Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR403.88 FtUSD387.45 FtCHF426.08 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #6001. hozzászólásra
Olyan boltban,ahol ilyesmit árulnak
Rendszerint ahol Mg gépalkatrészeket forgalmaznak.
Nekem van mindhárom kategóriás felfüggesztéshez,nem tekergetek 15 éve
Bárány!
Ott ahol nincsen kő és homogén a talaj ott minden jó.
De amikor olyan kövek vannak alul és felfelé jönnek valamiért, mint a videón volt akkor elkell gondolkodni.
Vetemedett itt meg komoly drága új VF eke váza, hegesztik a másikat, nekünk a 3fejes váltvaforgatós ekénken az utolsó fejpár felfogatása szakadt szét teljesen, nem messze bírta csak minden fordulóban szakadtak a nyírócsavarok....
Errefel a kondor vagy kleber meg csak teszi a dolgát(és z a mostani szerzemény Milán is bitang vas), ha igen betyárat fog akkor leszakad róla a vas mert ilyen már volt bevallom, vagy a majdnem új kormánylemez is törött már ketté 2011-ben de akkor semmi más nem is ment volna bele a fődbe ha pedig mégis akkor az lett volna az utolsó munkája kb...
Ez már régen nem a saját cuccokról szól, marhára félreérted, hanem arról hogy ezekkel nincsen baj, felakasztod és szántassz ha 30éves akkoris.
Mert tsz-eket és állami gazdasgokat megjáró túlélő rabewerk ekék vázán sincsen hegesztés, az új szuper vasak jó kőbiztosítási rendszerekkel felszerelt változatai meg repednek törnek vetemednek.
Nem azért nincs a környéken mert mindenki hülye.
A 3-4000hektáros nagy johndeeros gazdának 9420-as meg 8430 8330-as nagygépek tömkelege után végig 6fejes kondor ekék vannak amikor az udvaron más is áll vagy állt már a sok év alatt, nem is egy nem is akármilyen.
Én egy 5 és egy 6 fejes új félfüggesztett réselt variantos Rabewerk váltvaforgatós ekét szeretnék a két gép után, ha lehet kérni akkor kormányzott farkerékkel mindenképpen, de egyrészt 20millából nem jönne ki másrészt ha baj lenne olyan mint írtam előbb akaszthatnám fel a 15 meg 30éveset!?!?!?!?!
Válasz #5978. hozzászólásra
Amikor függesztett ekével szántottam,az első az volt hogy vettem egy hidraulikus harmadikpontot,addigg rá sem akasztottam az ekére!
Így kilőve a problémád!
Na mondjuk nálunk az MTZ-vel nem könnyű atz ilyet kivitelezni, mert ha ráemelsz, először ugye az elejét emeli, aztán mire emelné a hátulját, addigra az eleje már semmit nem visz, ha meg kiugranék és feljebb emelem a mankókerékkel, akkor macerás pont arra a mélységre visszaállítani a következő körnél...!
Válasz #5971. hozzászólásra
Így van! Az eleje kicsit lejjebb mint szántáskor,a hátulja fel annyira hogy a hátsó fej annyit szántson,hogy a harmadik fej kis barázdáját betakarja,és minden f@sza!
Válasz #5972. hozzászólásra
De ugye ez annak függvényében változhat hogy a végére mi marad meg! Ezért nem egyszerü ezt leírni.
De a befejezés mindig ez.
Válasz #5968. hozzászólásra
kicsit nehéz leírni,de röviden annyi,hogy mikor már kvesebb van vissza,mint egy gépalj,akkor behúzod a barázdát a tarlón még,visszafordúlsz szántassz,ugye akkor rászántottál a szántásra,így nem maradt szántatlan rész,meg ugye csak egy barázdád van,és utána behúzod az egyetlen megmaradt barázdát.Érthető így?
Na erre a technikára én is kíváncsi lennék, mert nekünk a 82-es 3-as Fortschrittet húz, annak az eke közepén van a mankókerék, a 1025-ös 4-es Vogelt, annak hátul, de egyikkel sem sikerült még ilyen átmenetmentes barázdát húzni. Szóval mi a trükk? VF eke?
Válasz #5963. hozzászólásra
De mindig így van!
Nem hagyok magam után kivetnivalót sosem.
Csak azért írtam hogy attól függ hogy jön ki a vége,mert nem mindig ugyanúgy kell befejezni,de attól a végeredmény nem lehet roszabb.
Tehát vannak az ekék és van a....Rabe-Gassner. Az előbbit már ismerjük. Az utóbbiról egy két finomság. Azért van váz........ Azért jól látható....van itt anyag rendesen..
10059 hozzászólás
Válasz #6007. hozzászólásra
Miféle kategóriáid vannak?
Válasz #6007. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Na erre majd rákeresek guglival!
Válasz #6001. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Olyan boltban,ahol ilyesmit árulnak
Rendszerint ahol Mg gépalkatrészeket forgalmaznak.
Nekem van mindhárom kategóriás felfüggesztéshez,nem tekergetek 15 éve
Válasz #6003. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Na azt pedig okulásul szívesen megnézném, inkább videón!
Sohasem szégyen az okosabbtól és ügyesebbtől tanulni!
Válasz #6002. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Was?
Válasz #6000. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
meg még amit gondolok az is![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
de máshol nincs a közelbe![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Ez is a tied
Válasz #5999. hozzászólásra![smile mad](/oldforum/images/smiles/mad.gif)
Arról nincs sajna
Válasz #6001. hozzászólásra
prillinger granit.......
lopás
Válasz #5998. hozzászólásra
![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
Ja, és olyan hidraulikus 3 pontot hol lehet beszerezni?
6000 lesz minnyá
Válasz #5998. hozzászólásra
És az összezárásról is van fotó?
Válasz #5989. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Pontosan
ne irgyatok!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #5983. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131119221608_dscf3804.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131119221410_dscf3815.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131119221200_dscf3807.jpg)
John Deere 4650,és 4 fejes RW Condor
Íme:
Válasz #5991. hozzászólásra
Akkor jobb lesz réselten lenni..........
Anyuciiiiiii ideee!!!!!!
Hat...!![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz #5992. hozzászólásra
Hát mitagadás......... igyekszünk pezsditeni a hínárost.......
Válasz #5990. hozzászólásra
Persze,mert a tanyára te viszed be az innovációt állandóan
Válasz #5990. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Már csak kilenc és 6000
Válasz #5987. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Máma 1ik pajti meglátta enyimet csak lesett miez......
Pedig 50 éves maholnap és értelmes szaki traktoros.....
Válasz #5985. hozzászólásra
Nem csavarorsós, hanem hidraulikus?
Válasz #5925. hozzászólásra
Bárány!
Ott ahol nincsen kő és homogén a talaj ott minden jó.
De amikor olyan kövek vannak alul és felfelé jönnek valamiért, mint a videón volt akkor elkell gondolkodni.
Vetemedett itt meg komoly drága új VF eke váza, hegesztik a másikat, nekünk a 3fejes váltvaforgatós ekénken az utolsó fejpár felfogatása szakadt szét teljesen, nem messze bírta csak minden fordulóban szakadtak a nyírócsavarok....
Errefel a kondor vagy kleber meg csak teszi a dolgát(és z a mostani szerzemény Milán is bitang vas), ha igen betyárat fog akkor leszakad róla a vas mert ilyen már volt bevallom, vagy a majdnem új kormánylemez is törött már ketté 2011-ben de akkor semmi más nem is ment volna bele a fődbe ha pedig mégis akkor az lett volna az utolsó munkája kb...
Ez már régen nem a saját cuccokról szól, marhára félreérted, hanem arról hogy ezekkel nincsen baj, felakasztod és szántassz ha 30éves akkoris.
Mert tsz-eket és állami gazdasgokat megjáró túlélő rabewerk ekék vázán sincsen hegesztés, az új szuper vasak jó kőbiztosítási rendszerekkel felszerelt változatai meg repednek törnek vetemednek.
Nem azért nincs a környéken mert mindenki hülye.
A 3-4000hektáros nagy johndeeros gazdának 9420-as meg 8430 8330-as nagygépek tömkelege után végig 6fejes kondor ekék vannak amikor az udvaron más is áll vagy állt már a sok év alatt, nem is egy nem is akármilyen.
Én egy 5 és egy 6 fejes új félfüggesztett réselt variantos Rabewerk váltvaforgatós ekét szeretnék a két gép után, ha lehet kérni akkor kormányzott farkerékkel mindenképpen, de egyrészt 20millából nem jönne ki másrészt ha baj lenne olyan mint írtam előbb akaszthatnám fel a 15 meg 30éveset!?!?!?!?!
Válasz #5984. hozzászólásra
Igen,látom. De régebben nem volt túl gyakori a hidr 3pont,legalábbis én nem nagyon ismertem.
Válasz #5982. hozzászólásra
Mi az a hidraulikus 3 pont? Mármint mi az, amit rálehet építeni MTZ-re is?
Válasz #5980. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Jól megkevertelek
Olvasd el rendesebben:)
Válasz #5981. hozzászólásra
Függesztett ekével is megcsinálom ugyanezt!
Volt időszak mikor azzal szántottam Én is.
Válasz #5976. hozzászólásra
Az a baj, hogy az idei évre betervezett gyakorlópálya elfogyott, úgyhogy majd jövőre igyekszem...!
Egyébként milyen géppel és hány fejes ekével művelted ezt?
Válasz #5978. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Amikor függesztett ekével szántottam,az első az volt hogy vettem egy hidraulikus harmadikpontot,addigg rá sem akasztottam az ekére!
Így kilőve a problémád!
Válasz #5978. hozzászólásra
függesztett ekével nem tudod ezt a mutatványt megcsinálni,sőt még az ih ekével sem
Válasz #5974. hozzászólásra
Ezt nekem is elmagyaráznád érthetőbben egy kicsit? Elsőfej lejebb mint szántáskor a harmadik fej kicsi barázdáját betakarja?
Válasz #5977. hozzászólásra
Nem kell eltalálnom a közepét.
Ez több fogásból álló darab.
![smile blushing](/oldforum/images/smiles/blushing.gif)
Na mondjuk nálunk az MTZ-vel nem könnyű atz ilyet kivitelezni, mert ha ráemelsz, először ugye az elejét emeli, aztán mire emelné a hátulját, addigra az eleje már semmit nem visz, ha meg kiugranék és feljebb emelem a mankókerékkel, akkor macerás pont arra a mélységre visszaállítani a következő körnél...!
És,amikor ezt a táblát jövőre összeszántod hogyan találod el a közepét?
Válasz #5975. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Gyakorold,és majd tegyél fel képet,aztán kivesézzük!
Válasz #5970. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Na mondjuk ha egy rajzon beszkennelve lehetne prezentálni a magamfajta nehéz felfogásúaknak...!
Válasz #5971. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Így van! Az eleje kicsit lejjebb mint szántáskor,a hátulja fel annyira hogy a hátsó fej annyit szántson,hogy a harmadik fej kis barázdáját betakarja,és minden f@sza!
Válasz #5972. hozzászólásra
De ugye ez annak függvényében változhat hogy a végére mi marad meg! Ezért nem egyszerü ezt leírni.
De a befejezés mindig ez.
Válasz #5970. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Na ehhez meg kell majd innom 1-2 stam pálinkát, hogy értelmezni tudjam, de félig-meddig képben vagyok!
Válasz #5942. hozzászólásra![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Hibátlan, az eleje jól leengedve...a hátulja kellően fel emeleve (ha vario) akkor jól szétnyitva !
Válasz #5968. hozzászólásra
kicsit nehéz leírni,de röviden annyi,hogy mikor már kvesebb van vissza,mint egy gépalj,akkor behúzod a barázdát a tarlón még,visszafordúlsz szántassz,ugye akkor rászántottál a szántásra,így nem maradt szántatlan rész,meg ugye csak egy barázdád van,és utána behúzod az egyetlen megmaradt barázdát.Érthető így?
Válasz #5960. hozzászólásra
Ami arra jó h. cipeld magaddal fölöslegesen egész nap........
Válasz #5967. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Konkrétan mi a technika, ha nem titok?
Válasz #5966. hozzászólásra
Azt nem mondtam hogy átmenetmentes,csak minimális az átfedés.
nem vf eke,ez ágyeke munkája.
Válasz #5964. hozzászólásra
Na erre a technikára én is kíváncsi lennék, mert nekünk a 82-es 3-as Fortschrittet húz, annak az eke közepén van a mankókerék, a 1025-ös 4-es Vogelt, annak hátul, de egyikkel sem sikerült még ilyen átmenetmentes barázdát húzni. Szóval mi a trükk? VF eke?
Válasz #5957. hozzászólásra
Na erre én is kíváncsi lennék, majd ha egyszer beszélünk én is rákérdeznék, ha el nem felejtem
Válasz #5963. hozzászólásra![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
De mindig így van!
Nem hagyok magam után kivetnivalót sosem.
Csak azért írtam hogy attól függ hogy jön ki a vége,mert nem mindig ugyanúgy kell befejezni,de attól a végeredmény nem lehet roszabb.
Válasz #5957. hozzászólásra
Áh,annyira nem érdekes már. Csak a kiváncsiság...
De ezek szerint nálad sincs mindig így,ahogy a képen.
Válasz #5961. hozzászólásra
Előbb utóbb tényleg ki kell hogy jöjjön....... a vége......
Válasz #5959. hozzászólásra
Olyan nincs hogy nem jön ki,csak nem azonos az eljárás!!!
Tehát vannak az ekék és van a....Rabe-Gassner. Az előbbit már ismerjük. Az utóbbiról egy két finomság.
Azért van váz........ Azért jól látható....van itt anyag rendesen.. ![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)