05-30 10:33:51
Válasz Buvargabi #3314. hozzászólásáraVolna, elado , csak ismeretlen szamomra azert erdeklodom .... evrol evre tobb a gond a trotfereggel , hiaba a forceval valo pacolas....
Válasz lorant90 #3312. hozzászólásáraNekem egy gyári koppintás van,Némediben csinálja egy fickó 2.éve van velszerelve,gond nélkül működik.itt találtam az Agroinformon a hirdetését.olcsóbb mint a gyári
Válasz lorant90 #3312. hozzászólásáraelső évben jó volt, 2 ik évben ledobálta láncot
Üdv. Nem vetőgèp, de hatha valakinek van spc re szerelve . Komaromi gepes mikrogranulatum szoro , kinek hogy valt be , alkalmas talajfertotlenito kijuttatasara ??
tolnában tudok mikrogranulátumos csővel 6 db-ot
Valakinél nem lapul 6db nagycsoroszlya spc vetőgépre Baranya,somogy megyében?
Válasz blsjela #3304. hozzászólásáraA kukoricát igy szoktuk nyomni,a szotyinál meg a 14 es tárcsa,aztán kalapkabát.(a szotyi az hi lo)
Válasz Gepi #3307. hozzászólásáraNa mindjárt meglesem.ha megtalalom
Válasz blsjela #3306. hozzászólásáraA könyvet nézted? 20 oldalon részletezi.
Válasz Gepi #3305. hozzászólásáraKellene egy képlet amit sehol nem talalok
Válasz blsjela #3304. hozzászólásáraA 75 sortávnál 16tárcsa 22/10 elvileg 70175 vet. Ha viszont 17 tárcsa van akkor 81ezret vet.
Lehet össze kéne rakni egy áttétel számító excel táblázatot
Valaki tudna mondani egy számot mennyire jőn ki a vetőmag 16tárcsa 22/10 elvileg 75e 70cm de ugye 75 re van belőve most 17 tárcsa van . Hogy kb mennyire jőn ki
Ha esetleg érdekel valakit van 1 full extrás vihető.
30/6990602
Válasz endypapa_20120 #3300. hozzászólásáraNekem kb2016-ban volt ez a folyamat, pont fordítva volt olcsóbb volt megfaragni esztergályossal mint újat venni.
Vagy 3 éve szabályoztak nekem is 5 darabot, egy nagyobbacska eszterga gépen. 1 darabot vennem kellett, mert a marósnak felkapta a maró.
Válasz Gepi #3299. hozzászólásáraVan már pár éve. Akkor 1-2 ezer volt az új. Most 9500 az axiálnál. Már lehet megéri lemaratni.
Válasz endypapa_20120 #3297. hozzászólásáraHa szabad tudni mennyiért csináltak 1db és mikor volt? Nekem esztergán lett leszabályozva annak idején.
Válasz endypapa_20120 #3297. hozzászólásáraKöszönöm a választ!
Válasz Bebe_3099 #3296. hozzászólásáraLe lehet szabályozni. Viszont mikor erre került soö9r nálam, olcsóbb volt újat venni.
Üdvözlök mindenkit!
Segítséget/tanácsot szeretnék kérni.
Az spc vetőgépeknél a kopott vákuumházat eldobjátok vagy van lehetőség felszabályozni, pl. marógépen vagy síkköszörűn, hogy a vetőtárcsák megfelelően feküdjenek fel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Válasz csabahegeszt #3294. hozzászólásáraOk
Válasz Koczka József #3289. hozzászólásáraSzia.
Megyek majd Gabihoz a jövő héten esztergátatni.
Szerintem szombaton, lehet beugrok de előtte szólok.
Válasz csabahegeszt #3288. hozzászólásáraBocs ez így sokkal egyszerűb -
http://www.mtz-bendix.hu/pdf/spc/files/spc.pdf
Válasz csabahegeszt #3288. hozzászólásáraSPC GÉPKÖNYV-- https://www.yumpu.com/hu/document/view/22162600/spc-pneomatikus-szemenkenti-vetogep-kezelesi-hanki-ker-kft
RÁkatintasz a DOWNLOADS ePAPER-ra és már meg is lesz a gépkönyv.
Válasz csabahegeszt #3288. hozzászólásáraHelló ezekről az oldalakról tudsz rendelni:- https://webshop.agrokeri.hu/gepalkatreszek/vetogep-alkatreszek/spc-vetogep-alkatreszek?p=3
https://webshop.keletagro.hu/339_spc-vetogep-vetotarcsak?visit_source=itemgroup
SZERINTEM EZ A LEGJOBB ITT LEIS ÍRJA MEJIK TÁRCSA MIHEZ VALÓ-- https://maximal99.hu/spc.html
Válasz csabahegeszt #3288. hozzászólásáraSpc gépkönyv
Napraforgó nálam 55e szem/ha volt utoljára
Válasz csabahegeszt #3288. hozzászólásáraSzia nem csak a tárcsa számít hanem a fogaskerék is. Ha el jössz majd meg mutatom. De leg inkább egy spc könyv kellene.
Üdv Koczka
Helló mindenki.
Az volna a kérdesem ,hogy milyen vetőtárcsát vegyek kukoricához ami kb 70000 szemet vett ki.
Vagyis mennyi furat legyen rajta!
Spc vetőgép
Hol lehet rendelni,érdemes e savállót venni?
Köszi
Ja napraforgóra is kellene ilyen tárcsa
Azt mennyivel szoktátok vetni?
Érdeklődnék hogy 76-78000szem,ha kukoricát szertnék majd vetni,tudtok beállítást írni?
Válasz Horváth Róbert_55088 #3284. hozzászólására
Válasz Horváth Róbert_55088 #3284. hozzászólásáraMaradjunk annyiban hogy itt nálunk több adót tettek volna gépre mire kikerült volna a határba, szénné adóztatták volna.
Válasz endypapa_20120 #3269. hozzászólásáraA John Deere kiszállt az együttműködésből és a Case ih is szerződést bontott! Az ár nem volt versenyképes! Csakhogy azóta 10 szeresére mentek az árak! A felszámolt ipari kapacitást már nem lehet visszaállítani!!!
Válasz Földönfuto #3282. hozzászólásáraNem csalódtam,bár a sok sípolástól márt maj ki vágtam a gépet,de a vetőgéppel volt a probléma.megérte a pénzét!
Válasz Buvargabi #3281. hozzászólásáraÖrülök,hogy nem csalódtál a készülékben.
Válasz endypapa_20120 #3280. hozzászólásáraMajd lessz jövőre,szerintem úgyis márt elvetett mindenki. ...én vittem az utolsót!
Válasz Buvargabi #3279. hozzászólásárakb. már egy hónappal ezelőtt sem volt kapható. Kifogyott az idei készlet. :(
Válasz gandalfcappy #3274. hozzászólásáraSzia.én az idén vettem vetésellenőrzőt amit márt előttem is ajánlottak.88000,-ft volt.nagyon meg vagyok vele elégedve,hibátlanul működik!Komáromban árulja Nagy Mihály,ha jól emlékszem a nevére.postázza is! Merem ajánlani!
Válasz mtz1221 #3277. hozzászólásáraOvatosan a magletétellel.már multkor is megirta valaki,hogy neki se jött be a mély vetési mélység.én a forgókat mélyebben huztam meg a kompaktorral(kb 10-12centi)a kelés a forgokba le is maradt.inkább legyen 3centi,mint 10.