Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.53 FtUSD389.41 FtCHF429.55 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Van bárányom, birkám, szürke marhám, síma hzó bikám, mangalicám, pulyka, házi csirke-kakas. Ez 7 nap ! Még ha 1X,2X másnaposak leszünk is be tudjuk fejezni !!
Szabi! Én meg azért mérgelődöm a legjobban ,nem a szántás miatt,képzeld a repcéből mire kigyomírtottam a buza árvakelést és el akarom téliesiteni a permetezőt,permetezhetem a durum buzákat repce árvakelés miatt! Úgy kelt a repce mintha vetve lenne!Csak logránozni tudom!Készenlétbe állok!Szívás!!!!!!
Nálunk már ömlik!!De nagyon.. Sosem felejtem el most nemrég történt.. A vetés közben megáltunk vetömagot tankolni.. és ép oda jött az egyik ügyfél aki melesleg nagyon preciz!!És mikor megláta hogy mi csak saját magot vetünk vágot egy pofát hogy miért is?? Én csak anyit mondtam hogy ebbe?? És ami még jöni fog!!Aba még ez is sok.. És sajnos nekem let igazam nagyon rövid idö alat!! A vetés ugy néz ki mint egy kelés elöti rizsföld!!
Szabi kár volt anyira dolgozni... Mert szerintem az idö elég rosz irányba fordult!!Szerintem hamarosan elö is vehetjük az önkéntes katasztrófa alapal kapcsolatos iratokat!!Hogy mire is szolnak???!! Ha már beléptünk ugye...
buza tarlót 1 szer megtárcsázták és kész!!
a tavaszon kivettük bérbe majd nitosol egy sor tárcsa majd egy sor kombi és vetés áprili 8-án a kukit
ez 2002 ben volt igen száraz aszályos évben !!
az erdmény 70 mázsa volt !!!!!!!
na azt hiszem elég tömören irtam
Erősen gondolkodom, ha ez a szántás nem fog menni, akkor kéne szerezni egy grúbert és amint lehet majd késő tél-kora tavasszal meghúzni vele. 1m2 még nem szántottam !
mi 98-ban 2 utb-vel húztunk egy kis 3 fejes ekét, úgy hogy a kerék mélyebb nyomot vágott mint amit az eke karcolt
a poén hogy sokkal nagyobb kuki termés lett rajta mint ahol búza volt az elővetemény és időben fel lett szántva
ugy ahogy mondod satyesz !!nagyon relativ !!
annó az öregem 10 éve a 82 sel egy fejes maszek rabewerk kleibert huzot novenberben tudjátok a nagy sáros összön 1998!! na volt hogy mégse birta el a jég a kozákot majd beszakadt alatta
na sehova nem tudott menni hivott egy 4650 JD majd az huzta ki
nem kivánom senkinek az ilyen kinlódást !!
A Kérdésed nagyon relativ és több válasz is adható rá!! Mert ugye a kérdés az az hogy hol és mit és miképen akarsz szántani..Régen a fateromék az mtz 50 el mindig 3 fejel jártak. Önekik inkább a száraz föld volt az elenfele meg a taposás!! A nyers vagy lágy földre nem panaszkodtak nem is let volna kinek!! De a lényeg az az hogy a gép az ne az elakadásal küzködjön.. És bizony ara emlékszem hogy sokszor ojan lasan mentek hogy alig látszot hogy forog a kerék!!
no várjál! következő évben az előző év barázdáját használom nyitáskor, erre szántok össze bakhátat, így elsímúl...
plussz tavaszon a nagy simító elhúzza a "gödröket"
na neeeeem borona berena....
csak a simító 1.sorral!
he én úgy szántok ahogy kiadja a fogás...
a táblát a leghoszabb leg egyenesebb részén kezdem meg egy nagy összeszántós fogással, amivel kimegyek a széleig, aztán a többi meg utána... :-D
Igaza volt a tanárnak mert ha lafalé forgatod a dombot akkor előbb utóbb eltűnik.Ha eltűni,akkor nagy a gond mert azt mondja a mondás hogy a kutya is a dombra szar.k,de ha nincs domb akkor hova??????? A másik mondás szerint ha a kutya nem sza.na akkor kipukkanna.Na már azt meg Te se akarhatod h. az összes kutya kipukkanjon.Ugyhogy tessék a dombot felfelé szántani!!!!!
Válasz #456. hozzászólásra
Elméletileg dombos lejtős területenn a forgóeke a jó megoldás. Gyakorlatban más a szitu mert a nehéz forgoeke forduloknál meg gyüjti a baját a traktorosnak, nembeszélve ha hegynek fölfele kellszántani akkor ha véletlen kezdi ásni magát ottvagy maradva se elé se hátra.
kicsit furcsán fogalmazott inas koléga, én sem értettem igazán...
szóval ha ódalgóson, dombnak oldalt szántassz akkor felfelé jobb borítani?
mert ilyenkor az eke lefelé szeret nem véletlenűl
10059 hozzászólás
Válasz #504. hozzászólásra
A buzának nem lesz bántódása,de a müvelőnyomok örökösek lesznek!Talán megszikkad a felszín!
Válasz #502. hozzászólásra
Ismerös a szitu--Felénk sokan azon tanakodnak hogy a buzát fuják a repcéböl vagy a repcét majd a buzábol!!
Válasz #503. hozzászólásra
Van bárányom, birkám, szürke marhám, síma hzó bikám, mangalicám, pulyka, házi csirke-kakas. Ez 7 nap ! Még ha 1X,2X másnaposak leszünk is be tudjuk fejezni !!
Válasz #505. hozzászólásra
495 H. szólás !!
Válasz #502. hozzászólásra
Repülő !!!!!
Válasz #501. hozzászólásra
ejha az nem jó a buzának !!
Válasz #500. hozzászólásra
Azt fogjuk csinálni,hogy agyerekek szántanak,mi meg fözzük a bográcsos kajákat,minden nap mást!
Válasz #500. hozzászólásra
Szabi! Én meg azért mérgelődöm a legjobban ,nem a szántás miatt,képzeld a repcéből mire kigyomírtottam a buza árvakelést és el akarom téliesiteni a permetezőt,permetezhetem a durum buzákat repce árvakelés miatt! Úgy kelt a repce mintha vetve lenne!Csak logránozni tudom!Készenlétbe állok!Szívás!!!!!!
Válasz #499. hozzászólásra
Nálunk már ömlik!!De nagyon.. Sosem felejtem el most nemrég történt.. A vetés közben megáltunk vetömagot tankolni.. és ép oda jött az egyik ügyfél aki melesleg nagyon preciz!!És mikor megláta hogy mi csak saját magot vetünk vágot egy pofát hogy miért is?? Én csak anyit mondtam hogy ebbe?? És ami még jöni fog!!Aba még ez is sok.. És sajnos nekem let igazam nagyon rövid idö alat!! A vetés ugy néz ki mint egy kelés elöti rizsföld!!
Válasz #496. hozzászólásra
Már megint !!!????
Vannak vészforgató tervezeteim, de akkor felírlak, (ha nem gond,) a listára.
Válasz #493. hozzászólásra
amugy megy még egy kis esö felétek ma este
meg felénk is
Válasz #492. hozzászólásra
Szabi kár volt anyira dolgozni... Mert szerintem az idö elég rosz irányba fordult!!Szerintem hamarosan elö is vehetjük az önkéntes katasztrófa alapal kapcsolatos iratokat!!Hogy mire is szolnak???!! Ha már beléptünk ugye...
szoktam mondani mindennek ára van !
Ne búsulj,küldök kisegítő gépeket kb 1 heti melónk van!
Válasz #493. hozzászólásra
buza tarlót 1 szer megtárcsázták és kész!!
a tavaszon kivettük bérbe majd nitosol egy sor tárcsa majd egy sor kombi és vetés áprili 8-án a kukit
ez 2002 ben volt igen száraz aszályos évben !!
az erdmény 70 mázsa volt !!!!!!!
na azt hiszem elég tömören irtam
10 kemény nap alatt felhuzzuk vagy 11 nap napi 38-40-et 2 géppel 5-5 ekefejjel!!!
Válasz #490. hozzászólásra
Nyomasd !
Válasz #487. hozzászólásra
Tavasziak alá semmit !
A vetést nyomtuk az esőkig, amit azon kerestem azt most legalább duplán elbukom !
Nem vagytok elkésve nálunk 470 ha nincs felszántva!!! még neki se áltunk!!
Válasz #489. hozzászólásra
na nekünk van egy érdekes esett
szabi ha érdekel leirom
megprólom röviden!
Válasz #486. hozzászólásra
Nem tudok véleményt mondani, mert nincs ilyen téren tapasztalatom
Ne aggódj,nekem is van még több mint 80 ha.
semmit nem szántottál !!
Válasz #485. hozzászólásra
Erősen gondolkodom, ha ez a szántás nem fog menni, akkor kéne szerezni egy grúbert és amint lehet majd késő tél-kora tavasszal meghúzni vele. 1m2 még nem szántottam !
Válasz #484. hozzászólásra
mi 98-ban 2 utb-vel húztunk egy kis 3 fejes ekét, úgy hogy a kerék mélyebb nyomot vágott mint amit az eke karcolt
a poén hogy sokkal nagyobb kuki termés lett rajta mint ahol búza volt az elővetemény és időben fel lett szántva
Válasz #483. hozzászólásra
ugy ahogy mondod satyesz !!nagyon relativ !!
annó az öregem 10 éve a 82 sel egy fejes maszek rabewerk kleibert huzot novenberben tudjátok a nagy sáros összön 1998!! na volt hogy mégse birta el a jég a kozákot majd beszakadt alatta
na sehova nem tudott menni hivott egy 4650 JD majd az huzta ki
nem kivánom senkinek az ilyen kinlódást !!
Válasz #476. hozzászólásra
A Kérdésed nagyon relativ és több válasz is adható rá!! Mert ugye a kérdés az az hogy hol és mit és miképen akarsz szántani..Régen a fateromék az mtz 50 el mindig 3 fejel jártak. Önekik inkább a száraz föld volt az elenfele meg a taposás!! A nyers vagy lágy földre nem panaszkodtak nem is let volna kinek!! De a lényeg az az hogy a gép az ne az elakadásal küzködjön.. És bizony ara emlékszem hogy sokszor ojan lasan mentek hogy alig látszot hogy forog a kerék!!
Válasz #478. hozzászólásra
Sokat számít !!!!!!
Ha annyi esőd volt, mint erre, akkor az is elképzelhető, hogy a lazítás mélységéig átázik, és az egész tiszta takony !!!!!!
mindkettővel
vagy hogy lazitva tárcsázva vagy lazitózva?
pff én még soha nem szántotam lazito után ezt a nagy földmivesek tudják !
szted az sokat számít hogy lazítva is van?
Válasz #476. hozzászólásra
2 es böségesen elég neki De probáld meg 3 omal ha megy akkor jo ha nem ved le!
50 es mtz ilyen esők után elvisz a 3 fejet, term nem mélyen max 25 vagy inkább 2 is sok lesz neki?
Válasz #448. hozzászólásra
És itt hány fok volt , hogy művelhető volt és még nem ragad +megtartotta a gépet? Nekünk is Centerline van...
Válasz #473. hozzászólásra
Most én is ugyan igy csinálok tavaly szét szántotam most öszeszántom(bakhátra) !
Válasz #471. hozzászólásra
no várjál! következő évben az előző év barázdáját használom nyitáskor, erre szántok össze bakhátat, így elsímúl...
plussz tavaszon a nagy simító elhúzza a "gödröket"
na neeeeem borona berena....
csak a simító 1.sorral!
Na csá megyek aludni ha holnap nem esik az esső du megpróbálok szántani a csipkésbe! Jó lenne egy kis szeles idő meg egy kis napocska!
Aztán mi lesz köv éven vagy 10 év múlva eltűnik a MF6497es ed!
de még milyen!!!
Válasz #466. hozzászólásra
he én úgy szántok ahogy kiadja a fogás...
a táblát a leghoszabb leg egyenesebb részén kezdem meg egy nagy összeszántós fogással, amivel kimegyek a széleig, aztán a többi meg utána... :-D
Válasz #467. hozzászólásra
Válasz #463. hozzászólásra
ezt sem értem....
mi az a forgóeke?
váltvaforgós?
vaze. begyepesedett rabewerkes szántóparasz vagyok
Válasz #462. hozzászólásra
Mivaaaaaaaannnnnnnnn? Hogy mondod????
Válasz #450. hozzászólásra
Igaza volt a tanárnak mert ha lafalé forgatod a dombot akkor előbb utóbb eltűnik.Ha eltűni,akkor nagy a gond mert azt mondja a mondás hogy a kutya is a dombra szar.k,de ha nincs domb akkor hova??????? A másik mondás szerint ha a kutya nem sza.na akkor kipukkanna.Na már azt meg Te se akarhatod h. az összes kutya kipukkanjon.Ugyhogy tessék a dombot felfelé szántani!!!!!
Válasz #457. hozzászólásra
a 369. Hszólásnál nézted már a vidit ::??
Válasz #456. hozzászólásra
Elméletileg dombos lejtős területenn a forgóeke a jó megoldás. Gyakorlatban más a szitu mert a nehéz forgoeke forduloknál meg gyüjti a baját a traktorosnak, nembeszélve ha hegynek fölfele kellszántani akkor ha véletlen kezdi ásni magát ottvagy maradva se elé se hátra.
Válasz #458. hozzászólásra
kicsit furcsán fogalmazott inas koléga, én sem értettem igazán...
szóval ha ódalgóson, dombnak oldalt szántassz akkor felfelé jobb borítani?
mert ilyenkor az eke lefelé szeret nem véletlenűl
Nameg hogy tudd jól beállítani!!! ott dől el az egész!!!
az ipari hulladék /:D/ milyen tip. eke ??