Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD392 FtCHF432.9 FtGBP485.2 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Területtúligénylés! Sajnos egy gazda rárajzolt az én parcelláimra de nem akárhogy keresztül! Így még ma se kaptam semmi zsét! Ráadásul még ő szitkozódott mikor felhívtam és mondtam neki mi van! Azt mondja lépjek vissza én mert nekem sokkal többel lehet!!! Ja a körzetszám 1 -es volt és ügyvéd a többit meg kitaláljátok!
Nálunk is it a városba a Tsz-be minden traktor vizel van feltöltve a kis Mf et (5465) is hordták vele gabonát patogot az uton elejébe raktak vizet egyből nem patogot ugy meg a nagy trakiknak a case -nek mind 4 kerek vizzel van feltöltve télen nyáron télen műhelybe áll! de amikor elszolt a vizzel teli kerék ott volt aztán gözfelhö!! Mtz-
Tettem az idén így kukit is csak az kapott 1 nehéz hengert a tárcsa után és a monóval utána vetettem bele.
11 tonnás lett csak vizes mert későn vetettem,a nyári esők jót tettek neki.Ezek csak kényszermegoldások de a 10 centis nyersen szántásnál barázdafenék gyurásnál jobb.Meg amikor erölteti a magágykészítést tavasszal több menetbe visszagyurja stb.
Lessz 1 xar termés sok ráfordítással.
Válasz #626. hozzászólásra
Ez így van! De defektnél nincs idő a csalogatásra!
A homlokrakodó hátsójában mindíg benne van a VÍZ,már fagyott is meg,nem volt vele baj.(csak kicsit bicegősen ment)
Fergába nem kell, csak a jonisok mentenék ami menthető...
Mi megspóroljuk ezt a sok macerát ami a vízezéssel történik, ennyiből inkább megmossuk párszor...
Eddig rendben, csak ők kalciumosat tenne bele, amit csak úgy nem engede ki a szabadba, mint a sma vizet.
Mondjuk én nem adnék érte pízt(az oldatért) ott a csap víz, mínúsz 10 előtt meg lenyeletni a szondát oszt gyűjjön a víz. Én meg tudtam úgy oldani, hogy kb 2 dl víz maradt benne, mikor kiengedtem. A szelep lefelé, felfújatni levegővel, hogy legyen nyomás, oszt spricc. Majd mikor már csak a levegő jön, újra felfújni levegővel, egy akkora cső-slag darabb, amit be bírsz nyomni a szelepnél a gumiba, benyomni tökik és kijön szinte 100%-ba.
Nem kell itt még bexarni az eső miatt,a laza és normál földek ha 2x átfagynak akkor azokba lehet jó magágyat csinálni.Ki lehet lesni az alkalmat a szántásra.
Kuki aratás után én 1ből mindent tárcsázok pont az ilyen időjárási anomáliák miatt.A szárazon tárcsázott földbe akármit lehet tavasszal tenni,később sokkal könnyebb szántani nincs annnyi vizösszefolyás,vagy lazítom ha száraz marad az idő.De ez most nem áll fenn,lehet maradnak tárcsázva aztán tavasszal direktbe nyomok bele valamit.
Az igen kötött belvizes talaj az érdekes amikor kuki után műveletlenül belefut 1 ilyen időjárásba.
Ilyenre is lesz alkalmam az idén hálisten nem sok területen.
Mikor elkezd komolyan fagyni meglazítózom 2 késsel igy a vizek 1ből lemennek róla meg a további fagyok szépen megdolgozzák,tavasszal optimális nedvességnél kap 1 tárcsát aztán tuméval árpa v zab megy bele.
Így kevés nedvességet veszt meg nem kell kinlódni vele.
10059 hozzászólás
Válasz #658. hozzászólásra
szintén ma jött nekünk is !!
a szomszéd beirta a gyepet is
Területtúligénylés! Sajnos egy gazda rárajzolt az én parcelláimra de nem akárhogy keresztül! Így még ma se kaptam semmi zsét! Ráadásul még ő szitkozódott mikor felhívtam és mondtam neki mi van! Azt mondja lépjek vissza én mert nekem sokkal többel lehet!!! Ja a körzetszám 1 -es volt és ügyvéd a többit meg kitaláljátok!
Válasz #655. hozzászólásra
igen most nem tényleg !!:)
Válasz #653. hozzászólásra
értjük mi is tényleg csak viszonoztuk a poént kicsit csipösre sikeredet
Válasz #624. hozzászólásra
ÉSZAK BORSOD
itt nem esik
Nálunk is it a városba a Tsz-be minden traktor vizel van feltöltve a kis Mf et (5465) is hordták vele gabonát patogot az uton elejébe raktak vizet egyből nem patogot ugy meg a nagy trakiknak a case -nek mind 4 kerek vizzel van feltöltve télen nyáron télen műhelybe áll! de amikor elszolt a vizzel teli kerék ott volt aztán gözfelhö!! Mtz-
Válasz #650. hozzászólásra
nem vagyunk tudatlanabbak mint Te...
a jonisok újfent nem értik a poént...
Válasz #642. hozzászólásra
ez is egy vélemény!!! írd le mit tapasztalatál a gépről mikor használtad biztos hasznát vehetném!
Válasz #629. hozzászólásra
Tettem az idén így kukit is csak az kapott 1 nehéz hengert a tárcsa után és a monóval utána vetettem bele.
11 tonnás lett csak vizes mert későn vetettem,a nyári esők jót tettek neki.Ezek csak kényszermegoldások de a 10 centis nyersen szántásnál barázdafenék gyurásnál jobb.Meg amikor erölteti a magágykészítést tavasszal több menetbe visszagyurja stb.
Lessz 1 xar termés sok ráfordítással.
Válasz #644. hozzászólásra
én befejeztem,csak idegesít , ahogy a tudatlan "urak" belekiabáltak mások tapasztalatcseréjébe
Válasz #645. hozzászólásra
Milyen levelet ?
Válasz #641. hozzászólásra
Azért nem irják bene mert tudják hogy ezen ugysem segit !!!!
Ha sár van mosni és gépszin!!!
A jd előt meg nincs lehetetlen csak tehetetlen enber!!
Válasz #645. hozzászólásra
mi a bajuk ?????
Válasz #644. hozzászólásra
igy van !!
igazad van
ma jól felhúztak az mvhsok vagyis a gazdapajtások!!! Ti nem kaptatok levelet?
No,kezdődik...................
Szerintem a fórum tapasztalatcserére lenne való,nem egymás fikázására.
Válasz #642. hozzászólásra
na ez kemény volt !!
de van valami valahol
Válasz #634. hozzászólásra
nálunk ezt csak FOSTALICSKÁNAK hívják
Ne ugye nem tévedtem nincs a használatiba ilyen megoldás! Ezt a gyengébb trakikhoz szokták ajánlani!
Válasz #634. hozzászólásra
ja aszitem valami .....zé vami
Ez így van! De defektnél nincs idő a csalogatásra!
A homlokrakodó hátsójában mindíg benne van a VÍZ,már fagyott is meg,nem volt vele baj.(csak kicsit bicegősen ment)
Akkor begyujtottunk a műhelybe,és kiolvadt!
Válasz #636. hozzászólásra
prima ötlet !!!!
Válasz #633. hozzászólásra
áhh hagyjuk
Mi meg töltötünk bele egy pár dl fagyálót a végén a biztonság kedvéért!!
Na vagyok megint csak a mamát be kellet hozni aházba .
MF5455 tudod az istenkirály
Válasz #612. hozzászólásra
Fergába nem kell, csak a jonisok mentenék ami menthető...
Mi megspóroljuk ezt a sok macerát ami a vízezéssel történik, ennyiből inkább megmossuk párszor...
Válasz #622. hozzászólásra
aha értem !!!!
Válasz #627. hozzászólásra
mi az a olomnehéz traktor he ?????
Válasz #619. hozzászólásra
kösz,szerintem nem lesz gond,végső megoldásnak ill .próbának nálam is lesz gruberezés szántás helyett.
Válasz #625. hozzászólásra
Csak én nem akarok árpát, meg zabot vetni, csak kukit és szóját.
Válasz #622. hozzászólásra
Hívjad 4650-et vidizni , mert kiváncsi vok milyen lessz
Olvastam a kezelésit de nem emlékszem ilyen részre!
Egyébként az én trakimnak megvan az önsúlya úgyhogy nem kell trükközgetni mint nektek!
Válasz #610. hozzászólásra
Eddig rendben, csak ők kalciumosat tenne bele, amit csak úgy nem engede ki a szabadba, mint a sma vizet.
Mondjuk én nem adnék érte pízt(az oldatért) ott a csap víz, mínúsz 10 előtt meg lenyeletni a szondát oszt gyűjjön a víz. Én meg tudtam úgy oldani, hogy kb 2 dl víz maradt benne, mikor kiengedtem. A szelep lefelé, felfújatni levegővel, hogy legyen nyomás, oszt spricc. Majd mikor már csak a levegő jön, újra felfújni levegővel, egy akkora cső-slag darabb, amit be bírsz nyomni a szelepnél a gumiba, benyomni tökik és kijön szinte 100%-ba.
Nem kell itt még bexarni az eső miatt,a laza és normál földek ha 2x átfagynak akkor azokba lehet jó magágyat csinálni.Ki lehet lesni az alkalmat a szántásra.
Kuki aratás után én 1ből mindent tárcsázok pont az ilyen időjárási anomáliák miatt.A szárazon tárcsázott földbe akármit lehet tavasszal tenni,később sokkal könnyebb szántani nincs annnyi vizösszefolyás,vagy lazítom ha száraz marad az idő.De ez most nem áll fenn,lehet maradnak tárcsázva aztán tavasszal direktbe nyomok bele valamit.
Az igen kötött belvizes talaj az érdekes amikor kuki után műveletlenül belefut 1 ilyen időjárásba.
Ilyenre is lesz alkalmam az idén hálisten nem sok területen.
Mikor elkezd komolyan fagyni meglazítózom 2 késsel igy a vizek 1ből lemennek róla meg a további fagyok szépen megdolgozzák,tavasszal optimális nedvességnél kap 1 tárcsát aztán tuméval árpa v zab megy bele.
Így kevés nedvességet veszt meg nem kell kinlódni vele.
Válasz #623. hozzászólásra
hajdú szob ::
TE ???
Válasz #618. hozzászólásra
hOL ESIK,HOL LAKSZ TE?
Válasz #618. hozzászólásra
Már holnap mentünk volna !!!!
Átalakitotam a farkereket holnap még akor is megprobálom !!!
Válasz #615. hozzászólásra
10 óra irányára szoktuk állítani a szelepet,addig töltjük.
Itt is esik rendesen!
Válasz #617. hozzászólásra
hát tényleg tele van már a ... velle
Válasz #606. hozzászólásra
Szlip csökkent, meg egyel visszább is kelett kapcsolni, mert fogot a bogrács rendesen.
mikor lesz a start ?????????
esik kutyául most is
Válasz #614. hozzászólásra
kezdem unni
és jobb lett vízzel?
Válasz #602. hozzászólásra
70% lehet tőlteni !!! Mi is csináltúk a new-hulámal!!
A jd vel még nem de van még 500 heki lehet hogy vizelni kel!!!
megint esik piszokul!!
:DD
Válasz #609. hozzászólásra
keveset hallottál Te is
a traktorod kezelésijét legalább elolvastad????mert abba kéne irja
Válasz #605. hozzászólásra
Ha egyszer az OPTIMIZMUSNAK szobrot állitanak azdt rólad fogják mintázni.
Válasz #596. hozzászólásra
Tavasszal kiengedjük,mert akkor HÉLIUM KÉNE BELE!!!!
Ha defekt van,szelep alul,kiteker,mire felniig lemegy kijön,ami bennemarad,azt kimerjük,mikor kifejti az ágyból a külsőt(kb 2 vödör)