Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Szakmai rendezvények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
Tápanyag-gazdálkodás hatékonyan Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!
Program és technikai információk a webináriumon való részvételhez. Kezdés:...
Hirdetés
1961 hozzászólás
Válasz #457. hozzászólásra Arra nem gondoltál, hogy a csóka kapott valami tuti helyről egy fülest,hogy valami ipari létesítmény lesz hamarosan a területen?
Baranyában ezer hektár van kifüggesztve..."Mert mégis mozog a föld"...
Válasz #458. hozzászólásra
Van aki már nem tudja hová tenni a pénzét!
Válasz #457. hozzászólásra
Ezek normálisak???????
Kis frissítés:
Árverésen próbálkoztam, de nem ment:
Hajdúszoboszló- Kaba között 2 ha: 5,6 mft lett a vége,
Hajdúböszörmény 2 ha: 6,1 mft
Na erre hogy licitáljak???
Borzalmas, hiába 35-40 Ak/ha-os földek.
Válasz #449. hozzászólásra
Azért csak okosan... ez egy egyszeri eset volt és egy elég kérdéses dolog, mert aki vette az nyilván nem müvelni vette. Szerintem sosem látta azt a földet és nem is fogja... föleg hogy Te is tudod hogy az ott egy gép temetö. Ez a vásárlás nem tekinthetö mérvadónak... szóval csak nyugi.
Válasz #451. hozzászólásra
Hali.Valószinüleg a levegöszürö kezd eltömödni.
Válasz #452. hozzászólásra
A mienk melette még jobb is
Válasz #451. hozzászólásra
Válasz #449. hozzászólásra
De ha már elkelt akkor annak örülj hogy vélhetöen a tied is ennyit ér!!
Hali volna még egy kérdésem :) olyan volna hogy a levegő szűrő és a turbó között van egy ellenőrző blomba és a műszer falon van neki az ellenőrző lámpája (2008 évjárat új típusú műszerfal) és 1800 fordulaton terhelés alatt (szántás) fel villan ez a lámpa de ha csökkentem a fordulatot 1500 ra akkor el alszik a lámpa. (982.2 2008 évjárat 1600 órával orosz turbó) Tapasztalat vagy tud róla valaki valamit?
Szeged mellett(Tiszasziget) ,kifüggesztés szerint 62ha, 1402AK, 508 ezer Forint(nem /ha). Komolytalan....
Orosháza is felzárkozott a 35-40 ezres ak értékre4.2ha kelt el 38/ak értéken elképesztö.
80.000/AK???
Válasz #446. hozzászólásra
Apró finomítás ,hogy csak akkor ha mindkettő "rájelentkező" ha már az egyiknek eladta, akkor azé akivel az eladó megegyezett!!!
Válasz #438. hozzászólásra
Nem jol tudod ha a ket jelentkező egy forma statusszal vannak az elado dönti el kinek adja.
Válasz #444. hozzászólásra
Egy módon sajna illetheti de azt csak ügyvéd mondja ,hogy lehetséges-e ,az pedig az elbirtoklás(15 év szakadatlan használat) ,vagy ha ez kárpótlási föld és az adásvételi mellé végrendeletileg az eladó a vevőt jelölte meg örökösnek, akkor az övé !!
Arra hallgass aki azt írta,hogy irány egy jó ügyvéd!!
Válasz #431. hozzászólásra
Gondolom ez az amiről múltkor is beszéltünk. Ha 93-ban nem írták át a nevére, akkor most már fejen is állhat, akkor sem illeti a föld. Az adás-vételi lap aláírása után 15 nap áll rendelkezésre, hogy a változást bejelentse, különben érvénytelen az adás-vételi. Kézzel írott, akkor érvényes, ha a földhivatal elfogadja neki. Ha akkor nem írták át a nevére, akkor vagy érvénytelen volt az adásvételi, vagy későn jelentette be. De mindkét esetben meg veheted a földet, mert nem az övé és semmilyen jogon nem követelheti.
Válasz #442. hozzászólásra
A b pontba mikor került be hogy helybenlakó,mert eddig csak haszonbérlő volt ebben...ez a helyben lévő kft-re rt-re(4000 heki) remélem nem vonatkozik(persze azok meg nem fognak kifüggeszteni,ill csak úgy hogy családigazdagodó" csemetéjük ott áll készenlétben és a jegyzőknek meg ki van adva az azonnali értesítési kötelezetség feléjük,még akkor is ha valaki rápillant...na így mennek(el) a dolgok kicsiny kis megyénkben)
Elővásárlási jogok
10. §59 (1)60 Termőföld vagy tanya eladása esetén - ha törvény másként nem rendelkezik - az alábbi sorrendben elővásárlási jog illeti meg:
a) a Magyar Államot a Nemzeti Földalapról szóló törvényben foglaltak szerint;
b) a helyben lakó haszonbérlőt, felesbérlőt és részesművelőt;
c) a helyben lakó szomszédot;
d) a helyben lakót;
e) haszonbérlőt, felesbérlőt és részesművelőt.
(2)61 Az (1) bekezdés c)-d) pontjában meghatározott jogosulti csoportokon belül az elővásárlási jog gyakorlásának sorrendje a következő:
a) a családi gazdálkodó;
b) nyilvántartási számmal rendelkező őstermelő, illetőleg egyéni mezőgazdasági vállalkozó.
Válasz #437. hozzászólásra
Ezt a törvény egyértelműen leírja.
Ha privátban elküldöd a fiam megmondja neked.
Egyébként meg menj el egy ügyvádhez, aki járatos ebben.
Az adásvételt úgy is jó fogja rendezni.
Válasz #439. hozzászólásra
én megkérdezni a jegyzőtől. nem kerül semmibe
Válasz #438. hozzászólásra
Úgy tudom első a haszonélvező, aztán a szomszéd őstermelő, aztán a családi gazdálkodó....stb. Akkor ez veszett ügy??
Válasz #437. hozzászólásra
Szerintem csak családi gazda rughat labdába.2 szomszéd közzül,ha egyforma a sorrendbe,azé,aki előbb tette az ajánlatot.
Lenne egy kérdésem. Adott két föld, egymás mellett, két külön helyrajziszámon(tegyük fel A és B). AZ A föld mellett egy faszinak(őstermelő, de gazdálkodási tevékenységet nem folytat, "bozótra" vesz föl támogatást) van földje, tehát szomszéd. A B föld mellett tesómnak(nem őstermelő) van egy zártkertje. Na most ez a két föld(A és B) ki van függesztve a hivatalban, a szomszéd faszi akarja megvenni.
Bátyámnak van-e szomszédi előjoga a zártkerttel?? Lehetne-e valamit kezdeni ezzel az ürgével, vagy szomszédi előjogon elsőbbsége van?? Esetleg feldobni, hogy nem művelt bozótosokra vesz fel támogatást?? Ha nem lenne előjoga akkor faterom(őstermelő, 15 km-en belüli lakos) és nagyfaterom(helybenlakó őstermelő) is vevők lennének a területre
Késői bánat,ha nincs átírva,ezután már nem is lesz.Jártak erre is így.
Válasz #426. hozzászólásra
Hány aranykoronás föld lehet ez? Ha van 30 akkor ez reális ár.
Válasz #432. hozzászólásra
Vedd meg , ha jól emlékszem a szakmádra téged nem bántanak , meg 19 év után a szerződés semmit se ér ha megtalálja hanem.
Válasz #432. hozzászólásra
Y zólt Z nek vagy Z honnan tudhatja ?
persze X személy folyamatosan kapta az évek során a csekkekt a viziközműtól, hogy fizessebe a csatornadíjat, számtalanszor hívták-keresték Z személyt hogy írassát át a területet, de szart rá
HAHÓ
sos-be kéne segítség, tanács
van egy terület amit meg akarok venni, több éve elhanyagolt, nem művelik
múlthéten néztem a földhivatalba X és Y személy tulajdona fele fele arányba
X személlyel felvettem a kapcsolatot, de elmondja hogy ő és Y személy 93-ba eladták agy adásvételin Z személynek
de ez olyan kézzel írott, ügyvéd nem látta
Holnap megyek X személlyel az ügyvédhez megveszem a területet, de az előbb felhív hogy megjelent nála Z személy és azt mondja, hogy ő nem is tudott arról hogy nem írták át a nevére, és ez a terület ő illeti
Válasz #429. hozzászólásra Valószínű lesz is gazdája még ennyiért is,mert felénk sincs (Pápa és környéke)eladó föld!
ja ezt egy osztrák akarja eladni!!
Válasz #424. hozzászólásra Sok a kapzsi ember!
Válasz #426. hozzászólásra
1.4 m/ha?
Válasz #425. hozzászólásra Valamit elírtál,mert kizárt ,hogy 50ha 1,4millió lenne!
üdv érdeklődnék vas megyében egy 1/1 tulajdonú szántó 50 HA egyben útról jól megközelíthető településhez közel (kb 5 km) 1.4 milla reális vagy túl sok?
köszi
Kicsit dühös vagyok, az egyik bérletem most jár le.
A tulajdonos , a mostani ezt örökölte.
De a csillagos eget kéri érte. Lényeg : 2,5 hektárról van szó , tíz éve bérlem tőlük, 17 Ak/ha mély fekvésű öntéstalaj.Eddig minden harmad évben belvizes volt.
3,5 millió forintot kér érte.
Ezen a területen ezt még tíz év alatt sem hozza meg.
Próbáltam a lelkére beszélni, de hajthatatlan, mert ezt olvasta hogy ilyen drágák a földek !!!!
Moderálta: (575) 2012-12-05 11:04:39
néhol már nagyon elszabadultak az árak,de kíváncsi lennék mikor fog ez megállni és mi lesz a beállt ár.
Válasz #419. hozzászólásra
Régen így írták, ott született apu, Pusztaszentetornya, most már Pusztaszenttornya,de a jó földekre települtek, telepítetek, régen! Én csak oda látok a földjeimről jobban mondva egy két magos épületet ami kicsit túl van rajta.
Válasz #420. hozzászólásra
Válasz #418. hozzászólásra
Az én tábláim 6-19 között szórnak, a város mellettiek, a löszhát átlagban 25 körül, és már nem ritka a 120 e ft per ak eladás!!
Válasz #418. hozzászólásra
Azok nem kis számok akkor ott sem...
Eddig is szerettem itt lakni... de mostanában egyre jobban szeretem a környékünket.
Válasz #417. hozzászólásra
a hajdúsági részen is szórtak a táblák 23-43 között mozognak a szántók
az átlagot számold ki!
Válasz #415. hozzászólásra
Nem aprózzátok. Hány aranykorona az átlag kb?
Válasz #415. hozzászólásra
igen a 25 kicsit erős szerintem is!60 elmegyen éppen
Válasz #412. hozzászólásra
Szerintem 40-50 e ft alatt gyanúsak vagyunk, engem azért ellenőriztek kétszer mert kicsiny darabokat az akkor szokásos 40-50 e ft helyett 25e ft-ért vettem, manapság a városi földjeinek eladása 60 e ft-ban minimalizálta a településen a földek árát
Válasz #410. hozzászólásra
Igen tudom, volt ismerős is, akire rászálltak ilyen miatt. Tudom, hogy nem vitaképp, de ahogy mi itt nézegetni szoktuk a kifüggesztéseket, úgy azért van szórás. Nekünk voltak olyan földek, amikért kevesebbet adtunk, mint a nekünk ideális helyen lévőért... bár többször tudnánk ilyet gyakorolni
Válasz #409. hozzászólásra
Hát ugye ehhez ismerni kell a településedet, vagy van ismerős a földhivatalba, vagy a település adott ki pl a helyi építési szabályzathoz komplett települési térképet(nekem ilyen van)!!
Válasz #410. hozzászólásra
böszörményben mi számít alacsony árnak manapság
ne hogy már a 3-4 legyen a mérvadó az adóhatóságnak!!