Hirdetés
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Hirdetés
235 hozzászólás
Válasz #34. hozzászólásra
lehethogy a fűrész lap támasztó görgőre gondolsz ami a lap mögött betámaszt? Mert a vezető az kúpos fakocka amit lefelé beütünk a fészkébe.
Sokan egy csapágyat egy csavarral fogatnak fel, és a domború külsőnek támasztják a lapot.
Ez könnyen elkészíthető és olcsó használható, de nem jó
A jó megoldás amikor kétcsapágyban van egy olyan tengely, minek a végén van egy 40mm körüli fej ami edzett.Kb mint egy robbanó motor szelepe,és a laphátsó éle a tengely végéhez tányéron sikfelülethez támaszt.Kb a tányér középpont és a külső átmérő felezésénél.A két csapágyat rövidke csőben tehetjük közvetlen egymás mellé.Felfogatás a csöhöz hegg. csappal.
Üdvözlet!
Van egy félig kész szalagfűrészem, már minden kezd összeállni, most egyedül egy kicsit a lap vezetőnél akadtam el, van valakinek ötlete, fotója, hogy azt miből lehetne olcsón, jól megoldani? Valamilyen görgő esetleg?
Köszönettel:
Takács Imre!
Válasz #25. hozzászólásra
Mindenképpen jobb a szalagfűrész nagyobb mennyiségre.
400-as már elvisz sok mindent. Amit meg nem azt hasítani kell méterben és úgy felvágni.
Azért szeretik a tűzifások, mert gyorsabb, olcsóbb mint a láncfűrész. Egy fűrészlap kb 2000-2500Ft, élezés hajtogatás 1500, a villany nem olyan drága. Ezzel szemben a láncfűrésznél jóval nagyobbak a költségek. Lánc, vezető, benzin, 2T olaj, láncolaj...
Vastag fában akkor a legjobb, ha még méterben hasítva van, aztán fűrésszel lekuglizva. Ez a legtermelékenyebb.
sziasztok most olvasom először a fórumot.a történetem a következő . egy elő szobát festetem ki egy 10 éve nem használt szalag fűrészért. elég rozoga állapotban volt . hazavittem kB egy évig nálam is állt utána nézegetem tűzifa vágás elött . hát mi ne mondjak préselt lemez kereke volt . gondoltam ha régen jó volt akor most is jó lesz . fogta magam elmentem az obiba és 3000 Ft ért vetem maradék konyha pultnak való munka lapot. azt szépen be csapágyaztam le szabályoztam és márt kész is a kerék . egy a lényege a felső felét be kentem vastagon fa ragasztóval , az esőtől védem és ennyi ragyogóan MŰKÖDIK bocs a zavarásért .gigigombas
Válasz #28. hozzászólásra
azért szeretik a szalagfűrészt a tüzifához mert összevágnak egy kamionnyit és egy félzsák fürészport szednek össze utána!
Próbáld meg rajta, ha nem bírja, akkor nem éri meg.
Inkább a motortól függ, hogy elbírjon vinni... Szerintem.
Nem tudom. Nem ismerem, hogy milyen az, de talán jó.
Rokonomnak (bognár, de tsz idején asztalos volt az itteni TSZ-be, ahol most KFT van) annak 600-as körül szalagfűrésze van, és mindent vág vele, akár csontos húst is. Jól vág, gyors. És 380V-ról üzemel, nem tudom hány kW-os, de ránézésre olyan 5 körül lehet, mert nagy volt a motorja.
Válasz #26. hozzászólásra
Köszi!
400-as tárcsás szalagfűrész még jó lehet 40 cm-es akáchoz?
Válasz #26. hozzászólásra
Ha nem fér be a fa, akkor láncfűrésszel vágd körbe. ennyi. :)
Válasz #25. hozzászólásra
Szalagfűrésszel jobb vágni. Általában a tüzépeken azzal darabolják a fát.
Hát simán viszik 30-40cm fát, ha befér a gépbe, mert ugye van neki beállítható "vágási magassága", azt told felfele, hogy beférjen a fa.
Viszik 380V-ról is, de attól függ, hogy mennyire erős a motor.
Legalább 3-4-5 KW körül, vagy felfelé erősségű motor kéne.
Szalagfűrésszel jobb otthon tűzifát vágni, mint láncfűrésszel? 30-40 cm-es akácot is vinné 380-as villanymotorról?
Válasz #22. hozzászólásra
elmentettem a cimed küldök képet mihelyt tudok rola!
Köszönöm a hozzászolásokat ugynézki h ez összejött! van 2 db 800 as alukerekem (kicsit batár) de jo lessz . Majd teszek fel képet ha elkészül a gép. vasanyag kell és hegelem is össze
!
köszönöm ! hétvége fele elküldöm szerintem szombaton mert akkor meek rokonhoz akinek a gépjeit csinálgatom. ott van a szobanforgo alkatrész is!
Balka Zoltának. 69pisti@gmail.com
szia kösz szépen de nekem messze van igazvan futárszolgálet. igazábol mg gépész a végzetségem és nagyon sokat esztergáltunk a sulimüheyben. ( ott is dolgozom a tangazdaságban) ugyhogy ilyen gondom nincs . mennyiért öntene kereket?
ha jó kerekek kellenek a tudakozóban{197} kérdezd meg prokk józsef szurdokpüspökiben lakik ő kerék öntő és ő szabályozva postán elküldi a címedre az 1 pár kereket,ha kell van nála ékszíjtárcsa is ,ha egyébként tudok valamiben segíteni írjál egy emailt a gedeonbacsi112@gmail.com címre,én esztergályos vagyok és jó egypár fűrészt csináltam,több100 kereket szabályoztam le.
ha valakinek van pár tervrajza azt is szivesen fogadom . én igazábol eddig csak potkocsi oldalakat csináltam ill. kissebb vázszerkezeteket de most belevágnék sok egyéb dologba is
oké holnap munkahelyröl mert onnan ingyen telozok :) ithon nincs vezetékes mobilon meg sokba kerül :) a csukás kibirja hihi
Én is Győrmegyei vagyok.Hivhat a 30/406-1019-es számon
Válasz #8. hozzászólásra
szia az nagyon jo lenne . de merre lax? én gyms megyei vagyok
Válasz #7. hozzászólásra
légyszives ha tudsz ! bármien segítség jol jön
Válasz #9. hozzászólásra
ásóborona nincs, csak kombi van (hiányos állapot csak fővázat van, de nincs 2 oldalú összecsukó vázat.
régebben láttam dolgozni egy zuk platóra adaptált szallagfürészt, az valami félelmetesen pörgött,moszkvics motor hajtotta jó félgázon pörgött,6 .... dolgozott vele.2 adogatta a mfát 2 tolta neki 2 meg hajigálta kocsira.a billencs ifán volt magasitó 18 20 perc alatt televágta.ahogy fogyott a fa ugy tolták a rakás mellett a zsukot.A motor majdnem 1 1 be hajtotta kb 3000 fordulattal valami életveszélyes volt,a ....okat köbméterre fizették azok nem foglalkoztak vele.
Moderálta: (3932) 2013-11-04 14:57:16
Válasz #11. hozzászólásra
Nagyon hosszú életű az.
Válasz #10. hozzászólásra
meglehet még neki ?
mondjuk az övé elég régi változat, gondolom a vázat belülről rendesen megette már a .......
Válasz #9. hozzászólásra
Fiatos tomnak van.
Árulja.
Válasz #8. hozzászólásra
alesi,
8,4-es vagy nagyobb vontatott ásóboronát, vagy kombit nem tudsz ? át akarnák alakítani fogasosra, így ha tudsz értelmes vázat az is jöhetne !
Nekem van 2 db alu kerekek. Régi aluminiumöntő kisiparos Szurdokpüspökön volt.
És papám van 1964-ben készítettek, de nem volt villanymotorral ,hanem Sachs benzines-motorral 5-6 évig, aztán villanymotorral mai tovább is!
Ez kell régi Lajta 6 fejes ekevázból készült.
Még nekem van vázot, kb. 6 méteres.
Én salyát magam csináltam a gépeimet a szakipari munkán kivül a szallagfürészt nem csak tüzifára használom (asztalos vagyok).Ha érdekel pár tippet énis adhatok.
van csornán öntö de kb 20 ezer ft darabja ha viszem az alut
valaki esetleg nem tud?? mert a munkahelyemen csínálnánk tengelyeket meg állítoszerkezetet
Válasz #1. hozzászólásra
Keresel 1 öntőt, na nem fröccsöntőt, és az önt neked aluból kereket, egy esztergályos meg leszabályozza. Állítószerkezetet meg megint könnyen csinálsz.
gondolod? haverét szoktam használni az övén harckocsi lánctalpfeszítö kerekek vannak az is szuper csak az traktorhajtásu nem villanymotor.csak vissza kell neki adnom( már 5 éve áthozta azota itt van) ezért akarok 1 villanymotorosat csinálni mer mindig traktort kérni nem megy a villany meg annyi mint a gázolaj
Olcsóbb,ha veszel egyet.
Válasz #1. hozzászólásra
Nem jók!
nem találok sehol sem alu kerekeket, sem álítószerkezetet a felsö kerékhez. de vannak elképzeléseim. a rába-ih 6200 as vetögép tömörítö kerekek szerintetek jok?