Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Augusztus-szeptemberben várlak abbig még úgyis fórumozunk.
Ha 5. be megyek 2 fejjel akkor nem lehet megmaradni a fülkében , akkora göröngyök gurulnak vissza a barázdába.
Válasz #41. hozzászólásra
Tehát Vogel-noot 3 fejjel. A sebességet nekem kell megválasztanom. Köszi a Sárkánynak és Fannak!
Ui.:Felénk csak az őszi szántást lehet normálisan művelni és termőre fogni. A tavaszi pedig oldal szalonnák és rögek. Az egész évi eső sem áztatja szét. Itt nagy haver a fagy.
én Szarvas környékén lakom én is elhívhatlak egy bemutatóra, amikor a 82-es 3.-ban lefelezve bírja húzni a 3-as ekét. A te általad nevezett "jó zsíros földben".
tévedsz nem becsmérelte de látszik,hogy tiszta homok ha gondolod bizony isten meghivlak az ősszel nézzélszét felénk ahol a rába is huzott már 4fejet vizes időbe
Válasz #14. hozzászólásra
Ha kötött talajon akarsz gazdálkodni Mtz-vel, akkor is 3-as ekét vegyél, legfeljebb , ha nagyon száraz, vagy nagyon nedves a talaj, akkor egyet fel kell fordítani rajta, vagy le kell szerelni, de optimális időben, vagy ha olyan növény alá dolgozol, ami nem igényel mélyszántást, akkor a 80-as kényelmesen elviszi a három fejet még ott is.
Hát figyu! Az az eke félig, ha benne volt a földbe!
Ha legközelebb előveszem lehet csinálok a kedvedért, de nem sok kedvem van kivinni a dzsuvába a f.gépet:).
próbáljátok már nem bemásolni a képet, hanem valami megosztó helyre kitenni, mert így egyszerűen nem lehet a kérdést sem megtalálni.
Ha jól emlékszem akkor a szántás és az eke volt a téma.
Jól szántani úgy kell, hogy ne lehessen utólag tudni, hogy 2, 3 5, vagy esetleg 8 jejes ekével dolgoztál. Az első ekefejjel is akkora barázdát kell hasítani, mint amekkorát a többi szánt.
Válasz #4. hozzászólásra
Tényleg kezdő vagyok. Készülök a nyugdijas évekre. A Mátrában akarok szántani. Itt kötött, fekete a föld és dimbes-dombos. Köszönöm és jó néven veszek minden tapasztalati tanácsot.
10059 hozzászólás
Válasz #58. hozzászólásra
mondja az aki homokon jár,és szerinted itt nem értenek hozzá az emberek? ilyen az adottság ezt kell elfogadni.
Válasz #55. hozzászólásra
Be kell állítani az ekét hogy ne guruljon vissza rög! :)
Na most már megyek majd holnap este folytatjuk!
Jó éjt mindenkinek!
Amúgy nem messze tőlünk is vannak olyan földek hogy a 82-es 2-es ekét alig bírja 3.ikban!
Válasz #53. hozzászólásra
Jó nehéz, sk.
Válasz #52. hozzászólásra
Augusztus-szeptemberben várlak abbig még úgyis fórumozunk.
Ha 5. be megyek 2 fejjel akkor nem lehet megmaradni a fülkében , akkora göröngyök gurulnak vissza a barázdába.
Tulélő és 4755! Irjátok le a címeiteket a mailben!
Ha sikerül akkor augusztus 20-ika küröl azon a környéken leszek! És meglátogatlak benneteket!
Válasz #43. hozzászólásra
És ez milyen tárcsa?
Válasz #44. hozzászólásra
Ha arra járok akkor megis látogatnálak! Ha tudnám pontosan, hogy merre lax!
Válasz #50. hozzászólásra
Ha 3.ikkal megy 3-as ekével akkor 5.ikbe fog 2-essel menni és máris hamarabb végez!
Válasz #49. hozzászólásra
Ha 3-mal csak szenved, akkor nem biztos!
Válasz #48. hozzászólásra
úgy mégannyira sem halad
Válasz #45. hozzászólásra
Akkor mégis csak elég lesz a 2 fej:)
Válasz #46. hozzászólásra
Ismered a mesét?Mátra alján falu szélén, lakik az én öreg néném... Jó éjt!
Én itt lakom.
Válasz #44. hozzászólásra
akkor hozzátok is lehet menni próbálkozni na mentem humni reggel mennikell kaszálni és még előse vettema kaszát csak körbe kénenézni!!
Tehát Vogel-noot 3 fejjel. A sebességet nekem kell megválasztanom. Köszi a Sárkánynak és Fannak!
Ui.:Felénk csak az őszi szántást lehet normálisan művelni és termőre fogni. A tavaszi pedig oldal szalonnák és rögek. Az egész évi eső sem áztatja szét. Itt nagy haver a fagy.
Válasz #40. hozzászólásra
én Szarvas környékén lakom én is elhívhatlak egy bemutatóra, amikor a 82-es 3.-ban lefelezve bírja húzni a 3-as ekét. A te általad nevezett "jó zsíros földben".
Válasz #40. hozzászólásra
Találtam képeket a gépen:).
Bár nem v.mi jó a felbontás:http://www.kepmegoszto.extra.hu/publikus/669878858.jpg
kondoros,kétsoprony-vannak a földjeim
Válasz #39. hozzászólásra
békés megye melyik részéről?
Válasz #39. hozzászólásra
Ok ősszel lemegyek az nincs olyan messze tülűnk! De augusztus végén lehet arra fogok járni vagyis abban a megyében!
Válasz #38. hozzászólásra
békés megye
Válasz #36. hozzászólásra
Honnan is irsz melyik megyéből?
Válasz #36. hozzászólásra
Látszik persze, hogy homok azért van gyümölcsfa benne meg erdő! De a szántók azok egy picivel jobbak!
Válasz #30. hozzászólásra
tévedsz nem becsmérelte de látszik,hogy tiszta homok ha gondolod bizony isten meghivlak az ősszel nézzélszét felénk ahol a rába is huzott már 4fejet vizes időbe
Meg kell lennie a megfelelő haladási sebességnek is, mert egyébként nem fog megfelelően aláfordulni a talaj felső rétege.
Válasz #32. hozzászólásra
Azért raktam ki a mosoly jelet!
Válasz #25. hozzászólásra
Nekünk ilyen jutott! Itt is tudni kell gazdálkodni nem csak a zsíros fekete talajon ott könnyű jó termés eredményeket elérni!
Válasz #30. hozzászólásra
Sztem, nem fikázni akarta, csak azt akarta kifejezni, hogy feléjük mennyivel kötöttebb a talaj.
Ha kötött talajon akarsz gazdálkodni Mtz-vel, akkor is 3-as ekét vegyél, legfeljebb , ha nagyon száraz, vagy nagyon nedves a talaj, akkor egyet fel kell fordítani rajta, vagy le kell szerelni, de optimális időben, vagy ha olyan növény alá dolgozol, ami nem igényel mélyszántást, akkor a 80-as kényelmesen elviszi a három fejet még ott is.
Válasz #25. hozzászólásra
Lehet, hogy a homokbányában beszarnál a gépeddel!! :) De én nem becsméreltem a földjeidet!
Válasz #24. hozzászólásra
Yes!
Én is Vogel-noot ekét ajánlanék 950-es farmert 3 fejjel azon lehet állitani a fogásszélességet, és vissza kell venni a legkissebbre
Válasz #23. hozzászólásra
Én elhiszem ha olyan mélyen tárcsázol csak biztos lesznek akik nem hiszik el!
Válasz #18. hozzászólásra
Így van! Az az eke, ami itt bírja, az anyagból van:).
Válasz #19. hozzászólásra
ojan talaj amin agépedvan nálunk a homokbányába van
Válasz #23. hozzászólásra
Videón lévő 50-esről beszélsz?
Válasz #19. hozzászólásra
Hát figyu! Az az eke félig, ha benne volt a földbe!
Ha legközelebb előveszem lehet csinálok a kedvedért, de nem sok kedvem van kivinni a dzsuvába a f.gépet:).
még jó,hogy úgy keztem az irást,hogy bocs már a korra való tekintet miatt
A Mátrában csak közép kötött a talaj max!
Ott ha nincs megtaposva akkor lehet ,hogy jól boldogulsz 3 fejjel is, bár dombnak felfele...
próbáljátok már nem bemásolni a képet, hanem valami megosztó helyre kitenni, mert így egyszerűen nem lehet a kérdést sem megtalálni.
Ha jól emlékszem akkor a szántás és az eke volt a téma.
Jól szántani úgy kell, hogy ne lehessen utólag tudni, hogy 2, 3 5, vagy esetleg 8 jejes ekével dolgoztál. Az első ekefejjel is akkora barázdát kell hasítani, mint amekkorát a többi szánt.
Válasz #17. hozzászólásra
Készíts már a tárcsázásról képet vagy videót! És akkor elhiszik majd neked!
Válasz #13. hozzászólásra
igy igaz mi közel lakunk egymáshoz de aki nem szántott ijen hejen az ugysehiszi
Válasz #9. hozzászólásra
Én kb. ilyen mélyen tárcsázok.
Válasz #12. hozzászólásra
vehetsz de erre már rájöttek nállunk.
Válasz #13. hozzászólásra
Igen tudom megint elhamarkodottan szóltam, mifelénk 3-as ekével mennek, vogel farmer.
Talajtól, mélységtől, fogásszélességtől pénztárcától függ.
Válasz #4. hozzászólásra
Tényleg kezdő vagyok. Készülök a nyugdijas évekre. A Mátrában akarok szántani. Itt kötött, fekete a föld és dimbes-dombos. Köszönöm és jó néven veszek minden tapasztalati tanácsot.
Válasz #5. hozzászólásra
Na, megnézném mit csinálna nálunk 3 fejjel!
2 is sok neki néha.
Válasz #8. hozzászólásra
Most gondolkozok 2-es váltvaforgatós ekén!
Ezt is simán elviszi a 80-as, de ez már drágább mulatság.
Válasz #8. hozzászólásra
Többet kell hagyni a végén és meglehet fordulni egy tolatással is! A sima ekénél is néha kell tolatni!