Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Javitó meszezés, mésziszap kijuttatása új
- Időjárás állomások új
- Vélemények a Bobcat rakodógépekről? új
- Forgatás nélküli talajművelés új
Cikkajánló
Hirdetés
![Súlyos forintokban mérhető plusz haszon: ez a befektetés megtérül! Súlyos forintokban mérhető plusz haszon: ez a befektetés megtérül!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9171/cikk_79171/yara_ind_fill_540x300_0.jpg)
Súlyos forintokban mérhető plusz haszon: ez a befektetés megtérül!
A szántóföldi növénytermesztésben ismét hangsúlyt kap a minőség.
Sajtóközlemény
![Stratégiai együttműködést kötött a MATE és a Béres Stratégiai együttműködést kötött a MATE és a Béres](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9312/cikk_79312/mate_beres_ind_(1)_fill_540x300_0.jpg)
1961 hozzászólás
Válasz #260. hozzászólásra
koma, hagyd abba ezt a tahóságot, amit művelsz, hányszor kell neked szólni??????????????????
ennyire hülye vagy, hogy nem értesz az első szóból?
apád mivel tanít téged, szívlapáttal???????
Moderálási elveink miatt törölve.
Adorex (20695)
2012-09-02 10:58:43
Válasz #255. hozzászólásra
végülis lassan semmi különbség nem lesz a magyar jogállamiság meg az ukrán jogállamiság között, és ezt nem úgy értem, hogy ott erősödik a jog szerepe, és csökken az autokrácia...
úgyhogy tulképpen nincs pótlólagos kockázat, menj, de azért majd rendszeresen számolj be, hogy mi a helyzet, mire kell az itthon maradóknak felkészülni!!!
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Nem talán.
Viszont ahol nincs állami beavatkozás, ott nincs korrupció!
"
Van benne valami, csak az itteni homok földek miatt hiába értesz hozzá akkor is nehéz nyereséget produkálni!!"
Ekkor kell abbahagyni, vagy más növény után nézni.
Homokra nagyon jó, dohány, torma, stb.
És sokkal olcsóbban megvehető. Az árak elérik az Ausztriában kialakult árakat.
Ha tudsz venni Ukrajnában vegyél, és menj át gazdálkodni, amíg időben vagy.
A gazdálkodáshoz is az kell, mint a háborúhoz.
Pénz, Pénz, Pénz!!!
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Van benne valami, csak az itteni homok földek miatt hiába értesz hozzá akkor is nehéz nyereséget produkálni!!
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Átugrasz és körbenézel?
Válasz #201. hozzászólásra
Én úgy döntöttem, hogy 2014-ig nem veszek semmit. Egyrészt megvárom a földtörvényt, másrészt ha támogatások csökkennek, biztos normálisabb spekulánsi hozzáállást eredményezhet. Nézelődök Ukrajnában is, amikor időm engedi. Ott nincs támogatás, nincs lóf@sz sem, csak az él meg a földből aki konyít is hozzá... Talán igazságosabb az a rendszer.
Válasz #249. hozzászólásra
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Már akkor is pörgött, csak te nem láttad, az árak karcsúbbak voltak de nagyon sokan vettek, nálunk is 5000ft/AK érteken részarányt meg földet!!! Jött egy koma aki 10.000 ígért és adták mint barom, mert a régi ár csak fele volt!!!
Válasz #252. hozzászólásra
Pont ezt mondom én is, akkor ezek nagyobb fantáziát láttak az ipari cégekben, oda vitték a forrásokat. Ezzel kaptak a mg-ból élők némi előnyt, de ez kb 2006-ra elfogyott.
Az Szdsz vezetők zsákolták a kárpótlási jegyeket. ( pl. Horn Gábor)Valószínűleg privatizációs célokra használták. A földre csak zsebszerződéssel licitálhattak volna. Gondolom az első Mszp-szdsz-es kormány (Suchman mint privatizációs miniszter)célzottan ezeknek az embereknek írták ki a privatizációs pályázatokat.
Válasz #249. hozzászólásra
Ez tényleg így van. Az akkori vörös bárók ( Tsz elnökök)nem merték felvállalni vagy megmutatni a vagyonukat. Ha a kárpótlás 5 évvel később történik egészen teljesen más lett volna kárpótlás. A 90-es évek elején sokan a földnél jövedelmezőbb befektetésekben látták a jövőt. Persze vettek földet. A befektetők szélesebb köre tényleg az uniós csatlakozás után jelent meg a kis falvakban. Az addigi 20 ezer FT/Ak árak rögtön duplázódtak.
Válasz #245. hozzászólásra
Egyébként a földeknél a kárpótlást rendesen elcseszték. A 47-es állapotokat kellett volna visszaállítani és kész. Csak ez alkotmány ellenes volt.
Itt azért említsük meg Torgyánt, legelőször a széles nyilvánosság előtt ő mondta ki. Hogy vissza földeket! Ettől a kommunisták hideglelést kapnak. Sokan még most is köpködnek az Antalra a kárpótlás miatt.
Válasz #247. hozzászólásra
Nem is akarom megváltoztatni a gondolataidat, én meg így látom. Ha ez a földláz a rendszerváltás után közvetlen ilyen tempóra pörgött volna fel, akkor se Te, se én se egy földművelésből élő ember nem juthatott volna földvásárlási lehetőséghez, vagy csak nagyon csekély mértékben. A volt pártkatonák, akiknek kiosztották a gazdasági kulcspozíciókat és nagy vagyon és pénz felett rendelkeztek, mindent elvittek volna és a kárpótlás se ilyen módon zajlott volna le.
Valahol lemaradtam. Milyen szátóföld árak várhatóak Magyarországon?
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Korábban úgy gondoltam, hogy eléri az Ausztriában kialakult árakat.
Ha elfogadák az új földtörvényt, akkor mi várható?
Erre van-e tipp?
Válasz #246. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Nem tudod megváltoztatni a gondolataimat bár mit is írsz, én másképp látom és ennyi!!
Válasz #243. hozzászólásra
Szerintem tévedsz, kétségtelen tény, hogy volt néhány pénzes ember a 90-es években (jogász, orvos, stb), aki lehetőséget látott a földben és már akkor bevásárolt belőle, egyesek a nem legális tevékenységből származó jövedelmüket próbálták tisztára sikálni, ezt is inkább a 90-es évek 2. felétől.
Akik első körben privatizálták a volt ág-kat, azok is a vagyonra utaztak, nem a földre, az más kérdés, hogy az állami földbirtok jött a céggel.
A helyzet az eu csatlakozás után kezdett el megváltozni, a teljesen más tevékenységben dolgozó nagy emberek akkor kezdtek el belépni erre a piacra (lásd a lejjebb említett a széles, és még sorolhatnám). A spekulációs piac is akkor szélesedett ki, miután a sajtó is felkapta a témát!
Válasz #243. hozzászólásra
Na most játsszunk el a gondolattal , (isten ne adta volna)az szdsz már az első szabad választás után hatalomra kerül,és a tsz-t nem kárpótlás hanem privatizálás útján magánosítják, ugye milyen eretnek gondolat, sok ember aki most módos gazdának néz ki mi lenne, túrós faszú traktoros vagy valami hasonló!!
Válasz #241. hozzászólásra
Nem vagyok már fiatal, ezért élénken emlékszem ,hogy amikor 1970 nov 11én elhoztuk a Merkur csepeli telepéről a Moszkvics 412 típusú gépjárművünket az után fizetni kellett a beépített rádió után , és nem lehetett kiszerelni ,mert gyári tartozék volt ,így akkor is adóköteles volt ha elromlott vagy kiszedtük , ez csak egy adalék milyen jó rendszer volt az!!
Válasz #242. hozzászólásra
Ne csináld ember, hogy a befektetők rájöttek, hogy a földben nagy biznisz van számukra, ők tudták már a módszerváltás előtt is!!!!!
Az egész földkérdést eleve nehéz politikamentesen szemlélni. Bőven az előző fidesz kormány mandátuma alatt is beszédtéma volt a földtulajdon szabályozásának rendszere, beszéltek már akkor is dán modellről és a tulajdonlás helyben lakáshoz és szakképzettséghez való kötését. Mégse tettek semmit, persze, ha ezt most nekiszegezed a fideszes politikusoknak, az lenne a válasz, hogy a kisgazdákhoz tartozott a tárca. Mindenesetre azért problémás a történet, mert a társadalom nagyon széles körét érinti, és nehéz olyan szabályozást létrehozni, hogy ne rondítsanak bele valami fontos réteg érdekrendszerébe. A helyzet azért vált az utóbbi években ennyire élessé, mert lassan a befektetők is rájöttek arra, hogy a föld igenis egy olyan tőkeelem, ami komoly jövedelmi alapot jelenthet. A kérdés az az, hogy ha ettől is megfosztják a vidéki társadalmat, akkor miből fog megélni?
Válasz #239. hozzászólásra
Ha valaki politika mentes a Fórumon az SAPSifüles.
Szerintem.
Csak a tényeket közli, ahogy illik egy .....
Viszont a folytatását olvastátok a Face....
"Most olvasom, hogy kötelezően le akarjátok cseréltetni a rendszámokat, mert kell a zsé! Hatalmas ötlet! Komolyan! És erre még mindig nem mondhatja a köcsög ellenzék,hogy ez megszorítás, meg hogy adó! A lófaszt! Kurva jól kitaláltátok! Figyelj! Ha gondolod, lenne még ötletem! Mert ugye manapság min...den autóban van rádió! Mi következik ebből? "
Egy informatikus hozzászólása volt, amit rövid úton levettek.
Majd elterjed, mert sok bevételi lehetőséget felsorol, ami ellen a kutya sem fellebbezhet.
Legfeljebb a választók. És mi a garancia, hogy a következő jobb lesz?
Ugye semmi.
Válasz #239. hozzászólásra
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Csak a tényeket látja jól...de egyre többen vagyunk így
Válasz #238. hozzászólásra
Kedves te nagyon nem csíped a Fidesz kormányt azt látom, de miért is???????????? Régóta figyelem a hozzászólásaidat, semmit sem csinálnak szerinted jól.
Válasz #237. hozzászólásra
És ez igaz az 1998-2002. közötti kormányra is, ha jól értem.
Válasz #236. hozzászólásra
Na ja!!
Válasz #235. hozzászólásra
Nem véletlenül késtek!
Válasz #233. hozzászólásra
Ezzel a törvénnyel is késtek kb. 15 évet.
Azt nem tudom, hogy meddig tűri egy demokratikus ország, hogy bűnözők irányítják az országot. Például a kampányban is sokkal többet költenek, mint a hivatalos bevétel. Az Apeh ezeket persze nem vizsgálhatja.
Válasz #233. hozzászólásra
Köszi, én is ember vagyok tévedhetek.
Válasz #232. hozzászólásra
1994. évi LV. törvény a termőföldről
4. § (2) Termőföld tulajdonjogát csere jogcímén akkor lehet megszerezni, ha a csereszerződésben a felek termőföld tulajdonjogának kölcsönös átruházására vállalnak kötelezettséget, és (...)
Ezt a bekezdést a 2008. évi XXXVI. törvény 1. §-a iktatta be, hatályos 2008. VIII. 1-től.
Válasz #231. hozzászólásra
Szerintem meg nem, de cáfoljál meg!!!
Válasz #230. hozzászólásra
ezt is rosszul tudod
Válasz #229. hozzászólásra
Tudtommal a Fidesz még 2010-ben.
Válasz #228. hozzászólásra
melyik kormány?
Válasz #225. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Így igaz, megszüntette a kormány a lehetőséget!!
Válasz #226. hozzászólásra
Egy zsák kukorica. Tehát röviden nincsenek kifüggesztések. Ki esnek a helyi gazdák. Ez olyan mint az olajügyek voltak a 90-es évek elején. A kiskaput a politika nyitva hagyta.
Válasz #225. hozzászólásra
Ez megtörtént
Egyébként egy kukoricával is be lehet lépni a táblába. A cikkben szereplő vásárló a Fidesz kampányt is támogatta hivatalosan 10 millával. Mellett meg ki tudja mennyivel. Hajrá Fidesz!!!! Ilyen párt teszi rendbe a magyar földpiacot
Válasz #223. hozzászólásra
Cserélni termőföldet csak termőföldre lehet, színes tv, tűzifa stb. nem lehetséges.
Nekem az egyik földem sarkában építettek egy szennyvíz átemelő szivattyút. Semmivel nem foglalkoztak, régészeti terület, én 30cm-nél mélyebben nem művelhetem, nem ültethetek gyümölcsfát se, stb. Ezek meg fogták és megépítették. Aztán rákérdeztem, hogy aztán kinek a földjére építik? Nem is tudták, aztán végül normálisak voltak, mert bár már rég elkészült, kifizették a területet 1000Ft/m2 áron.
A közös tulajdonú földeknél, elég volt egy csereszerződés ( pl- színes tv) és belépett a táblába a vásárolni szándékozó és a többi tulajdonos ezzel elveszítette az elővételi jogát. Ez kb. így megy 20 éve, kormányok jöttek-mentek és nem tettek semmit. Ezt a kiskaput egy komoly elszánt kormány rögtön megszüntetné. Ehelyett a Fidesz csinálni akar egy istenverte földtörvényt. Indok a zsebszerződések megszüntetése.
Válasz #221. hozzászólásra
Ember ez van.
Válasz #220. hozzászólásra
méltatlanul vannak állatkertben az ökrök...
Válasz #219. hozzászólásra
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Nem faszikám mi nem aszisztálunk hozzá, ez régi törvény lehet nem tudod de az állam bármikor elveheti a földet ahogy írtam közérdekre hivatkozva!!! Nekem a komcsik vettel el földemet útnak közérdekre hivatkozva, de elvehetik bányának stb.....!!!! Ha akarnak oda építeni állami beruházást bármikor elvehetik kisajátítja és kárpótol az ottani környékbeli árakon, és mehetsz a szarhoz sírni!!!! Lehetsz erős meg nagypofájú akkor is viszik, bárki van hatalmon!!!!
Válasz #213. hozzászólásra
sokan legyetek, akik azt a tollat fogjátok.
ide jutottunk, és jól tudod, ezt ti csináltátok, ti asszisztáltok hozzá.
most már elismered, hogy az új tv-ek szerint bárkinek, bármi megtetszik, holnap jön egy törvény, és már viszik is.
remélem a felismerést lassan tett követi a részedről is!
Válasz #217. hozzászólásra
Is-is. 5 ember volt a tulaj, akik átlagosan is 70 évesek voltak. Nem mentek bele semmibe, így kénytelenek voltunk belemenni a "tiszta" játékba.
Hááát ennyi.
Üdv
Válasz #216. hozzászólásra
Rossz ügyvédet találtál, ne félj, ha magának vette volna, megtalálta volna a kiskaput!
Válasz #215. hozzászólásra![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Há ez az, a bűr hülne rá, hogy elvitte előlem a tanyát, ami mellesleg ott fog összedőlni, mert neki csak a terület kellett
Pedig 1 m-es betonalap, 60cm-es vályogfalak voltak az épületeknek
Ez az egész főődtörvény xar.
Üdv
Válasz #204. hozzászólásra
Az állattartókkal az a próbléma, hogy nincs meghatározva az állat létszámhoz tartozó elövásárlási jogosultság....vagyis akinek van 1500hektárja és száz marhája az is szerezhett és szereznek is még földet hozzá...ezt pofázom már mindenkinek,hogy ez így nem jó...de senki le sem x..ja
Válasz #213. hozzászólásra
Egy tollvonással vett el az önkormányzat ety gazdától érvényes szerződéssel bérelt területet, hogy a sok semmirekellő dolgozgasson rajta...
Válasz #197. hozzászólásra
Az nem a tiéd elhiheted, az állam bármikor kisajátíthatja közérdekre hivatkozva!!! Ne írjál szamárságokat!!!! Mielőtt nekem esnél, még az enyémet is meg mindenkiét!!
Válasz #204. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Én be se adom olyanra a vételi szándékot, ahol nem vagyok első. Tavasszal a szomszéd eladta a földjét, de rendes volt, mert megkeresett. Kisakkoztuk, hogy az égvilágon senki nincs előttem a sorban, aki meg velem egy szinten van, nincs pénze. Ennek ellenére volt jelentkező, sőt fel is volt háborodva, hogy miért nem az övé lett, merthogy ő családi gazda. De mondom ember, maga nem szomszéd. Fel se fogta mit beszélek.