Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na ismerkedek az ekével, szerintem a kuki tarlón is szép munkát végez, pedig nem szártépős asztallal lett vágva hanem utólag lett rz-vel szártépőzve, meglepett. Még látszanak a fogások a szántásba, állítgatom, szokni kell a vf eke beállítást.
Olyan kérdésem van, hogy most kezdtem először réselt ekével dolgozni. A csíkok összekötőinél vannak csavarorsók. Azokkal lehet a beforgatás "csavarásán" állítani? Kb. mennyi tűrés lehet bennük? Előre is köszönöm!
Van itt egy gazda,aki nem szánt sose 20 cm-nél mélyebben.5 tonna lett az átlag,volt 7 tonnás is.Az eketalpat megoldja a nyári aszály.Minél mélyebben szántunk,annál több sót forgatunk fel,ami káros,és nagy a szénvesztés is.
Ilyen írást nem láttam, de a tapasztalatom az, hogy nincs összefüggés.
Egyébként meg tegyél egy próbát valamelyik táblában, amelyik biztosan nem eketalpas. Úgyis épp szántasz. Jövőre meg leellenőrzöd, lesz-e különbség.
Válasz #5900. hozzászólásra
A munkák kész, még mindig nem kiabálok...több fele nézelődtem, de kinézve is van, csak még gondolkozok......meg a bank is,régebben könnyeben döntöttem, ....
Válasz #5891. hozzászólásra
Ez igen! Most azon gondolkozok, Bcs felől jőve a kisvasút ahol elvált az úttól hogy hívták azt a megállót, Görbed? nem jut eszembe...
Olvasni nem olvastam, de szerintem itt csupán az a lényeg, van-e tömör réteged. Ha nincs, akkor szerintem szántani is felesleges, max ha jobban tetszik az illető szemének a fekete föld, vagy nincs más eszköz a portán. Felénk is vannak ilyen 20 cm-es szántások, vagy akár attól is sekélyebbek, és ott is vannak jó termések.
Leírom én, hogyan csinálom, aztán eldöntöd. MTZ a gép nálunk is.
Hátulról nézvea bal oldali függesztő kar csapközéptől csapközépig 515 mm (fix furatban van), a jobb oldali (hosszanti furatban van) pedig annyira van összetekerve, hogy egyenes legyen vízszintesen a gerenda. Támasztó orsó pedig úgy állítva, hogy egyenes legyen hossz irányban. Z tengelyt, pedig úgy fordítom el, hogy az eke egyik irányba se húzza el a traktort az oldalsó feszítő lakatok nem feszülnek. A központi kapcsolót, pedig úszóba teszem.
Válasz #5878. hozzászólásra
Üdv Dénes a karok úgy állnak a jobb oldali tök feltekerve ,a bal letekerve hogy a gerenda egyenes szántáskor igy jó visz mind a 3fej csak lóg a vége a orsó csak annyira van tekerve hogy a hátulja és az eleje jó legyen
Arról olvasott e valaki valami tanulmányt ,hogy a 20-25-30-35 cm -es szántások között milyen termés különbségek vannak mert szánt mindenki mint a bolond 35 cm re hogy övé legyen a legmélyebb de kérdés van e ennek értelme?
Vetettem és betakarítottam idén olyan földet ami sose volt megszántva 20 cm nél mélyebbre és szép kukorica volt benne olyan 6 t ás kevés műtrágyával.
Vélemények?
Gondolom nagyon szét van tekerve a támasztó orsó. Mondjuk a függesztő karok se biztos, hogy jól állnak.
MTZ-vel, hogy akarsz szántani. Úszóba vagy antiszlippel?
Üdv mindenkinek egy kérdésem lenne mtz-vel és román ekével szántok szántanék csak mire beállítom hogy jó vigyen mind a 3 ekefej a kiemeléskor a 3dik fej a földön csúszik miért
Válasz #5872. hozzászólásra
Szerintem jobban jársz ha 2 mélység állító kereket raksz rá azzal többet nem lesz probléma.Meglehet csinálni az átfordulót is de ha a nullárol kéne megcsinálni én a 2 kerekeset választanám.
Valtra T133 H típusú traki most szántanék vele először a beállítások a gépen rendben vannak mármint a potméterek most kaptam egy olyan infot hogy a föggesztőszárat vegyem teljesen össze mert a húzólap viszintestől nem megy lejebb.ma azt pobálom ki!
Valami Michelin gumi lehet rajta az bírja a kiképzést! Egy ilyen keskenyebb gumival sokkal szebb a szántás is!
Nem tudom ti szoktátok-e nézni de ezekkel a 600-700-as hátsógumikkal nem a legszebb a szántás. A talaj minden fogatásnál egyenetlen, mert az utolsó fogatás félig be van taposva a földbe.
Válasz #5866. hozzászólásra
Milyen traktor?? Traktoron jók a beállítások ,nem kemény a föld???
Esetleg ha lefényképeznéd akkor valaki tudna mondani valami okosat
10059 hozzászólás
Na ismerkedek az ekével, szerintem a kuki tarlón is szép munkát végez, pedig nem szártépős asztallal lett vágva hanem utólag lett rz-vel szártépőzve, meglepett. Még látszanak a fogások a szántásba, állítgatom, szokni kell a vf eke beállítást.![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Olyan kérdésem van, hogy most kezdtem először réselt ekével dolgozni. A csíkok összekötőinél vannak csavarorsók. Azokkal lehet a beforgatás "csavarásán" állítani? Kb. mennyi tűrés lehet bennük? Előre is köszönöm!
Válasz #5906. hozzászólásra
Ismeretségben van. Pont olyan jó, mint a többi márkás.
haly valakinek lenkem euro opal8 4 fejes tapasztalat véleményt kérnék .
Válasz #5881. hozzászólásra
Van itt egy gazda,aki nem szánt sose 20 cm-nél mélyebben.5 tonna lett az átlag,volt 7 tonnás is.Az eketalpat megoldja a nyári aszály.Minél mélyebben szántunk,annál több sót forgatunk fel,ami káros,és nagy a szénvesztés is.
Ilyen írást nem láttam, de a tapasztalatom az, hogy nincs összefüggés.
Egyébként meg tegyél egy próbát valamelyik táblában, amelyik biztosan nem eketalpas. Úgyis épp szántasz. Jövőre meg leellenőrzöd, lesz-e különbség.
Válasz #5901. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ezek szerint nem vagy egy kapkodó idegbolond!!!
Válasz #5901. hozzászólásra
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Hát drusza ez a korral jár, minél öregebb az ember annál nehezebben adja ki a zsét a kezéből vasakra!!
Válasz #5900. hozzászólásra
......meg a bank is
,régebben könnyeben döntöttem, ....![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
A munkák kész, még mindig nem kiabálok...több fele nézelődtem, de kinézve is van, csak még gondolkozok
Válasz #5899. hozzászólásra
Hogy állsz a trakival???
Válasz #5898. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Jó válasz ötös leülhetsz Sanyika
Válasz #5895. hozzászólásra
Rákóczi utca következik.....
a központban 5 perc kávé szemben a presszóban...![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Nem okozna gondot, több ezer lehet a fejembe...
Válasz #5894. hozzászólásra![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Láttál arra egy Jhon deer-t szántani??? Ő meg a kolegám-főnököm!!!
Válasz #5894. hozzászólásra![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Na akkor vizsga ahogy jössz be a faluba kérem sorba!!
Válasz #5893. hozzászólásra
Néztem a tájat, s beugrottak a megállók nevei.........tudod nem múlik el nyomtalanul az a 30egynéhány év.
Válasz #5892. hozzászólásra![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Az az Sanyi Görbed de ez most honnan jött ???
Ami ott van búza a kanyarba azt én vetettem!!!
Válasz #5891. hozzászólásra
Most azon gondolkozok, Bcs felől jőve a kisvasút ahol elvált az úttól hogy hívták azt a megállót, Görbed? nem jut eszembe...
Ez igen!
Szóval ez meg a mai meg a tegnapi szántás![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131115222400_20131113736.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131115222431_20131114740.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131115222503_20131114742.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131115222528_20131114743.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131115222553_20131115748.jpg)
Válasz #5880. hozzászólásra![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Itt olyan hogy nagyon kevesen próbálnak meg MTZ-vel 3 fejjel esetleg 6 hengeressel
Válasz #5886. hozzászólásra
Bocsi te mit értesz z-tengely alatt!
Olvasni nem olvastam, de szerintem itt csupán az a lényeg, van-e tömör réteged. Ha nincs, akkor szerintem szántani is felesleges, max ha jobban tetszik az illető szemének a fekete föld, vagy nincs más eszköz a portán. Felénk is vannak ilyen 20 cm-es szántások, vagy akár attól is sekélyebbek, és ott is vannak jó termések.
Válasz #5886. hozzászólásra
Oké VDénes így megpróbálom
Válasz #5882. hozzászólásra
Leírom én, hogyan csinálom, aztán eldöntöd. MTZ a gép nálunk is.
Hátulról nézvea bal oldali függesztő kar csapközéptől csapközépig 515 mm (fix furatban van), a jobb oldali (hosszanti furatban van) pedig annyira van összetekerve, hogy egyenes legyen vízszintesen a gerenda. Támasztó orsó pedig úgy állítva, hogy egyenes legyen hossz irányban. Z tengelyt, pedig úgy fordítom el, hogy az eke egyik irányba se húzza el a traktort az oldalsó feszítő lakatok nem feszülnek. A központi kapcsolót, pedig úszóba teszem.
Akkor most szántsd le 30 mélyen és láss csodát
Válasz #5879. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Hú vazeeeeee 4 fejjel meg réselt kormánnyal füstöl a JD, ez hány AK föld 50-60 hajdúsági???????????
A termőréteg vastagságától függ.
Válasz #5878. hozzászólásra
Üdv Dénes a karok úgy állnak a jobb oldali tök feltekerve ,a bal letekerve hogy a gerenda egyenes szántáskor igy jó visz mind a 3fej csak lóg a vége a orsó csak annyira van tekerve hogy a hátulja és az eleje jó legyen
Arról olvasott e valaki valami tanulmányt ,hogy a 20-25-30-35 cm -es szántások között milyen termés különbségek vannak mert szánt mindenki mint a bolond 35 cm re hogy övé legyen a legmélyebb de kérdés van e ennek értelme?
Vetettem és betakarítottam idén olyan földet ami sose volt megszántva 20 cm nél mélyebbre és szép kukorica volt benne olyan 6 t ás kevés műtrágyával.
Vélemények?
Válasz #5847. hozzászólásra
Milyen föld van felétek hogy csak 2 fejet visz az a gép? Ötvenesek húznak ennyit.:)
Szántsunk szántsunk had haladjon!!!![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131115205125_100_8595.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131115205312_100_8609.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131115205340_100_8605.jpg)
Válasz #5877. hozzászólásra
Gondolom nagyon szét van tekerve a támasztó orsó. Mondjuk a függesztő karok se biztos, hogy jól állnak.
MTZ-vel, hogy akarsz szántani. Úszóba vagy antiszlippel?
Üdv mindenkinek egy kérdésem lenne mtz-vel és román ekével szántok szántanék csak mire beállítom hogy jó vigyen mind a 3 ekefej a kiemeléskor a 3dik fej a földön csúszik miért![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz #5870. hozzászólásra
Használj barázda szélesítőt!
Válasz #5874. hozzászólásra
Jaaaa értem!Itt a műhelyes szezon.
Válasz #5873. hozzászólásra
Már csináltam rá 2 kerekeset,mert nem volt rajta semmi,de lehet,hogy marad így.Megy ez igy is,demittudoménno.
Válasz #5872. hozzászólásra
Szerintem jobban jársz ha 2 mélység állító kereket raksz rá azzal többet nem lesz probléma.Meglehet csinálni az átfordulót is de ha a nullárol kéne megcsinálni én a 2 kerekeset választanám.
Valakinek véletlenül nincs képe átfordulós mélységállító kerékről?Kellene csinálnom egyet.
Válasz #5867. hozzászólásra
![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Valtra T133 H típusú traki most szántanék vele először a beállítások a gépen rendben vannak mármint a potméterek most kaptam egy olyan infot hogy a föggesztőszárat vegyem teljesen össze mert a húzólap viszintestől nem megy lejebb.ma azt pobálom ki!
Válasz #5860. hozzászólásra
Valami Michelin gumi lehet rajta az bírja a kiképzést! Egy ilyen keskenyebb gumival sokkal szebb a szántás is!
Nem tudom ti szoktátok-e nézni de ezekkel a 600-700-as hátsógumikkal nem a legszebb a szántás. A talaj minden fogatásnál egyenetlen, mert az utolsó fogatás félig be van taposva a földbe.
Hát ez egy könnyű homokföld lehet az angoloknál, nálunk nem húzná el a hatot ezekkel a virsli gumikkal!!
Eladó retro cserélös kettes eke...
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131112224130_dsc00325.jpg)
Válasz #5866. hozzászólásra
Milyen traktor?? Traktoron jók a beállítások ,nem kemény a föld???
Esetleg ha lefényképeznéd akkor valaki tudna mondani valami okosat
Valaki tudna segíteni?Nem akar az eke a támkerékre feküdni munka közben új vasak beállítás stimel asszem!mi lehet az oka?![smile karateka](/oldforum/images/smiles/karateka.gif)
Válasz #5864. hozzászólásra![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ja vágom már amit le tapos azt lazítja vagyis vágja
Válasz #5863. hozzászólásra
A keríknyom lazító hehe.
Válasz #5860. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Mi lehet az első fej előtt???
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Megköll nézni mi passzol a 5207034höz hátra oszt egyforma átmérőt keresni 500 valahányasba vele......
Válasz #5858. hozzászólásra
![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Kárpátia - Nyakas a parasztgazda
Válasz #5858. hozzászólásra
Hány psi lehet a hátsó virsli gumikban ,hogy nem robbannak szét ekkora eke alatt?
Milyen méretü gumik lehetnek?