Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD393.39 FtCHF432.34 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ezel én is egyetértek!! Szó szerint igy van!! Szerintem sokkal jobb ha pakolható egy gépen a suj egy része mint ha fix lenne.. Pl egy lágyra hajlós tavaszon nem rosz az ha még ha egy kis macerával is de leszedhetö vagy 20M a gépröl!! És magam elött látok egy példát ami a környékben történt Egy nagyon ocsmány lágyra hajlós tavasz volt A kis maszekok a 82 MTZ vel kultivátoroztak le és fel duplakerékel!! A nagyválalkozó ki tudja hány tonnás gépei meg folyton felefuródtak a sárba!Az embert majd meg ölte az ideg!! Egyszoval ez a gép sújos dolog két élü!!
8100-ról tudjad,hogy sokkal többet ér mint az új 200-215 lóerős johnik, tehát az nem annyira 180lovas. Az "amerikai lóerőben" annyi, szóval nagygép az rendesen!
Az egyik legjobb széria szerintem
hali! átolvasgattam itt a beszélgetéseket és egyetértek veled! lásd én Újfehértón lakok böszörmény 25km-re van tőlünk én itt zetor crystal 12045-el szántok 4 fejjel óránként kb megvan 1 hekár 15-18 liter gázolajból!!!!! Böszörménybe a jd 8230 4 némelyik 5 fejes váltvaforgatóssal dolgozik annak a fogyasztását nem tudom de biztos nem annyi mint a crystálé:) tehát nem lehetetlen amit mondasz bárki bármit mond
Attól függ mekkora gépről beszélünk. A 8100 180LE-vel 76q, viszont a nagyobb tesók 8200-8300 már azért 90q-t súrolják és túl is lépik. A miénkre 93q-nál azt hiszem nem is illik többet pakolni, viszont ha belegondolsz akkor talajnyomás szempontjából jobb ha le is lehet szedni azt a súlyt. Szerény véleményem szerint.
jólvan látom nagyon érzékeny vagy a heccre, nembírjátok a kiképzést
Hartmy! épp erről beszélek! 70mázsa van a gépben
Normális gép mindennemű súly nélkül(orrsúlyt is levéve) 83mázsa felett nyom üres tankkal és nemám 710 meg 600 as gumikkal hanem 650-540-el(ez is nagy differencia kilóban ám)
Szóval minden heccnek a fele igaz...
Feccobácsi!
Óránként mérted de hogyan? szállításban, kultivátorral 12-15-el seperve miegymás.
Közel sem vagyok olyan bölcs mint a nagyok itt a fórumon, de hiddel nekem a kötött földön más a munka. Egészen más, nembeszélve arról,hogy most ollyan slippek vannak hogy nem egyszerű a biznisz...
Gondolj bele, hol vannak olyan földjeitek, hol egy 280lóeős gép 4fejjel bír szántani, aztis csak nehezen kullogva slippelve... Ott a Te traktorod is kinyitva mint a Szabié egy fejjel bírna többet és nemtudnál óránként 2hektárokat szántani hiddel.
Persze az szerintem is sántít,hogy ekkorák az értékek, illetve a Fendt munkájával.
szerintem nem ekével lehetne legjobban letesztelni a gépek közötti különbséget,hanem mondjuk tárcsával,azonos talajban azonos vonószemmagasság kerékhelyzet és sebesség esetén.
Ha te szántasz egy fix mélységen bármilyen kemény a föld,a fendt meg pont a legkeményebb részeken emelget akár centiket is akkor 1ből lehet 20 30 % differencia hekinként.
A kút a kontrol reggelente. Ott több megy bele, mint amit ír a 2 monitor. Durván van benne 5% mínusz az össz elfogyasztásnál. Az átlag hekis fogyasztásnál, meg 25%
Én a 160-al 4 fejjel 0,5-0,7 hekit bírtam nyomni óránként
De akkor valahol csak kilóg a lóláb. Vagy a motornak van nagyon (nagyon!) komoly problémája, vagy az érzékelőnek, mert nekünk a 360 paci eszik 100%-os terhelésnél stabil 63,2 litert óránként, és annak soha nem megy felé egy tizeddel sem. (lefelé sem, mert a vario állandóan teljes terhelésen tartja).
Most ebből kiindulva akkor enne 66 litert hekinként, ha nem fordulna ki 1 heki 1 óra folyamatos munka alatt (nem számolva a fordulókban töltött időt)
Visszaemlékezve azokra az időkre amikor szántogattunk, a 160 pacis jd a 4 fejes váltvaforgatóval simán kidobott 1 hekit óránként napi átlagban, fordulókkal, földvégekkel, utazásokkal, annak a folyamatos üzemre vetített teljesítménye is 1,2-1,3 heki volt, akkor egy majd' dupla akkora gép nem csinálhat 1 hektár alatt!!! Akármilyenek is a körülmények...
szerintem valami nem jól számítódik!
A fendtről: akár mit bűvészkedik is az elektronika, én elhiszem, hogy 44 litert eszik óránként, de terület meg szerintem nincs utána annyi, mint a tied után! kisebb fogásszélesség, és durván (!) lassabban megy! néha majdnem megáll!
szerintem a tied valamit félreszámolgat, mert az abszurd.
Mész mint a mozdony, szép a szántás, 2000-et pörög a motor és 66 L/H... szerintem a gépednek vevője van a gázolajra, fater munkahelyén akkor szántottak ennyivel mikor a munkások kilopták a naftát a gépekből. Szóval kicsit nem értem a dolgot
Az a nagyonvarió is érdekesen adja elő bár azt a 44 litert sem hiszem el neki ha a Tied meg nem áll meg 66ig.
Jessz, ez így van, bár én nem vagyok tőle annyira megrémülve. Egyébként meg nem feltétlen csak oda rakják a súlyt. Nekünk a hátsókba van 2x250Kg meg az orrsúly az is kb 200 Kg. Azonkívül van még ott 70 valahány q csak a gépben. Szóval a kerekek nem a legjelentősebb része. Az ikerkerekek meg levehetők agyról és azok sem a könyebbek közé sorolhatók, nekem kifejezetten tetszik hogy a közepe marad a helyén, abban biztos vagyok hogy csak én láttam még keveset az életben, de miért gond?
nekünk a monitor átlag 1literrel mutat kevesebbet mint valójában kiszámolva. Van,hogy kettővel. Ezeket 25liter körüli fogyasztásoknál méregettem, lehet most a 40eseknél van még benne picit több,majd megnézem a gépet mit mutat, mostanában alig lehet dolgozni, 20-30-40milliméter esők vannak rendre...
Tökölés van. se aratni ergo szárítani sem, se szántani se semmit...
Tegnap megint megláttam egy dolgot amitől az utolsó csepp jd utáni kíváncsiság is elmúlott...a régiektől is, pedig azok teccettek, egy 4955-öt elfogadtam volna szívesen mindigis.
A lényeg, hogy bakker a háts kereket ha ledefektel körbe kell a ráf pereménél szétszerelni a géptől
Nelehet csakúgy mint normális traktoron levenni az agyrólbakker...
persze olyanszempontból jó ez, hogy a nagy öntöttvas gyárilag felnibe rakott súlyú kreket nemkell levenni, dehát ez nekem így nagyon nemtetszik, vízválasztó megoldás.
Nomeg eddig ezt sem láttam, dehát nemkell elájúni a ződektől sem. Nem a gépbe rakják az anyagot a súlyt, hanem ilyen helyekre pakolják mint a felnibe magába.
Válasz #3379. hozzászólásra
ha azon a talajon evett 27 litert akkor laza talajon csak 7 litert fogyasztana.Ha egy gép a saját nyomát üti el 4-5 km sebességgel, min 40-50 liter órás fogyasztással az nem 27 re jön ki hekinként. A hasonló földjeinken ha szárazabbak lennének tudnák 15 17 centin szántani 35-40 liter között,vagy 3 fejjel arányosan mélyebben még több naftával.
én nem értek a fendt monitorjához mert még egyszer sem nyomkodtam, ezért is nemgondoltam semmi ilyenre.
De azt Te is tudod,hogy gyök kettővel való szántáskor amikor mindent elkövet a gép,hogy életben tudjon mradni és nem kikaparni és haladni is lehetetlen 27literből szántani. Ebből kiindúlva amikor 12-vel repűl a laza talajon akkor 12litert eszik mi!?
Valami nem volt kóser ott sem. Nem azért, hogy melyik gép a jobb. Legyen a Fendt, bánja a fene, de ekkora különbséget egszerűen nem lehet kihozni, csak vlami félrenyomkodással amivel manipulálódik a monitor, vagy kegyetlen rossz beállítással...
Ismerősöknek van Fendt. 250-es 360-as. A nyírség kapujában a humuszs homok talajon tudnak 22-24literekből szántani 8fejes 4méter fogású ekével. Aztán amt itt a szomszédok teszteltem 250lovasat(meg claasokat is meg a fene tudja mi volt még náluk)a lényeg,hogy amikor rába 40litert evett akkor az 30 egykettőt. Direktbe volt tesztelve, axiál is kivonúlt hogy bemutassák mit tud a gép.
Nem kötözködöm, de nemlehet egyiknek a feléből szántani egy másikkal
Értem..Ezt láttam csak...Már azt hittem ötig se tudok számolni..Na majd ha felmondok a kertészkedéssel megyek magukhoz traktorosnak...10évesen már traktoroztam..Természetesen vlagyival.
de szerintem a Fendt kompjútere kiírta,hogy huszon x liter akkor ott az csalt ollyat hogy bexarsz.
Lehet a programban a 6,2-es tárcsa maradt bent aztán arra mérte a terűletet
Egyszer jártunk így. 3késes lazító programra lett véletlen rányomva, azzal húztuk a rövidtárcsát, mármint Misibácsi rézkígyó traktorosom. A lényeg, hogy hívott,hogy valami baj lehet mert nem 5-6litereket mutat mint egyébként magágykészítésnél, meg óránként is "alig" megy a hektár. Aztán magától meglátta, hogy lazító téma van
Erre mondtam, hogy akkor állj meg a főd végén é próbálj meg lazítani egy kicsit
Rengeteg.
A fendt másképp gondolkodik. Bele nyúl mindenbe.
Képes volt lejjebb vinni a hajtást vagy akár egy pillanatra megállítani a kerekeket és újratervezés.
Válasz #3357. hozzászólásra
az együttszántáskor a 930 mennyit fogyasztott? A tied sokkal szebben dolgozott,igaz 4 fejjel de aki ismeri hogy milyen tud az olyan föld lenni kuk.után az nem csodálkozik hogy 4 fejjel ment.
10059 hozzászólás
Válasz #3408. hozzászólásra
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
és 3 fejjel fejeztem be.. ![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Wow mondjuk 1x érzte a gép hogy nem nagyon bírja és könnyített magán az eke ...leszakadt az utolsó fejről a kormánylemez
Válasz #3405. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Szerencsés vagy!!Nálunk a rába nem minden évben tud 1 óra alatt ey hektárt kiszántani!! 5 RW ekével..
Válasz #3403. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Szerintem sokkal jobb ha pakolható egy gépen a suj egy része mint ha fix lenne.. Pl egy lágyra hajlós tavaszon nem rosz az ha még ha egy kis macerával is de leszedhetö vagy 20M a gépröl!! És magam elött látok egy példát ami a környékben történt![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Egy nagyon ocsmány lágyra hajlós tavasz volt![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
A kis maszekok a 82 MTZ vel kultivátoroztak le és fel duplakerékel!! A nagyválalkozó ki tudja hány tonnás gépei meg folyton felefuródtak a sárba!Az embert majd meg ölte az ideg!! Egyszoval ez a gép sújos dolog két élü!!
Ezel én is egyetértek!! Szó szerint igy van!!
Válasz #3403. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Persze! legalább te értsed a heccet komám
8100-ról tudjad,hogy sokkal többet ér mint az új 200-215 lóerős johnik, tehát az nem annyira 180lovas. Az "amerikai lóerőben" annyi, szóval nagygép az rendesen!
Az egyik legjobb széria szerintem
Válasz #3402. hozzászólásra
lásd én Újfehértón lakok böszörmény 25km-re van tőlünk én itt zetor crystal 12045-el szántok 4 fejjel óránként kb megvan 1 hekár 15-18 liter gázolajból!!!!! Böszörménybe a jd 8230 4 némelyik 5 fejes váltvaforgatóssal dolgozik annak a fogyasztását nem tudom de biztos nem annyi mint a crystálé:) tehát nem lehetetlen amit mondasz bárki bármit mond ![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
hali! átolvasgattam itt a beszélgetéseket és egyetértek veled!
Nekem a 240ló 35lityót szörpöl be és 0.8-1 ha szántunk ki óránként
Válasz #3402. hozzászólásra
Attól függ mekkora gépről beszélünk. A 8100 180LE-vel 76q, viszont a nagyobb tesók 8200-8300 már azért 90q-t súrolják és túl is lépik. A miénkre 93q-nál azt hiszem nem is illik többet pakolni, viszont ha belegondolsz akkor talajnyomás szempontjából jobb ha le is lehet szedni azt a súlyt. Szerény véleményem szerint.
Válasz #3386. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
jólvan látom nagyon érzékeny vagy a heccre, nembírjátok a kiképzést
Hartmy! épp erről beszélek! 70mázsa van a gépben
Normális gép mindennemű súly nélkül(orrsúlyt is levéve) 83mázsa felett nyom üres tankkal és nemám 710 meg 600 as gumikkal hanem 650-540-el(ez is nagy differencia kilóban ám)
Szóval minden heccnek a fele igaz...
Válasz #3399. hozzászólásra
Feccobácsi!
Óránként mérted de hogyan? szállításban, kultivátorral 12-15-el seperve miegymás.
Közel sem vagyok olyan bölcs mint a nagyok itt a fórumon, de hiddel nekem a kötött földön más a munka. Egészen más, nembeszélve arról,hogy most ollyan slippek vannak hogy nem egyszerű a biznisz...
Gondolj bele, hol vannak olyan földjeitek, hol egy 280lóeős gép 4fejjel bír szántani, aztis csak nehezen kullogva slippelve... Ott a Te traktorod is kinyitva mint a Szabié egy fejjel bírna többet és nemtudnál óránként 2hektárokat szántani hiddel.
Persze az szerintem is sántít,hogy ekkorák az értékek, illetve a Fendt munkájával.
Válasz #3399. hozzászólásra
mekkora fordulaton szokott forogni a motor teljes terhelésen?
Válasz #3396. hozzászólásra
no way! méregettük, literre pontosan számolja az elfogyasztott naftát, mindig egyezik a kúttal...
de szerintem ez reális érték is, a 180 pacis motor 32,2-eszik, ez alapján a pontosan dupla 63,2-je szerintem teljesen jó...
szerintem nem ekével lehetne legjobban letesztelni a gépek közötti különbséget,hanem mondjuk tárcsával,azonos talajban azonos vonószemmagasság kerékhelyzet és sebesség esetén.
Ha te szántasz egy fix mélységen bármilyen kemény a föld,a fendt meg pont a legkeményebb részeken emelget akár centiket is akkor 1ből lehet 20 30 % differencia hekinként.
Válasz #3394. hozzászólásra
nem lehet utánkalibrálni?
Válasz #3393. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Az is sántíthat egy kicsit a 360 Le....itt a 240-es magnum is mutogat 63-68 l
Válasz #3394. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
+1 !:
Ha ugyan abba a beállításra állítottam, mint a fendt volt(max1600) akkor nekem is az óránkéntim ott volt de a hekis fogyasztásom nem változott.
Válasz #3393. hozzászólásra
A kút a kontrol reggelente. Ott több megy bele, mint amit ír a 2 monitor. Durván van benne 5% mínusz az össz elfogyasztásnál. Az átlag hekis fogyasztásnál, meg 25%
Én a 160-al 4 fejjel 0,5-0,7 hekit bírtam nyomni óránként
Válasz #3390. hozzászólásra
De akkor valahol csak kilóg a lóláb. Vagy a motornak van nagyon (nagyon!) komoly problémája, vagy az érzékelőnek, mert nekünk a 360 paci eszik 100%-os terhelésnél stabil 63,2 litert óránként, és annak soha nem megy felé egy tizeddel sem. (lefelé sem, mert a vario állandóan teljes terhelésen tartja).
Most ebből kiindulva akkor enne 66 litert hekinként, ha nem fordulna ki 1 heki 1 óra folyamatos munka alatt (nem számolva a fordulókban töltött időt)
Visszaemlékezve azokra az időkre amikor szántogattunk, a 160 pacis jd a 4 fejes váltvaforgatóval simán kidobott 1 hekit óránként napi átlagban, fordulókkal, földvégekkel, utazásokkal, annak a folyamatos üzemre vetített teljesítménye is 1,2-1,3 heki volt, akkor egy majd' dupla akkora gép nem csinálhat 1 hektár alatt!!! Akármilyenek is a körülmények...
szerintem valami nem jól számítódik!
A fendtről: akár mit bűvészkedik is az elektronika, én elhiszem, hogy 44 litert eszik óránként, de terület meg szerintem nincs utána annyi, mint a tied után! kisebb fogásszélesség, és durván (!) lassabban megy! néha majdnem megáll!
szerintem a tied valamit félreszámolgat, mert az abszurd.
Válasz #3390. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Úgy látszik nekem ma ilyen elcseszett napom van, tényleg félrenéztem.
Válasz #3389. hozzászólásra
az liter/óra
fentebb nézd liter/hektár...........24et mutat ha jól látom
Válasz #3389. hozzászólásra
Az óránkénti fogyasztás !
Válasz #3388. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mész mint a mozdony, szép a szántás, 2000-et pörög a motor és 66 L/H... szerintem a gépednek vevője van a gázolajra, fater munkahelyén akkor szántottak ennyivel mikor a munkások kilopták a naftát a gépekből. Szóval kicsit nem értem a dolgot
Az a nagyonvarió is érdekesen adja elő bár azt a 44 litert sem hiszem el neki ha a Tied meg nem áll meg 66ig.
Ez a tízes skálán 8-as !:
Várva várt Fendt monitor:http://www.youtube.com/watch?v=xO-rnYaXJng&feature=recentu
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Amit nézzetek: Bal alsó sarok L/H !!!!!
No meg látni a képen, hogy van, mikor szinte megáll ! Azt hozzá teszem, hogy olyankor nem is kapart
Válasz #3383. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
sz sokk lenni!
Az a megoldás pont azért jó,mert nem kell emelgetni az egész felni,a fiatok,ih-k,nh-k,sőt a fergák is olyanok voltak.Kezde
Válasz #3383. hozzászólásra
Jessz, ez így van, bár én nem vagyok tőle annyira megrémülve. Egyébként meg nem feltétlen csak oda rakják a súlyt. Nekünk a hátsókba van 2x250Kg meg az orrsúly az is kb 200 Kg. Azonkívül van még ott 70 valahány q csak a gépben. Szóval a kerekek nem a legjelentősebb része. Az ikerkerekek meg levehetők agyról és azok sem a könyebbek közé sorolhatók, nekem kifejezetten tetszik hogy a közepe marad a helyén, abban biztos vagyok hogy csak én láttam még keveset az életben, de miért gond?
Válasz #3382. hozzászólásra
nekünk a monitor átlag 1literrel mutat kevesebbet mint valójában kiszámolva. Van,hogy kettővel. Ezeket 25liter körüli fogyasztásoknál méregettem, lehet most a 40eseknél van még benne picit több,majd megnézem a gépet mit mutat, mostanában alig lehet dolgozni, 20-30-40milliméter esők vannak rendre...
Tökölés van. se aratni ergo szárítani sem, se szántani se semmit...
Tegnap megint megláttam egy dolgot amitől az utolsó csepp jd utáni kíváncsiság is elmúlott...a régiektől is, pedig azok teccettek, egy 4955-öt elfogadtam volna szívesen mindigis.![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
A lényeg, hogy bakker a háts kereket ha ledefektel körbe kell a ráf pereménél szétszerelni a géptől
Nelehet csakúgy mint normális traktoron levenni az agyrólbakker...
persze olyanszempontból jó ez, hogy a nagy öntöttvas gyárilag felnibe rakott súlyú kreket nemkell levenni, dehát ez nekem így nagyon nemtetszik, vízválasztó megoldás.
Nomeg eddig ezt sem láttam, dehát nemkell elájúni a ződektől sem. Nem a gépbe rakják az anyagot a súlyt, hanem ilyen helyekre pakolják mint a felnibe magába.
A monitorra nem minden esetbe lehet adni.Az enyém 45 liter/h mutatott,és a valóságba csak 25 -öt evett.
ha azon a talajon evett 27 litert akkor laza talajon csak 7 litert fogyasztana.Ha egy gép a saját nyomát üti el 4-5 km sebességgel, min 40-50 liter órás fogyasztással az nem 27 re jön ki hekinként. A hasonló földjeinken ha szárazabbak lennének tudnák 15 17 centin szántani 35-40 liter között,vagy 3 fejjel arányosan mélyebben még több naftával.
Válasz #3378. hozzászólásra
Voltak némi kézi trükkök benne szerintünk is.......
Válasz #3376. hozzászólásra
én nem értek a fendt monitorjához mert még egyszer sem nyomkodtam, ezért is nemgondoltam semmi ilyenre.
De azt Te is tudod,hogy gyök kettővel való szántáskor amikor mindent elkövet a gép,hogy életben tudjon mradni és nem kikaparni és haladni is lehetetlen 27literből szántani. Ebből kiindúlva amikor 12-vel repűl a laza talajon akkor 12litert eszik mi!?
Valami nem volt kóser ott sem. Nem azért, hogy melyik gép a jobb. Legyen a Fendt, bánja a fene, de ekkora különbséget egszerűen nem lehet kihozni, csak vlami félrenyomkodással amivel manipulálódik a monitor, vagy kegyetlen rossz beállítással...
Ismerősöknek van Fendt. 250-es 360-as. A nyírség kapujában a humuszs homok talajon tudnak 22-24literekből szántani 8fejes 4méter fogású ekével. Aztán amt itt a szomszédok teszteltem 250lovasat(meg claasokat is meg a fene tudja mi volt még náluk)a lényeg,hogy amikor rába 40litert evett akkor az 30 egykettőt. Direktbe volt tesztelve, axiál is kivonúlt hogy bemutassák mit tud a gép.
Nem kötözködöm, de nemlehet egyiknek a feléből szántani egy másikkal
Válasz #3376. hozzászólásra
a videón elég jól emelgetett a fendt erőszabályzója
esetleg nem maszekba nyomtátok?
Válasz #3374. hozzászólásra
Természetesen vlagyival.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Értem..Ezt láttam csak...Már azt hittem ötig se tudok számolni..Na majd ha felmondok a kertészkedéssel megyek magukhoz traktorosnak...10évesen már traktoroztam..
Válasz #3375. hozzászólásra
Azért annyira ne nézz hü.yének minket, hogy nem értünk a fendt monitorjához...........kicsit esztétikusabb de a lényeg ugyan az.
Válasz #3368. hozzászólásra
de szerintem a Fendt kompjútere kiírta,hogy huszon x liter akkor ott az csalt ollyat hogy bexarsz.
Lehet a programban a 6,2-es tárcsa maradt bent aztán arra mérte a terűletet
Egyszer jártunk így. 3késes lazító programra lett véletlen rányomva, azzal húztuk a rövidtárcsát, mármint Misibácsi rézkígyó traktorosom. A lényeg, hogy hívott,hogy valami baj lehet mert nem 5-6litereket mutat mint egyébként magágykészítésnél, meg óránként is "alig" megy a hektár. Aztán magától meglátta, hogy lazító téma van
Erre mondtam, hogy akkor állj meg a főd végén é próbálj meg lazítani egy kicsit
Válasz #3371. hozzászólásra
Ja ! Az 5 fejesben én vagyok...de van ugyan abban a földben 4 fejjel is.......
Válasz #3371. hozzászólásra
Hozzá szólás szám ???????
Valahol én, valahol nem én........
Válasz #3369. hozzászólásra
Sajnos ez van. Majd talán lesz újra egy meccs. Ugyan az a talajban ugyan azzal az ekével egyforma súlyban.
Válasz #3367. hozzászólásra
30mázsa az majdnem két vlagyi..Szóval ebben a sárgában amit az előbb felrakott nem maga ül???mert ott számoltam öt fejet..
Válasz #3354. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
miért a kettő nem ugyanaz a talaj ugyanazon a napon?
de Batka jól mondja komám! a piros gunyával 10-el többet menne!!!
Válasz #3363. hozzászólásra
nehogymá
az alig mászott az ekével
Válasz #3366. hozzászólásra
Rengeteg.
A fendt másképp gondolkodik. Bele nyúl mindenbe.
Képes volt lejjebb vinni a hajtást vagy akár egy pillanatra megállítani a kerekeket és újratervezés.
Válasz #3364. hozzászólásra
Igen. Ma épp azon agyaltam, hogy 25-30 q rendbe tenné.
Válasz #3363. hozzászólásra
mennyi volt a sliped?
Válasz #3362. hozzászólásra
Válasz #3339. hozzászólásra
kéne még rá 20q és akkor okés lenne
Válasz #3361. hozzászólásra
Xarrávert...........
Válasz #3356. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Éreztem hogy anyám tud valamit amikor szín alapján választ autót...
Válasz #3357. hozzászólásra
az együttszántáskor a 930 mennyit fogyasztott? A tied sokkal szebben dolgozott,igaz 4 fejjel de aki ismeri hogy milyen tud az olyan föld lenni kuk.után az nem csodálkozik hogy 4 fejjel ment.
Válasz #3359. hozzászólásra
Nézzél videókat