Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a Q. nagy röhej h. veszi a nép a fene űrtechnikát......
Jöttek a nagy lóvék minden zsíros parasztnak sapard meg isten nyila.......
De nem tudnak ezek mégse f sse mutatni fogyasztás spórolásban....... ha ha ha
Jót beszélgettetek a fogyasztásról,kár h.kimaradtam belőle.Mindenki elmondta a véleményét,vagy legalább is azt,h.képzeli el ezt az egészet.Csak egy ember volt aki nem a véleményét mondta,hanem az igazságot,ez volt Fecó.Aki tanulni akar valamit az egészből,és nem a saját képzelgéseit hallgatni,az olvassa vissza az Ő hozzászólásait
Viccezel? A rádió ne lenne jó? Az mindenre jó, megjavítja a difit, a hengerfejrepedést és a hajtott munkagépek hibáinak nagyrészét, csak jó hangszóró kell hozzá, a fogyasztást akkor miért ne javítaná?
Erre írtam a legelején, hogy a megrendelő azt mondta, hogy a fendté még ingyé se kell, nem érdekli, hogy mennyiért túrjuk föl csak mi csináljuk, mert neki az 1000x jobban tetszik.
a fendtnél úgy volt mikor nekünk dolgozott: amikor nagy slippel ment 1850-1900 60liter körüli, mikor kevesebb slippel 1600 körül ment40-45 literrel óránként, a sebesség ugyanúgy 8, akkor hogy lehetne ugyanannyi a fogyasztás?
Akkor ha nem jó ötletnek tartod a fogásszélesség összébb húzását, vizezést a gumikkal ????? Ott meg átesik az ember a fölösleges súly cipelésében......most ez következik......
Na holnap elválik minden hasonló földbe megyek szántani ahol vasárnap kb 10 métert tudtam leszántani és azalatt a 10 méter alatt 2x elakadtam!! szerintetek lesz esélyem?? amúgy ki hogy áll a szántással?? hány % van legyalulva????
nincs kedvem ,haza is jöttem hamar
nálunk minden gépnek megvan a maga feladata
ennek nem ez amit ma kellett végezzen
inkább várok még 1-2 napot az új gumikra aztán dolgozok jókeddűen 16 órát,
Jahhh.az nem szakítja, hanem elvileg átszakad magától.
Elvileg ha átvágná, azért könnyebb lehetne húzni, de szerintem meg így jó ahogy van.
Bízzunk benne hogy az eketervező emberek nem cukrászok a kv-nál!
Így van mint mondtam crystallal szántok mással eddig nemis szántottam abba 1 nyomatéksebesség van ami azt a célt szolgálja hogy nagy súly elinditásakor lehúzod és mikor kipörgött feltolod ,ugyanez visszafele is igaz ha pl szántás erőlködik a gép visszaszúrsz és megy ..olyan mint az mtz be a felező csak ez olajnyomásos kuplung nélküli szisztéma tehát én azzal nem nagyon tudom befolyásolni a fogyasztást csak annyiba hogy nem füstöltetem a gépet magyarul elégeti a befecskendezett gázolajat !!
csak leírom harmadjára is: vario váltónál NINCS különbség a pillanatnyi befecskendezett üzemanyag mennyiségében. Az adagoló mindig AZONOS mennyiséget fecskendez be, és a váltó úgy lassít vagy gyorsít, hogy a fordulatesés mindig AZONOS legyen. Nincs sem olyan, hogy könnyen szalad, sem olyan hogy gyilkolod! A vario pont azért van, hogy a motort állandó teljes terhelésen tartsa.
(nyilván ha nem kell a teljes teljesítmény, akkor változik a vezérlés, mert akkor sebességet tart, és annyit vesz el a fordulatból, hogy úgy is elegendő teljesítmény álljon rendelkezésre, de most 100%-os terhelésről van szó)
de 1 óra alatt nem fog többet, vagy kevesebbet megenni, hanem mindig kb. ugyanannyit, legfeljebb többre, vagy kevesebbre ér!
(mondjuk ez elsősorban vario váltóra igaz, mert ott van konstans motorterhelés, fokozatos váltóknál a motor, így a terhelés, a leadott teljesítmény, és a pillanatnyi befecskendezett mennyiség is ingadozik, ergó a fogyasztása is jobban szóródik...)
Feco!
Igen én értelek. De van olyan amikor 100% a terhelése a gépnek -ahogyan Te állítod be a gépedet és 18-al repülsz a kultivátorral, meg van amikor a 100%nem elég mert nagyobb a kihívás mint amit a gép tud, és nem elég a 100% a gépet meg gyilkolod. Esetünkben 280lóerő 4fejjel kullog ez éppen az amiről beszélünk!!!
Ezt normál időben Szabi akárhogyan is hajtotta volna a gépet nem látta volna kiírva, mármint ezt a litermennyiséget, vagyis ha lemennél oda arra a táblára szántani lehet Te is látnál új számokat
Van különbség üzem és üzem között is. Rövidtárcsával 35litertől többet egyszerűen nemtudok kicsavarni a fergából, ekével meg kegyetlenűl sokkal többet lazán. és mindkettő üzemnél fullra terhelem a masínát.
Csak van valami különbség, nemlehet itt a papírformákra számolni
Hogyne tudna már függeni a fogyasztás a talajtól! eleve ha 1 kötötteb talajba mész akkor lassabban fogja vinni esetleg nem is bír annyi ekefejet amit elvársz tőle és bizony kevesebb idő alatt szántasz ki 1 hekit és a fogyasztás meg nagyobb!! mert hiába lassabban megy akkor is teljes terhelés alatt van a gép csak lassabban halad!!!
Ott a pont, úgyis rányom egy hektárra az ember jópárezer forintot, most ha a gép megeszik 1500-2000 forinttal többet, akkor a fene bánja, csak haladjon. Jó összesítve ez is kijöhet százezrekre, ami azért soknak tűnik, de a következő évi bevételből ha leszámolja az ember akkor már inkább azt mondja hogy jó ez így mintha nem is lett volna bevétel arról a földről, vagy csak a fele.
az óránkénti fogyasztást a traktor minden esetben magához méri úgy, hogy megnézi, hogy az éppen befecskendezett üzemanyagmennyiséggel számolva, ha egy órán keresztül folyamatosan ennyit adagolna be, akkor mennyi fogyna. Ez nem tud változni, meg nem tud függeni a talajtol. Sőt teljesen mindegy, hogy mennyit slippel, még az is, hogy egyáltalán csinál-e bármit. Éppen ezért ha egy 360 pacis motornak a fogyasztása teljes terhelésnél 63,2 l, akkor tipustól/állapottól/üzemanyagtól függően lehet ugyan némi % szórás, de kb. ennyi lesz minden más azonos teljesítményű gépé is, ami ugyanennyi lóerőt ad le. Amelyik kisebb, értelemszerűen ezt az értéket sem érhetné el, mert akkor nem lenne kisebb. Az adagoló pedig nem adagolhat be többet, mint a maximum amit beadagolhat. Ez elég egyértelmű szerintem...
Visszaellenőrízni úgy tudod, hogy a zöldek azt is megtudják neked mondani, hogy egy időpillanattól kezdődően literben kifejezve mennyi üzemanyag fogyott el összesen. Teletankolod nyakig, kinullázod, elmégy dolgozni, majd hazamegyel, visszatöltöd nyakig, és leolvasod az órát, meg megnézed hogy ő mennyit mért. nem volt különbség...
10059 hozzászólás
Válasz #3458. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
MT665B
Válasz #3456. hozzászólásra
Nem tudod pontosan a Szabi sárgájának a tipusát,megnézném,milyen teszteredményei vannak a Nebraszkai egyetemen
Válasz #3456. hozzászólásra
A 11441-el ma az öreg komámék egyet kerültek s vissza fordultak, még ha nem lesz csapadék akkor vagy 4 nap mondták.Nem kínozták.
Válasz #3455. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
14 ből szánt a 120as hallottad.
Jobb lesz ha veszel Te is........
Válasz #3454. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Mert nincs Zetorjuk, mint nekünk!
Az a Q. nagy röhej h. veszi a nép a fene űrtechnikát......
ha ha ha
Jöttek a nagy lóvék minden zsíros parasztnak sapard meg isten nyila.......
De nem tudnak ezek mégse f sse mutatni fogyasztás spórolásban.......
Jót beszélgettetek a fogyasztásról,kár h.kimaradtam belőle.Mindenki elmondta a véleményét,vagy legalább is azt,h.képzeli el ezt az egészet.Csak egy ember volt aki nem a véleményét mondta,hanem az igazságot,ez volt Fecó.Aki tanulni akar valamit az egészből,és nem a saját képzelgéseit hallgatni,az olvassa vissza az Ő hozzászólásait
Válasz #3449. hozzászólásra
ez bizony így van !!!!
még az időt is képes megjavítani ha eléggé koncentrálunk!!!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nah ezt kiprobálom szabi
xd![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz #3443. hozzászólásra
Viccezel? A rádió ne lenne jó? Az mindenre jó, megjavítja a difit, a hengerfejrepedést és a hajtott munkagépek hibáinak nagyrészét, csak jó hangszóró kell hozzá, a fogyasztást akkor miért ne javítaná?
Válasz #3445. hozzászólásra
Tükröket még hajts be és az ablaktörlőt is kapcsold rá
Válasz #3444. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Erre írtam a legelején, hogy a megrendelő azt mondta, hogy a fendté még ingyé se kell, nem érdekli, hogy mennyiért túrjuk föl csak mi csináljuk, mert neki az 1000x jobban tetszik.
Válasz #3423. hozzászólásra
a fendtnél úgy volt mikor nekünk dolgozott: amikor nagy slippel ment 1850-1900 60liter körüli, mikor kevesebb slippel 1600 körül ment40-45 literrel óránként, a sebesség ugyanúgy 8, akkor hogy lehetne ugyanannyi a fogyasztás?
hát énis szántogatok/nék ha tudnék normálisan az lgw vel mert szegényem a 2 fejessel is csak kapar minden bevan kapcsolva mármint elsőhajtás és difi![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz #3443. hozzászólásra
ühümm!
csak figyeljed!
Vaqlaki már itt leírta:1-2-5-8 liter most kihuz a szarból?
Egy a lényeg!
Normális munkát végezz!
Válasz #3442. hozzászólásra
Akkor kevesebbet eszik ???
Válasz #3441. hozzászólásra
vedd hangosabbra a rádiót!
Válasz #3439. hozzászólásra
Akkor ha nem jó ötletnek tartod a fogásszélesség összébb húzását, vizezést a gumikkal ????? Ott meg átesik az ember a fölösleges súly cipelésében......most ez következik......
Válasz #3438. hozzászólásra
Még kb. 10 napra való van.
Válasz #3432. hozzászólásra
mert nagyon kevesen szántanak 20"-lal, ill akkor már átszakad!
Na holnap elválik minden
hasonló földbe megyek szántani ahol vasárnap kb 10 métert tudtam leszántani és azalatt a 10 méter alatt 2x elakadtam!! szerintetek lesz esélyem?? ![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
amúgy ki hogy áll a szántással?? hány % van legyalulva????![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #3436. hozzászólásra
![smile mellow](/oldforum/images/smiles/mellow.gif)
Nah ha hazaértem szoombaton nekifeszülök a nagykönyvnek.
Én úgy olvastam hogy max súlyozásra ír annyit
Válasz #3435. hozzászólásra
a katalógus is 92q -át ír (konedata.net)
Válasz #3431. hozzászólásra
Őszinte leszek Grünbácsi, a katalógus adatokat tudom csak. De amint lehet felállítjuk mázsára mert én is kíváncsi vagyok rá.
Válasz #3433. hozzászólásra
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
,
nincs kedvem ,haza is jöttem hamar
nálunk minden gépnek megvan a maga feladata
ennek nem ez amit ma kellett végezzen
inkább várok még 1-2 napot az új gumikra aztán dolgozok jókeddűen 16 órát
Válasz #3431. hozzászólásra
Az ÉK-ben tartsál élménybeszámolót !!!!!
Válasz #3430. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
A héten derült ki számomra, hogy van vagy 4 féle ekevas méret ehhez a .zarhoz is
Azt nem értem, hogy ha szét lehet nyitni 20-ra akkor miért nem a hozzá illő vassal adják.....
Válasz #3403. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Miröl beszélsz Hartmykám???
Álltál már mázsára vele , vagy csak katalógus adatokat tudsz
(megsúgom Neked, hogy az enyém teletankolva elől 18db. pótsúllyal 106q volt 2 hete, úgyhogy a 8100nak is annyinak kell lennie )
Válasz #3428. hozzászólásra
Jahhh.az nem szakítja, hanem elvileg átszakad magától.
Elvileg ha átvágná, azért könnyebb lehetne húzni, de szerintem meg így jó ahogy van.
Bízzunk benne hogy az eketervező emberek nem cukrászok a kv-nál!
Válasz #3428. hozzászólásra
hello,mond te erdelyi vagy??mintha valahol olvastam itt,hogy tudsz utb-ekre cuccokat szerezni:)
Válasz #3427. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Az ekevas nem fog 20 coolt, így a kormánylemez szakítja a plusszt.
Válasz #3427. hozzászólásra
Mire gondolsz?
Válasz #3424. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Akkor is ez áll fent ha az ekében van egy gyári "trükk" az ekevasnál ????
Válasz #3418. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
tehát én azzal nem nagyon tudom befolyásolni a fogyasztást csak annyiba hogy nem füstöltetem a gépet magyarul elégeti a befecskendezett gázolajat !!
Így van mint mondtam crystallal szántok mással eddig nemis szántottam abba 1 nyomatéksebesség van ami azt a célt szolgálja hogy nagy súly elinditásakor lehúzod és mikor kipörgött feltolod ,ugyanez visszafele is igaz ha pl szántás erőlködik a gép visszaszúrsz és megy ..olyan mint az mtz be a felező csak ez olajnyomásos kuplung nélküli szisztéma
Válasz #3422. hozzászólásra
Igen, mert megváltozik a traktor önvontatásra, és a hasznos munkavégzésre felhasznált energia aránya.
Válasz #3416. hozzászólásra
csak leírom harmadjára is: vario váltónál NINCS különbség a pillanatnyi befecskendezett üzemanyag mennyiségében. Az adagoló mindig AZONOS mennyiséget fecskendez be, és a váltó úgy lassít vagy gyorsít, hogy a fordulatesés mindig AZONOS legyen. Nincs sem olyan, hogy könnyen szalad, sem olyan hogy gyilkolod! A vario pont azért van, hogy a motort állandó teljes terhelésen tartsa.
(nyilván ha nem kell a teljes teljesítmény, akkor változik a vezérlés, mert akkor sebességet tart, és annyit vesz el a fordulatból, hogy úgy is elegendő teljesítmény álljon rendelkezésre, de most 100%-os terhelésről van szó)
Válasz #3421. hozzászólásra
Ennél jobban !!!??? Kizárt !
20 coll-on vannak.(5)
Válasz #3419. hozzászólásra
el fog szállni a fogyasztás.
Most mennyivel húzod?
A fokozatmentesnél másképpen van!
Ott (elvileg) mindig fullra tudod terhelni a gépet, anélkül hogy "levegőhöz jutna" a motor!
Nem leszek lusta és azt a kibaxot ekét össze veszem a fogását fejenként úgy, mint a fendt-é volt !![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #3415. hozzászólásra
de 1 óra alatt nem fog többet, vagy kevesebbet megenni, hanem mindig kb. ugyanannyit, legfeljebb többre, vagy kevesebbre ér!
(mondjuk ez elsősorban vario váltóra igaz, mert ott van konstans motorterhelés, fokozatos váltóknál a motor, így a terhelés, a leadott teljesítmény, és a pillanatnyi befecskendezett mennyiség is ingadozik, ergó a fogyasztása is jobban szóródik...)
A gépész is ezt monda:"Soha nem látott számok vannak a monitoron !!!!!"
Feco!![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Igen én értelek. De van olyan amikor 100% a terhelése a gépnek -ahogyan Te állítod be a gépedet és 18-al repülsz a kultivátorral, meg van amikor a 100%nem elég mert nagyobb a kihívás mint amit a gép tud, és nem elég a 100% a gépet meg gyilkolod. Esetünkben 280lóerő 4fejjel kullog ez éppen az amiről beszélünk!!!
Ezt normál időben Szabi akárhogyan is hajtotta volna a gépet nem látta volna kiírva, mármint ezt a litermennyiséget, vagyis ha lemennél oda arra a táblára szántani lehet Te is látnál új számokat
Van különbség üzem és üzem között is. Rövidtárcsával 35litertől többet egyszerűen nemtudok kicsavarni a fergából, ekével meg kegyetlenűl sokkal többet lazán. és mindkettő üzemnél fullra terhelem a masínát.
Csak van valami különbség, nemlehet itt a papírformákra számolni
Válasz #3411. hozzászólásra
Hogyne tudna már függeni a fogyasztás a talajtól! eleve ha 1 kötötteb talajba mész akkor lassabban fogja vinni esetleg nem is bír annyi ekefejet amit elvársz tőle és bizony kevesebb idő alatt szántasz ki 1 hekit és a fogyasztás meg nagyobb!! mert hiába lassabban megy akkor is teljes terhelés alatt van a gép csak lassabban halad!!!
Válasz #3412. hozzászólásra
Én hallotam hogy a nagy talpas - CAT az akár 120 litert is beszippant oránként!! Szoval egyáltalán nem tulzás ez a 100 lityis elképzelés
Válasz #3412. hozzászólásra
Ott a pont, úgyis rányom egy hektárra az ember jópárezer forintot, most ha a gép megeszik 1500-2000 forinttal többet, akkor a fene bánja, csak haladjon. Jó összesítve ez is kijöhet százezrekre, ami azért soknak tűnik, de a következő évi bevételből ha leszámolja az ember akkor már inkább azt mondja hogy jó ez így mintha nem is lett volna bevétel arról a földről, vagy csak a fele.
De kövezzetek meg ha megint hülyeségeket beszélek
Válasz #3411. hozzászólásra
Én úgy vagyok ezzel, hogy bánja a tö.öm ha 100 is bever óránként csak túrjon fel 5 hekit
Válasz #3401. hozzászólásra
az óránkénti fogyasztást a traktor minden esetben magához méri úgy, hogy megnézi, hogy az éppen befecskendezett üzemanyagmennyiséggel számolva, ha egy órán keresztül folyamatosan ennyit adagolna be, akkor mennyi fogyna. Ez nem tud változni, meg nem tud függeni a talajtol. Sőt teljesen mindegy, hogy mennyit slippel, még az is, hogy egyáltalán csinál-e bármit. Éppen ezért ha egy 360 pacis motornak a fogyasztása teljes terhelésnél 63,2 l, akkor tipustól/állapottól/üzemanyagtól függően lehet ugyan némi % szórás, de kb. ennyi lesz minden más azonos teljesítményű gépé is, ami ugyanennyi lóerőt ad le. Amelyik kisebb, értelemszerűen ezt az értéket sem érhetné el, mert akkor nem lenne kisebb. Az adagoló pedig nem adagolhat be többet, mint a maximum amit beadagolhat. Ez elég egyértelmű szerintem...
Visszaellenőrízni úgy tudod, hogy a zöldek azt is megtudják neked mondani, hogy egy időpillanattól kezdődően literben kifejezve mennyi üzemanyag fogyott el összesen. Teletankolod nyakig, kinullázod, elmégy dolgozni, majd hazamegyel, visszatöltöd nyakig, és leolvasod az órát, meg megnézed hogy ő mennyit mért. nem volt különbség...
Válasz #3406. hozzászólásra
Értem én, de elharapózott a diplomatikus írásmód nehéz a heccek közé látni