Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR402.09 FtUSD387 FtCHF423.73 FtGBP481.7 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem,van egy Regent plutóm eladó,Az magas is,meg olyan,ha felakasztod nem kell vele sokat szarakodni szinte magától beáll.Félautomata beállítású.Gyere csak vedd meg.
Válasz #6251. hozzászólásra
Értem ,csak az a baj ,hogy itt sok ember van Nem a fórumban hanem itt nálunk,és mikor megkérdezi gyere már el segits beállitani az ekét ,azt mondja milyen paraszt vagy egy ekét se tudol beállitani!
Ha engem megkérnek hogy állitjak be valamit elmegyek és elmondom a véleményt nem okoskodok meg kijelentem jelzökkel!
Senki nem tanulja az elsöre,Nagypám is sok mindenhez értett de sajnoos nem adta átt hanem meg kellett tanulni ,remélem lesz aki megmutatja hogy kell csak nincs már föld hogy menyek szántani!
Szerintem a piros szín passzol a legjobban a szürkéhez,legyen rajta beforgató,meg előhántoló is.Egyébként,minek neked eke,mert azt írtad,hogy nem szántasz csak 20 cm mélyen.Vegyél inkább egy disztillert.
Az enyém ,olyan, mint a második képen van. Neked mindegy melyik furatban van a fogásszélesség? Nekem csak egy helyen fordul át, de ott az eleje nagyot fog és keresztbe is megy a traktor után.5db furat van az elején az a fajta. Ahol jó lenne ott meg egyszerűen nem fordul át. Nem tudom miért lehet, idén vettem.
A szürke 82-eshez egy szürke ásó is elég, csak elég mélyre ássál vele.
De szerintem egyszerűbb, de főleg gazdaságosabb lenne normálisan beállítani a mostani ekédet. Itt is van egy ilyen eke, és tudnak vele normálisan szántani.
Akkor ti milyen ekét ajánlottok egy szürke 82eshez?
Khüne,Vogel Ih,Helti Használtban ?
Csak tudjam ha véletlenül eladomaz ekét!
Ja és menyiért érdemes adni érte egy használt eke,menyik a jó beforgatós vagy Elöhántolós eke?
Válasz #6231. hozzászólásra
Nyugalom, nem kell mindjárt felkapni a vizet. Lehethogy mostan kezdi a gazdálkodást, rákérdez pár dologra, idővel belejön. Senki se született mindentudónak. Legyünk már egy kicsit elnézőbbek.
Legalább megnézed a gépparkot,jó ez az eke csak nem jó helyen van a beforditólemez,lehet hogy veszünk egy másikat de még ez terv állandóan nézni és költeni eladni a másik ekét!
Még meg is kell keresni a jó ekét!
Vogel ih khüne helti használt ekéket!
Válasz #6218. hozzászólásra
Gaby 33 itten az eke jól be volt állitva. Ami csíkokat látsz hogy csillog a föld ott ment el a traktor kereke. A keréknyomban meggyúródik a föld, és amikor a következő fogásban az eke átfordítja ilyen csillogós sáv marad a felszántotton. Ha szárazban lett volna szántva akkor nem látnád a csillogós sávokat.
Ja Nem tudom mit csinált volna vele Szem Hokinsz .Olyan volt ,mint a beton darabokat szakított fel alulról ,eddig még nem szántottam az idén ilyen lekeményedett földet ,de legközelebb szólok szürkének csinálja meg ,hát ha a tulaj elzavarja a halál náthás fa..ára
Ja jövő héten úgy is megyek Kocsordra ,de átmegyek Páviánházára meg szp.atom már rá fér erre a majom gyerekre most felhúzta a fas.omon a bőrtEz kritizál mást mikor azt se tudja mi fán terem a mezőgazdasági munka nem csoda ,hogy nem segít neki senki kő bunkó
Látom neked is látszik minden barázda elég csikos vagy nagyon vizes volt a föld!
Az enyémet mondtátok hogy milyen szar de ez se egy márkás szántás,hogy szép egyenes lenne!
Elmegy hiába csak khüne ekéd van de láttam már jobb szántást is!
Sekély ,de amit előtte turkáltak így megy bele csak ez csak a vége ami le van járkálva fentebb jóval mélyebb http://www.youtube.com/watch?v=cxgXbjo5n1I
Mondjuk 15centi mélyen tárcsázni csak úgy lehet, hogy nehéz IH nagygép és két sorral különböző szögben a két menetet. Ez így egyenértékű lehet egy 15centis "szántással" de egy sorral csíkos marad a talpréteg ekénél meg nem, ott egyenletesen van felszelve a főd.
Azért egy tisztességes mélység szükséges, viszont van nekünk is olyan területünk ahol 25centinél már egyrészt törnek a vasak orrai mert köves alapja van, meg ilyen élettelen agyagot hoz fel az eke szóval itt inkább az mtz szánt kis sokoró B125 ekével sekélyebben, a nagyok meg 30centi alatt tolják neki másutt
téged se fognak ellopni az eszed miatt
amugy én 4fejjel szántok 35mélyen,előtte 30volt és itt van ám külkönbség jobb volt a termés.
eked gondolom a kukorica sem terem 50mázsánál többet hee
Válasz #6209. hozzászólásra
Nekem volt régen sima3as ágyekében, ilyen kormánylemezel mint az elsőképen(ha jól emlékszem R351 es volt)nagyon szépen törte a földet meg forditott de a100 lovas döglődött előtte,most meg van egy ilyen lemezes a faluban mint a második képen(alighanem wu401es vagy valami hasonló)ez meg röhejesen könyűhuzásu de ideális föld nél is szalonásnak néz ki a szántása simán csak megforditja a földet alig töri
15-20cm az nagyon sekély.A leesett szem kikel de nem feljlődik úgy mint egy művelt talajba vetett szem.Nézd át a szakirodalmat mielőtt ilyeneket írkálsz,nevetségessé teszed magad. A termőréteg mélysége meg talajtípusfüggő!
10059 hozzászólás
Válasz #6256. hozzászólásra
És te azt gondolod, hogy ha pl. Lajta ekéd lesz, akkor ahhoz nem kell segítség? Mindegyiket tudni kell beállítani.
Válasz #6256. hozzászólásra
.Gyere csak vedd meg.
Nekem,van egy Regent plutóm eladó,Az magas is,meg olyan,ha felakasztod nem kell vele sokat szarakodni szinte magától beáll.Félautomata beállítású
Válasz #6255. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Mindenkinek eladom ,de neki biztos nem
Válasz #6251. hozzászólásra
Értem ,csak az a baj ,hogy itt sok ember van Nem a fórumban hanem itt nálunk,és mikor megkérdezi gyere már el segits beállitani az ekét ,azt mondja milyen paraszt vagy egy ekét se tudol beállitani!
Ha engem megkérnek hogy állitjak be valamit elmegyek és elmondom a véleményt nem okoskodok meg kijelentem jelzökkel!
Senki nem tanulja az elsöre,Nagypám is sok mindenhez értett de sajnoos nem adta átt hanem meg kellett tanulni ,remélem lesz aki megmutatja hogy kell csak nincs már föld hogy menyek szántani!
Válasz #6249. hozzászólásra![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Vedd meg a Gjoni-ét!
Válasz #6249. hozzászólásra
Egyébként,minek neked eke,mert azt írtad,hogy nem szántasz csak 20 cm mélyen.Vegyél inkább egy disztillert.
Szerintem a piros szín passzol a legjobban a szürkéhez,legyen rajta beforgató,meg előhántoló is.
Válasz #6211. hozzászólásra
Az enyém ,olyan, mint a második képen van. Neked mindegy melyik furatban van a fogásszélesség? Nekem csak egy helyen fordul át, de ott az eleje nagyot fog és keresztbe is megy a traktor után.5db furat van az elején az a fajta. Ahol jó lenne ott meg egyszerűen nem fordul át. Nem tudom miért lehet, idén vettem.
Gabika ,most ez a "szürke" jelző ,ebben az esetben fontos volt??
A szürke 82-eshez egy szürke ásó is elég, csak elég mélyre ássál vele.
De szerintem egyszerűbb, de főleg gazdaságosabb lenne normálisan beállítani a mostani ekédet. Itt is van egy ilyen eke, és tudnak vele normálisan szántani.
Válasz #6248. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Akkor ti milyen ekét ajánlottok egy szürke 82eshez?
Khüne,Vogel Ih,Helti Használtban ?
Csak tudjam ha véletlenül eladomaz ekét!
Ja és menyiért érdemes adni érte egy használt eke,menyik a jó beforgatós vagy Elöhántolós eke?
Válasz #6246. hozzászólásra
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
szereld át a bugaverőét,egyszerre ugysem kell mindkét technika
Válasz #6246. hozzászólásra
Akkor meg miért a szántásos topicba írsz.Szét lesz ez is cseszve,mint már egy jópár,amikor veled hadakoztam régebben.
Válasz #6245. hozzászólásra
SPC vetögéphez kell!
Válasz #6244. hozzászólásra
Oszt minő géphö kőne neked gardány??
Válasz #6242. hozzászólásra
Nem tudjátok,hogy Wiraxnál árulnak e gardánt vetögéphez?
650mm kéne egy olyan 10-12eft körül?
Köszi a választ!
Válasz #6223. hozzászólásra![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
meg a sok léhűtő nehogy meghuzgálja a bőrödet (vagy te az ővékét)![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Majd jó meglesző verve a kocsmába
Válasz #6241. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Hali olvasd csak vissza mióta hülyít minket hónapok óta
Válasz #6231. hozzászólásra
Nyugalom, nem kell mindjárt felkapni a vizet. Lehethogy mostan kezdi a gazdálkodást, rákérdez pár dologra, idővel belejön. Senki se született mindentudónak. Legyünk már egy kicsit elnézőbbek.
Válasz #6239. hozzászólásra
Egyre trehányabb vagy wazze
A fejosztás meg a fogás CM-ben lemaradt
Válasz #6223. hozzászólásra
Legalább megnézed a gépparkot,jó ez az eke csak nem jó helyen van a beforditólemez,lehet hogy veszünk egy másikat de még ez terv állandóan nézni és költeni eladni a másik ekét!
Még meg is kell keresni a jó ekét!
Vogel ih khüne helti használt ekéket!
GABY033=THE DOUBLE O KID!!!!!!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz #6234. hozzászólásra
Én meg a Krasznába 1000 kg mtz súllyal ,de érte még a vas is drága inkább beton
Válasz #6232. hozzászólásra
Vigyázzál .mert az egyenest is megmagyarázza miért nem jó
GABY!!!bedoblak a bugaverő kiskombájba!!!!!!!!!!!!!!!!!![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz #6232. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ja meg száraz is volt mi?
nah ez egyenes?
Válasz #6229. hozzászólásra
Ja ,de neki a szeme fog csillogni ,ha találkozok vele ,mert szemen fogom ba..ni
Gaby 33 itten az eke jól be volt állitva. Ami csíkokat látsz hogy csillog a föld ott ment el a traktor kereke. A keréknyomban meggyúródik a föld, és amikor a következő fogásban az eke átfordítja ilyen csillogós sáv marad a felszántotton. Ha szárazban lett volna szántva akkor nem látnád a csillogós sávokat.
Válasz #6227. hozzászólásra
Kellet neked baszogatni, tessék most megkaptad
Válasz #6225. hozzászólásra
Nem tudom mit csinált volna vele Szem Hokinsz .Olyan volt ,mint a beton darabokat szakított fel alulról ,eddig még nem szántottam az idén ilyen lekeményedett földet ,de legközelebb szólok szürkének csinálja meg ,hát ha a tulaj elzavarja a halál náthás fa..ára![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Ja
Qrva jól nyomjátok![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
hogy lehet ilyen csíkosan szántani![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Majd megtanítalak már szántani
nenyíjjá
leosztályoz 1 2 az lesz a tied háháááá
mindjárt leleszü duplanullázva is
Válasz #6221. hozzászólásra
Ez kritizál mást mikor azt se tudja mi fán terem a mezőgazdasági munka nem csoda ,hogy nem segít neki senki kő bunkó![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Ja jövő héten úgy is megyek Kocsordra ,de átmegyek Páviánházára meg szp.atom már rá fér erre a majom gyerekre most felhúzta a fas.omon a bőrt
Válasz #6219. hozzászólásra
Nem hiszem hogy össze huzta volna,de én megtárcsázom hogy ne huzza össze!
Ez jó szántás,nekem is jó lenne egy 2 eke váltós 40 fejekkel 95 fejosztás 75cm gerenda!http://www.youtube.com/watch?v=8LzWNBiOkec
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Já ,de nagy májer lettél a te ekéd úgy össze húzta volna ,mint a bálázó .Már nem csak hülye vagy hanem kötekedő is
Válasz #6217. hozzászólásra
Látom neked is látszik minden barázda elég csikos vagy nagyon vizes volt a föld!
Az enyémet mondtátok hogy milyen szar de ez se egy márkás szántás,hogy szép egyenes lenne!
Elmegy hiába csak khüne ekéd van de láttam már jobb szántást is!
Válasz #6210. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131129172027_fenykep0016.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131129172051_fenykep0017.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131129172203_fenykep0018.jpg)
Munka végeztével sikerült leküzdeni a szártömeget tárcsa híján !!!!
Válasz #6210. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=cxgXbjo5n1I
Sekély ,de amit előtte turkáltak így megy bele csak ez csak a vége ami le van járkálva fentebb jóval mélyebb
Válasz #6214. hozzászólásra
Olvass már vissza mire írtam választ.Nem érzed az iróniát?Ha jól emlékszem neked van Nivád?
Válasz #6213. hozzászólásra
Mondjuk 15centi mélyen tárcsázni csak úgy lehet, hogy nehéz IH nagygép és két sorral különböző szögben a két menetet. Ez így egyenértékű lehet egy 15centis "szántással" de egy sorral csíkos marad a talpréteg ekénél meg nem, ott egyenletesen van felszelve a főd.
Azért egy tisztességes mélység szükséges, viszont van nekünk is olyan területünk ahol 25centinél már egyrészt törnek a vasak orrai mert köves alapja van, meg ilyen élettelen agyagot hoz fel az eke szóval itt inkább az mtz szánt kis sokoró B125 ekével sekélyebben, a nagyok meg 30centi alatt tolják neki másutt
Válasz #6207. hozzászólásra
Pont a kukoricánál kellene mélyebben de mindegy végülis gazdaságos a 15-cmes szántás nem sok gázolaj fogy,bár ennyi erővel tárcsázhatnád is.
téged se fognak ellopni az eszed miatt
amugy én 4fejjel szántok 35mélyen,előtte 30volt és itt van ám külkönbség jobb volt a termés.
eked gondolom a kukorica sem terem 50mázsánál többet hee
Válasz #6209. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131129131107_big_picture011_1383502598.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131129131600_big_20131121017_1385141220.jpg)
Nekem volt régen sima3as ágyekében, ilyen kormánylemezel mint az elsőképen(ha jól emlékszem R351 es volt)nagyon szépen törte a földet meg forditott de a100 lovas döglődött előtte,most meg van egy ilyen lemezes a faluban mint a második képen(alighanem wu401es vagy valami hasonló)ez meg röhejesen könyűhuzásu de ideális föld nél is szalonásnak néz ki a szántása simán csak megforditja a földet alig töri
Üdv!
15-20cm az nagyon sekély.A leesett szem kikel de nem feljlődik úgy mint egy művelt talajba vetett szem.Nézd át a szakirodalmat mielőtt ilyeneket írkálsz,nevetségessé teszed magad. A termőréteg mélysége meg talajtípusfüggő!