Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD389.71 FtCHF430.48 FtGBP484.73 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nincs gond a tuméval, ez egy egész más gép...
Nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt!
Mi meg úgy vagyunk a vetőgép dologgal, h próbálkozunk, mint a kutya a b.szással
Nem tudok pontos összeget mondani mert sok saját eszközt hasznosítottam. Amit venni ill gyártatni kellett az kb 1 mill. Ft , ez a 3,6m-es géphez nemsok beruházás de még eddig nem bizonyította életképességét majd látjuk.
nem győztetek rá vele vagy gondok voltak vele?
Én idén vetettem vele direkt kukorica tarlóba a fagyok előtt de elég mélyre sikeredett és még nem kelt ki.
Belerakta a magot de elég nehéz volt huzni így.
nem ,elvileg a rugózásból adódóan lehet mélységváltozás,de az belefér a tűrésbe.
1x volt gond a vetéssel pár éve,hogy nem volt elegendő a ventilátor által szállított levegőmennyiség és vetni vetet,de nem fújta szét szélesen a magokat csak 2 csíkot vetett tagonként.ez nagy gond volt mert relatív sűrű volt a búza ,de sorok közt viszont nagy volt a vetetlen föld a nyulak simán szaladgáltak benne......
Viszont a magtakarásra érdemes kitalálnod valamit
Az amik szerint a kapák takarják egymást, de kis vetésmélységnél például nincs elég mennyiségű megmozgatott föld!
Lyagri
Nekem 4m-es a sprinter, de a mélységgel nem volt gond.
ez teljesen merev vázú, rossz minőségű ágyekés szántás után nem kell vetni vele, ha esetleg bakhátaz a kulti, akkor srégen kell húzni előtte.
De amúgy egy brutális Úthenger.
min. 40 le/m telj igénnyel(a mi talaj,és domborzati viszonyaink mellett)
Nekem a Horsch Sprinter nagyon tetszik.
Idén vetettem vele először, a sávos vetésnek szerintem párja nincs, bár ugye terméseredmények majd nyáron lesznek.
de amiket elvetettem bérbe válogatott szarul előkészített talajokon, azok úgy keltek mint az álom.
ami még az anderson csoroszlya előnye, h gyakorlatilag akármilyen szar talajon kemény magágyalapot csinál, nincs olyan, h a levegőbe "lóg" a mag, még ha a felszín rögös is.
A gyári magtakarást keveseltük, így lekoppintottuk az amerikai leveling systemet, minden kapa mögött egy pár takarótárcsa dolgozik, a kapák mögött pluszba 12,5 centis osztással 12es rugós rögrendező/szárrendező pálcák.
viszon energiaigénye az van. de állítom átdolgozta annyira a földet mint akármelyik rövidtárcsával kombinált magágykészítő-vetőgép.
Amugy amit felraktál fotót a sáragépröl jobb mint a Ceydon mivel annak vetőeségenként van mélységhatárolása. a Cleydon video könnyüszerkezetö földben ment nem hozott fel rögöket keményben nemtudná tartani. Mélyre menne, javíts ki ha nem.
Heccikém szántanak a fiúk!!!
Aratni is akartam, csak mennikell mindjárt 6hetes vizsgálatra kiscsaláddal, de délután lehet kimegyek megpróbálni.
Holnaptól ereszkedni fog azt jósolja, ma is enyhébb volt, 5 fok körül, tegnap 15-19-ek.
Csak éppen előtte esett plusz 5-10centi hó, úgyhogy szerintem nem leszünk előrrébb...
de töri a kétlábú vad a maradékot mint az állat, és kb ennyi lenne a haszon egész évre ez a 10 hektár ami kint maradt foltokban.
de miért???
Van akinek meg nagyon bevállt!
Középkötött talajokon 200pár lovas gép viszi szépen, és jól vet egyből tarlóba is, bár meghanntják mindig előtte.
Szerintem azért jobb mint a tárcsás sirektvetők,mert az tuti felvágja a talajt, a rapiddal, horsch-al előkell tárcsázni, vagy szántásba kell vetni. Voltak erreelé bérmunkába ilyenekkel de simán tarlóba csak megcsíkozták, kikelt utána, de nem volt egy leányálom.
Nem is echte direktvető volt, meg nem is műveltmagágyas, tehát semmilyen.
Ezek meg felvágják a talajt nincs más út.
A vetésképe lehet rossz? vagy rögezett nagyon?
csak kíváncsi vagyok, errefelé nincsenek ilyenek
Van a Farmet-nek hasonló grubberes direktvetőgépe.
Egyszer 08-ban majdnem vettünk is ilyet, 6méteres volt, aztán nagy lett volna. Bár ezekkel csak addig lehet engedni a kultikapát amilyen mlyre akarnál vetni kb, mármint a vetésmélységtől a kapa orra valamivel lejjebb menne, szóval 10centin elhúzta volna azt is, csak nemtudom lett volna e értelme...
Azon is a kapa mögé fújta a magot az adagoló rendszer ennyiből állt.
akor jó sok pénzt beleöltél, ami persze relatíve, mert ha jó lesz akkor yertél millákat 10millát, ha nem akkormeg dolgoztál egy csomót egy csomó kiadásért
de jó lesz az! csak talán nem mindig mindenhol minden eseben.
Ja köszi az ímélt!
Megnéztem és vágom merre vagy(azthittem közelebb)
180km-re egyékbént. Velky Kitis-nél láttam egy céget akiknekvolt több Mf kombájnjuk. Régi 38-asok mint nekünk, újabb7274-es cerea illetve egy Betát láttam.
Jártam arra a nyáron! Nesvady-ban voltam, nem is olly messzi Tőletek. Kifelé komarno-nál hajtottam ki, de hazafelé kirándultam egyet az asszonnyal, aztán nyakunkba vettük Sk-andináviát és végigrobogunk. Időben hoszabb lett, km-ben meg elég sokkal rövidebb, mint itthon pályán majd át pesten meg összevissza. Plusz én jobbszeretem a szlovák tájat, elvileg már nálunk is ez van innen kezdődik a széprész felfelé.
No ünnepek után elmegyek! Bár nyáron száraz jó időben repítettem az autót, most lasabb lesz, de elmegyek!
mostmár még érdekel ez a kaparó is
10059 hozzászólás
Nincs gond a tuméval, ez egy egész más gép...
Nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt!
Mi meg úgy vagyunk a vetőgép dologgal, h próbálkozunk, mint a kutya a b.szással
Válasz #4556. hozzászólásra
Ha csak ez az egy tényező lessz ami gondot fog okozni akkor jó lessz. Félő hogy több is fog adódni, mert szinte minden új megoldás ezzel jár.
Válasz #4548. hozzászólásra
Nem tudok pontos összeget mondani mert sok saját eszközt hasznosítottam. Amit venni ill gyártatni kellett az kb 1 mill. Ft , ez a 3,6m-es géphez nemsok beruházás de még eddig nem bizonyította életképességét majd látjuk.
Válasz #4554. hozzászólásra
még van egy tényező, ha vízes lesz a föld hogy lehet kiküszöbölni a vetőcső végének eltömődését??
Válasz #4553. hozzászólásra
nem győztetek rá vele vagy gondok voltak vele?
Én idén vetettem vele direkt kukorica tarlóba a fagyok előtt de elég mélyre sikeredett és még nem kelt ki.
Belerakta a magot de elég nehéz volt huzni így.
Válasz #4546. hozzászólásra
Én is hasonlóan látom, rmélem jól !!!
Megvan az is!
Válasz #4549. hozzászólásra
nektek nem tume volt előtte?
Válasz #4545. hozzászólásra
nem ,elvileg a rugózásból adódóan lehet mélységváltozás,de az belefér a tűrésbe.
1x volt gond a vetéssel pár éve,hogy nem volt elegendő a ventilátor által szállított levegőmennyiség és vetni vetet,de nem fújta szét szélesen a magokat csak 2 csíkot vetett tagonként.ez nagy gond volt mert relatív sűrű volt a búza ,de sorok közt viszont nagy volt a vetetlen föld a nyulak simán szaladgáltak benne......
Viszont a magtakarásra érdemes kitalálnod valamit
Az amik szerint a kapák takarják egymást, de kis vetésmélységnél például nincs elég mennyiségű megmozgatott föld!
Lyagri
Nekem 4m-es a sprinter, de a mélységgel nem volt gond.
ez teljesen merev vázú, rossz minőségű ágyekés szántás után nem kell vetni vele, ha esetleg bakhátaz a kulti, akkor srégen kell húzni előtte.
De amúgy egy brutális Úthenger.
min. 40 le/m telj igénnyel(a mi talaj,és domborzati viszonyaink mellett)
Válasz #4544. hozzászólásra
mennyibe került igy a gép?
Gondolom töredéke a gyáriénak
Nekem a Horsch Sprinter nagyon tetszik.
Idén vetettem vele először, a sávos vetésnek szerintem párja nincs, bár ugye terméseredmények majd nyáron lesznek.
de amiket elvetettem bérbe válogatott szarul előkészített talajokon, azok úgy keltek mint az álom.
ami még az anderson csoroszlya előnye, h gyakorlatilag akármilyen szar talajon kemény magágyalapot csinál, nincs olyan, h a levegőbe "lóg" a mag, még ha a felszín rögös is.
A gyári magtakarást keveseltük, így lekoppintottuk az amerikai leveling systemet, minden kapa mögött egy pár takarótárcsa dolgozik, a kapák mögött pluszba 12,5 centis osztással 12es rugós rögrendező/szárrendező pálcák.
viszon energiaigénye az van. de állítom átdolgozta annyira a földet mint akármelyik rövidtárcsával kombinált magágykészítő-vetőgép.
Válasz #4544. hozzászólásra
Amugy amit felraktál fotót a sáragépröl jobb mint a Ceydon mivel annak vetőeségenként van mélységhatárolása. a Cleydon video könnyüszerkezetö földben ment nem hozott fel rögöket keményben nemtudná tartani. Mélyre menne, javíts ki ha nem.
Válasz #4540. hozzászólásra
Szabi a Sprinternél a közvetlen mélységtartás hiánya okoz gondot?
Válasz #4542. hozzászólásra
A magadagolóm ill. tartályom komplett. Accord vetőgépről van, ami szerintük kukoricát is tud de én nem tervezem
Válasz #4540. hozzászólásra
Levelezek a Claydonnal ők azt írták hogy az SR és a Hybrid kukiba és naprába zúzás után direktbe mehet.
Válasz #4539. hozzászólásra
milyen a magadagoló egységet gondolsz rá csak aprómagot tudjon vagy kukoricát is?
Válasz #4532. hozzászólásra
A Flexi Coil ebben a "kultivátoros"vető tekchnikában nagyon othon van.
Ismételve ön magam, eztatechnikát nagyon talaj függőnek tartom.
Számomra kérdés -hogy tudja tartani a pontos vetési mélységet, És a megfelelő talajfedést.
Direkt vetésről beszéltem.
Válasz #4539. hozzászólásra
arra!,vagyis erre!
Válasz #4538. hozzászólásra
A Claydonra gondolsz?
Válasz #4536. hozzászólásra
ez no-till vetőgép.repce,buza,krumpli után jó lehet,de napra és kuki után nem hinném,ott kellene elé 1x tárcsázni.
Válasz #4535. hozzászólásra
Ha sík a tábla nekem úgy tűnik hogy a Sprinter nagyon hálás masina.
Válasz #4534. hozzászólásra
Három alaptipusuk van, a közös bennük hogy mind a három kb. 15-20 cm-re a vetőegység előtt meglazítja a talajt.
Válasz #4533. hozzászólásra
nekem csak lajtám van,de nem használom.repcét JD 740A-val,a búzár horsch sprinter-rel az idén,tavaly pont fordítva.
Válasz #4532. hozzászólásra
még nem láttam ilyet ,de tényleg érdekes ,nem mindenhol működne.
rugózik a nyitó kapa is rajra,és van mélységállító kereke elöl ha jól látom.
Válasz #4531. hozzászólásra
Ti mivel vettek?
Válasz #4531. hozzászólásra
A Köckerling is érdekes de inkább a Claydon az ami egyszerűségével nálam a nyerő
Válasz #4530. hozzászólásra
az elv hasonlít a horsch sprinterre,illetve a köckerling is hasonló.onnan az ötlet?
Válasz #4524. hozzászólásra
Remélem vetéselőtti talajmunkára nem lessz szükség, ez volt a cél. A kapaszár 750 mm, Ózdon a Franknál 11500Ft volt.
Válasz #4527. hozzászólásra
letelt a 6 hét?
véget ért a böjt.......
Válasz #4516. hozzászólásra
Sajnos arról lecsúsztunk pedig az a lényeg.
Válasz #4521. hozzászólásra
Heccikém szántanak a fiúk!!!
Aratni is akartam, csak mennikell mindjárt 6hetes vizsgálatra kiscsaláddal, de délután lehet kimegyek megpróbálni.
Holnaptól ereszkedni fog azt jósolja, ma is enyhébb volt, 5 fok körül, tegnap 15-19-ek.
Csak éppen előtte esett plusz 5-10centi hó, úgyhogy szerintem nem leszünk előrrébb...
de töri a kétlábú vad a maradékot mint az állat, és kb ennyi lenne a haszon egész évre ez a 10 hektár ami kint maradt foltokban.
Válasz #4525. hozzászólásra
de miért???
Van akinek meg nagyon bevállt!
Középkötött talajokon 200pár lovas gép viszi szépen, és jól vet egyből tarlóba is, bár meghanntják mindig előtte.
Szerintem azért jobb mint a tárcsás sirektvetők,mert az tuti felvágja a talajt, a rapiddal, horsch-al előkell tárcsázni, vagy szántásba kell vetni. Voltak erreelé bérmunkába ilyenekkel de simán tarlóba csak megcsíkozták, kikelt utána, de nem volt egy leányálom.
Nem is echte direktvető volt, meg nem is műveltmagágyas, tehát semmilyen.
Ezek meg felvágják a talajt nincs más út.
A vetésképe lehet rossz? vagy rögezett nagyon?
csak kíváncsi vagyok, errefelé nincsenek ilyenek
Válasz #4522. hozzászólásra
Örülj neki,hogy nem vetted meg azt a vetőgépet,itt van az eggyik kolegának 60 hekit küzdött el vele azóta félre van tolva
Válasz #4523. hozzászólásra
helló, lesz talajmunka előtte vagy no-till? mennyi most darabja a késszárnak 80centi?
Válasz #4521. hozzászólásra
Szárazságba (repcébe) számolok vele
Van a Farmet-nek hasonló grubberes direktvetőgépe.
Egyszer 08-ban majdnem vettünk is ilyet, 6méteres volt, aztán nagy lett volna. Bár ezekkel csak addig lehet engedni a kultikapát amilyen mlyre akarnál vetni kb, mármint a vetésmélységtől a kapa orra valamivel lejjebb menne, szóval 10centin elhúzta volna azt is, csak nemtudom lett volna e értelme...
Azon is a kapa mögé fújta a magot az adagoló rendszer ennyiből állt.
Válasz #4519. hozzászólásra
hengerrel mi lesz?
Válasz #4519. hozzászólásra
akor jó sok pénzt beleöltél, ami persze relatíve, mert ha jó lesz akkor yertél millákat 10millát, ha nem akkormeg dolgoztál egy csomót egy csomó kiadásért
de jó lesz az! csak talán nem mindig mindenhol minden eseben.
Ja köszi az ímélt!
Megnéztem és vágom merre vagy(azthittem közelebb)
180km-re egyékbént. Velky Kitis-nél láttam egy céget akiknekvolt több Mf kombájnjuk. Régi 38-asok mint nekünk, újabb7274-es cerea illetve egy Betát láttam.
Jártam arra a nyáron! Nesvady-ban voltam, nem is olly messzi Tőletek. Kifelé komarno-nál hajtottam ki, de hazafelé kirándultam egyet az asszonnyal, aztán nyakunkba vettük Sk-andináviát és végigrobogunk. Időben hoszabb lett, km-ben meg elég sokkal rövidebb, mint itthon pályán majd át pesten meg összevissza. Plusz én jobbszeretem a szlovák tájat, elvileg már nálunk is ez van innen kezdődik a széprész felfelé.
No ünnepek után elmegyek! Bár nyáron száraz jó időben repítettem az autót, most lasabb lesz, de elmegyek!
mostmár még érdekel ez a kaparó is
Válasz #4517. hozzászólásra
Valahogy így kezdődöttezeket egy profi szerszámmal készítették megrendelésre A kukoricába terveim szerint tárcsázás nélkül kellene müködni.
Válasz #4515. hozzászólásra
Tárcsalapokat tessék elfelejteni, már írtam Ez a masina pedig mint grúber is működhetne.Talán!?
Válasz #4514. hozzászólásra
kimegyek bizony, mostmár mégjobban
Te magad gyártottad az alkatrészeket?
ha igen elismerésem,elég sokat lehet keccsolni ezekkel a szar-vasakkal
hátmég a szarvasokkal.
Ez akkor egy direktvető lenne végülis nemde!?!?!?
kukoricát tárcsáztad van nem is kellett?
Válasz #4514. hozzászólásra
A válaszaidból ítélve, teljesen működőképes, csak a szántóföldi próba hiányzik.
Válasz #4513. hozzászólásra
kegyetlen 1 figura vagy majdnem kikészítesz
decsak majdnem!
szóval tárcsalapok mennek a vasba ezzel fox krumplifődet turkáni......
Válasz #4512. hozzászólásra
Köszi de ez még nem megoldás csak kisérlet a megoldásra
Válasz #4511. hozzászólásra
Nemértam a kérdést vagy te nem érted az előző választ
Válasz #4510. hozzászólásra
Ügyes megoldásaid vannak.
Válasz #4510. hozzászólásra
és akkor mivel fox talajt turkáni?
Válasz #4508. hozzászólásra
Nem tervezem visszaszerelni a tárcst Ha nem fog múkodni a vetőgép akkor lehet hogy lessz egy hybrid talajelőkészítőm