Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Elméletileg nekem azt tanították hogy 1:1,6 hoz aránylik a mélység és a fogásszélesség optimális esetben. Tehát ha 10centi mélyen szántunk akkor 16os fogásszélességgel a legjobb a szántás....20:32.....30:48. Persze ez csak általános irányelv, ebbe még beleszól az eke kialakítása is.
Válasz #1151. hozzászólásra
Azt gondoltam,hogy ha megázik akkor a kombájn által képzôdôtt keréknyomok kevésbé láthatóak majd.Egyébként minden menet látható.
Igazábol ezt úgy tudod eldönteni a legkönnyebben h.bírja-e az MTZ 5.ben v. nem.Az én földjeim többségében bírta 5.-ben(ezek a mi határunk jó földjei)és ott leengedve addig amíg a gép bírta(kb 23-25 cm-re). Ettől többet 5.ben nem fogyasztott.30 l/ha már 4. ben volt.Innentől a fogyasztás a ráfordított idő növekedése és a szlipp novekedésének a függvénye.
Válasz #1137. hozzászólásra
Ha belegondolsz,hogy ha kissebb a fogás és mély a szántás, akkor a fôldmassza nem tud hova befordulni...így hallottam én is
Nekem aztmondta egy téeszcsés traktoros most már nyugdíjas !!!!
"Idefigyelj fiam inkább kissebbet adj az ekének és tegyél fel mégegy fejet mondjuk ez nem minden ekénél megvalósitható de szerintem igaza van!!!"
Válasz #1124. hozzászólásra
Akkor mondom...Kollégám azt állítja,hogy ha mélyen szántok, jobb ha nagyobb a fogás.Átállítottam a fogásomat 40-rôl 45 cm-re,nos minden a régi.Sôt most hogy elkezdtem leszántani a kórós fôldeket,a kôtôttebb részeken nem forgat az eke(megáll a hant a segédleforgatóknál), szóval beragad és túr...Várjak vagy mit csináljak...?
Meg mert akivel fogadtam az Craiovai 2-es ekével szántott . A traktora UTB 445DTC volt tiz évvel ujab mint a mivel én mentem, de hijába az eke sz@r volt.
arról van szóóó hogy olvasgatnám a hozzászólásokat
és a fele a tiéd és a hozzászólásaid fele csak hablatyolás a másik az szakma rész!!!!!
lehet nemvagyok benne a szakmába 40éve csak 10éve intenziven de van egy kis fogalmam az mg ről!!!!!!
Válasz #1106. hozzászólásra
Ugy hat éve egyszer mérték nekem is az időt mert fogadtunk. UTB 445DT-vel meg Lemken 2-es ekével 30cm mélyen 5ora 12perc alatt lett meg a hektár, 4-esben huztam telyes gázzal (kb. 7.5km/h) 4*4 bekapcsolva.
Én meg aszondom NEKED semmi közöd az mg-hez, ha az enyimek közül még 1 ből se vontál le vlm. tanulságot... hehehhehehheehheheheheheheheheheeheheheheeeeeeeeeeeeee
10059 hozzászólás
Válasz #1156. hozzászólásra
....gondolom....van szlip is !!!!........:-(((((
Válasz #1132. hozzászólásra
Elméletileg nekem azt tanították hogy 1:1,6 hoz aránylik a mélység és a fogásszélesség optimális esetben. Tehát ha 10centi mélyen szántunk akkor 16os fogásszélességgel a legjobb a szántás....20:32.....30:48. Persze ez csak általános irányelv, ebbe még beleszól az eke kialakítása is.
Válasz #1153. hozzászólásra
Mtz be szántásnál jo használnia szlippet??
Válasz #1151. hozzászólásra
Azt gondoltam,hogy ha megázik akkor a kombájn által képzôdôtt keréknyomok kevésbé láthatóak majd.Egyébként minden menet látható.
Válasz #1150. hozzászólásra
Szegy le mindent ami akadály és eresszed mert ennél jobb már nem lesz. Az irigyek meg pukadjanak meg.
.....gondolom............mélyen szántasz.....:-)
Válasz #1139. hozzászólásra
Igazábol ezt úgy tudod eldönteni a legkönnyebben h.bírja-e az MTZ 5.ben v. nem.Az én földjeim többségében bírta 5.-ben(ezek a mi határunk jó földjei)és ott leengedve addig amíg a gép bírta(kb 23-25 cm-re). Ettől többet 5.ben nem fogyasztott.30 l/ha már 4. ben volt.Innentől a fogyasztás a ráfordított idő növekedése és a szlipp novekedésének a függvénye.
Szereld le azt a szart a tetejirül osz ammen.
Tavaj nem túrt 1általán?
a tárcsázással cseszted el !!!!
Válasz #1146. hozzászólásra
Lehet mert megtárcsáztam még az esô elôtt.De mérgítt a dolog, mert az irigykedôk ôrulnek, hogy a kverneland túr...
Válasz #1145. hozzászólásra
ja meg ugye húzni is könnyebb kissebb fogással szerintem saját tapasztalat!!!!!
No meg fagyos fődebe is leszokás venni az előhántolókat....
Válasz #1141. hozzászólásra
A fej fölöttit dobd le ha túr.
Az előhántót, kisekét, vagymáhogymondjam meg haggyad rajta...
Válasz #1141. hozzászólásra
lődd be a beforgatókat is és tökéletes lesz.
az a gondod, hogy vizes a maradványod és ezáltal állandóan betorkol.....
Válasz #1137. hozzászólásra
Ha belegondolsz,hogy ha kissebb a fogás és mély a szántás, akkor a fôldmassza nem tud hova befordulni...így hallottam én is
Válasz #1139. hozzászólásra
bő 40 lityivel húzzuk a vasat, de a mélység is ennyi :-)
Válasz #1128. hozzászólásra
Öreg tag a komád mi?
Akarod hallani a megfejtést tesvér?
Paldoobácsi tudja a választ...
Válasz #1138. hozzászólásra
Igyvan ahogy mondod!!!!
Válasz #1135. hozzászólásra
Azt hiszem az elôhántót gondoljuk ledobni...De azzal nem látni a szármaradványokat.
Válasz #1135. hozzászólásra
Aki mgs az tudja h. van
beforgatoooo (fej fölötti "terelő")
meg van
előhántoooo. Krisztásan- KISEKE!!!
Válasz #1134. hozzászólásra
Nálunk az olyan, mit Te kötöttnek mondasz, az az über szuper giga puhának számít, miről csak álmodozunk.
Szedd le a beforgatókat és ereszed éjjel nappal mig hadja az időjárás.
Nekem aztmondta egy téeszcsés traktoros most már nyugdíjas !!!!
"Idefigyelj fiam inkább kissebbet adj az ekének és tegyél fel mégegy fejet mondjuk ez nem minden ekénél megvalósitható de szerintem igaza van!!!"
Válasz #1130. hozzászólásra
Jelenleg 4*45cm-rel szántok.Így épp elfogja a trakit.
Válasz #1129. hozzászólásra
no várj !
a beforgatót dobjátok le, vagy az előhántókat !?
(mindenki másképp értelmezi az országban......)
Válasz #1130. hozzászólásra
Ez nálunk is (kötött-középkötött)lejöhet 15 re,legfeljebb azt már nem mindenki nevezné szántásnak(12-15 cm),de homokon gondolom még lejjebb
Ne várj semmit.
Mert ha még ráázik behalsz.
Ami ragad az ragad.
Oda nem való a beforgató....
szerintem ha mélyen szántasz jobb a kissebb fogás szebb lesz a szántás mondjuk szerintem nem 5cm-en múlik!!!
Milyen mélyen szántasz?
Válasz #1126. hozzászólásra
És akkor mennyit a nem kötöttbe??
Nedves fölbe leszoktuk venni a beforgatókat.
Válasz #1124. hozzászólásra
Akkor mondom...Kollégám azt állítja,hogy ha mélyen szántok, jobb ha nagyobb a fogás.Átállítottam a fogásomat 40-rôl 45 cm-re,nos minden a régi.Sôt most hogy elkezdtem leszántani a kórós fôldeket,a kôtôttebb részeken nem forgat az eke(megáll a hant a segédleforgatóknál), szóval beragad és túr...Várjak vagy mit csináljak...?
Válasz #1118. hozzászólásra
Meg mert akivel fogadtam az Craiovai 2-es ekével szántott . A traktora UTB 445DTC volt tiz évvel ujab mint a mivel én mentem, de hijába az eke sz@r volt.
Válasz #1115. hozzászólásra
Ha 5.be tud menni,akkor nem egészen 2 óra és a fogyasztás kb 25 l/ ha
Válasz #1123. hozzászólásra
Mindenki.
Nyomassad az otázkát!
Válasz #1123. hozzászólásra
Aki hamarabb válaszol.
NYOMDDDDDDDDDD!!!!!!
Szevasztok !Ki felétek a legnagyobb szántós-szaki ?Volna egy kérdésem...
Válasz #1120. hozzászólásra
Hát ez van.
Hát így jártál.
Hát ez ellen semmit se tudsz tenni....
Válasz #1119. hozzászólásra
Válasz #1114. hozzászólásra
arról van szóóó hogy olvasgatnám a hozzászólásokat
és a fele a tiéd és a hozzászólásaid fele csak hablatyolás a másik az szakma rész!!!!!
lehet nemvagyok benne a szakmába 40éve csak 10éve intenziven de van egy kis fogalmam az mg ről!!!!!!
Válasz #1115. hozzászólásra
Érdekel a teljesítménye, már fened rá a fogad mi tesvér?
Gyorsan akarsz végezni a csúnya szántással ...
FOGADJUNK H. EZ A TERVED!!!!!!!!!!!
Válasz #1116. hozzászólásra
Es a fogadast megnyerted?
Válasz #1112. hozzászólásra
Naná h. mind1.
Hisz benyomtam a 1111ediket.
És ez ugyi mind1... hahaha
Válasz #1106. hozzászólásra
Ugy hat éve egyszer mérték nekem is az időt mert fogadtunk. UTB 445DT-vel meg Lemken 2-es ekével 30cm mélyen 5ora 12perc alatt lett meg a hektár, 4-esben huztam telyes gázzal (kb. 7.5km/h) 4*4 bekapcsolva.
Szoval egyszerusitve a kerdesem egy mtz82, mtz80 mennyi ido alatt szant ki hektar kotott-agyagos talajt, es hany literrel?
Válasz #1112. hozzászólásra
Én meg aszondom NEKED semmi közöd az mg-hez, ha az enyimek közül még 1 ből se vontál le vlm. tanulságot... hehehhehehheehheheheheheheheheheeheheheheeeeeeeeeeeeee
Válasz #1110. hozzászólásra
Aztkérdeztem mi nem tetszik benne???????????????
Válaszolj Sándor!
Akarom mondani Nándor.....
Válasz #1111. hozzászólásra
az hogy nemtudni rólad mivagy kivagy csak osztogatnád az észt!!!!!!!egy szakmai hozzászólást nem láttam tőled!!!
de nekem mind1 nem tud érdekelni
Válasz #1110. hozzászólásra
Mi nem tetszik?????????
MEGESZLEK BABBAL!!!!!!!!!!
Válasz #1108. hozzászólásra
szoktam olvsgatni a hozzászólásaid de olyan komolytalanokat irsz