Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Csak 80 Le-t ad le. De könnyű a traktor és inkább kipörögnek a kerekek! Az 552-es amiben 80-as fajta motor van és csak 57 Le-ős Ugyanannyit tud mint a 82-es annyival tud kevesebbet, hogy lassúbb!
Néztem a videót és szerintem a fordulóban nem kéne mindig megállni, egy tolatással meg lehet fordulni ez itt is fél hektárt jelentene naponta.
A rakodót levenném, mert a csapszegek kiverődnek.
Tudnál ajánlani hajtatott krumpli ültetéséhez gépet illetve olyan krumpliszedőt, amivel korán lehet szedni az újkrumplit, amikor még le jön a héja?
Hajtatott krumplit, a csírás krumplit érted? Ha nem akarsz embereket fogadni akkor vehetsz egy kétsoros burgonyaültetőt. Ilyet használtban:
http://www.tempel.hu/bultet.htm
Nálunk vagy 4 soros palántázóval vetik vagy 2 ilyet összehegesztenek és úgy.
Szedésre meg egy használt ilyet ajánlanák:
http://www.tempel.hu/bkisz.htm
A legfelső egysoros. A kétsorosak drágák és ezen rövid a lánc és így a burgonya nem rázódik olyan hosszan. Igaz, hogy lassabban meg vele a munka, de szerintem bőven elég.
Én a helyedbe ezeket venném meg használtan meg egy RS-09-est vagy egy T-25-öst, de a választás a tiéd.
Mondjuk mi kombájnal szedjük, de láttam egysoros burgonyaszedőt is, szerintem ez nem törné meg annyira mert kevés láncon megy át, sőt nálunk a korai krumplit is van aki ezzel szedi. Vehetnél 2 soros burgonyaszedőt is, de az túl nagy egy 25 lóerős traktorhoz. Ha tényleg olcsón akarsz venni akkor vagy mtz-50-est vagy t-25-öst vagy egy RS-09-est, de ez könnyű gép, de tényleg jól fordul. Rs-el még permetezni is tudsz, de csak kissebb munkagépeket tud kezelni.
Ha olcsót akarsz,és megbízhatót,olcsó alkatrésszel(kínai,japánhoz)képest,T-25,a legmegfelelőbb,meg keveset is eszik.Drágább kistraktorokba,széles a választék,csak a pénztárcád szab határt.Esetleg még a rába-15-öt tudom ajánlani,bár ennek kicsi a hasmagassága.
3 ha-on termesztünk krumplit, elsősorban hajtatva ültetjük. Olyan kistraktorra gondoltam, ami permetezéskor nem töri össze a krumpli lombját, a hasmagassága kb. 50 cm legyen. Amivel könnyen lehet manőverezni, nem széles a kereke és nem nyomja meg a bakhátat.75 cm-es sortávval dolgozunk. Tudnál ajánlani hajtatott krumpli ültetéséhez gépet illetve olyan krumpliszedőt, amivel korán lehet szedni az újkrumplit, amikor még le jön a héja?
Tanácsot szeretnék kérni... Burgonyatermesztéshez szeretnék 30-40 LE körüli kistraktort venni. Nincs ötletem, hogy milyen márkát érdemes választani, használtban gondolkodom. Tudnátok segíteni?
Mifelénk is van egy fickó 360cm széles tárcsát csinált 63cm-es lepokkal és 20cm laptávolsággal! elől hátul csipkés lapokkal! 82-es húzza 4.ikben 5.ikben!
De fogja a gépet rendesen!
10059 hozzászólás
Ezek már haladók lehetnek.
Traktor?
Minek, ha van pár izmos gyerek a faluban.
http://farmweb.cz/index.php?page=view_gallery&gal=16444
Válasz #105. hozzászólásra
Meg a szűk 80-an lóhoz keskenyek a kerekek is azt se felejtsük el!
Válasz #103. hozzászólásra
Csak 80 Le-t ad le. De könnyű a traktor és inkább kipörögnek a kerekek! Az 552-es amiben 80-as fajta motor van és csak 57 Le-ős Ugyanannyit tud mint a 82-es annyival tud kevesebbet, hogy lassúbb!
Válasz #105. hozzászólásra
Úgy gondoltam, hogy elég az 75 nek is.
Válasz #104. hozzászólásra
szakemberek szerint,az mtz-nek kicsi az önsúja,ezért nem ad le 82LE (szerintem is)inkább kipörög a kerék.
Válasz #103. hozzászólásra
Milyen 82-le-t?
Válasz #102. hozzászólásra
a rakodó jó rajta,igy leadja a 82 LE .
Válasz #11. hozzászólásra
Néztem a videót és szerintem a fordulóban nem kéne mindig megállni, egy tolatással meg lehet fordulni ez itt is fél hektárt jelentene naponta.
A rakodót levenném, mert a csapszegek kiverődnek.
Válasz #11. hozzászólásra
szánt vagy 22cm mélyen
Válasz #92. hozzászólásra
3ha-ra T-25, T-30, Mtz-50-est ajánlom! Mert ezek olcsók és megbízhatók meg van alkatrész hozzá bőven!
Válasz #98. hozzászólásra
Szivesen, amúgy Rs-ből a 4 hengeres 25Le aminek meg más fajta nagyobb dugattyúk vannak az 30 Le.
Köszönöm a tanácsot...
Válasz #94. hozzászólásra
Tudnál ajánlani hajtatott krumpli ültetéséhez gépet illetve olyan krumpliszedőt, amivel korán lehet szedni az újkrumplit, amikor még le jön a héja?
Hajtatott krumplit, a csírás krumplit érted? Ha nem akarsz embereket fogadni akkor vehetsz egy kétsoros burgonyaültetőt. Ilyet használtban:
http://www.tempel.hu/bultet.htm
Nálunk vagy 4 soros palántázóval vetik vagy 2 ilyet összehegesztenek és úgy.
Szedésre meg egy használt ilyet ajánlanák:
http://www.tempel.hu/bkisz.htm
A legfelső egysoros. A kétsorosak drágák és ezen rövid a lánc és így a burgonya nem rázódik olyan hosszan. Igaz, hogy lassabban meg vele a munka, de szerintem bőven elég.
Én a helyedbe ezeket venném meg használtan meg egy RS-09-est vagy egy T-25-öst, de a választás a tiéd.
Mondjuk mi kombájnal szedjük, de láttam egysoros burgonyaszedőt is, szerintem ez nem törné meg annyira mert kevés láncon megy át, sőt nálunk a korai krumplit is van aki ezzel szedi. Vehetnél 2 soros burgonyaszedőt is, de az túl nagy egy 25 lóerős traktorhoz. Ha tényleg olcsón akarsz venni akkor vagy mtz-50-est vagy t-25-öst vagy egy RS-09-est, de ez könnyű gép, de tényleg jól fordul. Rs-el még permetezni is tudsz, de csak kissebb munkagépeket tud kezelni.
Ha olcsót akarsz,és megbízhatót,olcsó alkatrésszel(kínai,japánhoz)képest,T-25,a legmegfelelőbb,meg keveset is eszik.Drágább kistraktorokba,széles a választék,csak a pénztárcád szab határt.Esetleg még a rába-15-öt tudom ajánlani,bár ennek kicsi a hasmagassága.
3 ha-on termesztünk krumplit, elsősorban hajtatva ültetjük. Olyan kistraktorra gondoltam, ami permetezéskor nem töri össze a krumpli lombját, a hasmagassága kb. 50 cm legyen. Amivel könnyen lehet manőverezni, nem széles a kereke és nem nyomja meg a bakhátat.75 cm-es sortávval dolgozunk. Tudnál ajánlani hajtatott krumpli ültetéséhez gépet illetve olyan krumpliszedőt, amivel korán lehet szedni az újkrumplit, amikor még le jön a héja?
Válasz #92. hozzászólásra
Kis traktort? Mekkora darabra kéne? Meg azért a nyomtáv is számít, 140cm, 150 cm.
Tanácsot szeretnék kérni... Burgonyatermesztéshez szeretnék 30-40 LE körüli kistraktort venni. Nincs ötletem, hogy milyen márkát érdemes választani, használtban gondolkodom. Tudnátok segíteni?
Válasz #89. hozzászólásra
Talajmunkára jobb sokkall. Vetésre, meg sorművelésre Én is jumzot (majdnem mtz) használok.
Válasz #87. hozzászólásra
Ilyen hülyeségen nem is lehet megsértődni.
Én nem vagyok szerelmes a traktoromba.
Válasz #88. hozzászólásra
Mármint a ZT kényelmesebb
Válasz #85. hozzászólásra
szerintem a munkavégzés jobb és kényelmesebb, de az MTZ az egyszerűbb és megbízhatóbb, könyebben szerelhető
Válasz #84. hozzászólásra
Mondtam Laci hogy megsértödik!!!
Válasz #85. hozzászólásra
Ki mondta,hogy az Mtz az jó?
Válasz #84. hozzászólásra
Nem! Nemjó! Az mtz az jó! A Zt az egy gyenge kis szar.
Válasz #82. hozzászólásra
Próbáltam a T25-öst is,az tud annyit amennyi rá van írva,de a Zt nem. Amúgy a váltója és a terep az jó rajta.
Válasz #77. hozzászólásra
:D
Válasz #75. hozzászólásra
Igazad van! Az mtz nehezebb a motorja is nagyobb meg ilyesmi. De próbáltad már a t-25-öst? Az még az Mtznél is erősebb:))
Válasz #79. hozzászólásra
én is felekadtam egyszer egy ilyenen az öreg púposommal, az első szántásomkor
szerencsére azóta se
Válasz #76. hozzászólásra
Nem tul magas az biztos, de felénk ilyen veszély nincs, még ha átt a víz a táblán, akkor se.
Á mi baj lehet? Amúgy Géza mond valamit,anno én is felakadtam vele abban a szituban.Ha nincs ásód elég szar ügy.
tudsz valamit Paliról?
Válasz #75. hozzászólásra
Na Laci ebből baj lessz!!
Válasz #74. hozzászólásra
amikor szétszántásnál mindkét kerék a barázdában megy és a homokon ráhuzza magát és felakad
Válasz #73. hozzászólásra
Nem nagyon tud többet mint egy Mtz, nagy lomha gép,volt szerencsém hozzá
Válasz #72. hozzászólásra
Milyenen?
Válasz #71. hozzászólásra
Azért az mtz-hez képest igen. Itt most arról van szó.
Válasz #70. hozzászólásra
van egy ismerős az a zt-jét minden ilyenen megakasztja
Válasz #70. hozzászólásra
Azért a ZT sem valami bika gép
Válasz #63. hozzászólásra
Na nállunk ilyen "puha" a föld: http://www.kepmegoszto.extra.hu/publikus/359664782.jpg
3 fej elég a zt-nek
Válasz #67. hozzászólásra
Na ez a mosoly jel!
Most már tényleg jó éjt mindenkinek!
Válasz #63. hozzászólásra
csak kettős ponto és zárójel kezdetét.
Válasz #64. hozzászólásra
Mifelénk is van egy fickó 360cm széles tárcsát csinált 63cm-es lepokkal és 20cm laptávolsággal! elől hátul csipkés lapokkal! 82-es húzza 4.ikben 5.ikben!
De fogja a gépet rendesen!
Válasz #62. hozzászólásra
Majd emailben ird meg az elérhetőséged és augusztusban megkereslek!
Válasz #61. hozzászólásra
Igen,650-esek.
Válasz #62. hozzászólásra
ezt látod:
:)
Válasz #60. hozzászólásra
gondolom hogy nem bántáskép mondtad.
a mosoly jel nálam nem látszik.
Válasz #56. hozzászólásra
Azt látom te csináltad? Hanyas alapok?
Válasz #59. hozzászólásra
Tudom, hogy azon a földeken nehezebb a megműveleés! Azért raktam ki a mosoly jelet! vicc volt! Itt meg a homok visszafolyik szárazságban! :)