Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én az k-25 tel egy 2 fejes ekét viszek 25 ös fej az mtz-50 es meg egy fortschritt b-125 ös eke 3as együtt szoktunk szántani de kicsit furcsa az mtz nek h olyan sekély barázdába kell mennie meg ilyen pupok lessznek mert a fortschritt mélyebre szánt és jobban odadob de lehet h idén beállítom h az eleje fentebb legyen mint a hátuljah
Válasz #3494. hozzászólásra
mennyire kötött talajaid vannak ? Mert én IH-húzok igaz a fejeket már cseréltem rajta de ha jó tárcsád van szép munkát csinál az eredeti Ih fejjel is .
Köszönöm a hozzá szólásokat, az a gondom a közelemben csak fügesztettek vannak ,de majd szét nézünk. Addig is várom véleményeket,főleg tapasztalatokat.
Sok sok elöny melet.. néhány hátrány.. Pl egy -Vontatot RW kondornak hej kell tehát nagy táblákba való!! Van rajta 2 kerék ami néha tud defektet is kapni.. és ki is tud esni persze csak néha de van ilyen is Van rajta egy rakás zsirzó gomb is..Persze engem ez sosem zavart zsirzom becsülettel!! És kb enyi hátrány után van egy csomó elöny amit felsorolni is nehéz!Szerintem ki kelene probálnod vagy érdeklödni a környezetedben anál aki ezt használja...
Case 7250- után nézzem, függesztett Regent SCX200 Titánom van,de már kiszolgálta az idejét.
Mostanság kacsingatok a vontatott felé.Csak nincs vele tapasztalatom ,mi az előnyök, hátrányok.
Szerintem az idén ujból a RÁBA -KoNDOR Bizonyitot!! És az eszköz hatalmas elönye a töbiekel szembe hogy ha nincs más lehetöség akor még át álitható tarlónjárósnak is és a sáros elkenödö barázda problémája is kiküszöbölhetö ill hevederes vagy láncos gép mögé is használható e miatt!!Egyszoval az 500-1 mill kategoriában egyszerüen nincs párja esetenként a drágábak között sem.. Tehát én ennek a megvásárlására biztatlak!! Pusztán kiváncsiságbol elárulod milyen gép után kellene?? Én már megszámolni sem tudom milyen gépek után láttam már!!
Itt nemmessze Tóth Bálint-nál a 8330 8430-as JD-k azért húzzák tarlón a kondor ekéket, mert 900-as hátsó gumijaik vannak.
A 9000-es derékcsuklós is így jár a 6-os kondorral, nomeg dupla kerékkel ugye.
Rossz helyre volt kötve a kötél, nem a frontsúlyra kellett volna kötni, hanem a fronthidraulika mögé, ott is kell lennie egy vontatási pontnak. így a hidraulika benyeli a vonóerő nagy részét.
Mindenkinek van igza a sztoriban, csaképpen mindenkinek más gépe van. Van akinek Zetorja, amely a B200-as ekével majdnem verhetetlen fogyasztásban ez biztos, persze nem olyan földeken mint amit Szabi videózott...
Mindenki érti itt az új hightech varióváltókat illete, hogy mit hogyan vezérel az optiális üzem végett.
Csak itt a többieknek nincs ilyenjük és bizony mint írták többen is nemlehet általánosítani egy elméletre, mert az csak elmélet, a többi a barázdában derűl ki.
Nem varióra írom, de egy korszerű újabb technikánk van, de ismétlem, pl rövidtárcsával 35litertől többet óránként nemtudtam eddig beveretni a géppel, pedig a motor folyamatosan beterhelve nem is kicsi fordúlateséssel dolgozik. Ekével meg lazán a 40 felettieket mutogatja a monitor. Tehát, nem minden óra alatt eszik ugyanannyit. Oké varió az más, de mint meglepődött Szabibetyár is úgy meglepődne más nagy fokozatmentes emberke is abban biztos vagyok
10059 hozzászólás
Válasz #3508. hozzászólásra
Hali
Mennyi idös a regent ekéd?
Válasz #3506. hozzászólásra
Köszi.
Hol , és milyen tip. év járat.
Egy időben gyártott nekik az Överum.
Válasz #3505. hozzászólásra
Azért lehet találni. Szemezgetek Rabe,Lemken,Kvernével
Őverum tetszik.
Válasz #3497. hozzászólásra
Itt van egy 6 fejes vontatott váltva forgatós azt hiszem Massey Fergusson eke. Ha érdekel. Ha azé volt akire gondolok, szinte semmit nem ment.
Válasz #3502. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Használt ekékben kicsi a választék ami van az meg szét van kopva. Ujba én csak raba werket vennék.250 lóna felénk elég az 5 fej.
én az k-25 tel egy 2 fejes ekét viszek 25 ös fej az mtz-50 es meg egy fortschritt b-125 ös eke 3as együtt szoktunk szántani de kicsit furcsa az mtz nek h olyan sekély barázdába kell mennie meg ilyen pupok lessznek mert a fortschritt mélyebre szánt és jobban odadob de lehet h idén beállítom h az eleje fentebb legyen mint a hátuljah
Válasz #3502. hozzászólásra
Bocs, nem neked akartam írni. De váltvaforgató ekében gondolkozol, nem?
Válasz #3501. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Hol irtam olyat?
Válasz #3500. hozzászólásra
Bocs, de a kondor eke nem ágyeke?
Válasz #3498. hozzászólásra
Igen,eddig is az volt, mást már nem akarok.
Válasz #3496. hozzászólásra
Mesélni nem tudok,nagyon sze. 97 év. 6700üó egy sebváltó jel adót cseréltem rajta,szántás közben egyszer le tiltott.
Válasz #3497. hozzászólásra
csak váltva forgatósban gondolkozol ?
Válasz #3495. hozzászólásra
Változó
37 - 62 Ka átlag 50 Ka
Minden kép vált. nézek. 5-6 fejel max elég ,de ebben van függ. illetve vontatot is.
ebben kell dönteni. Szántó tábla méret 10 ha kissebb nincs.
Válasz #3492. hozzászólásra
mesélj már a traktorodról!
Válasz #3494. hozzászólásra
mennyire kötött talajaid vannak ? Mert én IH-húzok igaz a fejeket már cseréltem rajta de ha jó tárcsád van szép munkát csinál az eredeti Ih fejjel is .
Válasz #3493. hozzászólásra
Köszönöm a hozzá szólásokat, az a gondom a közelemben csak fügesztettek vannak ,de majd szét nézünk. Addig is várom véleményeket,főleg tapasztalatokat.
Válasz #3492. hozzászólásra
persze csak néha de van ilyen is![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Van rajta egy rakás zsirzó gomb is..Persze engem ez sosem zavart zsirzom becsülettel!! És kb enyi hátrány után van egy csomó elöny amit felsorolni is nehéz!Szerintem ki kelene probálnod vagy érdeklödni a környezetedben anál aki ezt használja...![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Sok sok elöny melet.. néhány hátrány.. Pl egy -Vontatot RW kondornak hej kell tehát nagy táblákba való!! Van rajta 2 kerék ami néha tud defektet is kapni.. és ki is tud esni
Válasz #3491. hozzászólásra
Case 7250- után nézzem, függesztett Regent SCX200 Titánom van,de már kiszolgálta az idejét.
Mostanság kacsingatok a vontatott felé.Csak nincs vele tapasztalatom ,mi az előnyök, hátrányok.
Válasz #3490. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Pusztán kiváncsiságbol elárulod milyen gép után kellene?? Én már megszámolni sem tudom milyen gépek után láttam már!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Szerintem az idén ujból a RÁBA -KoNDOR Bizonyitot!! És az eszköz hatalmas elönye a töbiekel szembe hogy ha nincs más lehetöség akor még át álitható tarlónjárósnak is és a sáros elkenödö barázda problémája is kiküszöbölhetö ill hevederes vagy láncos gép mögé is használható e miatt!!Egyszoval az 500-1 mill kategoriában egyszerüen nincs párja esetenként a drágábak között sem.. Tehát én ennek a megvásárlására biztatlak!!
Eke vásárlás előtt állok. Függesztet ekéim voltak.véleményt kérek a vontatott ekékről 5-6 fejjel. Köszönettel.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #3486. hozzászólásra
Azután meg elhasználta a szódáját,nem jutott a borba.
Válasz #3482. hozzászólásra
Itt nemmessze Tóth Bálint-nál a 8330 8430-as JD-k azért húzzák tarlón a kondor ekéket, mert 900-as hátsó gumijaik vannak.
A 9000-es derékcsuklós is így jár a 6-os kondorral, nomeg dupla kerékkel ugye.
Válasz #3484. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Én nyertem..
Válasz #3485. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
hallod semmi másra se koncentráltam csak a motormászós fickóra......
Válasz #3484. hozzászólásra
Nem tudod a vidiből megtippelni a próbálkozó traki méretét ????????
Válasz #3481. hozzászólásra
sztem akkor 1 6os uolyan kvernéje lehet...... hümhümm
Válasz #3482. hozzászólásra
nem tom, de jó tudni,hogy ilyen is létezik
Válasz #3476. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
ennek szerinted mi értelme?ott jo-jozik a szeme a traktorosnak,hogy jó helyen menjen.
Válasz #3479. hozzászólásra
Szerinted, mint fő mesterek mestere ??????????
Folytatás !!!!!!!! :
Válasz #3478. hozzászólásra
annak függje lehet.......?????
Szabiiiiiiii
milyen eke van a másikon?????????
Válasz #3474. hozzászólásra
És az ekével ilyen lazán ment előre hátra???A másik meg csak így leültette magát???
Válasz #3475. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
"Fantasztikus" szántás homokon..........
Le föl emelgeti az ekét
Válasz #3475. hozzászólásra
és ez akkor mi?????????????????????
Válasz #3470. hozzászólásra
Válasz #3471. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
nem a nagyró
hanem arró ami húzza vágod?
sejtem h. ott az eke rajta.......
Válasz #3472. hozzászólásra
Az a csík víz az egy 140 hekis táblát keresztben átszabja, addig végig jártak rajta........
Válasz #3468. hozzászólásra
Ez igaz, de a másik topikban ,s itt is én hamarabb megálltam volna, itt látszik a talajon meddig lehet menni.
Válasz #3469. hozzászólásra
Nem...A másik fergával nem hátrafelé próbáltam volna kihúzni..
Szégyen minden tekintetben.........
Válasz #3467. hozzászólásra
aszondod letetted vóna a jóóóóóóó sáros ekét ami hátul van rajta????
Válasz #3466. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
csak annak se sárvédője se értéke
erre mekkora kaliber oszlop köllene????
ki a rosseb kötné rá a maglajszba?????
főleg ha teli a felni..... hehe
No meg én nem hátrafelé probálkoztam volna kihúzni..
Emlékszetek egy videón az oroszok fát kötöttek a kerékre ,s önmagát kivette.
Válasz #3461. hozzászólásra
ez így veszett ügy előre
aki meg a motorházon gyalogol kinyírnám
Az elején azt hittem, hogy jó cowboy módjára majd mint egy lasszót odahajítja a drótkötelet
Egyébként hátrafeé sikerült kihúzni?
Rossz helyre volt kötve a kötél, nem a frontsúlyra kellett volna kötni, hanem a fronthidraulika mögé, ott is kell lennie egy vontatási pontnak. így a hidraulika benyeli a vonóerő nagy részét.
Fogadtam magamban,hogy előre nem veszi ki, nyertem.
Itt a mester !!!!!!!!!!!!!!!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #3453. hozzászólásra
Mindenkinek van igza a sztoriban, csaképpen mindenkinek más gépe van. Van akinek Zetorja, amely a B200-as ekével majdnem verhetetlen fogyasztásban ez biztos, persze nem olyan földeken mint amit Szabi videózott...
Mindenki érti itt az új hightech varióváltókat illete, hogy mit hogyan vezérel az optiális üzem végett.
Csak itt a többieknek nincs ilyenjük és bizony mint írták többen is nemlehet általánosítani egy elméletre, mert az csak elmélet, a többi a barázdában derűl ki.
Nem varióra írom, de egy korszerű újabb technikánk van, de ismétlem, pl rövidtárcsával 35litertől többet óránként nemtudtam eddig beveretni a géppel, pedig a motor folyamatosan beterhelve nem is kicsi fordúlateséssel dolgozik. Ekével meg lazán a 40 felettieket mutogatja a monitor. Tehát, nem minden óra alatt eszik ugyanannyit. Oké varió az más, de mint meglepődött Szabibetyár is úgy meglepődne más nagy fokozatmentes emberke is abban biztos vagyok