Hirdetés
- Műtrágya árak új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- AKG támogatás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Grubber új
- Eke minden mennyiségben új
- RS-09 eszközhordozó új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
859 hozzászólás
Válasz #58. hozzászólásra
Szabi,miért van az,hogy a valtra honlapján sincs egy mukk sem az S szériáról,Amíg fejlesztik az újat leállították a régi gyártását?
Válasz #57. hozzászólásra
Hát nagyon nem fogja remélem megdobni az árakat mert az S már eddig is elég bonyolult és drága volt. Talán ezért is nem volt túl sikeres.
Válasz #56. hozzászólásra
Kérdés a széria-váltás mennyire dobja meg az árakat?? Amúgy ez nem meglepő, valahogy mindenki nehezen tűri az idegen felügyeletet,ismertem embert, aki rajongott a japcsikért, többször és sokat volt kint, aztán elment esztergomba suzukiékhoz dolgozni, 3 hónap után ki akarta irtani az összeset. Valahogy nem passzol a kultúra.
Válasz #54. hozzászólásra
Egyébként a finnek is büszkék és nehezen tűrik az amerikai menedzsmentet. Me aztán az amerikai Joe nem hajlandó a 80 fokos szaunából kirohanni a befagyott tóba vágott lékben megfürdeni és a finnek ezt nagyon sérelmezik. Én is mikor kint voltam ezt kellett csináljam.
Válasz #54. hozzászólásra
Természetesen az ujat a vario miatt ha én dolgoznék rajta. Ha gépész lenne rajta akkor a régi is jó. A motor az ujban is sisu lessz.
Válasz #52. hozzászólásra
Akkor feltennék egy teoretikus kérdést, ha választanodkéne egy mostani S valtra és az általad említett FENDT alapú S között Te melyiket vennéd meg?
Válasz #51. hozzászólásra
Igen te pontosan a lényegre tapintottál. A kulcszó a drága mert ezt csinálják a case-el és a stey-rel is hogy lényegesen drágábban adják mint a nyuszit. Ameddig megveszik drágán az olcsó trakit addig ez megy.
Válasz #50. hozzászólásra
Természetesen a finneknek sincs semmi közük a valtra tulajdonjogához. De ha valamit athoznak a Fendtől én annak csak örülni tudok (a motorokat kivéve). Már készül is egy Fendt 900-as alapu uj S széria.
Válasz #47. hozzászólásra
Osztrák mezőgépkereskedő annyitmondott nekem mikor kérdeztem a Steyrrel kapcsolatban hogy szégyen amit csináltak belőle egy drága Nh minden modell és ő csak kell tudja mert ezt forgalmazza. A Steyr csak egy márka . Ja és a St.Valentini összeszerelés se valami csúcs mert a Nh TG amik ott lettek összeszerelve mind problémásak
Válasz #48. hozzászólásra
Bocs Szabi, de a Te logikádat követve a finneknek mennyi köze lehet a valtrához? Igaz,ahhoz még túl közel volt a fúzió, hogy a világos globalizációs jelek meglátszanak a valtrán. Attól, hogy CNH tulajdonmég ugyanaz az osztrák melós tekergeti be a csavarokat, nem?
Ja és kukkantson már rá a Profi steyr-re és el fog csodálkozni, hogy vajon miért egyezik meg minden adata a NH hasonló tipusával. egyébként kiváncsi lennék honnan vette papi ezt az osztrák nemzeti öntudatos maszlagot.
A sógoréknak nincs már semmi közük a Steyrhez. A CNH tulajdonában van a gyár vagyis kb a fiat a tulaj ott. Ezek a tények
Válasz #46. hozzászólásraTisztelt barát!- ne haragudj de a STEYR az amai napig STEYR!!!-nem egyéb más összvér traktor.Tudni illik a sógorék presztizs képp kezelik a MÁRKÁT-minden szempontból.Egyet tudomásul kell venniegy igazán nagyon jó márkáról nem mondanak le!-nekik legalább olyan mint az USA-ban a JD.
Válasz #44. hozzászólásra
Láttál amit láttál vagy mondtak amit mondtak. Ők beszélnek mindent de sajna teljesen sorvasztják el a steyr márkát és egyéb CNH-s traktorok gyárává akarják tenni.
Válasz #44. hozzászólásra
Én nem gondolok semmit. Ez igy van.
Válasz #42. hozzászólásra
he na én voltam st valentinban tavaj és én láttam amit láttam! ha hiszed ha nem! de ha te ugy gondolod akkor én kérek elnézést!
Tegnapelőtt vezetem IH-Styer 9200-es + IH-4,2 nehéztárcsával. Ez naon jó gépe. Lehet holnap tárcsa összekapcsolni a gyűrűshengerrel.
Válasz #41. hozzászólásra
Ember te el vagy maradva. Most már a steyr is NH cuccokat használ. Kivéve a CVT-t.
Válasz #23. hozzászólásra
hja nemmindeggy hogy a piros kék vagy a kék piros! egyébként a steyr traktorok szerintem nagyon patinás gépek az osztrákok arra odafigyelnek mert az presztizs! nekem a steyr profik tetszenek nagyon habár én már elköteleztem magam! a steyr külön tervezett és gyártott váltokat és hidakat rak a gépjei alá! ami nem mindeggy! jó váltók és hidak!
ő nem zf-et rak!hanem saját steyrt!
1994-ben vettünk egy 9170-est. 170 Le-s. Előre választható terep és országúti fokozat, 4 fokozatú manuális szinkron, ezen belül 4 fokozat power, + irányváltó. 32 fokozat előre-hátra. Hátrafelé 40-nel menni jó buli volt. :-) Ezeknek a váltójával semmi bajunk nem volt. A 9200-as sorozat, ami még saját fejlesztés volt, nem a Case Magnum átfestve, azokkal voltak váltó gondok. A váltó jó fokozat elosztású, könnyen kezelhető, kicsit szokni kellett, hogy az irányváltó nem szinkron. Az irányváltó karon vannak az ehr kezelőgombjai, és a 3. pár kihelyezett szelep is onnan volt vezérelhető. A difizárat automatikusan kapcsolja ki-be az ehr működtetésekor. Volt benne hektárszámláló, meg nem is tudom miket számolt még. Elég hosszú orra van, pont mint a régi Valmeteknek. Asszem 62q volt papíron az önsúlya. Tetszett a fülkéje, jó volt a kilátás. Az első hídban egyszer összetört valami, már nem emlékszem rá, hogy mi. Elöl-hátul difizár. A motorja keveset fogyasztott, én 35l-rel szántottam vele 25-30 cm-re 4 fejes ekével, ami itt jónak számít. A tankja bőven bírta hosszú műszakban is. Az első sárvédőket többször ledobálta, elég gyenge volt a felfogatása. A hátsó keréknél jó nagy hely volt, soha nem kellett félni, hogy nagy sárban berakodik, mint pl. az mtz-nél, meg újabb nyugati gépeknél. Az adagolónál nekünk is tönkrement a mágnesszelep, ami indításkor-leálláskor a nyitja zárja a gázolajat. Anno 200.000 Ft-ot mondtak arra 10x5cm-es kis szar mágnesre. Kiröhögtük őket, és inkább megcsináltuk a leállítást bowdenesre, amihez egyébként az adagolón gyárilag megvolt a kiveztető rudazat, csak rá kellett akasztani a bowden végét. Egyéb baj 5000 óráig nem volt vele. A hátsó híd, meg az egész hátulja elég masszív volt, soha nem volt semmilyen hajlás, törés gond. Nem tudom mennyit emelt, de amit használtunk hozzá, azt mindíg simán emelte. Ki-bekapcsolható hidropneumatikusan rugóztatott 3-pont hidraulikája volt. Jó is volt a 4 fejes váltvaforgató ekénél. Akkoriban nem tudom, hogy ez milyen felszereltségnek számított, de szerintem még manapság sem alapfelszerelés minden gépben a hektárszámláló meg a rugózott 3-pont. Én szerettem nagyon.
Tsz-én 9094-es T-088-rel és RW-5 műtrágyaszóróval elvinni!
Válasz #36. hozzászólásra
nálunk 9094-esnek(8500üó) megkellet gyűrűzni a motorját de az a motor nagyon sokat kapott de a 2db 955-ös
gyári állapotban van (6000üó)nagyon megbízhatóak.
Itt egy 9105ösvan felénk ... használják mindenre ...
( megy éjjel nappal )
Válasz #33. hozzászólásraAZÉRT A STEYER TRAKTOROKRÓL ROSSZAT NEM IGEN LEHET MONDANI,-MÉG HA 14 ÉVESNÉL IS IDŐSEBB!!!SE NH,SE FIAT,IH STB-NÉL ÖSSZESÉGÉBEN ÜZEM BIZTONSÁG,HASZNÁLHATÓSÁG,PRAKTIKUSSÁG,FENTARTÁS-BAN MONDHATNI KÖZEL AZAZ ELSŐKKEL AZONOS!!!VANNAK TERŰLETEK AMIBEN VERI AZ ELSŐKET!GAZDASÁGOSABBAK-FOGYASZTÁS,FENTARTÁSI KÖLTSÉG,LEHAJTÁSOK EGYSZERÜEK NEM TULZOTT ELEKTRONIKA!ÉS A GENERÁLJAV .-IG LEDOLGOZOTT ÜZEM ÓRA!ILL. ALKATRÉSZ IGÉNY-BEN.NEKEM A LEGFIATALABBVOLT 15ÉVES,-DE DOLGOZTAM ETTŐL ÖREGEBBEL IS .TALÁLKOZTAM 15000ÜZEM ÓRÁSSAL IS ,GYÁRI SZERELÉSÜVEL.VOLT 28-80LE-IG DE CSAK2WD-S,-MERT A 4WD-ST NEM TUDTAM KIFIZETNI.
Válasz #34. hozzászólásra
Hát igen! A SZARVAS bír legelni, de gyakran is iszik rá! Elvégre kell a sok folyadék a szervezetnek! :-))))))))
Válasz #33. hozzászólásra
Én nagyon sokallom a Zetor árát ezért nem hiszem, hogy valaha is veszek . A New Hollandot is mindenki fikázza ... Közben meg talán az egyik legnagyobb számban eladott gép . Itt most pl "keresztbe aratja" a NH kombájn az összeset ... A JD ket meg kétszer tankolják majdnem amíg ezt egyszer .
Styer 9040-es okosabb, mint MTZ-920.3-é.
McCormick és IH Case CVX-ek ez legrosszabb a gépeket. Ez sok bajot van. Szerintem ne vegyél. Inkább Styer 90-110 lovasot, Zetor 9450-től 122-ig ez jó gépeket.
Ha megegyezik a Case traktorral, nem hiszem hogy olyan rossz .
jó
nálunk van 3 db 14 évesek de nagy bajuk még nem volt. Volt amelyikhez még a 14 év alatt hozzá se kellett nyúlni.
Válasz #28. hozzászólásra
A cormickok talán a legszarabb trakrtorok voltak a piacon. Szerintem ezen már bármivel csak javitani lehet. Az angolok sajna nagyon rossz minőségben dolgoznak. A japcsi autógyárak is meglepődtek mikor áthozták a gyártósoraikat.
Válasz #27. hozzászólásra
Miután az ARGO megvette doncastert,volt egykis bizalmam a Mccormick irányába, de a tapasztalatok szerint nekik is csak rontani sikerült a konstrukción, amióta meg átköltöztetták a gyártást olaszba...,inkább nem is folytatom.
Válasz #26. hozzászólásra
Állitólag a magnum se a régi. Az STX azért uszta meg mert olyanjuk nem volt nyusziéknak mióta eladták a kanadai gyárukat(buhler).
Válasz #25. hozzászólásra
Hát igen, de az is tény,hogy sokév házasság után vannak dolgok,amihez az NH nemigen nyúl hozzá: lásd Magnum,STX, CVX/CVT. Csak azt nem értem,hogy a többiről miért gondolták azt, hogy az övék jobb? Jobban jártak volna(és mi is),ha mindent átvesznek a pirosaktól és nem a saját dolgaikat erőltetik...
Válasz #24. hozzászólásra
Egyszerű a dolgok mögé nézés mert veszel egy NH és egy case prospektust és olyanok mintha xeroxon huzták volna le az adatokat. Az előbb nem derült ki világosan de azt akartam mondani, hogy valszeg a cvt eredeti steyr még. De nem sokáig már mert a nagy testvért nagyon sérti a sisu moci.
Válasz #23. hozzászólásra
Igen,valóban lehet így is gondolkodni, pl: steyr Nh tulajdon tehát = Nh. Én azért szeretek kicsit jobban mögénézni a dolgoknak.
Válasz #21. hozzászólásra
Hát az nem mindegy, hogy az NHt festették pirosra vagy a steyrt kékre? A lényeg, hogy a kettő ugyanaz bár valszeg pont ezért a CVT meg a kék és piros klónjai jobbak mint a többi de drágák is.
Válasz #19. hozzászólásra
A CNH-val kapcsolatban az nem mindegy, hogy a kéket festették át pirosra, vagy a pirosat kékre.
Válasz #20. hozzászólásra
A steyr ha jól dereng 1997 úta gyártja a CVT-t, a NH-nak azóta van vario hjatóműves traktora,amióta megvette az IH-t, addig a közelébe sem járt.Akkor szerintetek ki vette át a másiktól??
Válasz #18. hozzászólásra
Na ne má!!! Tök ugyanaz a traktor, csak az orra más meg a színe ill. a neve.
Válasz #18. hozzászólásra
Pedig én jól megnéztem és sajna ez a helyzet, hogy csak átfestették oszt kész.
Szerintem kicsit túlegyszerűsítitek a dolgokat. A CNH-n belüla steyr az ami még leginkább az,ami volt. Pl a CVT-re kicsit meredek azt írni, hogy az NH, az MH-nak annyi köze van hozzá, hogy átfesttette kékre és ráragasztotta a TVT/T7500 matricát.
Válasz #15. hozzászólásra
A régebbiekben sok a sisu(valtra) motor. Most már csak a cvt s változatban van.
Válasz #13. hozzászólásra
Ugyanaz mint az nh meg a case.
Itt kettő szaladgál felénk egy régi meg egy új , de egyik tagot se sikerült még leinfózni ....
Válasz #13. hozzászólásra
Ha annyiért adnák mint a nyuszit akkor megvenném mert jobban tetszik mint az ikertestvére. Mármint a designja. Műszakilag viszont NH.
Válasz #12. hozzászólásra
Az ára miatt vagy mert nem jó ?
Válasz #11. hozzászólásra
ÁÁÁÁ kizárt dolog ! Azt csak a Manfrédék veszik! :-))
Az új Steyr traktorok milyenek ?
Van valakinek ???
nincs több infó?