Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- S.O.S. új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Grubber új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- AKG támogatás új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Poénok új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
2168 hozzászólás
Válasz Mf-es? #1817. hozzászólásáramegvan ra az ember aki behozza, nincs gond vele
Válasz horvath.agro #1816. hozzászólásáraAzok nehéz eset.Nem igen akarnak magyarba eladni akármit is.
Válasz MrPoke #1815. hozzászólására6 soros netto 3,3m
en csak kocsit fogok venni es vazat csinalok neki
Válasz horvath.agro #1813. hozzászólásáraAz jó ha alakítottak rajta. Kérdés menyit változott az ára. Max 3,5mFt ot vagyok hajlandó adni érte. :D
Bio strip-tillről tapasztalat valakinek ?
Válasz MrPoke #1812. hozzászólásáraen is ilyet fogok mar kerdeztem felole, ez meg a regi kocsival van szerelve a videoban, az uj mar full yetter koppintas, sokkal jobbnak tunik
Válasz horvath.agro #1809. hozzászólásáraSzerintem én veszek egy olyat ami a videbóna van. Oszt ha nem lesz jó átalakítom, eladom, vagy összevágom vasnak. Nem egy nagy összeg. :D Bukni nem lehet rajta.
Válasz horvath.agro #1809. hozzászólásáraKb. az összes striptill szerszám ilyen
Mondtam már, vegyél egy Kvernelandot, degáa de egyszer megveszed ez igen sokáig működni fog ám.
De ha extrém sekély akarsz maradni az Orthman 1Trip-re van olyan kocsi, ami csak 5-8 centi mélyen vakarózik a sávokban, vertikális sávművelésnek mondanám.
Válasz Blaziusz #1477. hozzászólásáraÉrdeklődnék, hogy ezt a pelletált baromfitrágyát mennyire törte az adagolórendszer? Nem porosodott nem dugult?
Egy sima mechanikus gabonavetőgéppel ki lehetne potyogtatni?
segitsetek nekem, ki milyen eszkozt hasznal ami bevalt neki?
van valami olyan a piacon ami max 20-25 cm szeles savot csinal csak?
koszi
Ez a kapa,hogy dolgozhat?Mennyire szakít,kever,emel,stb.?
Válasz szanberg #1806. hozzászólásáraLáttam,meg van flatliner,nem ua a kettő
Válasz lac* #1799. hozzászólásáraLáttál már élőben fralazt?
Az hogy nem öntvény az igaz, de miért is kéne annak lennie? Én jobban bízok a nagy bitang minőségi vasakba amit ezekbe beletesznek, mint bármilyen öntöttvasba.
A késen meg ott a cserélhető papucs és a lábszárvédők, szóval van koptatója, ahogy te fogalmazták.
Válasz Gergő1220 #1801. hozzászólásáraertem, ez jo otlet. eddig ez a befuto szerintem
Válasz Bobo77 #1798. hozzászólásáramire gondolsz pontosan?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1802. hozzászólásáraevente kb 60ha savozas lenne
4 soros vetogepet fogok epiteni igy a savmuvelo is 4 lesz
a tablameretem 18ha atlagban, 6 a legkisebb 25 a legnagyobb
nincs grubberem.
az a lenyeg pont hogy a takaro megmarad, se nem vagatom kis se nem muvelek tavasszal, csak direktvetek majd hengerezem.
Válasz horvath.agro #1795. hozzászólásáraPhylazonit és nitrogén nem haverok, döglött baci nem sokat ér! Érdeklődj utánna hogy jól tudom-e!
Hány hektár lenne évente sávozva?
Hány soros lenne a vetőgép?
Mekkorák a táblaméretek?
Kicsikbe macerás szerintem.
Esetleg ha a forgók grúberezve lennének?
Tavasszal a sávból mivel vágatnád ki a takarót? Biztos hogy jó ötlet oda is vetni? Inkább sávozás előtt kellene vetni telibe 3-4 héttel, hogy kikeljen és a sávművelővel kicsapatni.
Válasz horvath.agro #1796. hozzászólásáraSzerintem nem (nyilván ha nem nedves talajon csinálod), amikor magágykészítést csinálsz vetés előtt nagyobb kár a taposás csak nem látod mert betakarja a föld, itt legalább a takarónövény gyökerek valamennyire lazítanak.
Válasz Szabi. #1777. hozzászólásáraMiért kellett a kvernire hasonlítani? Mi annak az előnye a többihez képest?
Válasz später77 #1792. hozzászólásáraa késtartók nem öntvények,a késeken nincsenek koptatók
Válasz horvath.agro #1785. hozzászólásáraMi volt a kevés?Láttam a videóid
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1793. hozzászólásáraiden 30 liter nitrosol + 3,5 liter fitohorm turbo start ment es semmi bajt nem csinalt ez sem
Válasz Gergő1220 #1794. hozzászólásáraigy vajon nem teszem tonkre a savokat? nem fogom megtaposni? vagy annyira nem csinalok vele bajt?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1793. hozzászólásárafolyekony a magarokba megy a magra kozvetlen. jovore 25 liter kite start liquid np + phylazonit + viz.
ez szerintem nem sok
Válasz horvath.agro #1786. hozzászólásáraMiért ne lehetne fordítva?
1.Besávozol
2.Rávetsz takarónövényt és kész
Fecó csinált régen bio-stripp-tillt. Sávozott, és utána szemenkénti vetővel a sávba vetett kifagyó takarónövényt.
Nem tudom aztán több év viszonylatában mennyire vált ez be.
Válasz horvath.agro #1789. hozzászólásáraFolyékony csak a föld tetejére megy? Vagy magárokba esetleg?
Magárokba sokat nem tennék.
Retek mehetne külön, sávba a sorra...
(Granulátum szóró aprómagot ki tud vetni? Csöveket kifordítani sorközbe szórva vetéshez )
Igazad van, az a gép, ami mindenre jó, az igazából semmire se
Válasz lac* #1787. hozzászólásáraAmíg nem szakad a váz és nem törik a kés, addig nem sok minden romolhat el rajta. Vagy miben látod a koppintás gyenge pontjait?
Válasz Szabi. #1777. hozzászólásáraAkkor hamarosan újra lesz narancssárga Flatliner?
Kverneland magyar oldalán amúgy csak a 3 és az 5 késes modelleket hozza.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1788. hozzászólásáraHa vetéssel egy menetben műtrágyát teszel a vetősávba az nem olyan jó a csírázásnak.
Ennyi erővel nem kellene a vetőgépekre külön műtrágya csoroszlya, meg derelyevágó. A kettő lehetne egy is (ahogy te írod),de ilyen gyári megoldást még nem láttam.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #1788. hozzászólásáraigazabol ezzel nem nagyon vagyok elorebb, az egesz tablat szeretnem takaroval bevetni, amiben jo sok retek lesz. ha csak a vetogeppel vetnek nem lenne tablaszintu a takarom.
a vetogepen termeszetesen lesz amugy sortisztito tarcsa, de mutragya tartaly nem. csak a starternek lesz folyekony rendszer, igy mutragyacsoroszlya sem.
Válasz horvath.agro #1786. hozzászólásáraHa már úgy építed magadnak a vetőgépet, akkor tervezd úgy a vetőkocsikat, hogy a sortisztító tárcsa és a vető tárcsa között legyen 20-30cm hely és a trapéz tartók jóval erőssebbek, mint a hagyományos vető kocsik!
Erre a helyre be tudnál tenni egy kivehető strip-till kést. Elöl megy a tárcsás műtrágya csoroszlya ami szármaradványt vág, aztán ezt szétdobja a sortisztító, aztán jön a kés amibe ha át teszed a műtrágya csövet, akkor a vetőgép adagolóval oda is tudod szóratni.
Hülyének fognak nézni a határban h novemberbe kukorica vetőgépet huzkodol, de persze te tudod h csak sávművelsz. Tavasszal akár mindkettő mehet egymenetbe sáv is és vetés is, vagy augusztusba repcével.
Válasz später77 #1775. hozzászólásáraA flatlinerről koppintották a fralazt,de amúgy magyarosan,mindent olcsósítva.
Válasz Feri #1769. hozzászólásáranem tapasztaltál olyat esetleg, hogy a sávok tavaszra kiszáradnak?
szeretném én is kipróbálni, de vannak fenntartásaim.
valahogy szeretném a takarónövényekkel kombinálni a dolgot, de még nem tudom hogy.
nyilván a sávozásnak kellene a legutolsó legyen, és a takarót előtte vetném ami majd ha mindent jól gondolok benövi a sávokat is és azok se maradnak takarás nélkül, valamint a kirakott műtrágyát is fel tudná tárni nekem és nem engedné hogy lekötődjön.
Válasz Vinkó 75 #1784. hozzászólásárasajat alapjan sem, nagyon tetszett a rendszer, de a gaspardo keves hozza.
Válasz horvath.agro #1783. hozzászólására A kinti tapasztalatok alapján nem bánod meg.
Válasz Vinkó 75 #1782. hozzászólásáraen jd 1750 alapra fogok pp. rendszert epiteni jovore. majd elvalik.
most a gaspardon volt a pp. vset, vdrive, 2020. de nem a gaspardora valo, az volt a szuk keresztmetszet.
mar le is szedtem rola a cuccot, megy vissza amerikaba.
majd a jd kocsi megoldja, de abban a pp teljes palettajat beleepitem.
Válasz Pilátus" #1781. hozzászólásáraA delta vetést még a Great Plains géppel tesztelték erre felé. Nem volt számottevően nagy durranás. Én úgy látom a Precision Planting az toronymagasan profi ebben a témában. Ha van forint, kell csináltatni egy ilyen gépet. A teleszkópos vázat a BUSA már legyártotta hozzá.
Válasz Vinkó 75 #1780. hozzászólásáraNézz utána a Geosed2 hogy csinálja ill tudjuk e már összevetni kinti kiséreletekben a Dela Row eredményekkel??A mi most az életképek topicba került szóba...
A striptillnél a Delta Row helyett talán a Geosed2 kettő lehet majd(?) a megoldás.
DeltaRow nem tudom hogy fér be a sávba na meg kezdőknél akiknek nincs rtk és kisértésbe esnek azért ezzel úgy mint MF(ezért akarja egyegyurni) se lehez a lényehes pontosságot tartani...
Válasz Pilátus" #1778. hozzászólásáraA régi NT kocsi új verziója. Alacsonyan ejti a magot 9-11km/h-val mentem..a JD vetőgépet maga mögött hagyta pontosságban. Na ez a DAS vetőgép. Ennek kicsit kicsi a tartálya
A " hab a tortán" meg a Geosed 2! mert ez rengeteg szója gyomírtási hibát is kijavíthatna!!
Ha kell...
Talán tényleg csak árban más...
De ha tovább megyünk ezen a Kverni vonalon akkor azért van egy mechanikus??? Vetőgép ami a régi répavetőkre hasonlít és ha megnézítek a tarlót a videon akkor szerintem az gyanúsan Flatlinerezve volt!
Forgóborna(sem semmi!) és megy a mono
Régebben is az volt a gondom az ilyen egyszerű gépekkel hogy képtelen szóját vetni! próbáltuk meg kétdeztünk már mindent de nem megy...
Így V12 vader vagy pneus kverni megy már mindenhol(de pont ezért mert a mono félék nem tudják... túl egyszerű lenne az élet
https://ien.kverneland.com/Seeding-Equipment/Precision-Drills/Kverneland-Monopill-Monopill-e-drive-II?
Válasz später77 #1775. hozzászólásáraBár jobban bele gondolva........lehet, hogy a kopó részei többféle variációban cserélhető ?
Járt hozzá vagy 5-6 garnitúra más/más orrbetét és szárny. Keskenytől a szélesig. Nem tudom, hogy mi lehet a különbség, mert nem ástam bele magam ebbe sem és a framestbe sem.
Amit tudtam, hogy a kverni lazitóra hajazzon és legyen rajta henger, mert itt a kverninek ez hiánya.
Igaz nem rég láttam, hogy a kvernié lett a flatliner.
Válasz später77 #1775. hozzászólásáraFogalmam sincs, ez volt leértékelve, készletkisöprés.
Válasz Szabi. #1774. hozzászólásáraFlatliner miben másabb vagy jobb, mint egy Fralaz?
Válasz Sz_Pisti #1771. hozzászólásáraTerrano, flatliner, esetleg tervbe van egy “olaszos” lázító.
Válasz Feri #1772. hozzászólásáraNem akarok gyorsan vetni.
Nekem tökéletes a 7-7,5km/ha.
Válasz Szabi. #1770. hozzászólásáraSávozott felületen felejtsd el a nagysebbeségű vetést. Sávtisztító jó ha van,a többi igény kérdése
Válasz Szabi. #1768. hozzászólásáramivel szoktál mély vakarni?
Válasz Feri #1769. hozzászólásáraSzemenkénti vetőgépből milyenekkel szabad gondolkodni ??
Vessen, műtrágyázzon, mikrot tudja.
Szívott levegő inkább. Nyomott állítólag pattog.
Válasz VMisi #1767. hozzászólásáraIgen,minden 75cm-re vetett növény alá sávozok.
Napra vetését hanyagolom,inkább a szóját helyezem előbre.