Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
2168 hozzászólás
na ma kaptam árat 1 orthman kocsira...
jót nevettem magamban
van köztünk aki tavasszal vetéssel egy menetben húzza a sávokat?
Válasz MrPoke #1865. hozzászólásáramost fejen talaltad a szoget ????????????
Válasz horvath.agro #1862. hozzászólásáraVan ott rá pénzed, csak sajnálod rá kiadni. :D Költsed azért van. :D
Válasz szanberg #1863. hozzászólásáraezert kell a strip till az nem 5 cm
Válasz horvath.agro #1862. hozzászólásáraMert csak 5centin vakarod a pályát
Válasz szanberg #1861. hozzászólásárakverneland indokolatlanul draga. orthmann is. azokra nincs penzem.
Válasz horvath.agro #1860. hozzászólásáraNem szerezni kell hanem venni.
Árulnak sokan ilyet.
Kverneland ad ki demóra is neked, más is kapott már tőlük korábban.
Válasz szanberg #1859. hozzászólásárade most ezek a te adottsagaid, nekem nincs agyag, nem marad meg a kes vajata. en csak attol tartok a tavaszi savozassal kapcsolatban hogy kiszarad, mert itt tavasszal nincs eso.
de mivel nem tudtam gepet szerezni igy lenyegtelen is.
majd oszre talan lesz gepem es el tudom kezdeni ezt az iranyt
Válasz horvath.agro #1858. hozzászólásáraAzoknál sokkal könyebb, de ott is csak ha inkább egy fokkal később mész ki rá, bár azt látom, hogy sok helyen el sem tudják képzelni mi az amit írok, mert van ahol szinte bármikor bármit el lehet követni és nem bírsz nagy hibát okozni, ilyen esetekben mi meg csak hazárdírozunk ha nincs odafigyelve.
Tavaly volt ilyen napraforgóm cirkom kukoricám, ebből az utóbbi ami tök jó lett mert az jobb adottságú föld, nem volt tökéletes de csak kicsit maradt vájat a felszín alatt, mondhatni nem is. Viszont a többinél láttam hogy nem igazán fasza, legalábbis bizonyos tábla részek szélek mélyebb fekvésekben egyáltalán nem, de idő volt, nyomni kellett, bevállaltam a nem tökéletest. Aztán júniusban ki is kelt mikor megjött a bő eső, s nem is lettek rosszak amúgy, de kellett hozzá a JóIsten!
Válasz szanberg #1857. hozzászólásáranincs agyag talajom egyeltalan.
Az a helyzet ha kötött agyag van akkor április végén kell sávozni és aztán vetni. De ha általános vízhelyzet van akkor ezeken a földeken még ekkor sem lesz jó a munka, mert a felszín alatt ott lesz a kés vájat végig, lebegni fog a gyökér ha nem ázik meg faszán utána.
Tudom sekélyen akarod meg minden, de a tavaszit már csak akkor kell mikor tényleg mindenki más végzett a munkákkal, akkor megsávozod majd rögtön vetsz bele. Kb így lehet a legjobb meló.
Persze ha omlós, meg nem túl vizes a tavasz akkor más a helyzet, de általában az agyag az tartja a nedvességet mint a fene.
Válasz Sz_Pisti #1855. hozzászólásáramiert vetes elott 1 nappal? nalam az kiszaradna teljesen.
ugy okoskodok hogy ha marciusban meghuznam akkor aprilis vegeig csak megazik
Válasz horvath.agro #1849. hozzászólásáraAgyagon igen
Válasz Berkó_ #1850. hozzászólásáraHa tavaszra marad a sávművelés, azt vetés előtt egy nappal szokták csinálni, úgy tudom. Agyagon cumi tud lenni a tavaszi távozás.
Válasz Berkó_ #1852. hozzászólásáraa talajho miatt, ha 12 fok folott lesz csak akkor vetek.
a gep pedig a veles agro gepe lenne ha meg tudom gyozni a forgalmazot.
Válasz horvath.agro #1851. hozzászólásáraMilyen megfontolásból tervezed az április végi vetést? Milyen jönne demóban?
Válasz Berkó_ #1850. hozzászólásáraha minden jól menne demóba hoznék egyet.
a vetéstől nem félek április legvégén vetek csak
Válasz horvath.agro #1849. hozzászólásáraVenni akarsz, vagy saját magad csinálsz strip till gépet, vagy bérbe meghúzatod? Az idő egyre csak fogy, nincs már olyan sok gondolkodási idő, hipp-hopp itt lesz március, aztán meg az áprilisi vetéseknek az ideje.
mit gondoltok a tavaszi, mondjuk márciusi sávozásról?
kb április végén tervezném a vetést.
lenne értelme márciusban meghúzni a sávokat?
az őszi sávozáshoz képest jelentene problémát?
a tavaszi sávozás ellen szól valami?
köszi.
Válasz MrPoke #1847. hozzászólásáraakkor ezt nem tudtam, ez igy tervezetbe van. mindent is ki fogok probalni
Válasz horvath.agro #1842. hozzászólásáraBiostriptil az mikor a TR-et elveted szemenkéntivel, és mellé veted a kukoricát :)
Válasz später77 #1844. hozzászólásárakapalasra gondoltam
Válasz lac* #1843. hozzászólásáraha minden jol megy avers agro kocsikat veszek, arra epitek vazat, mutragya adapterrel.
egyelore ez a terv, de majd oszre csak
Válasz horvath.agro #1842. hozzászólásáraMihez kell a kézi munkaerő?
Válasz horvath.agro #1842. hozzászólásáraNa és össze áll a rendszer? Mi lesz a vége?
Én is idén üzemelek be egyet.
Válasz kis Zombi #1841. hozzászólásárabiot a kutya se fizeti meg. kezi munkaero nincs.
Válasz horvath.agro #1839. hozzászólásáraAkkor már miért nem biostriptill ?
Válasz Feri #1836. hozzászólásáravalahogy erre gondoltam en is.
koszi.
a 25-30 cm boven eleg nekem.
Válasz Mf-es? #1837. hozzászólásáranem tudom, en nem notillezek meg tovabbra sem es soha nem is notilleztem.
mintill muvelek, az pedig koszoni szepen jol van, de ezt ki akarom egesziteni takaronovenyes strip-tillel.
es ha nem kell lazito meg jobb, mert csak 1 gepet kell vennem
Válasz Mf-es? #1837. hozzászólásáraMagyarországon a no-till nem működik csak is nagy kompromisszumok mellet ami nem kifizetődő....
Aki az ellenkezőjét állítja nincs tapasztalata.
Válasz horvath.agro #1833. hozzászólásáraÉs miért kell lazítani?Bepuccsolt a no-till?
Válasz horvath.agro #1833. hozzászólásáraSávművelés előtt nem lehet lazítóni,mert a sávozás alatt a fellazitott nagy rögök akadályozzák a sávozást.Utánna teljesen felesleges,mert a sáv-kések 25-30cm mélyen művelnek.
Válasz horvath.agro #1833. hozzászólásáraAz nem megy olyan mélyen, mint a középmély lazítók
Válasz horvath.agro #1833. hozzászólásáraSűrűsoros repce előtt esetleg?
uraim, jol gondolom hogy strip till muveles eseten nincs szukseg lazitora, hiszen a savmuvelon van.
jol gondolom??
Válasz Berkó_ #1830. hozzászólásáraÉn is így vagyok vele.
Amit mondjuk 1/10 ed áron meg tudok valósítani. Azt megcsinálom.
De amit csak feléért kár vele tökölni.
Inkább elmegyek bérbe földet dúrni, vagy pihenni.
Válasz MrPoke #1829. hozzászólásárapontosan ahogy mondod, traktor tiszta, de ha szerelek en nyakig mocskos vagyok es jol is van ez igy
Válasz MrPoke #1829. hozzászólásáraÉn is szeretek/szerettem építeni, barkácsolni, de kezd elmúlni ez a szerelem, pedig még lenne mit összeépíteni a méhtelepről guberált anyagokból.
Válasz horvath.agro #1828. hozzászólásáraKisscsikó vagy még, ha megöregszel rájössz kár volt hajtani. Trakiban egy porszem sem lehet, de felxel, heggesztővel összekoszolod magad? :D
Válasz MrPoke #1827. hozzászólásáraez nem garasoskodas hanem jozan esz, ha 1 millioval olcsobban kijovok miert ne csinalnam meg, raadasul jobbra
Válasz horvath.agro #1826. hozzászólásáraJa 500eFt és még kínlódni is kell vele, amennyire utálom a lakatos munkát, és amenyibben én számolni szoktam magamnak belekerül biztos vagy 700eFt ba :D
Válasz MrPoke #1825. hozzászólásáraa kocsikat ha megveszem a váz filléres dolog hozzá, még a műtrágyás is, nem hogy a sima geranda 3 ponttal.
Válasz horvath.agro #1824. hozzászólásáraNe légy már smucig.... nem egy nagy összeg. Biztos nem csinálod meg olcsóbban.
Válasz Mf-es? #1820. hozzászólásárahat pedig majd adjak, mert nekem kell 1 ilyen gep, de csak a kocsik mert nem vagyok hajlando a vazert annyit adni amennyit kernek erte
Válasz MrPoke #1822. hozzászólásáraVele beszéltem,Kálmánnal.
Válasz Mf-es? #1820. hozzászólásáraRossz emberrel beszéltél. :D Nagyon sok küllőskapa van ettől a gyártótól már Magyarországon.
https://kulloskapa.hu/
Válasz Mf-es? #1820. hozzászólásáraAmúgy a gyártó,velünk se állt szóba,azért lett siva nova a vetőgép.Veles agrost akartam.
Válasz horvath.agro #1818. hozzászólásáraBeszéltem az emberrel.Ő mondta,nem akarják adni,amit megrendel.
Válasz horvath.agro #1816. hozzászólásáraNekem 4 sor bőven elég. Nem hajt a tatár.
Lehet kapsz árengedményt ha veszel hozzá küllőskapát. :D