Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es #231. hozzászólásáraHát van amikor 150ft/kg , de van amikor a kutyának sem kell.
A nagy általánosságban 120ft/kg és 75 között szoktuk eladni...de vannak akik 30 Forintért is adják, csak szabaduljanak tőle.
Télen meg amikor már senkinek sincs akkor 2-300ft/kg is el tudnak kérni azok akik valahogy meg tudták menteni.
A konzervipar szerintem meg nevetséges árat ad érte, de nem tudom sose adtuk oda és nem is fogjuk, akkor inkább tartok disznót ..
Ez a Orange fajta Karácsonynál tovább nem bírja, legalábbis a miénk idáig még sosem bírta, akármilyen tárolás mellett.
Októberben-novemberben amikor jönnek a hidegek, akkor keresik jobban.
Most, hogy elég hőség volt, inkább a gyümölcsöket viszik.
Szép gyommentes tábla. Gratula.
Tavaly ettem hokkaido tököt. Idén hozattam magot Németországból és ültettem a kertbe 9 szemet (3 euro volt a mag) Nem tudom, hogy mikor szedhető le. Mikor számít érettnek. Már megvan a megfelelő színe, mérete. A száránál lévő kacs el van száradva. A héjába könnyen belemegy a körmöm.
Válasz szucsdavid4 #216. hozzászólásáraIgen, hisz elveszik egymástól a tápanyagot.
Apró lesz.
Hagyd meg az erősebbet.
Elvileg 1,4m*1m a normális tőállomány...vagy valami ilyesmi.
Válasz kissviktor #214. hozzászólásáraKöszönöm a tanácsokat! Mèg egy olyan kèrdèsem lenne hogy ha kikelt egy bokorba 2-3 mag is meghagyjam mindet vagy gyèrítsem? Hallottam olyat h a termès rovására mehet ha szűkösen vannak.
Válasz szucsdavid4 #211. hozzászólásáraNagydobosit még nem vetettem, de szerintem ugyanolyan mint a többi.
Ne gazosodjon fel, kapálni kell, mert gyomirtója nincs...sajnos.
Szereti a vizet, de nem mindegy mikor.
Tavaly volt az a sok eső, jól termett, de elállósága nem volt a legjobb.
Az a mi tapasztalatunk, hogy 2x fontos igazán a víz.
1, virágzás előtt
2, amikor a termést növeszti, úgy betakarítás előtt 1 hónappal.
Ha viszont nincs öntözve akkor ritkább tőállománnyal kell kalkulálni.
Mi műtrágyázni nem szoktuk.
A rágcsálók szeretik, ha tudsz akkor tegyél ellene valahogy.
Vadkerítés a nyulak ellen. De ennek horror ára van.
Negyed hektárba nagydobosit vetettem. Kb 180 fèszek 3-4 mag. Szèpen kikelt. Mire kell figyelnem? Mekkora termèsre számíthatok? Kezdő vagyok pár tanács jól jönne. :) előre is köszi!!
Válasz #207. hozzászólásra
Én tudok :D
a sortáv (250cm)
És meg kell bokrolni 2-3x meg talajmarózni 2x a 230széles talajmarómmal 1x a 140-essel utánna hamég nem futott össze akkor megrobizom a közét.
2-3-400q van igy egy hektáron!
Üdv.Zsolti
:) Ezzel a fotóval én is találkoztam még meg is jegyeztem hogy szépek.(Tabdin)
Hogy halad az értékesítés? (nagybanin)
Nekem a héten a zöldségesek vitték hála rendessen 60-70ft/kg.
Kérdésem, Spárga sütötökőt vetett valaki én beleszaladtam van 50q de minden kereskedő kiröhög vele,ha megemlítem hogy hoznám azt is majd később.
Jó lenne ha nem lopkodnák le a fotóimat a forumról, mert minden hirdetési oldal teli van vele!!!
Pl agroinformon is van OLX, stb...
Ez a fotó többek között:
Mostantól minden fotómat ellátom a nevemmel vagy valami jellel, hogy ne lopják le!
Gondolom nem ilyen szép a sütőtök annak aki mások fotójával hirdet...
Etikátlan és törvénytelen is, mert a vevő joggal fog reklamálni, hogy a fotókon nem ezt látta ami a valóságban van.
már csak 50FT Én nem hordom még meg nem is járok piacra tesóm a piacfelelős! inkább betároltam és ha kezd rohadni elkezdem hordani mert most rengeteg van a piacon bent.
A tökök nem igazán érnek kb fél érésben vagy még úgy sem vannak.
Szokot valaki érlelővel permetezni ha igen milyennel. Október elejére sok helyen (pl dávid naptár) fagyot mutat nem szeretném elbukni a termést.
Tavaly ilyenkor már szállítottam de most még semmi és most 16 fok és esik,így nem fog beérni.
Válasz #188. hozzászólásra
Szia.
Képet tudnál küldeni? Nekem valami miatt 2 nap alatt ledobta a levelek 80%-át sárgul (mintha lángszoróval leégették volna) a termésnek semmi gondja érik szép lassan. én is 3 hétre tippelem a szedést ami nagyon korai tavaly okt.9 kezdtük szedni.
Remélem jó ára lessz.
Lisztharmattal nem volt gondom idén, de teljesen szűz földre került, lehet ez is sokat számít, vetésforgó stb.
Jövőre Sergomil L 60-al fogom, mert az bio-ban is engedélyezett felszívódó réz. Más meg nem engedélyezett, sőt semmi..
Nekem a nyúl okoz gondot...most már a pocok is...
Egyébként kezd sárgulni a tök levele, a termés szép darabos, még zöld, de van pár darab ami már 70-80%os érett.
Piacra is vittünk már, de túl korai még, nincs elég hideg..majd ősszel.
Két héten belül szerintem be lesz takarítva az egész...
De aggasztó a pocok helyzet...remélem idén lesz tél és megoldódik a probléma, mert így nem tudom, hogy érdemes e.
Amikor a szép termést megzabálja ez a "láthatatlan" ellenség, és nem tudsz ellene tenni semmit...
Nincs tarlóégetés, nincs engedélyezett méreg, ....komolyan mondom elszomorító..
A helyzet nálam hogy a lisztharmattal nem igazán tudok mit kezdeni és szinte teljesen leette a levélzetet. Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy milyen következménye lesz ennek?
Szia.
Nekem hála megállt a rothadás a kicsik leestek és szépen fejlődik most már mindegyik,
Bogaraim nekem nincsenek bár én minden permetezéshez adok karatét.
Most kicsit a lisztharmattal küzdök de azt is sikerült megállítani,
kötések?? fogalmam sincs, én júli-aug közepéig csemege kukoricázok ilyenkor a tök hátérbe szorul, ezeket én nem figyelem.
Kiss Viktor talán tud válaszolni rá.
Ahogy leírtad, sajnos biztos vagyok benne, hogy nem ( nem csak az esőtől) rohadt. Nekem a kisebbek, mondjuk 20 cm-ig romlanak, a csúcsa felől kezd sárgulni, megbarnul, elkezd rohadni, majd leesik.Ha hosszában elvágod a termést , a virágcsonk alatti részen van belöl megrohadva, és ott néhány, 1-3 lárvát is láthatsz benne, amelyek fehérek és 1-2 mm-es nagyságúak.
Valószínűleg valamilyen tőzegszúnyog fajta elkapta, mikor kötés volt. Ezt tőlem tapasztaltabbak állítják, és sajnos nem lehet vele kezdeni semmit.Több uborkatermesztő is ezzel kűzd, akivel beszéltem mind megerőssítette ezeket a tapasztalatokat, és senki sem gondolta, hogy ezekbe a bövényekbe is képes belemeni.
halacska, Te ahogyan látom nem először termesztettél orange tököt. A termés hány százalékát adja az első, második, esetleg harmadik kötés?
482 hozzászólás
Válasz Mf-es #231. hozzászólásáraHát van amikor 150ft/kg , de van amikor a kutyának sem kell.
A nagy általánosságban 120ft/kg és 75 között szoktuk eladni...de vannak akik 30 Forintért is adják, csak szabaduljanak tőle.
Télen meg amikor már senkinek sincs akkor 2-300ft/kg is el tudnak kérni azok akik valahogy meg tudták menteni.
A konzervipar szerintem meg nevetséges árat ad érte, de nem tudom sose adtuk oda és nem is fogjuk, akkor inkább tartok disznót ..
Válasz kissviktor #230. hozzászólásáraÉs mi pénz egy mázsa.
Válasz Mf-es #229. hozzászólásáraIdén kb 200q termett összesen 1,5hektárról, tavaly 400q termett csupán 1 hektárról.
Ez a Orange fajta Karácsonynál tovább nem bírja, legalábbis a miénk idáig még sosem bírta, akármilyen tárolás mellett.
Októberben-novemberben amikor jönnek a hidegek, akkor keresik jobban.
Most, hogy elég hőség volt, inkább a gyümölcsöket viszik.
Válasz kissviktor #228. hozzászólására1 ha.ról mennyit lehet árulni?Mondjuk ilyen fél terméssel??
Válasz dszj #227. hozzászólásáraZöld tök az kb 10%, általában beérik.
Muszáj volt betakarítani, mert kinn a földön megeszi a pocok, meg a nyúl.
Meg ment is rá a tárcsa ne gazosodjon tovább és nemsokára fel lesz szántva.
Válasz kissviktor #226. hozzászólásáraEgyszerre lehordtátok az összes termést? A zöld tökök beérnek időközben?
Idén elmaradt a rekordtermés, jó ha fele a tavalyinak, az aszály azért komoly terméskiesést okozott.
Gondolom máshol is hasonló a szituáció..
Szerintem ennek azért látszódni kéne az árán is majd idén.
Majd kiderül..
Sziasztok.
Nagybani sütötők árat tud valaki,illetve Halowen tök ár is érdekelne köszi
És van még Nagydobosi tök is.
Nekem meg már jó érett a Halowen tök,az Orange.
Válasz oraveczpeter62 #221. hozzászólásáraÉn ma szedtem először.
Tavaly augusztusban volt a betakarítás, idén kicsit hamarabb vetettem, mostanság kezd érni.
Kb 90 naposak a tenyészidejük, ha jól tudom.
Szép gyommentes tábla. Gratula.
Tavaly ettem hokkaido tököt. Idén hozattam magot Németországból és ültettem a kertbe 9 szemet (3 euro volt a mag) Nem tudom, hogy mikor szedhető le. Mikor számít érettnek. Már megvan a megfelelő színe, mérete. A száránál lévő kacs el van száradva. A héjába könnyen belemegy a körmöm.
Válasz kissviktor #219. hozzászólásáramikor tervezed öntözni?
levéltetűt miért nem fújtad le?
Hokkaido sütőtök
:)
Válasz szucsdavid4 #216. hozzászólásáraIgen, hisz elveszik egymástól a tápanyagot.
Apró lesz.
Hagyd meg az erősebbet.
Elvileg 1,4m*1m a normális tőállomány...vagy valami ilyesmi.
Mi 75*40-50cm, de öntözzük.
Válasz kissviktor #214. hozzászólásáraKöszönöm a tanácsokat! Mèg egy olyan kèrdèsem lenne hogy ha kikelt egy bokorba 2-3 mag is meghagyjam mindet vagy gyèrítsem? Hallottam olyat h a termès rovására mehet ha szűkösen vannak.
Válasz halacska80 #213. hozzászólásárana most hátha
Válasz szucsdavid4 #211. hozzászólásáraNagydobosit még nem vetettem, de szerintem ugyanolyan mint a többi.
Ne gazosodjon fel, kapálni kell, mert gyomirtója nincs...sajnos.
Szereti a vizet, de nem mindegy mikor.
Tavaly volt az a sok eső, jól termett, de elállósága nem volt a legjobb.
Az a mi tapasztalatunk, hogy 2x fontos igazán a víz.
1, virágzás előtt
2, amikor a termést növeszti, úgy betakarítás előtt 1 hónappal.
Ha viszont nincs öntözve akkor ritkább tőállománnyal kell kalkulálni.
Mi műtrágyázni nem szoktuk.
A rágcsálók szeretik, ha tudsz akkor tegyél ellene valahogy.
Vadkerítés a nyulak ellen. De ennek horror ára van.
Válasz halacska80 #212. hozzászólásárakép
első próbálkozás
Aspen F1 halloween
növeketnek
Orange maj 1 vetés 2 ha az szép
Negyed hektárba nagydobosit vetettem. Kb 180 fèszek 3-4 mag. Szèpen kikelt. Mire kell figyelnem? Mekkora termèsre számíthatok? Kezdő vagyok pár tanács jól jönne. :) előre is köszi!!
Egy kis határszemlés videó.
Orange és Hokkaido. A hokkaido már virágzik, egy-két termést már meg is kötött, dió nagyságú kis tökök vannak, a kanadai most folyik szét.
Remélem idén nem lesz pocok kártétel, elég a nyúl...azzal sem tudok mit kezdeni évek óta.
Idén SPC vel vetettünk.
Lassabban sorolt ki de mélyebben van a gyökere, ami lehet hogy majd nyáron a hőségben jobban tűri majd a szárazságot??
Majd kiderül.
Egy biztos, sorköz művelni is jobb volt, mert az SCP oda rakja ahová kell, nem szórja össze vissza, mint a Nibex.
Válasz #207. hozzászólásra
Én tudok :D
a sortáv (250cm)
És meg kell bokrolni 2-3x meg talajmarózni 2x a 230széles talajmarómmal 1x a 140-essel utánna hamég nem futott össze akkor megrobizom a közét.
2-3-400q van igy egy hektáron!
Üdv.Zsolti
Sziasztok, segitsegre lenne szukségem, nagydobosi sutotokot ki mivel gyomirtozik?
Sziasztok, nem tud valaki kb 100q orange sütőtökre felvásárlót? Nagyon szépek! Válaszokat előre is köszönöm!
400mázsából még kb 200 van.
Válasz #203. hozzászólásra
Nekem 0,5h 180q de ebből 30q (takarmánynak 20ft-ért,fosiliumos foltos és rohad) nekem is a többség sajnos 4-6kg amit a zöldségesek nem szeretnek.
5-6q hát az nem sok. Épp a héten készültem a nagybanira de amíg 25fok van teljesen felesleges menni.
Elég jó volt napi 5-6 mázsa sütőtök fogyott, de most lelassult.
Idén elég brutálisak lettek. Tavaly meg az volt a baj, hogy aprós volt...
Válasz #201. hozzászólásra
:) Ezzel a fotóval én is találkoztam még meg is jegyeztem hogy szépek.(Tabdin)
Hogy halad az értékesítés? (nagybanin)
Nekem a héten a zöldségesek vitték hála rendessen 60-70ft/kg.
Kérdésem, Spárga sütötökőt vetett valaki én beleszaladtam van 50q de minden kereskedő kiröhög vele,ha megemlítem hogy hoznám azt is majd később.
Nekem 400q termés van 1 hektárról.
Jó lenne ha nem lopkodnák le a fotóimat a forumról, mert minden hirdetési oldal teli van vele!!!
Pl agroinformon is van OLX, stb...
Ez a fotó többek között:
Mostantól minden fotómat ellátom a nevemmel vagy valami jellel, hogy ne lopják le!
Gondolom nem ilyen szép a sütőtök annak aki mások fotójával hirdet...
Etikátlan és törvénytelen is, mert a vevő joggal fog reklamálni, hogy a fotókon nem ezt látta ami a valóságban van.
Sziasztok!
100q nagydobosi sütőtökre keresek felvásárlót.
Értékesítése szeletelve és egész állapotában törtnik (ahogy a vevő kéri).
Segítségeteket sz_tamas532@mailbox.hu e-mail címre küldhetitek.
Válaszotokat elöre is köszönöm.
Sziasztok!
100q nagydobosi sütőtökre keresek felvásárlót.
Értékesítése szeletelve és egész állapotában törtnik (ahogy a vevő kéri).
Segítségeteket sz_tamas532@mailbox.hu e-mail címre küldhetitek.
Válaszotokat elöre is köszönöm.
Válasz #197. hozzászólásra
már csak 50FT Én nem hordom még meg nem is járok piacra tesóm a piacfelelős! inkább betároltam és ha kezd rohadni elkezdem hordani mert most rengeteg van a piacon bent.
Válasz #196. hozzászólásra
Tessék feltornázni az árakat mert jövő héttől én is megyek. :)
Válasz #195. hozzászólásra
szia nagybanin kb 60-70 Ft kilója még most! lessz ez még olcsóbb is
Sziasztok.
Kinek hogy megy az eladás?
Árakat tudtok?
A felvásárlók egységesen 35ft-ot mondanak nem valami sok.
Nagybanira még nem mentem.
Engem is ez érdekelne.)
Ki mikor szokta kezdeni a hagyomanyos sutotokot betakaritani? (Nagydobosi)
Sziasztok.
A tökök nem igazán érnek kb fél érésben vagy még úgy sem vannak.
Szokot valaki érlelővel permetezni ha igen milyennel. Október elejére sok helyen (pl dávid naptár) fagyot mutat nem szeretném elbukni a termést.
Tavaly ilyenkor már szállítottam de most még semmi és most 16 fok és esik,így nem fog beérni.
Segítséget köszönöm.
Tud e valaki segiteni orange tököt majd eladni?
Szia.
Képet tudnál küldeni? Nekem valami miatt 2 nap alatt ledobta a levelek 80%-át sárgul (mintha lángszoróval leégették volna) a termésnek semmi gondja érik szép lassan. én is 3 hétre tippelem a szedést ami nagyon korai tavaly okt.9 kezdtük szedni.
Remélem jó ára lessz.
Lehet, hogy ezt olvastátok, de aktuális!
http://www.beol.hu/bekes/gazdasag/nem-csak-lehetoseg-kotelesseg-is-a-pockok-elleni-vedekezes-558211
Lisztharmattal nem volt gondom idén, de teljesen szűz földre került, lehet ez is sokat számít, vetésforgó stb.
Jövőre Sergomil L 60-al fogom, mert az bio-ban is engedélyezett felszívódó réz. Más meg nem engedélyezett, sőt semmi..
Nekem a nyúl okoz gondot...most már a pocok is...
Egyébként kezd sárgulni a tök levele, a termés szép darabos, még zöld, de van pár darab ami már 70-80%os érett.
Piacra is vittünk már, de túl korai még, nincs elég hideg..majd ősszel.
Két héten belül szerintem be lesz takarítva az egész...
De aggasztó a pocok helyzet...remélem idén lesz tél és megoldódik a probléma, mert így nem tudom, hogy érdemes e.
Amikor a szép termést megzabálja ez a "láthatatlan" ellenség, és nem tudsz ellene tenni semmit...
Nincs tarlóégetés, nincs engedélyezett méreg, ....komolyan mondom elszomorító..
Válasz #185. hozzászólásra
Ez is hasznos lehet
Válasz #185. hozzászólásra
Itt le vagyon írva
Sziasztok!
A helyzet nálam hogy a lisztharmattal nem igazán tudok mit kezdeni és szinte teljesen leette a levélzetet. Tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy milyen következménye lesz ennek?
Válasz #183. hozzászólásra
Szia.
Nekem hála megállt a rothadás a kicsik leestek és szépen fejlődik most már mindegyik,
Bogaraim nekem nincsenek bár én minden permetezéshez adok karatét.
Most kicsit a lisztharmattal küzdök de azt is sikerült megállítani,
kötések?? fogalmam sincs, én júli-aug közepéig csemege kukoricázok ilyenkor a tök hátérbe szorul, ezeket én nem figyelem.
Kiss Viktor talán tud válaszolni rá.
Ahogy leírtad, sajnos biztos vagyok benne, hogy nem ( nem csak az esőtől) rohadt. Nekem a kisebbek, mondjuk 20 cm-ig romlanak, a csúcsa felől kezd sárgulni, megbarnul, elkezd rohadni, majd leesik.Ha hosszában elvágod a termést , a virágcsonk alatti részen van belöl megrohadva, és ott néhány, 1-3 lárvát is láthatsz benne, amelyek fehérek és 1-2 mm-es nagyságúak.
Valószínűleg valamilyen tőzegszúnyog fajta elkapta, mikor kötés volt. Ezt tőlem tapasztaltabbak állítják, és sajnos nem lehet vele kezdeni semmit.Több uborkatermesztő is ezzel kűzd, akivel beszéltem mind megerőssítette ezeket a tapasztalatokat, és senki sem gondolta, hogy ezekbe a bövényekbe is képes belemeni.
halacska, Te ahogyan látom nem először termesztettél orange tököt. A termés hány százalékát adja az első, második, esetleg harmadik kötés?