Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.53 FtUSD389.41 FtCHF429.55 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A Rw Kleiberten nincs előhántó csak beforgató, de előhántós ekén is láttam már minden fejen tárcsás csoroszját, ez a nyúlos talajok esetében előnyös, kint régebben egyébként nagy divat volt.
1.8 at fog, 7.5 -10 km/h a mélységtől és talajtól függően, -20 perc tankolás mert 8 órára nem elég a tank. A másik ami lassít, hogy az összes táblánk szabálytalan sok 3 szöggel, meg ívvel.
Igen én is ezt tapasztaltam, kukunál és szotyinál nem az igazi, föleg ha olyan részhez ér amit a vadak kitapostak és sok az egész szár, abból hamar betorkol.
Egyébként nekem gabona tarlóhántásra minden fejhez megvan, csak arra már évek nem használok ekét.
Szanberg a hasító tárcsát nem ajánlom mert az aztán szedi a górét! tarlóhántásra jó de a macera fojton szerelni, bár azthiszem csak két csavar az enyémen! bár lehet még kísérleezek majd vele.
ez most azon kívül... egy volt bányában pereceltem,most russzul.
Évek óta és rengeteg verseny után első törésem. PEdig most csak munka után kiugrottunk gurulni egyet:-D
bal kézfejem eltört kéthete.
Kocsim meg szeptembertől sztenderen van, adagolóban kikoptak a perselyek, tengelye kb 3mm-t lóg kibe, és elnyalta a vez.mű szíjjat. Hengerfejben szelepcserre,adagolófelújítás szükséges, de akkormár cserélek hajtókarcsapágyakat ha kell nyugvókat is.(kb350van benne)
2000évjáratú Ford Focus 1,8Tddi 90lovas hagyományos dízel,de már kukás elektromos Bosch VP adagolóval. Ezért lesz drága ennek a felújítása.
Aratás volt akkor időm nemvolt, most szántás váltóba lesz ,majd ha kezem gyógyulgat akkor kikapom végre a motort és felújítom. Már körbe bontottam,csak egy bak fogja.
hengerek kompresszió hibátlan gyárias!
A MOTOR TERHELÉSE
a teljes gáz és teljes terhelés melletti fordulatszámnak 2200 ford/perc-nek kell lennie.Ha nincs,vagy kevés a terhelés ,teljes gáz melletti fordulat elérheti a 2400-at.
a normál üzemi terhelés 1500-2200 fordulat/perc.
megengedett minden fordulat-érték ebben a fokozatban
na lényegében ezt irja a JD biblia
Én csak azzal nem vagyok kibékülve,hogy már túlságosan környezetbaráttá van téve... kipufogógáz visszavezetéstől(EGR) még modernebb módszerekkel eszi a saját piszkát,hogy kevesebb menjen ki a kipufogón. Evégett az olajat kormolja,oda köti meg a korom egy részét. csúnya fekete....nekem nemtetszik ez.
A kombájnban ugyanez a motor még síma adagolóval szép olajjal megy. 12éves régebbi technológia, de emiatt jobban teccik...
A sisu motornak a fergában majdnem mindegy. Fordúlat függetlenül kb ugyanannyit eszik tesztjeim során ez derült ki. Annyi,hogy sárban jobb az 1850 mert nem kapar úgy,hanem elsimúl könyebben és kisebb a slip. Könnyű munkánál sem megy csak 1800körűl. Egyébként ekével tárcsával 2000-re állítom az elektromos kézigázt és így megyünk. Ilyenkor 1950-1980-at forog a motor.
mármint a Ti réselt ekéteken
egyébként mi a neve az ekéneK
nekünk is van egy STAR IV/38, de nincs rajta beforgató lemez de kéne tenni rá ,csak szerintem a réselt deszka nem birja kitámasztó nélkül
10059 hozzászólás
Hengert akarok magamnak csinálni hát keresem a cuccokat ezt nézzétek mi nem kell neki!! igazi guberálós magyar mán tervezem hogy megyek érte!!!![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz #406. hozzászólásra
A Rw Kleiberten nincs előhántó csak beforgató, de előhántós ekén is láttam már minden fejen tárcsás csoroszját, ez a nyúlos talajok esetében előnyös, kint régebben egyébként nagy divat volt.
Válasz #406. hozzászólásra
1.8 at fog, 7.5 -10 km/h a mélységtől és talajtól függően, -20 perc tankolás mert 8 órára nem elég a tank. A másik ami lassít, hogy az összes táblánk szabálytalan sok 3 szöggel, meg ívvel.
Válasz #405. hozzászólásra
Arra ott az előhántó! Te 8 óra alatt mennyit tudsz kifordítani a 4 fejjel! Mekkorákat fogsz?
Válasz #404. hozzászólásra
Megvágja a barázdafalat és kicsivel könyebben tudod húzni az ekét.
minden fejre??? Nem csak az utcsón? Tudtommal az a dolga hogy a barázdát megvágja és így kevesebb visszapergés legyen. Vagy van más haszna is?
Válasz #400. hozzászólásra
Igen én is ezt tapasztaltam, kukunál és szotyinál nem az igazi, föleg ha olyan részhez ér amit a vadak kitapostak és sok az egész szár, abból hamar betorkol.
Egyébként nekem gabona tarlóhántásra minden fejhez megvan, csak arra már évek nem használok ekét.
http://www.mascus.co.uk/Agriculture/Used-Reversible-ploughs/Krone-5er-Drehpflug/0CDB312F-B4A2-4E9C-81E0-DBC81C498026.html
Melyik bányába? Ruda?
Szanberg a hasító tárcsát nem ajánlom mert az aztán szedi a górét! tarlóhántásra jó de a macera fojton szerelni, bár azthiszem csak két csavar az enyémen! bár lehet még kísérleezek majd vele.
Válasz #398. hozzászólásra
Hát sajnos így szokott lenni
Válasz #397. hozzászólásra
ez most azon kívül... egy volt bányában pereceltem,most russzul.
Évek óta és rengeteg verseny után első törésem. PEdig most csak munka után kiugrottunk gurulni egyet:-D
Válasz #396. hozzászólásra
Pályán vagy azon kívül ?
Válasz #394. hozzászólásra
motorbaleset...
estem egy kuuvanagyot
Válasz #393. hozzászólásra
Az atonál kissebb,könnyebbek a dolgok a trakesznál meg jobban hozzáférsz.
Válasz #393. hozzászólásra
Mit csináltál hogy sikerült törnöd ?
Válasz #392. hozzászólásra
igen!
bár én autót így még nem bontottam meg, csak traktorokat,meg vagy 100motort.
Válasz #391. hozzászólásra
Szeretem az ilyen melokat.Franko mikor összerakod és gyönyörüen muzsikál!
Válasz #390. hozzászólásra
bal kézfejem eltört kéthete.
Kocsim meg szeptembertől sztenderen van, adagolóban kikoptak a perselyek, tengelye kb 3mm-t lóg kibe, és elnyalta a vez.mű szíjjat. Hengerfejben szelepcserre,adagolófelújítás szükséges, de akkormár cserélek hajtókarcsapágyakat ha kell nyugvókat is.(kb350van benne)
2000évjáratú Ford Focus 1,8Tddi 90lovas hagyományos dízel,de már kukás elektromos Bosch VP adagolóval. Ezért lesz drága ennek a felújítása.
Aratás volt akkor időm nemvolt, most szántás váltóba lesz ,majd ha kezem gyógyulgat akkor kikapom végre a motort és felújítom. Már körbe bontottam,csak egy bak fogja.
hengerek kompresszió hibátlan gyárias!
Válasz #389. hozzászólásra
Mi baja v a kezednek a kocsidnak?
ráértünk hisz esik.
nekem még a kezem is gipszes ugye...
pedig autómat is kéne szerelni...
Hő de sokat ítatok!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz #385. hozzászólásra
hogyne volna !:)) söt olaj coller is van :DD
azmég only turbó ha jól gondolom.
a kombájnban a sisu ilyen,trakin meg van cooler
az új jonikon meg már nem is intercooler hanem valami más van a blokk jobb oldalán...azmiaz?
4650-en van intercooler?vagy simán turbó?
Válasz #382. hozzászólásra
igen értelek !
Válasz #381. hozzászólásra
![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
A MOTOR TERHELÉSE
a teljes gáz és teljes terhelés melletti fordulatszámnak 2200 ford/perc-nek kell lennie.Ha nincs,vagy kevés a terhelés ,teljes gáz melletti fordulat elérheti a 2400-at.
a normál üzemi terhelés 1500-2200 fordulat/perc.
megengedett minden fordulat-érték ebben a fokozatban
na lényegében ezt irja a JD biblia
Én csak azzal nem vagyok kibékülve,hogy már túlságosan környezetbaráttá van téve... kipufogógáz visszavezetéstől(EGR) még modernebb módszerekkel eszi a saját piszkát,hogy kevesebb menjen ki a kipufogón. Evégett az olajat kormolja,oda köti meg a korom egy részét. csúnya fekete....nekem nemtetszik ez.
A kombájnban ugyanez a motor még síma adagolóval szép olajjal megy. 12éves régebbi technológia, de emiatt jobban teccik...
A sisu motornak a fergában majdnem mindegy. Fordúlat függetlenül kb ugyanannyit eszik tesztjeim során ez derült ki. Annyi,hogy sárban jobb az 1850 mert nem kapar úgy,hanem elsimúl könyebben és kisebb a slip. Könnyű munkánál sem megy csak 1800körűl. Egyébként ekével tárcsával 2000-re állítom az elektromos kézigázt és így megyünk. Ilyenkor 1950-1980-at forog a motor.
Válasz #378. hozzászólásra
ezen a fordulaton érzik jól magukat !! igy lettek gyártva !!a KITE adaptácoja szerint a varázsszám 2140 volt megadva !!
ezek a régiek másabbak
Válasz #378. hozzászólásra
Az NH is pont ilyen.
Válasz #377. hozzászólásra
egy havernek 200lovas Jd van. Ő 1850-en dolgozik, mert ott bírja tankolni. 2000 vagy felette sokkaltöbbet eszik az a gép
Válasz #375. hozzászólásra
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
mi a teljes gázt elitéljük minden esetben
Válasz #375. hozzászólásra
le lehett engedni 2000 -ig de alá már nem tanácsos tartósan !!persze függ hogy mennyire terheledd és hanyadikban huzód
Válasz #374. hozzászólásra
kell ennyire pörgetni?
bár ismerősék Szentistvánon a 230lovas 8100-as teljesgázon dolgoznak.
Válasz #371. hozzászólásra
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
2100
Válasz #372. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz #370. hozzászólásra
a szántás az OK ( de csak azé mert nem Te csináltad)
de az operatőr az ..
nembír lassú gyenge csúnya hangos kormol kínlódik vergődik szenved fáj..![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nagyjából ennxyi
milyen fordúlaton szántassz?
Válasz #368. hozzászólásra
kérem a comentet :))
Válasz #368. hozzászólásra
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Válasz #366. hozzászólásra
hol? (dobj egy linket)
Válasz #365. hozzászólásra
ez Taube??? vagy Supertaube?
Válasz #360. hozzászólásra
láttad a vidit a szántásról??
Válasz #357. hozzászólásra
mármint a Ti réselt ekéteken
egyébként mi a neve az ekéneK
nekünk is van egy STAR IV/38, de nincs rajta beforgató lemez de kéne tenni rá ,csak szerintem a réselt deszka nem birja kitámasztó nélkül
Válasz #361. hozzászólásra
ott se tolul be NEKÜNK persze!!:)
bárhol tudsz venni assziszem 28000 Ft volt
Válasz #359. hozzászólásra
persze van !!
Válasz #358. hozzászólásra
én tudom
honnan tudok szerezni és mennyibe kerűl???
górés földön is jó ez????
A beforgató lemezeknek van kitámasztása a szárhoz?