Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.35 FtUSD392.31 FtCHF431.22 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4154. hozzászólásra
Bizony itt is sokan bedőltek az "egy nagy vezérgép" elméletnek mega sok marketing maszlagnak, hogy csak egygépészt kell fizetni meg az új fejlesztésü kütyük 20l/ha fogyastás stb.
Aztán jött a 2007 esztendó meg a keserü valóság meg a tanulság vastag tandijjal.
Azota ha egyszer az időjárás egy orára is engedi szinte mindenki mindennel ami van JD-től a régi kormos UTB-ig megy a barázdába.
Nagyhalak is a szupergép mellé kiküldik a 25-30éves UTB-ket ha sok füstel meg 35l/ha fogyasztással is de az a lényeg hogy a föld "leforduljon a jó időbenn".
Nem érttem mi nem tetszik?
Az 1Székely igazat irt tényelg ugy van ahogy irta.
Ettől persze sokan többeközött én is szántottam hóbann, fagyosbann de tanultam is belőle rendesenn.
persze, hogy ráér. azért március közepéig csak kéne végezni még a lezárásokkal is. ha tudnám, hogy a jövő év csapadékos lenne, akkor nem kezdeném a szántást csak március végén. de ha bejön tavaszra a szárazság, akkor kiszárad hamar a friss szántás
éppenhogy szárazban szeretnék lazíani, hogy repedjen át minden! altalaj feltalaj középtalaj minden
Ha szárazban szántunk az még roszabb. Most az átázott agyagot könyebb szelni-borítani mint szárazban, mert akkor beton és szaggatja az ekét. Viszont most meg a gép nemtud megfogni a talajon. Tömörödöttek a sok sőtől víztől a földek, de akkor is ha ez gszáradna mélységeiben is mint eddigi években, akkor ezt szántani betyár ekeszaggató lenne.
Lazító kibírta, bár szakadtak a 10.9-es nyírócsavarok is tavaly
Válasz #4115. hozzászólásra
9-én lejárt az útvonal engedélyem, én már csak a nyáron akarok ,szeretnék kombájnozni, de azt nagyon!Addig megnézem hogy a gyerek hogy arat, szánt, vet, grúberol, kombájnoz itt a nappaliba.
igen látom én is koma.
De számomra ez hihetetlen, én életemben nemláttam ilyet két szememmel,hogy így omoljon így szelődjön teljes mélységében...
Szerintem itt a mi fődjeinket megkellene minden évben lazítózni, aztán valami talajkímélő csökkentett művelésű-munkamenetű rendszert bevezetni, és sosem lesz akkor sem a legjobb szántó sem ilyen. Eleve nem is feketék itt a földek csak ittott, nomeg a kultúrállapotuk főleg az altalajoknak az szétvan baxva....
a tsz rendszerben is xartak rá csak taposták az egyre nehezebb gépekkel. A régiek mondták, hogy annakidején amior bejöttek a rábák is 6fejjel szántottak itt is, ma a legjobb is új motorral is 4, maximum nem ilyen időben 5 fejjel
akkor jöhetnek segíteni ide...
mert itt még a kukoricát sem bírja az ember learatni, -10fok nem elég, beszakad a kombájn alatt a talaj és elsüllyedünk.
Szántani sem lehet,mert sár van, ha meg fagy akkor elfagy. A táblák foltosak, mert ahol tudtunk arattunk, így minden összevissza szétszabva áll.
dehát biztosan nem vagyunk rendes gazdák...és a többiek sem
nem központoskodunk
aki mutogatja magát 564161 helyen a neten az központoskodik
ez hecc fesztivál vágod?
ez csak amolyan virtuálperverzióskodás....
semmi más
hogy égjen a tűz tenni kell rá pár lapáttal....
így működik
na szántsatok.....
basszus!
Ezek a régi gépek sokkal erősebbek voltak mint a maiak...
Nézdmeg csórikám majdnem alapjáraton hogy húzza azt az ekét. Jójó nem egy kondor 5 fejes, de akkor is 5 fej és tisztességesen mélyen...jó a szántó is, ilyeneket szeretnék és optimális a nedvesség is, de akkoris.
10059 hozzászólás
Válasz #4156. hozzászólásra
Válasz #4154. hozzászólásra
Bizony itt is sokan bedőltek az "egy nagy vezérgép" elméletnek mega sok marketing maszlagnak, hogy csak egygépészt kell fizetni meg az új fejlesztésü kütyük 20l/ha fogyastás stb.
Aztán jött a 2007 esztendó meg a keserü valóság meg a tanulság vastag tandijjal.
Azota ha egyszer az időjárás egy orára is engedi szinte mindenki mindennel ami van JD-től a régi kormos UTB-ig megy a barázdába.
Nagyhalak is a szupergép mellé kiküldik a 25-30éves UTB-ket ha sok füstel meg 35l/ha fogyasztással is de az a lényeg hogy a föld "leforduljon a jó időbenn".
Válasz #4155. hozzászólásra
küld a trélert,baráti áron viheted,tudd meg milyen az igazi traktor
Válasz #4155. hozzászólásra
Most is kint karistolsz ????????
Válasz #4149. hozzászólásra
Ha csak annyi lenne akkor már örülnék, az a 80 az olyan, hogy nem látom esélyét sem ,mikor tudom megszántani
,mert sok helyen áll rajta a víz
Válasz #4153. hozzászólásra
néhány hektárt gyorsan fellehet időben szántani, de ott ahol sok a terület, ott az egyéb munkák is sokszorosak
Válasz #4123. hozzászólásra
Nem érttem mi nem tetszik?
Az 1Székely igazat irt tényelg ugy van ahogy irta.
Ettől persze sokan többeközött én is szántottam hóbann, fagyosbann de tanultam is belőle rendesenn.
Válasz #4151. hozzászólásra
persze, hogy ráér. azért március közepéig csak kéne végezni még a lezárásokkal is. ha tudnám, hogy a jövő év csapadékos lenne, akkor nem kezdeném a szántást csak március végén. de ha bejön tavaszra a szárazság, akkor kiszárad hamar a friss szántás
Válasz #4149. hozzászólásra
Csak nem?? Nem az volt hogy felétek rá ér a szántás??
Válasz #4148. hozzászólásra
Az tiszteséges ajnlat!! Meggondolandó!!
Válasz #4148. hozzászólásra
csak?
nekem még 140
azt hiszem én is ráállok a 16 órás műszakra
Válasz #4147. hozzászólásra
akkor hamar végeztek, jőhettek hozzám, a 25 lit. 3xosáért van 80 ha.-om
Válasz #4146. hozzászólásra
nálunk reggel -1 volt tegnap -5 de jól megy a szántás tegnap megvolt a tizes hektárba és ujra 25l alatt vagyunk
Válasz #4145. hozzászólásra
-1.8 C de a hó alatt kiolvadt a föld
Válasz #4139. hozzászólásra
Hány fok van ? Jó munka...
Válasz #4139. hozzászólásra
Itt is kicsike hó hullott. Kb. úgy néz ki a határ, mint Nálad.
Válasz #4136. hozzászólásra
Válasz #4126. hozzászólásra
Szépek így ám a téli esték.
Válasz #4123. hozzászólásra
Ááááááááááállj! Nem szabad így letámadni egy most érkezőt! Nem biztos, hogy kötekedésnek szánta... Tudod, csak nyugodtan, megfontoltan...székelyesen.
Válasz #4122. hozzászólásra
Ááá, akár egy rosszalvó kisgyerek!
Már meg megint jó korán keltél...
Válasz #4138. hozzászólásra
nyomom bizony itt nem vészes a hó. Gond csak az,hogy nem akar fagyni rendesen
Válasz #4137. hozzászólásra
Még mindig nyomod? Rengeteg hó esett nálunk az éjjel.
Válasz #4060. hozzászólásra
nem borult fel a barázdában?
Az ország melyik részén található ez a főd?
Mert,hogy melyik ország az nem kérdés
Válasz #4130. hozzászólásra
arra már nem fussa a CÉG-nek ezért kihoztam a titkárnő megunt asztali gépét, tsak az a gond, hogy nem látni tőle a borozda alját
Válasz #4097. hozzászólásra
A főnök meg ott a terepjáróval, hozza neki a forralt bort.Milyen jó állapotú az egész.
Válasz #4129. hozzászólásra
Szólok a Jézuskának.
Válasz #4127. hozzászólásra
mégsem terem 10tonna ott
Válasz #4128. hozzászólásra
éppenhogy szárazban szeretnék lazíani, hogy repedjen át minden! altalaj feltalaj középtalaj minden
Ha szárazban szántunk az még roszabb. Most az átázott agyagot könyebb szelni-borítani mint szárazban, mert akkor beton és szaggatja az ekét. Viszont most meg a gép nemtud megfogni a talajon. Tömörödöttek a sok sőtől víztől a földek, de akkor is ha ez gszáradna mélységeiben is mint eddigi években, akkor ezt szántani betyár ekeszaggató lenne.
Lazító kibírta, bár szakadtak a 10.9-es nyírócsavarok is tavaly
Válasz #4127. hozzászólásra
remélem má vlm. zsiradék laptoppon nyomod....
csinátá neki tartót???
Válasz #4126. hozzászólásra
cseréld már a gépparkját Fergára, meglátod egyből jobban fog haladni!!!
Válasz #4125. hozzászólásra
A lazítózást csak most érzed úgy, ha jön a szárazság?
Válasz #4125. hozzászólásra
Iowában készült a vidi , akárhogy is ott a kukorica is annyira szeret mint f. a 3.14-nában
Válasz #4115. hozzászólásra
9-én lejárt az útvonal engedélyem, én már csak a nyáron akarok ,szeretnék kombájnozni, de azt nagyon!Addig megnézem hogy a gyerek hogy arat, szánt, vet, grúberol, kombájnoz itt a nappaliba.
Válasz #4118. hozzászólásra
igen látom én is koma.
De számomra ez hihetetlen, én életemben nemláttam ilyet két szememmel,hogy így omoljon így szelődjön teljes mélységében...
Szerintem itt a mi fődjeinket megkellene minden évben lazítózni, aztán valami talajkímélő csökkentett művelésű-munkamenetű rendszert bevezetni, és sosem lesz akkor sem a legjobb szántó sem ilyen. Eleve nem is feketék itt a földek csak ittott, nomeg a kultúrállapotuk főleg az altalajoknak az szétvan baxva....
a tsz rendszerben is xartak rá csak taposták az egyre nehezebb gépekkel. A régiek mondták, hogy annakidején amior bejöttek a rábák is 6fejjel szántottak itt is, ma a legjobb is új motorral is 4, maximum nem ilyen időben 5 fejjel
Válasz #4119. hozzászólásra
Fiatalok, ne idegeskedjetek ,elég ha mi........!!!!! ...
Válasz #4109. hozzászólásra
amúgy már a nickneved se volt szimpatikus , de ezzel a beszólással nagyon lecsúsztál a szemem előtt
voltál már távolabb is e világban min Csíkszereda ??
g.olaj árát kiszámoltad már mennyi ???
Válasz #4117. hozzászólásra
1/2 9 körül megdőltem akkor ébredtem mikor beléptem.
Régen volt a Szent Imre napi bevonulás, eddig csak kétszer nem tartottam be az idén meg 97-ben.
télen meg unalmatokban szúrkáljátok egymást a kocsmában
Válasz #4116. hozzászólásra
likvidáltam idegesített má ez is
Válasz #4110. hozzászólásra
a főőőőd kisapám a főőőőőőőőd
ott van a kutya elásva ,nem a traktorban
Válasz #4111. hozzászólásra
Komoly?!?!
Hogy lehet ennél előbb aludni?
Válasz #4112. hozzászólásra
Hol a ződ?
akkor jöhetnek segíteni ide...
mert itt még a kukoricát sem bírja az ember learatni, -10fok nem elég, beszakad a kombájn alatt a talaj és elsüllyedünk.
Szántani sem lehet,mert sár van, ha meg fagy akkor elfagy. A táblák foltosak, mert ahol tudtunk arattunk, így minden összevissza szétszabva áll.
dehát biztosan nem vagyunk rendes gazdák...és a többiek sem
de nagygazda q sok főddel NEM GYŐZI
Még kuki is van szedetlen.A szántás meg....Gondolhatod, hogy nem jókedvünkből vártunk. Az idő a gazda...
Válasz #4105. hozzászólásra
nem központoskodunk
aki mutogatja magát 564161 helyen a neten az központoskodik
ez hecc fesztivál vágod?
ez csak amolyan virtuálperverzióskodás....
semmi más
hogy égjen a tűz tenni kell rá pár lapáttal....
így működik
na szántsatok.....
Válasz #4107. hozzászólásra
Én már kialudtam magam....
Válasz #4097. hozzászólásra
basszus!
Ezek a régi gépek sokkal erősebbek voltak mint a maiak...
Nézdmeg csórikám majdnem alapjáraton hogy húzza azt az ekét. Jójó nem egy kondor 5 fejes, de akkor is 5 fej és tisztességesen mélyen...jó a szántó is, ilyeneket szeretnék és optimális a nedvesség is, de akkoris.
Nagyon teccik ez a videó!!!