Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha ebben a vízben lazítasz akkor nem fog jó munkát csinálni mert a lazítás száraz talajra való akkor van meg a munkája, most csak elakadás meg sárgyúrás meló az semmi! de te tudod sztem várd meg az első tarlót
Válasz #844. hozzászólásra
Én is ezt valom!! De most a tankönyvet visza kell teni a polcra és inprovizálnunk kell!! Mert ez most igy alakult.. Sajnos egyre inkább a földet nem megszokásbol kell müvelnünk hanem ahogy az idö és a gépesitésünk engedi..!!
SATYESZ jó a lazítós módszer kötött fekete földbe mert tavasszal jobb a felszin. De az őszi mélyszántásnak nincs párja és ezt a termésátlagok is bizonyitják.
Még csak most készül a lazítóm,és ki fogom próbálni a lazított földet tavaszra.Nálunk ha sima a föld tavasszal,5cm mélyen olyan lágy h.belesüllyed a traktor legalább 10cm-re és muszály fevágni a nyomot,az pedig egyenlő a halállal.A lágyat ha felvágod,olyan lesz mint a beton,nem vered szét semmivel
Mijen területröl beszélünk?? Nekem inkább tárcsázásaim vanak meg lazitásom..Nem gondolnám hogy egy szántásra sokal hamarabb rá lehetne meni esetleg néhány napal!! Nekem a lazitás volt megtárcsázva de rendesen..Mi fel sem nyitotuk tavaszal hanem a jd direktbe balagós tempóval bevetete..Majd RANDAP MEGA Ami az amerikaiak egyik kedvenc vegyszere és biztonságbol neóma és hali Jól is termett!!
Akkor jó a föld felétek.Nálunk olyan sár van h. lehetetlen vadászni a szántókon mert 20 méteren belül úgy felragad a csizma h.minimum 5 kg darabonként.Majd csinálok fotót róla.
Persze értem én! Söt ezel én is igy vagyok.. De én ot hagytam aelökészitet buzaföldem vetetlen meg a lazitózásomat is..Én nem eröszakolom meg..Az biztos!!Nekem a tavaszon az a módszer jol bejött amikor fel sem lett nyitva az elmüvelt talaj hanem a JD direkt funkcióval benyomta a naprát!!Majd totál gyomirtó és hali.. Higyétek el egyszer egyszer el megy ez a módszer is föleg ha ijen katasztrofa hejzet után leszünk..
mivel húzod ezt?
Servo 45?
tavaly egészen jó áron, valami 4milláért odaadták volna ugyanezt, Servo45 réselt előhántókkal barázdametszőkkel... 5 fejes volt, Eurowest miskolc-nál.
de kihagytuk. majd egyszer.
Egyébként nagyon teccett.
Valaki vett is egy olyat Tokajba vagy Rakamazra azthiszem Fendtre tőlük.
Felénk olyan kötött föld van h. ha nem szántom fel ősszel,tavasszal május közepén lehet rámenni,akkor meg úgy kiszárad(tavasszal addig szárad ki a föld ameddig megműveled)hogy ki sem kel a vetés az első jó esőig(ez általában 1 hónap) Ez járhatatlan út.Muszáj szántani ablaktörlővel is!
Szia szabolcs!! Ez a frankó.. Ha a kerék tényleg nagyon szedi akor már tényleg nincs értelme.. Ha mondhatom akor legyen ez a kerék a lelki ismereted és csak akor száncs ha nem ragad..
Álltalában a legnagyobb gond az szokott lenni, ha a traki nyomában megy az eke kereke.
Mellesleg meg nem kell szántani sárban, miért kell idegeskedni??? Többet ártunk a talajnak, mint azt gondolnánk.
Bocsás meg a tréfáért de inkább azt kelene megoldani hogy minél távolab kerüljön a sártol.. Én egyszer látam egy fickót aki ugy szántot fügesztet váltvaforgatós ekével hogy a kerék nem is érte a talajt.. Egymás melet szántotunk amikor bele ált a barázdámba a gépel csak akor lepödöt meg..
Amúgy ma kérdeztem a Pöttingeres manaegert(vagy mit)arról h.a Kverni megvette v.mit csinált a Pött.-rel.Azt mondta h.úgy össze van fonódva az ekegyárak gyártási része h. már nem is nagyon lehet követni.A Kvern. nem megvette a Pöttingert hanem ugyanaz a gyár szállítja neki a vasat és a kormánylemez néhány fajtáját,ill.a Pötti. ugyanonnan kapja a fordítót mint a Lemken.Ezt már máshol is hallottam,h.egy gyár több ekéhez is szállít alkatrészt.Mivel naggyából egyforma az áruk is ezért azt sem tartom kizártnak h. nincs is nagy minőségi különbség köztük.Ezt igazából Josey tudná megmindani.
10059 hozzászólás
Válasz #858. hozzászólásra
persze
vinni fogja az 55-söd az 5 fejett most a sárban ??
Válasz #853. hozzászólásra
Azt hittem nem akarod h. egyszerre kopjon el:-)))
Válasz #851. hozzászólásra
Nem is mostanra gondoltam.Amúgy nálam a készülés nem azt jelenti h. el is készül hamar.A nagy vegyszerezőm már 4 éve készül és még most sincs kész.
Nekem még van egy kis szántani való (200ha) holnap után kezdünk.
Válasz #854. hozzászólásra
én ma már eresztetem :))))le a buzáról
Válasz #852. hozzászólásra
Srácok felénk a gépeknek már az idén semi dolga ez biztos!! Az MTZ ket használják majd járni vizet ereszteni..
Válasz #850. hozzászólásra
hol láttad meg ??
ejha de jó megfigyelö!!
fellazult menet közben és nem sikerült pont vissza tennem egyformára !!
Válasz #847. hozzászólásra
csak maszeknak céloztam a dolgot
Válasz #841. hozzászólásra
Ha ebben a vízben lazítasz akkor nem fog jó munkát csinálni mert a lazítás száraz talajra való akkor van meg a munkája, most csak elakadás meg sárgyúrás meló az semmi! de te tudod sztem várd meg az első tarlót
Válasz #845. hozzászólásra
mi van a jobbos tárcsáddal hogy nem megy elég mélyen?
Válasz #847. hozzászólásra
Nekem mijen szinü is..
Válasz #846. hozzászólásra
Mifelénk is azt mondja a mondás: az ember mindíg úgy jár ahogy még addig soha
Válasz #845. hozzászólásra
Ha visszalapozol a 819-re láthatsz egy jó vasat.És igen is jók a piros ekék:-))
Én is ezt valom!! De most a tankönyvet visza kell teni a polcra és inprovizálnunk kell!! Mert ez most igy alakult.. Sajnos egyre inkább a földet nem megszokásbol kell müvelnünk hanem ahogy az idö és a gépesitésünk engedi..!!
nálunk hajdúban is a szántás a TUTI !
DE a lazitózással segitjük ha betonná válik a talaj nálunk is :)
meg hát az eketalp
SATYESZ jó a lazítós módszer kötött fekete földbe mert tavasszal jobb a felszin. De az őszi mélyszántásnak nincs párja és ezt a termésátlagok is bizonyitják.
jó estét mindenkinek!!
Válasz #841. hozzászólásra
jó neked, mármint hogy lesz lazítód nekem arra még várnom kell! szerintem elég szar ez az év!!!
Válasz #840. hozzászólásra
Még csak most készül a lazítóm,és ki fogom próbálni a lazított földet tavaszra.Nálunk ha sima a föld tavasszal,5cm mélyen olyan lágy h.belesüllyed a traktor legalább 10cm-re és muszály fevágni a nyomot,az pedig egyenlő a halállal.A lágyat ha felvágod,olyan lesz mint a beton,nem vered szét semmivel
Válasz #833. hozzászólásra
Mijen területröl beszélünk?? Nekem inkább tárcsázásaim vanak meg lazitásom..Nem gondolnám hogy egy szántásra sokal hamarabb rá lehetne meni esetleg néhány napal!! Nekem a lazitás volt megtárcsázva de rendesen..Mi fel sem nyitotuk tavaszal hanem a jd direktbe balagós tempóval bevetete..Majd RANDAP MEGA Ami az amerikaiak egyik kedvenc vegyszere és biztonságbol neóma és hali Jól is termett!!
Válasz #837. hozzászólásra
Ez nálunk is pont így van
Válasz #835. hozzászólásra
Mikor én vettem 4,5-re mondták alapban.Lehet h. még engedtek belőle.
Csapadékos nyáron bejön, de aszályba 50% terméssel lehet számolni ha ősszel elhagyod a mélymüvelést.
Válasz #832. hozzászólásra
Akkor jó a föld felétek.Nálunk olyan sár van h. lehetetlen vadászni a szántókon mert 20 méteren belül úgy felragad a csizma h.minimum 5 kg darabonként.Majd csinálok fotót róla.
Válasz #830. hozzászólásra
az is Servo45 S volt!!!!
Jólaci eltünt a jó ekevasával együtt.Nem akarja h.mi is jó vassal szántsunk:-)))
Válasz #831. hozzászólásra
Ha megművelten hagyom télre,tavasszal simán meg kell várni vele a Május 15-öt hogy rá lehessen menni,mivel gyomírtod h. nincs utóhatása?
Nekem a kondorom meg a lemkenen sincs de még eddig nem is kellet pedig szantottam sárba is.
Válasz #826. hozzászólásra
Persze értem én! Söt ezel én is igy vagyok.. De én ot hagytam aelökészitet buzaföldem vetetlen meg a lazitózásomat is..Én nem eröszakolom meg..Az biztos!!Nekem a tavaszon az a módszer jol bejött amikor fel sem lett nyitva az elmüvelt talaj hanem a JD direkt funkcióval benyomta a naprát!!Majd totál gyomirtó és hali.. Higyétek el egyszer egyszer el megy ez a módszer is föleg ha ijen katasztrofa hejzet után leszünk..
Válasz #827. hozzászólásra
A S 45 170lovas ,Ez S 45S 260 lovas 5M-ért
Válasz #827. hozzászólásra
4755 JD 190ló
senkinek nincs sárpucoló az ekéjén???????????
Válasz #819. hozzászólásra
mivel húzod ezt?
Servo 45?
tavaly egészen jó áron, valami 4milláért odaadták volna ugyanezt, Servo45 réselt előhántókkal barázdametszőkkel... 5 fejes volt, Eurowest miskolc-nál.
de kihagytuk. majd egyszer.
Egyébként nagyon teccett.
Valaki vett is egy olyat Tokajba vagy Rakamazra azthiszem Fendtre tőlük.
Válasz #821. hozzászólásra
Felénk olyan kötött föld van h. ha nem szántom fel ősszel,tavasszal május közepén lehet rámenni,akkor meg úgy kiszárad(tavasszal addig szárad ki a föld ameddig megműveled)hogy ki sem kel a vetés az első jó esőig(ez általában 1 hónap) Ez járhatatlan út.Muszáj szántani ablaktörlővel is!
Az a baj hogy jobb egy rossz őszi szántás mint egy jó tavaszi. (azt szokták mondani.)
Válasz #823. hozzászólásra
Szevasz!
Válasz #821. hozzászólásra
Szia szabolcs!! Ez a frankó.. Ha a kerék tényleg nagyon szedi akor már tényleg nincs értelme.. Ha mondhatom akor legyen ez a kerék a lelki ismereted és csak akor száncs ha nem ragad..
Válasz #799. hozzászólásra
A hetil nem helti
De nyilván a talaj nagyban meghatározza.
Válasz #806. hozzászólásra
Álltalában a legnagyobb gond az szokott lenni, ha a traki nyomában megy az eke kereke.
Mellesleg meg nem kell szántani sárban, miért kell idegeskedni??? Többet ártunk a talajnak, mint azt gondolnánk.
Válasz #818. hozzászólásra
Ez is egy jó megoldás:-))
Na mostmár láttatok egy jó kereket is
Válasz #816. hozzászólásra
Bocsás meg a tréfáért de inkább azt kelene megoldani hogy minél távolab kerüljön a sártol.. Én egyszer látam egy fickót aki ugy szántot fügesztet váltvaforgatós ekével hogy a kerék nem is érte a talajt.. Egymás melet szántotunk amikor bele ált a barázdámba a gépel csak akor lepödöt meg..
Válasz #816. hozzászólásra
Az a baj h.5-8 cm-es sár ragadt a futóra,és a munkahengert is felkente
Szerintem inkább azt kellen megoldani,hogy a kerék kintebb kerüljön a tartótól.
Válasz #814. hozzászólásra
https://www.agroinform.hu/forumok/Jon-az-eso-Idojaras/t436
Válasz #813. hozzászólásra
Mi a pája felétek géza??
Válasz #812. hozzászólásra
le kéne csiszolni róla a mintát
Válasz #807. hozzászólásra
Ez egy 40 cm széles gumikerék
Válasz #809. hozzászólásra
nekem van
Amúgy ma kérdeztem a Pöttingeres manaegert(vagy mit)arról h.a Kverni megvette v.mit csinált a Pött.-rel.Azt mondta h.úgy össze van fonódva az ekegyárak gyártási része h. már nem is nagyon lehet követni.A Kvern. nem megvette a Pöttingert hanem ugyanaz a gyár szállítja neki a vasat és a kormánylemez néhány fajtáját,ill.a Pötti. ugyanonnan kapja a fordítót mint a Lemken.Ezt már máshol is hallottam,h.egy gyár több ekéhez is szállít alkatrészt.Mivel naggyából egyforma az áruk is ezért azt sem tartom kizártnak h. nincs is nagy minőségi különbség köztük.Ezt igazából Josey tudná megmindani.