Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- ZT 303 traktor új
- Poénok új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
482 hozzászólás
Válasz #180. hozzászólásra
6237 Kecel, Malom u. 22.
Telefon: 06209718180
Dr. Beke és Társa Kft. Nyulak elleni szer.
Kicsit megkésve mert a csemegekukorica minden időmet elviszi.
A tök sajnos nekem is rohat és penészedik eddig csak a kicsik de már a nagy is kezd szorom mindennel de semmi nem segít , ma éjjel is 65 mm eső.
A föld már nem issza el.
A csemege kukorica is csak 2 napig áll el utána elkezd rothadni.
ej ej eső.
Sziasztok!
Az enyém is elég szép,már ami a tavaszi jég,eső és kánikulla után kikelt.Szépen befutotta, az első kötések 20-40 cm-k.
Vannak kisebbek is ,olyan körte nagyságúak.A levelek zöldek tetűt nem látok rajta.Bízom benne,hogy a súly pótolja a darabszámot.
Viszont több kisebb termést lerúgott,amelyeknek a vége -a virágszirom felőli- megbarnult és rohadt.Nem tudom,hogy előbb lerugta és utána rothadt meg,vagy valami betegség vagy kártevő.Van amelyik még a szárán van,de már leeső félben van.A rothad részben 1.2 kisebb ,olyan 1-2 mm-es fehér féregszerü pici lárvát láttam ha megtörtem. A nagyobb termések sértetlenek.Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
AZ a szer a nyulak ellen jó lenne, főleg, ha tényleg használ!! Azt megköszönném!
Kérdésedre a válasz, nem szoktam fújni semmivel.
Volt benne egy sárga folt, arra azt hittem valami gomba betegség, de jött 80mm eső, azóta kiment belőle.
Így több mint valószínű, hogy nem is gombabetegség végett volt sárga, pusztán ott annyira sűrű volt, hogy "szomjazott".
De azóta a 80mm óta nagyon szép, haragos zöld.
Jó ez a 30-40 kitudja hány évig pihent föld, teli van tápanyaggal, humusszal.
Visszatérve a gombaölőzésre, pont ezért mert nem engedélyezett semmi sem, viszont van most egy számomra eddig újdonság: Sergomil L 60.
Ez egy felszívódó réz lombtrágya.
Szerintem ezzel fogom jövőre permetezni.
http://www.sumiagro.hu/kategoria/lombtragyak/sergomil-l-60/
Ez bio termesztésben is engedélyezett, szóval akkor sütőtökben is lehet.
Válasz #178. hozzászólásra
Szia.
Szép.
Te ilyenkor még permetezed valamivel, a sok eső miatt.(lisztharmat vagy valami betegség ellen)?
Nyúl ellen van egy szer kecelen gyártják interneten lehet rendelni majd megnézem a pontos nevét. Kiteszed egy flakonba 3 naponta fel kell rázni az őz sem megy a közelébe.
Töknél és szőlőben is használom garantáltan jó.
Íme az enyém, így néz ki, immáron HD videó.
Nálam a pocokkal és a nyúllal van gond.
Az esőzést pedig szereti.
Sonkából 3kg felettit nem igazán szeretik.
A rendszeres esőzéseknek köszönhetően most nőnek a sonkáim mint a veszedelem! :)
Az első kötések többnyire 30cm és 1kg körül vannak. A virágzás folyamatos, így már nőnek a többiek is.
A legnagyobb óriás amit eddig találtam, pár napja 43cm és kb. 2,2kg volt.
Ma már 48cm! Kitartóan csak nő, és nő! :)
Sonkából mekkora lehet a maximális méret?
Sziasztok.
Kinek milyen a orange tökje?
Nekem kinézetre gyönyörű csak ép 1db tököt hoz és most az indák végén hozza a termést ami 1cm. amiből nem lesz semmi.
75cm a sortáv nálunk.
Ki mire esküszik.
Válasz #171. hozzászólásra
Miért nem tudok képet feltenni pedig feltölti mentés után semmi.
galériába feltettem ott megnézhetitek. Talán.
Válasz #171. hozzászólásra
Na csak sikerül
Válasz #168. hozzászólásra
Hát akkor képekben is.
mekkora a sortávolság? nem kevés az /1 traktor nyom ha jól látom?/
Válasz #168. hozzászólásra
Hát akkor képekben is.
mekkora a sortávolság? nem kevés az /1 traktor nyom ha jól látom?/
http://youtu.be/SWwOXccQXZE
Ez most nem kép hanem videó.
Válasz #165. hozzászólásra
Szia.
Még szép nem öntözöm ha nem esik hétvégéig akkor locsolunk. Na a gaz az nől rendesen 3 szor kapáltuk.
A gondom az egyik felét újravetettük május 21-én ez csak 4 leveles és nagyon kicsinek találom. A mások fele ami kikelt (április 26 vetés) az már kúszik. nagyon nagy a különbség a 4 levelestől félek kicsit,hogy nem lesz jó pedig 4000 tő.
Üdv! Kinek hogy alakul?
Hogy viseli a hőséget?
Mi megöntöztük.
Lassan elkezd folyni. Már 2x sorköz műveltük, többször már nem is igazán lehetne. Tavaly 3x ,de akkor soknak megsértettük a gyökérzetét, így most a 3. kihagyjuk.
Állományritkítás utáni fotók. Ez a volt legelős terület.
Ez pedig egy teljesen új fajta:
Szerintem nem késő még!
Most nagyon jó idők vannak rá.
Ideális talajhőmérséklet+csapadék.
Válasz #162. hozzászólásra
Szia.
Én szombaton azt vetettem. hát....meddig nem tudom szerintem már ez is késő.
A képeken lévők igazán szépek! Jut eszembe, meddig érdemes vetni? (ZKI orange)
Sziasztok!
Halacska, meg tudlak érteni, sajnálom. Ha jól kelt annak örülök. Az enyémet a jég után elverte egy 3 naps eső, állt a víz rata , ami akkor akrt kelni sárgul, van aminek lejöttek a sziklevelei. Nem tudom, mi legyen vele, valószínűleg kézzel beújjítom a fentesebb részét, mondjuk van ami még most kezd bujni, de a víztől lekeményedett talajban nehéz.
A másik táblám egy homokos , vasárnap néztem, ház az akkor kezdett hajtani, nem akarom elszólni.
Még mindig nem tudom, hogy a jég által elverteket kivágjam-e (van ahol csak a szár csonkja mered, de amúgy eleven) vagy várjak vele?
Hát akkor nyertél, szombaton tárcsát kapot az enyém.
És újravetettem. Ez érzem jó lessz.
Gyönyörüen kikelt a tök.
Szerintem is kiheveri, elég egy agresszív az a sütőtök.
De mindenképp jelezz, hogy mi lett a sorsa!
Itt 2 hete volt borsónagyságú, fél óráig tartó jégeső.
Nekem az volt a szerencsém, hogy akkor még nem volt kikelve.
Itt a Jászságban elmúlt napokban esett vagy 40mm összességében.
Nekem a nyúl szokott iszonyatos károkat okozni!
Tavaly szerintem a 30% simán megrongálta...
Tegnapi fotó:
A volt legelőben pedig:
Válasz #156. hozzászólásra
Szia.
Szerintem kiheveri mert,de pár nap és kiderűl. de újravetni sem késő még szerintem.
Sziasztok!
A részlegesen kikelt orange tököt tegnap elverte a jég.Az első két levelei voltak kint, valamelyiknek mindkettő, valamelyiknek, egy valameyiknek egy fél levele maradt.Most csupa viz.Van rá esély,hogy kiheveri valamelyik,vagy tárcsa? Akinek van tapasztalata,kérem ossza meg!Köszi!
Hát vetőmagra nem sajnálom a pénzt nem olcsó magot vetettem tavaly nagyon bevált.
gyomírtozva nem volt nem szoktam, vetés után /bár kicsirázva vetettük/ de tavaly is ,utána 2 napig eset.
Várok hét végéig és újravetem nagy kiesés lenne anyagilag megpróbálom hátha nem késő még.
tavaly a csemege kukorica nem sikerült most az gyönyörű. :)
De a tök a szivem csücske.
Nekünk is van saját vetőmag és semmi probléma nincs vele.
Mi azt tapasztaltuk, hogy vetés után jó 20-30 milliméter csapadék kell(eső vagy öntözés).
Szerintem inkább a ritka, de bőséges csapadékot szereti a tök, mint a sűrű de kevés.
Legalábbis nálunk fekete földön ezt tapasztaljuk. Homok talaj az máshogy reagál, mert ott gyorsan kiszárad.
Volt gyomirtózva?
Van egy klassz könyv: Vegyszeres gyomirtás és termésszabályozás.
könyv
Nah itt lehet pár okosságot olvasni ez ügyben.
Válasz #149. hozzászólásra
Nálunk nem volt sok eső (Csongrád megye déli része) és a mi tökünk sem kelt ki. Százalékot nem tudok, de nagyon gyatra a kelési arány.
Saját szedésű mag volt, lehet ez a baj... Szerintem újravetni már nagyon későn van.
Válasz #150. hozzászólásra
Nekem ilyen még nem volt április 26 vetés eddig és szerintem ennyi volt
26% a kelés tavaly ugyan itt ezzel a maggal 97%.
Mi a baj nem tudom újra vetni a hétvégén hátha lesz valami
2 hetárt ujra................
Válasz #150. hozzászólásra
Nekem ilyen még nem volt április 26 vetés eddig és szerintem ennyi volt
26% a kelés tavaly ugyan itt ezzel a maggal 97%.
Mi a baj nem tudom újra vetni a hétvégén hátha lesz valami
2 hetárt ujra................
Idén 2 területen van sütötök.
Van egy 1000nm régóta szántóföld, illetve van egy hektár teljesen újonnan befogott szántó.
A TSZ korszakban legelő volt évtizedeken keresztül.
Őszi mélyszántás, vagy 3x meg lett tárcsázva, fogacsolva, mire sikerült valahogy betörni.
Iszonyatos gazmennyiség van/volt benne, illetve szármaradványok.
DE és itt jön a lényeg, ilyen humuszos és élettel teli földet elvileg meg kéne hálálnia a termésnek is.
Majdnem csak sütőtökre alkalmas ez a talaj per pill a sok talajmunka ellenére is.
Mi vetésünk jól sikerült. 100% kelés.
Április 23-n vetettük.
Itt a talaj vetés napján:
Be is öntöztük 15-20mm-el ráadásul eső is esett vagy 10mm akkor.
Május 2-n:
Azóta már sorközművelőztünk is, sorából meg a kapások kikapálták a gyomokat.
Sziasztok.
Kinek,hogy kell a tök. Enyém nagyon gyatra van egy sorom ami teljessen eltünt még a magot sem találom.
Ez a sok eső inkább ártot mint használt.
Vethetek újra.
Válasz #147. hozzászólásra
Na akkor verseny mert én is.
Én ma vetettem,az orange sütőtököt.
Kerdesem lenne, nagydobosi sutotokre is mehet az afalon?
Es nem lenne valakinek elado jo fajta nagydobosi tipusu sutotok mag?
Sziasztok!
Ki mikor kezdi vetni az Orange fajtát (magról) ?
Tavaly én Május 1 vetettem de idén lehet élörébb hozom tavaly hamar jött a fagy és maradt kint bőven.
Sziasztok!
Ki mikor kezdi vetni az Orange fajtát (magról) ?
Tavaly én Május 1 vetettem de idén lehet élörébb hozom tavaly hamar jött a fagy és maradt kint bőven.
Válasz #142. hozzászólásra
Hat nem ugy nez ki hogy esni akarna addig, meg utana sem nagyon, erre keleten nagyon nagy a vizhiany a talajban
Válasz #140. hozzászólásra
2 hét múlva vetjük. Remélem addig még lesz eső!
Nem e tud valaki orange tököt termelnénk , vevőt vagy valami hűtőházat?
Válasz #138. hozzászólásra
a Dualnak van gyenge hatasa a disznoparej es a laboda fajokra is, mas gyomirtot nem tudok a tokre.
Mikor vetitek a tokot?
Sziasztok!
Spárgatök eladásában szeretnék segítséget kérni, olyan formában hogy valaki tud e rá piacot vagy esetleg hűtő házat ami foglalkozik vele.
Előre is köszönöm .
Sziasztok!
Legyen szíves írja már le valaki, hogy az Orange sütőtököt milyen gyomirtóval permetezzem, mert szinte sehol nem találok rá gyomirtót! A Flubalexet olvastam rá, de azt úgy tudom betiltották. A Dual Gold 960EC-t találtam, de az csak az egyszikűt viszi, nem? A Command az jó-e rá? Vagy kombinálni kell többet, mert van amelyiket vetés előtt kell a talajba dolgozni és olyan is van amit vetés után közvetlenül kell ráfújni.Javasoljatok légyszi valami jó szert! Előre is köszönöm!
Szerintem azért felesleges,mert minél később adod el annál többet kapsz érte.
Válasz #135. hozzászólásra
Köszönöm a választ, én ebben az évbe megpróbálom a palántázottat.
Én csávázva és helyre. ( ha ez a szemenkéntit jelenti)
Helló
Ti helyre vetitek a tököt vagy palántoljátok?
Válasz #132. hozzászólásra
köszi