Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392.16 FtCHF434.03 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A kopást is jól birja maga a vas kb 100ha per db a hegyeket szoktam forgatni meg cserélgetni. Eltörni még nem tört el csak ha nagyon fagyos a föld. optimális időben nincs vele baj.
Nagyon felszedi a sárt az új Pöttinger ekém kereke.Szeretnék tanácsot kérni h. milyen rendszerű sárpucolót csináljal rá,ami jól működik sárban.Azoknak a véleményét is várom,akinek van valamilyen,és eldugul a sárban,legalább megtudom milyet ne csináljak.segítségeteket előre is köszönöm! Ha esetleg fotó is van róla,az már hab a tortán.Az sem baj ha csak holnap lesz.Köszi.
Válasz #802. hozzászólásra
Nálunk inkább sokszor eltörik a hegyénél- oránál!! És ezért lesz cserés.. Volt ojan amikor elhanyagolt földet szántotam az ekevas a felrakás után kb 10 percig volt ép..
Ha jól emlékszem mikor a 3-as ekém volt meg max kibírt egy felrakott Hetil vas 120ha-t,és akkor már nemcsak az éle kopott el hanem a vastagsága is.Ez azt jalanti hogy darabonként 40 ha és nem 300.Ennyit számítana a talaj???
Én csak hallgatom ezt h.mennyit bír ki egy vas.Habár ez is talajfüggő de hogy bír ki egy vas 300ha. Ha van egy 4 vasu ekéd az1200ha ,akkor ha van 60ha földed akkor 20 évig nem cseréltél vasat?
A páncélozott aszondják.
100 hektó homok per vas, oszt utána mehet a vitrinbe...
(ez mély nyomot hagyott bennem, 100ha per vas, homokonn viváááááááát... heheheheheheeeee )
ráadásul a csapszegbe egy 10 csavar volt alóra rögzítőnek becsavarva, ami kicsit elvert már az idő nem volt egyszerű lecsavarni! Válig voltunk a sárba mint inszeminátor a tehénbe!
Északborsod erre nincsenek olyan szuper szik foltok, mint felétek de vannak igazi jó pszeudoglejes barna talajok meg, meg vörösnyirok! Egyszer még az egyetem alatt tanulmányúton egyilyen szikre rászaladtam ale natur és majdnem elsűlyedtem durva volt!
10059 hozzászólás
Szokott lenni az eke kerekén sárkaparó?
A kopást is jól birja maga a vas kb 100ha per db a hegyeket szoktam forgatni meg cserélgetni. Eltörni még nem tört el csak ha nagyon fagyos a föld. optimális időben nincs vele baj.
Válasz #806. hozzászólásra
Egyáltalán azt kelene tisztázni hogy miböl is van az a kerék..
Nagyon felszedi a sárt az új Pöttinger ekém kereke.Szeretnék tanácsot kérni h. milyen rendszerű sárpucolót csináljal rá,ami jól működik sárban.Azoknak a véleményét is várom,akinek van valamilyen,és eldugul a sárban,legalább megtudom milyet ne csináljak.segítségeteket előre is köszönöm! Ha esetleg fotó is van róla,az már hab a tortán.Az sem baj ha csak holnap lesz.Köszi.
Válasz #804. hozzászólásra
Mit is pontosan?? A kopást vagy az egyéb igénybevételt ami letörheti?
Nekem a kondoron orrbetétes vas van és ez nagyon jól birja.
Válasz #802. hozzászólásra
Nálunk inkább sokszor eltörik a hegyénél- oránál!! És ezért lesz cserés.. Volt ojan amikor elhanyagolt földet szántotam az ekevas a felrakás után kb 10 percig volt ép..
A kötött fekete földekbe nem kopik a vas úgy mint a gyengébb homokos földeken. meg nem mindegy,hogy gyári vagy utángyártott.
Válasz #798. hozzászólásra
5 évig nem cserél , mert nem 1 vassal szántja ki az 300hekit hanem 4el.... Bár ez se kevés...
Válasz #793. hozzászólásra
engem is érdekelne ez a vas. Mennyibe kerül kb,és hol lehet hozzájutni??
Ha jól emlékszem mikor a 3-as ekém volt meg max kibírt egy felrakott Hetil vas 120ha-t,és akkor már nemcsak az éle kopott el hanem a vastagsága is.Ez azt jalanti hogy darabonként 40 ha és nem 300.Ennyit számítana a talaj???
Válasz #794. hozzászólásra
Én csak hallgatom ezt h.mennyit bír ki egy vas.Habár ez is talajfüggő de hogy bír ki egy vas 300ha. Ha van egy 4 vasu ekéd az1200ha ,akkor ha van 60ha földed akkor 20 évig nem cseréltél vasat?
darabonként?
Válasz #789. hozzászólásra
Ez gyártmány függő, van jobb rosszabb ebből is abból is.
Egy cég használja,onnan hozzák,nekem nincs olyan felrakó.Én is rakatom.A gyémántkorong csak fényezi,nemtudja megkezdeni.
Válasz #793. hozzászólásra
Az milyen vas ? Mert lehet érdekelne majd jövőre .
Nekem elég jól bírták a garami féle vasak olyan 300 Ha körül bírtak .
Az enyém kovácsolás után van lángal beledifundálva a keményfém.Németből hozzák,magyarba nemis kapható.Legalább 4X annyit bír,mint az élkefém.
Válasz #787. hozzászólásra
Csavarom a bérbeadókat,(sikeresen)talán marad annyi,hogy felszántok.Meg egyrésze jövőre fizetve.
A páncélozott aszondják.
100 hektó homok per vas, oszt utána mehet a vitrinbe...
(ez mély nyomot hagyott bennem, 100ha per vas, homokonn viváááááááát... heheheheheheeeee )
Hegesztett
Szerintetek melyik ekevas a jobb, tartósabb a hegesztett vagy a kovácsolt?
Válasz #785. hozzászólásra
Még javítás alatt van és hát esik is vagy 3 napja egyfolytában és előtte is vagy egy hétig szinte csak esett .
Válasz #786. hozzászólásra
Jóvan, de Te aszontad, h. nem fogod támogatni a mólt...
Válasz #785. hozzászólásra
Még fel se raktuk.
Azt írják a jövő 7re h. napi 1-2-3mmm...
Ekét akkor le is akaszt6játok nyugodtan.....
Vagy már nem álmodoztok, és le van pár napja????
Válasz #780. hozzászólásra
Lusták leszedni.....
Válasz #782. hozzászólásra
Megejtetted má a 3. szántásodot?
Nálunk a TSZ-be mindig ígyszántottak a 4650-nel nem tudok róla hogy ez miatt bajuk lett volna, pedig mentek éjjel nappal.
Nem kell levenni az 1iket így, ennyi.
A partos kerék dupla.Mit szól hozzá a féltengely?Jobb így?Véleményt tapasztalatot írjatok.
Válasz #777. hozzászólásra
Jó éjt nektek.
Válasz #775. hozzászólásra
Hehe szia hát mostanában nem igen hissz most is szakad.
Válasz #776. hozzászólásra
na arra kiványcsi leszek !
léptem
jó éjt neked!!!!!!
Válasz #772. hozzászólásra
Majd akkor készitek képet hogy hogy kell a tárcsát húzzó szeget rögzíteni, hisz én nekem mindig az van fen szinte egy fél évig egy fojtába.
Szöveggel tudtok szántani...
De mikor mentek hántani??????????????
jó éjt
Válasz #772. hozzászólásra
ráadásul a csapszegbe egy 10 csavar volt alóra rögzítőnek becsavarva, ami kicsit elvert már az idő nem volt egyszerű lecsavarni! Válig voltunk a sárba mint inszeminátor a tehénbe!
Válasz #768. hozzászólásra
HIHI nem csudálom
én is
Északborsod erre nincsenek olyan szuper szik foltok, mint felétek de vannak igazi jó pszeudoglejes barna talajok meg, meg vörösnyirok! Egyszer még az egyetem alatt tanulmányúton egyilyen szikre rászaladtam ale natur és majdnem elsűlyedtem durva volt!
Válasz #764. hozzászólásra
Ja és van VÁLASZ hogy kinek írsz.
Na ezt a részét útálom.
Válasz #765. hozzászólásra
oké IMI
Válasz #763. hozzászólásra
Remélem tudok csinálni de még nekem is van pár nap szántás.
Nem volt egyszerű a tárcsát leakasztani sem!
Válasz #762. hozzászólásra
UUHH na kiváncsian váromakkor a fejleményekröl a képeket és vidiket
Válasz #760. hozzászólásra
Jaja de szerintem még nincs vége mert pont ezek a területek vetetlennek.
Válasz #757. hozzászólásra
Na az szép, merre ténykedsz?
Válasz #758. hozzászólásra
ez a csucs elmerülés IMI !!