Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kapsz pár száz hekit Hús Futárom ha ennyiért megcsinálod...a Terradigget már úgysem tudom idén húzni szerintem...vagy szerintetek lesz még arra alkalom idén?Reggel is hoznak még egy Terrát,de ebből már csak" Terra Didi lesz"
Válasz #5849. hozzászólásra Ma reggel a Zalából mentem Bécs felé.
Az osztrák oldalon alig volt barnára munkált föld, annál több virágzó mustár vagy egyéb zöldtrágya keverék a gabonák mellett, a földeken nyoma nem volt pangó víznek, pedig onnan jött az eső.
A tanya mellett még a szántás előtt néztem, hogy a kukorica gyökere 20 centinél mélyebbre nem ment le, a szondával nézve erősen tömörödött volt. Pénteken éjjel még két nagy JD szántotta a nedves port, amire rájött a vasárnapi eső, sárfolyamok ömlöttek le, minden nyomban tavak álltak és a határig mindenhol tavak keletkeztek a földeken.
A tanyahatárnál kb. 30 cm-el volt lejjebb a szántó, ennyit termőtalajt mosott és fújt el róla a szél az idők során.
Miért kell megszokásból még tovább gyúrni és tömöríteni a port? Vajon a határ túloldalán miért szántanak kevesebbet és mégis miért szebb a földjük?
Nekünk is van egy 40ha szántás, de még nem is gondoltunk rá egyelőre. Majd december elején lesz belőle valami, bár nem tart sokáig.
Tavaszi szántás szerintem felejtős, legalább is felénk biztos. Inkább szántunk +5 literrel, mert tavaszi szántás itt garantáltan nagyobb veszteséget jelent.
Haveroméknak kb 60ha van abből 20 van megszántva a végét 3napja nyomták de már difizárral.
Érdemes ilyen sáros földet szántani, vagy majd inkább fagyon kisebb sleepel?
Tavaszi szántás gondolom nem az igazi!
Van gazda akinek 80ha van neki sem állt...Tegnap elött kivonult itt egy csapat repcét regulálni, de nem sikerült, mert fújt a szél...
Lehetne még egy hét jó idő!
Sőt aratás is van vissza egy két, helyen....
Használt váltvaforgatós ekénél mire kell figyelni.Nem ilyenekre gondolok hogy váz ne legyen heggesztett meg kopóalkatrészek. De mondjuk a fordító része? Az ki tud kopni vagy ilyesmi?
Válasz #5829. hozzászólásra
a tarló teteje le tiporva-és a barázda fenék közti távolság.ugy is mérik,hogy a szántott fölbe amig belemegy a pályszer,ugyan ez,csak a friss szántás megtiporva,ugy bele a vas...
Na ez is sekély? jobban nem menni bele mert a domb tetőn löki a vad fődet ,akkor inkább lazítok jövőre három évenként úgy is szoktam most aktuális lessz
Válasz #5823. hozzászólásra
.ebbe igazad van.a40centi is majdnemcsak elképzelhetetlen.itt nálunk a rendszerváltás után elkezdtünk szántani 40centire meg fölötte,amit birtak a nagygépek.(hogy majd megaggyuk a móggyát,a tsz-be nem szántottak mélyen,mert elatták a dizelt)besárgult az egész határ a vadfődtől,2-3 évig volt is cumi.azóta ennyit az őszi mélyszántásról.még annyit megirhatnál,hogy hol helyezkedsz el a térképen.Én a mezőfőldön.tudtommal a világon (nem csak az országban)ez a legjobb terület.
Mert ahol nincs vad föld majd csak 60 centin, ott nem rossz dolog mélyen szántani. 40 centi alatt már én sem látom értelmét, akkor inkább lazítani. De 40ig mi is lemegyünk minden gond nélkül.
azt az 1et mondgyátok meg nekem,mi a fa..sznak szántatok 30centire,meg fölötte???én ha lemegyek 30centire,nagyon sok helyen előszedem a vadfődet.ezér(is) lazitok(igaz csak az idén előszőr).
10059 hozzászólás
Válasz #5775. hozzászólásra
Kapsz pár száz hekit Hús Futárom ha ennyiért megcsinálod...a Terradigget már úgysem tudom idén húzni szerintem...vagy szerintetek lesz még arra alkalom idén?Reggel is hoznak még egy Terrát,de ebből már csak" Terra Didi lesz"
jókis zene
Válasz #5856. hozzászólásra
igen elment mind :)
Válasz #5854. hozzászólásra
gumikat eladtad?
Válasz #5853. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Mert a szomszéd fűje mindig zöldebb.
http://www.youtube.com/watch?v=fMdXD7OQFpc&feature=youtu.be mindennapok mostanában
Válasz #5849. hozzászólásra Ma reggel a Zalából mentem Bécs felé.
Az osztrák oldalon alig volt barnára munkált föld, annál több virágzó mustár vagy egyéb zöldtrágya keverék a gabonák mellett, a földeken nyoma nem volt pangó víznek, pedig onnan jött az eső.
A tanya mellett még a szántás előtt néztem, hogy a kukorica gyökere 20 centinél mélyebbre nem ment le, a szondával nézve erősen tömörödött volt. Pénteken éjjel még két nagy JD szántotta a nedves port, amire rájött a vasárnapi eső, sárfolyamok ömlöttek le, minden nyomban tavak álltak és a határig mindenhol tavak keletkeztek a földeken.
A tanyahatárnál kb. 30 cm-el volt lejjebb a szántó, ennyit termőtalajt mosott és fújt el róla a szél az idők során.
Miért kell megszokásból még tovább gyúrni és tömöríteni a port? Vajon a határ túloldalán miért szántanak kevesebbet és mégis miért szebb a földjük?
Válasz #5851. hozzászólásra
Értem!
Sztem ugy is lesz!
Éjjel esett vagy 30mm megint ebben a pár hétben 100mm felett vagyunk!
éves szinten meglesz a 800mm kb....de ez mind márciusig+ utána ősszel esett.
Válasz #5849. hozzászólásra
Üdv Devyd, én sárban nem csinálnám mert lerombolja a talajszerkezetet.
Inkább kisebb fagyon.
Válasz #5849. hozzászólásra
Nekünk is van egy 40ha szántás, de még nem is gondoltunk rá egyelőre. Majd december elején lesz belőle valami, bár nem tart sokáig.
Tavaszi szántás szerintem felejtős, legalább is felénk biztos. Inkább szántunk +5 literrel, mert tavaszi szántás itt garantáltan nagyobb veszteséget jelent.
Felénk még van bőven őszi mélyszántás.
Haveroméknak kb 60ha van abből 20 van megszántva a végét 3napja nyomták de már difizárral.
Érdemes ilyen sáros földet szántani, vagy majd inkább fagyon kisebb sleepel?
Tavaszi szántás gondolom nem az igazi!
Van gazda akinek 80ha van neki sem állt...Tegnap elött kivonult itt egy csapat repcét regulálni, de nem sikerült, mert fújt a szél...
Lehetne még egy hét jó idő!
Sőt aratás is van vissza egy két, helyen....
Használt váltvaforgatós ekénél mire kell figyelni.Nem ilyenekre gondolok hogy váz ne legyen heggesztett meg kopóalkatrészek. De mondjuk a fordító része? Az ki tud kopni vagy ilyesmi?
Válasz #5846. hozzászólásra![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Nem bijja még a 3-at se
Válasz #5845. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
húzzál 4-est ,fele annyi idő
Válasz #5844. hozzászólásra![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Nincs annyi
hosszúba(600-700)3.5ha 10 óra alatt kb.
Válasz #5843. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Máminthogy 100hektót föl e nyomu vele.....
Válasz #5841. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
a tegnapi 0.4 ha volt 2 óra a mai pedig három óra alatt 1 ha![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Sokk-tól függ kics- nagy, nedves-száraz
Ez pedig mai,kukorica föld egy cseppet nedves![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131110212311_20131110730.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131110212339_20131110729.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131110212533_20131110728.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131110212616_20131110727.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131110212649_20131110724.jpg)
Válasz #5840. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Mennyi hektót nyomsz a kettessel?
Tegnapi szántás triti föld kissé kiszáradva
Válasz #5830. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
friss szántás megtiporva,ugy bele a vas...
ez mekkora
Válasz #5820. hozzászólásra
.
Hát ebben igazad van, ennyire ni
Válasz #5829. hozzászólásraa szakirodalom szerint:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131110203848_2013_11_10_20.22.09_1.jpg)
lent van eléggé sosem szoktam mérni
Válasz #5833. hozzászólásra
Szép na és ez milyen mély ?
Válasz #5833. hozzászólásra
Jó a pött hm?
Válasz #5830. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Köszi a választ, valahogy így tanultam én is
szántás
Válasz #5829. hozzászólásra
a tarló teteje le tiporva-és a barázda fenék közti távolság.ugy is mérik,hogy a szántott fölbe amig belemegy a pályszer,ugyan ez,csak a friss szántás megtiporva,ugy bele a vas...
Válasz #5825. hozzászólásra
Mi a hiteles mérése ? Már rég jártam suliba nem emlékezni
Válasz #5826. hozzászólásra
persze,ha behavazik akkor meg100-110...
Válasz #5819. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131110182909_foto1879.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131110182956_foto1880.jpg)
Na ez is sekély? jobban nem menni bele mert a domb tetőn löki a vad fődet ,akkor inkább lazítok jövőre három évenként úgy is szoktam most aktuális lessz
Válasz #5822. hozzászólásra
Én nem hiszem hanem tudom hogy 50 liter.Ha nem végeznek és beesőzik
lesz az még 70 is ha csúszkálni fog a technika.(35 cm mély)
ja még annyi,az se mindegy hogy mérik azt a bizonyos mélységet...van egy pár variácio...igaz,hogy csak egy fajta mérés a hiteles.
.ebbe igazad van.a40centi is majdnemcsak elképzelhetetlen.itt nálunk a rendszerváltás után elkezdtünk szántani 40centire meg fölötte,amit birtak a nagygépek.(hogy majd megaggyuk a móggyát,a tsz-be nem szántottak mélyen,mert elatták a dizelt)besárgult az egész határ a vadfődtől,2-3 évig volt is cumi.azóta ennyit az őszi mélyszántásról.még annyit megirhatnál,hogy hol helyezkedsz el a térképen.Én a mezőfőldön.tudtommal a világon (nem csak az országban)ez a legjobb terület.
Válasz #5821. hozzászólásra
Mert ahol nincs vad föld majd csak 60 centin, ott nem rossz dolog mélyen szántani. 40 centi alatt már én sem látom értelmét, akkor inkább lazítani. De 40ig mi is lemegyünk minden gond nélkül.
Válasz #5807. hozzászólásra
azt szerintem te se hiszed el,hogy 50lit/ha.hány ak-s főd?
azt az 1et mondgyátok meg nekem,mi a fa..sznak szántatok 30centire,meg fölötte???én ha lemegyek 30centire,nagyon sok helyen előszedem a vadfődet.ezér(is) lazitok(igaz csak az idén előszőr).
Válasz #5819. hozzászólásra![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
nnyenek,akkor jó öreg lehet
Hát hogy ha ARES-826 lovakkal is szántott meg még gyugdosott is valamit beléjük hogy jobban me
Válasz #5818. hozzászólásra
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Node ebbül mi a tanulság?
Válasz #5817. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Na megmértem ahol le van járva az 23 cm , ahol meg jó puha 30 cm
Válasz #5814. hozzászólásra
Na itt már kezd alakulni!!
Válasz #5815. hozzászólásra
Az lehet hát mostanság mtz-el így lehet szántani , mondjuk ennek a nagy gépek jól ledöngölték a végét mért ne ott forgolódnának rajta nem az övéken
Válasz #5814. hozzászólásra
Tévedsz akkor még nitro nem volt csak oltattlan mész, na azt tolták a seggébe, aztán góóóóóóóóóóóó!!
Mivel nem volt lazitózva már rég ennyire megy bele nyomatni meg nem tudom a ló meg ha ilyen mélyen szánt akkor biztos Nitrót etetnek vele faszikám!
Válasz #5812. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Na ezt jól "mögetted" !! Néha azért szoktam is szántani hogy ne legyen nagyon rozsdás az kicsi ekém mind a kettő feje!!
Válasz #5811. hozzászólásra
Mondja az aki ugart tárcsáz 10 éve.......... minimummmm 10 ......
Válasz #5810. hozzászólásra
Hát "b@kszi" ez neked őszi mélyszántás?????????? Mert nekem nem, de ha neked tettszik akkor nekem meg nagyon is jó!!
Válasz #5809. hozzászólásra
Sokszor jó rosszmájú 1 g. vagy........