Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Hirdetés
![A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9127/cikk_79127/napraforgo--------_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó tápanyagellátásának 8+1 fontos kitétele
A napraforgótáblák tápanyagtartalmát jobban figyelembe kell venni, ha nem...
Hirdetés
![HE-VA megoldások a napraforgó-termesztésben HE-VA megoldások a napraforgó-termesztésben](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9088/cikk_79088/he-va-1_fill_540x300_0.jpg)
654 hozzászólás
Válasz #453. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Esetleg valaki volt már?
Milyen volt? Érdemes elmenni?
BVV Veletrhy Brno-TECHAGRO 2012
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Komoly rendezvénynek tűnik!!!
2012.március 31- április 4.
Brno-Csehország
A brnói mezőgazdasági gépkiállításon technológiák, gépek, alkatrészek és haszonállatok töltik meg a kiállítási csarnokokat, és a szabad területeket is!
A 12. alkalommal megrendezett TECHAGRO ( mg.-i gépek és berendezések szakvására), a SILVA REGINA (erdészeti és vadászati vásár) és az ANIMAL VETEX (állategészségügyi és állattenyésztési vásár) alkotta vásárhármast egészíti ki a mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás megújuló energiaforrásainak szakvására, a BIOMASSZA. Az előző rendezvényen, 2010-ben 23 országból, 705 kiállító mutatkozott be a 40 országot képviselő több mint 105 000 látogató előtt.
Magyar kiállítók Brnóban: idén a Farmgép, az IKR, a Linamar, az OMIKRON, az Optigép és a Vogel-NOOT jelenik meg.
További információ: www.bdexpo.hu/techagro
Válasz #448. hozzászólásra
nekem már régen vége lett. tavaly volt egy bprobálkozásom, de csak úgy akartak adni halasztottra műkakit, ha tölük veszem a vegyszert
Válasz #444. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
ákkó aziii á sók kálász á hóznó básszzzkkiii
Válasz #447. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Senki nem mond semmit.
Van két emil címem. Talán valamelyik.
Eltűnt a süllyesztőben.
Útban volt a nagyüzemnek.
Válasz #447. hozzászólásra
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Biztos megmondják rá a frankó választ is, hogy őt és családját súlyosan megfenyegették, ha így folytatja tovább, ők csak egy bábot kérnek továbbra is.
Válasz #443. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nekem ott kapcsolat vége van, azt gondolom!!!
Válasz #446. hozzászólásra
Kérdés :
Hová tűnt Ángyán és miért?
Ha M Ferenc ről beszéltek, akkor tegnap Hajdúböszörményben is megemlítették, hogy mekkora Mérlegelni kell, hogy kinek mi éri meg.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Egyik évben nekem is volt 7 ha burgonyám.
Azon álmodoztam, hogy az életben nem kell többet dolgoznom.
Mi lett az eredmény? A következő két évben napszámosra sem maradt pénz.
Az volt az az esztendő, amikor egyesek fizettek azért, hogy kivigyék a szemétbe tavasszal a burgonyát.
Kedden Böszörményben a művelődési házban a Darányi tervet ismerteti az MGSZH megyei vezetője.
Számomra csak egy kérdést engedélyeztek.
Segítsetek, mert egyedül, egyet nem tudok kérdezni.
Válasz #444. hozzászólásra
Én csak tippeltem.De igy van ez más vállalkozásban is /csendestárs/.
Válasz #437. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Nem fogjátok elhinni , de állítólag a Claas családban van sógora , vagy valami ilyesmi qrva közeli rokon...
-és ez nem pletyka !
Válasz #439. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
ahol a királyok találkoznak
engem a pétis üzletkötő hívott meg. ha mentem volna, biztos a Feri meg a Sanyi meglepödött volna
Válasz #440. hozzászólásra
Zártkörű! Csak kuncsaftoknak. egyébként minden forgalmazó szokta képviseltetni magát. De inkább amolyan "szesz-velnesz" két napos.Sajna most én sem mentem
Fehovára mentek parasztok?
Mielőtt indulna a tavasztok.
Válasz #431. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Ja volt ma!!!
Hol lessz????
Válasz #437. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Elolvastam a cikket felesége német,köszönöm szépen,ki tudja ki a sógora apósa .....
Válasz #435. hozzászólásra
Nem azt mondom, hogy nem volt 10Ha krumplija, csak azt, hogy ennyi és ilyen minőségű földet apránként összeszedni nem lehet, és nem is lehetett. Egyrészt azért mert ott is igaz az a mondás, hogy aki nem felejt el vetni az arat, vagy ahogy JD4650 mondja leesik a mag a földre és 100q. Ebből kifolyólag azon a vidéken a rendszerváltás utáni sok kis kezdő parasztból nem mentek sorra tönkre, mint a szarabb földeken, ahol tömegével hagyták abba évente. Márpedig lassan fejlődni abból lehetett. De ha évente tudsz bérelni 100Ha-t, akkor se jutsz el ekkora területre soha. Ergo marad az, hogy rendszerváltás után valahogy rászakadt pár ezer Ha. Aztán apránként még szerzett hozzá valamennyit, de a kezdő lökést akkor is a "jókor volt jó helyen"-dolog adta neki. Ilyen szempontból aztán tök mindegy, hogy volt e neki krumplija vagy sem.
Az mondjuk a másik dolog, hogy rendkívül jó gazdának tartom, mert a termései nem mindennapiak a biztos. Nem tudom valaki próbált e már az ő input anyag szintjével termelni csak kisparcellán kísérleti szinten?
Pl. kukorica alá állítólag ezt tette tavaly: N-170-250, P-120, K-150 kg hatóanyag/ha
Válasz #434. hozzászólásra
Igen, azt a 10 ha krumplit mivel művelte, takarította be, szállította el, ha a semmiből kezdte...
Válasz #433. hozzászólásra
És te ezt el is hiszed?
Én is voltam Debrecenben, ha jól emlékszem azt mondta, hogy krumplival kezdte a 10 hektáron, azzal szedte meg magát.
Hol lesz ?
Más cégek is lesznek ott ?
Agro-Multis buliba jön holnap valaki?
Válasz #429. hozzászólásra
Az biztos hogy Profi szemléletű ember!!18.3tonna!!
Én azt hallottam Mikó-nak tavaly 19.8t volt a csúcs.
Nekem is sikerült decemberben egy asztalnál ebédelni Mikó úrral és feleségével, érdekes dolgokról beszélgettünk az biztos.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #426. hozzászólásra
Mi is a szántásra szórjuk a cuccot ...
Lassan kell menni , ahogy viselhető.
Válasz #425. hozzászólásra
Én elmondom itt mik a gondok és amit jól csinálunk.
Alapvetően az baj, hogy kétsorral kell a fődre menni tavasszal...Esősebb időben lehet nemszámít de egyébként nem kicsit.
Csakhát a hanntos szántásnál ez a helyzet. Ezért lesz jó a lazító-tárcsa kombináció vagy esetleg egy dskripper majd...
Akkor amikor már nem tapad mehet a szóró, elmunkálni és kész tiszta ügy!
Az, hogy mennyi megy ki alá meg mennyi vetőgéppel sormellé tök mindegy, szerintem az a jó ha felesbe megy ez.
Nekünk ez változó mikor hogy csináljuk, ha kiszámíthatónak fog kinézni a tavasz kkor megy vetéssel sormellé.
Ami jó az a sorközé injektálás. Ami hiba, hogy ez kb 3mázsa pétisónak felel meg, sormellé a vetőgéppel 2mázsát kéne még kirakni alászórni meg 2mázsa komplexet.
Gyomírtással nemszokott baj lenni az előbb írtak megoldanak mindent. Sorközművelni is kéne nemnagyon szoktunk, igaz az injektáló feltöri a cserepesedést egy laza húzatással felér.
Szóval ami baj az az, hogy több N kellene neki, illetve hogy tavasszal egymenetben kellene talajt készíteni. Erre még lenne is eszköz, csak szántásra nemtudunk szórni.
Gondoltam már arra, hogy úgyis ezentúl a két nagygép megeszi a fődeket tavasszal az 5455-re nem is akasztunk eszközt, illetve egy kis simítóval menne a műtrágyaszóró előtt, így lehetne megoldani a szántásra való kiszórást.
Eddig szerintem jócskán ment ki komplex műtrágya soksok éve minden alá mázsákat raktunk ki.
Idén lehet nitrogénre fordítjuk ennek jelentős részét, ahogy mondtad is.
Válasz #424. hozzászólásra
Már tudjuk , mik voltak a bajok , rajta vagyunk...
Válasz #423. hozzászólásra
ne fajtát vessetek hibridet
Akkor elmondom. Talajművelés tök mindegy, legyen mélysége legyen áttörve az eketalp ha volt egyáltalán és kész.
Ősszel NPK-t kilökni alapművelés előtt, tavasszal 27 elmunkálás előtt és kész.
Kell egy Pió meg egy dekalb jó anyag, illetve 2-2:
legyen mondjuk egy P9494, N01, dekalbot rádbízom mert nembírom megjegyezni a sok számját nekik...
Preemergensen kapjon egy Wing P-t majd állományban ha sok az egyszíkű Jumbó, egyébként Ordax, de nagyobb állományban pedig természetesen a Laudis, kezdhettem volna ezzelis
Ja meg nemdrága a genezis lombtrágyája megkell venni rákell fújni én sokkal jobbnak tartom mint a pannonstartert, ugyanis az a 20kilo a semmi, de nagy melegben szárazban a levélre juttatott történet az ottvan a szeren nem mellesleg a fínom elemeket innen fogja megkapni a tengeri
Válasz #421. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Precízebb gyomirtás , legalkalmasabb fajták feltérképezése , tápanyag szükségletek kielemzése , talajművelés tökéletesítése , ilyesmi...
Van még mit tanulnunk , így nem a csúcsra kell törekednünk egyenlőre , csak jobbra , sokkal jobbra .
Válasz #420. hozzászólásra
Nem szeret ilyesmivel viccelődni...
Válasz #419. hozzászólásra
de mire gondolsz???
Írd már le hagy tanuljunk!
Válasz #418. hozzászólásra
de miért?
minden megvan jobban mint máshol, csak a szórót kell vastagabbra állítani.
5 hektáron próbáljátok már ki!
Mondjad neki! az nem tétel
Válasz #417. hozzászólásra
Nem ilyesmi ...
Technológiai hibák.(ezeket már idén nagyrészt leküzdhetjük)
Válasz #415. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Mert amikor még egy háznak az alapja sincs kész , akkor nem a tetőfedésen kell hogy gondolkozz !
Eljön az az idő...
Válasz #413. hozzászólásra
Mi az ami sokat elvisz?
(nálunk a sokszáz hektárnyi bérleti díjj)
Válasz #413. hozzászólásra
dehát most írod, hogy milyen jó szemlélete van másik oldalról közelít a dolgokhoz...
Akkor miért nem próbáltatod ki a führerrel?
Én tuti kipróbálom idén, remélem lesz egy normális idő hogy mérvadó legyen, de a 16tonnás kísérleti néhány hektár terület után meglököm úgy az anyagot hogy még, meglátjuk lehet e űberelni...
Válasz #412. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
akkor mostmár én is nyugodtabban merem használni
Válasz #411. hozzászólásra
Még nem tartunk ott...
Vannak még egyéb akadályok , amiket le kell küzdeni...
(apróságok , amik sokat elvisznek)
Ha ezek megoldódnak , kihívjuk Mikót párbajra...
Válasz #408. hozzászólásra
A Pannon Starter-el kapcsolatban viszont meggyőzött ...
Ha hideg van és korán vetsz , meg van is hozzá elegendő csapadék , akkor kijöhet vele a lépés...
Idén még egyszer ki lesz próbálva 20 kilóval .
Nagyon kíváncsi leszek...
Válasz #410. hozzászólásra
és akkor mostmár Ti is 9mázsa pétit nyomtok alá???
Válasz #404. hozzászólásra
"de belenevelnek néhány olyan dolgot is, amitől később nagyon nehéz elvonatkoztatni, pedig nem ártana."
Ez is 100% igaz...
És erre még rátesznek egy lapáttal az inputanyag kereskedők a remélt üzlet fejében ...(átbaxnak , rábeszélnek mindenre csak vegyél , ha xar is)
Plusz a gazdatársak is mondanak felelőtlenül néha baromságokat , amivel ráfázhatsz , ha jóhiszeműen elhiszed és megvalósítod...
Válasz #405. hozzászólásra
(ezt most te nem értheted mire írtam, majd elmondom ha találkozunk legközelebb)
Válasz #406. hozzászólásra
itt szóval ....csak az első misiröl ne kérdezzenek ahogy rockefeller mondaná
Válasz #403. hozzászólásra
attól hogy téged nem érdekel nekünk ez a mérvadó és évről évre konklúziókat ebből tudok levonni hibrid-hibrid, tőszám-tőszám, műtrágya-műtrágya között.
Plusz itt az, hogy 16 tonnát tud teremni kukorica az olyan nagy dolog, hogy hihetetlen és irányadó!
Én ezzel dolgozom nem keveset, büszkeséggel tölt el a szép eredmény!
nem mellesleg annyi fődet "rááldozok" amennyin más összesen nem vet kukoricát...
Válasz #401. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Hol halottad ?
Válasz #400. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Ja , ne zavarjon , de az egy 40 hektár feletti táblából kimetszett 5 hektár átlaga volt ...
Azt mondta a többi része a földnek is ilyen volt !!!