Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.05 FtUSD403.06 FtCHF439.56 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
a kapcsolási késleltetést nem tudod milyen értékre van állítva?? nekem erre lenne szükségem, hogy időben kapcsolja be ill ki a permetezőt!
amikor először körbedűlőzöl akkor kézi űzemmódban mész és utána rakod át autómata üzemmódba a gps-t?
Van, igaz én is most kezdtem el használni. A dolog működik, nincs vele semmi gond. Ahogy lefedett területre érsz, kikapcsol az érintett szakasz. Beállítások? Beüzemeléskor beállították a szakaszok számát és a szélességét, azonkívül még annyit kehet rajta állítani, hogy 0 vagy 50 vagy 100 % -os átfedésnél kapcsolja le a szakaszt. Van még kapcsolási késleltetés is, másra nem emlékszem.Igazából többre nem is igen van szükség. Használata egyszerű, egyszer körbedülőzöd a táblát kézi üzemmódban, aztán aktiválod az automatikát és fordulókban is kikapcsolja a szakaszokat, hozzá sem kell nyúlni.
Válasz #1856. hozzászólásra
Akkor mérd be a fúvókák liter/perc teljesítményét adott nyomáson, és hasonlítsd össze a permetezési táblázatban megadott értékkel, ha stimmel minden fúvókánál, akkor csak a haladási sebességeddel, sorcsatlakozással, vagy a tábla méretével lehet gond.
Válasz #1853. hozzászólásra
Lehet, hogy el vannak tömődve a fúvókák és permetez, de nem jön ki megfelelő mennyiség, ki kellene tisztítani a fúvókaszűrőket, és a fúvókákat.
Egy kis segítséget kérnék. Van egy 600l-es lengyel permetezőm és idáig 3bar nyomáson szórt 250l/ha-t. Most idén elkezdtem szórni a búzát ugyan ugy volt minden semmin nem változtattam és össze vissza szórt a gép hol 210l- hol 240l-t . Mi lehet a baj? Valaki tudna benne segíteni?
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy JESSUR SMJ30K
típusú permetezőm, és ahhoz szeretnék gumi dugattyút venni. Ha tudna valaki segíteni hogy hol lehet hozzá beszerezni, azt megköszönném.
ARAG elektroos szelep: 0,6 másodperc a zárás/nyitás, plusz néhány tized amíg a tömlőkből, fúvókákból a nyomás leesik. A GPS "gondolkodási ideje" is egy-két tized, úgyhogy ez az egész kb. 1 másodperc, de ez már jól agyon van így precízkedve. A gyakorlatban ez azonnal történik.
Az elektromos szakasz zárás nyitás mennyire gyorsan müködik a szekereiteken?
Vagy esetleg 1 ilyen gps es szakasz vagy neadjisten fúvókaelzárás az mennyire sebes illetve villámgyors?
Nagy gondba vagyok a Forrás 2000-es permetezőmmel. Eddig beállítottam 3 bar-ra a nyomást. De ahogy változik a fordulat úgy meg el a nyomás is. Szétszedtem a szivattyút a szelepek jók, membránok mostmár újak. A nyomásszabályozót ha tekerem akkor 3 bar alatt már ellenállás nélkül tekeredik majd később nehezebb tekerni, de nem megy 3 bar alá a nyomás
Mi lehet a gond?
Szerintem a nyomásszabályozóval van gond, de mit kellene megtuningolni rajta, hogy jó legyen?
Válasz #1827. hozzászólásra
Kettő tized ingadozás az nem nagy annyi lehet az alacsony gardán fordulattól is.Amennyiben az ingadozás több úgy valamelyik membránnál a szelep beragad és az a jelenség van mint mikor a robbanó motornál egy hengerrel kevesebb megy vagy is berángat, a szivattyú nyomása kevésbé kiegyensúlyozott.Ez a használat során elmulhat, de ha nem, megkel nézni miért engedi el anyomást.Ezért kell munka után mindig kitisztítani vagy is átmosatni a rendszert.Téli leálláskor a dzsuva beszárad és beragadhatott.
Malupe 440-es permetezőm van. A kérdéem az hogy a nyomásérő óra mutatója mennyire ugrálhat?
Nem tudom a légüstöt olyan nyomásra állítani hogy ne ugráljon a mutató, (pedig 40-baros óra van rajta).
Ha az kicserélem kisebb tartományúra az méginkább látványosan fog ugrálni, nem?
A csepegésmentes szórófej fúvóka nélkül nem nyom semmit?
Ma akartam kipróbálni, levettem a fúvókákat hogy könnyen kijöjjön a kosz ha van benne, de csak egy-két fúvókából jött víz a többiből meg semmi...
A kezelés kelés előtti, 1-2 nappal mielőtt kikel.
Itt a feketeüröm a legproblémásabb, ezért a maximum dózissal (6l/ha) és 250 liter vízzel fújtam tegnapelőtt is a naprában.
Tegnap dobtam egy hátast: ARAG elektromos főelzáróhor kapcsoló (egy háromállású kapcsoló egy kis lemez dobozban) 37.000+Áfa
Naná, hogy nem az lesz rajta!
18m es 6-7 szakaszos szárny PROs 9600 - 10400 eu fölött volt pár éve
+a gép maga 8800 vagy 11800 verziófüggő
+kerék 3400
+aprólékok szarságok........
2500as pc 1700
10+11800+3400.........
az jó 26000 ++++++++++++++ amit raktál még rá
6960 hozzászólás
Válasz #1859. hozzászólásra
a kapcsolási késleltetést nem tudod milyen értékre van állítva?? nekem erre lenne szükségem, hogy időben kapcsolja be ill ki a permetezőt!
amikor először körbedűlőzöl akkor kézi űzemmódban mész és utána rakod át autómata üzemmódba a gps-t?
Válasz #1851. hozzászólásra
Van, igaz én is most kezdtem el használni. A dolog működik, nincs vele semmi gond. Ahogy lefedett területre érsz, kikapcsol az érintett szakasz. Beállítások? Beüzemeléskor beállították a szakaszok számát és a szélességét, azonkívül még annyit kehet rajta állítani, hogy 0 vagy 50 vagy 100 % -os átfedésnél kapcsolja le a szakaszt. Van még kapcsolási késleltetés is, másra nem emlékszem.Igazából többre nem is igen van szükség. Használata egyszerű, egyszer körbedülőzöd a táblát kézi üzemmódban, aztán aktiválod az automatikát és fordulókban is kikapcsolja a szakaszokat, hozzá sem kell nyúlni.
Válasz #1856. hozzászólásra
Akkor mérd be a fúvókák liter/perc teljesítményét adott nyomáson, és hasonlítsd össze a permetezési táblázatban megadott értékkel, ha stimmel minden fúvókánál, akkor csak a haladási sebességeddel, sorcsatlakozással, vagy a tábla méretével lehet gond.
Valaki meg tudná válaszolni a kérdésem? A 1829 és 1830 hsz-ben tettem fel.
Köszönöm
Válasz #1855. hozzászólásra
Az egész rendszert szétszedtem és átmostam már, de ugy se lett jobb...
Válasz #1853. hozzászólásra
Lehet, hogy el vannak tömődve a fúvókák és permetez, de nem jön ki megfelelő mennyiség, ki kellene tisztítani a fúvókaszűrőket, és a fúvókákat.
Olyan szerkezetet lehet tenni függesztett vegyszerezőre amiben beállítom hogy pl 250l/ha szórjon és a sebesség függvényében szabályozza a nyomást?
Egy kis segítséget kérnék. Van egy 600l-es lengyel permetezőm és idáig 3bar nyomáson szórt 250l/ha-t. Most idén elkezdtem szórni a búzát ugyan ugy volt minden semmin nem változtattam és össze vissza szórt a gép hol 210l- hol 240l-t . Mi lehet a baj? Valaki tudna benne segíteni?
Köszi
Válasz #1850 hozzászólásra
Moderátor által módosítva: 2015-04-14 15:53:05
Moderátor által módosítva: 2015-07-02 08:50:09
sziasztok!
érdeklődnék van valakinek rau permetezője és hozzá gps vezérlésű szakaszolója??hogy vált be eddíg , beállítások meg ilyesmik érdekelnének.
Szép napot mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy JESSUR SMJ30K
típusú permetezőm, és ahhoz szeretnék gumi dugattyút venni. Ha tudna valaki segíteni hogy hol lehet hozzá beszerezni, azt megköszönném.
Köszönettel Laci
Válasz #1848. hozzászólásra
240000juró
Válasz #1843. hozzászólásra
mi 240?
150-250 mikron nagyságú cseppekkek eléréséhez Teejet 3-as fúvokát hány baron kell minimum járatni?
Talán.
150-250 mikron nagyságú cseppekkek eléréséhez Teejet 3-as fúvokát hány baron kell minimum járatni?
Talán.
Válasz #1844. hozzászólásra
mesélj hadokosodjunk
Válasz #1843. hozzászólásra
Nálam 5-önként van jó pár szakasz, no meg a DUS egy kicsit másabb rendszer.
Válasz #1842. hozzászólásra
tegnap probáltam egy agrifac-ot,3 szórófejenként gps vezérli tökéletes (240e kp)
Válasz #1841. hozzászólásra
DUS rendszer hecikém !!!!!!
Válasz #1840. hozzászólásra
akkor most kérem a többi márkáét is sorba ide-----
Válasz #1839. hozzászólásra
ARAG elektroos szelep: 0,6 másodperc a zárás/nyitás, plusz néhány tized amíg a tömlőkből, fúvókákból a nyomás leesik. A GPS "gondolkodási ideje" is egy-két tized, úgyhogy ez az egész kb. 1 másodperc, de ez már jól agyon van így precízkedve. A gyakorlatban ez azonnal történik.
Válasz #1837. hozzászólásra
az a kérdis ha lezárod hány mp re rá zárja el?
Válasz #1837. hozzászólásra
novárjá
van ám ablakon kinyúló hátranyúlós mechanikus szakaszolásfajta is
Válasz #1836. hozzászólásra
pont olyan gyorsan működik, mintha mechanikusan szakaszolnál.
Az elektromos szakasz zárás nyitás mennyire gyorsan müködik a szekereiteken?
Vagy esetleg 1 ilyen gps es szakasz vagy neadjisten fúvókaelzárás az mennyire sebes illetve villámgyors?
P-ők múkodnek parasztok igy a tavasz legközepin?
Kezd szőrösödni a határ enyhén....
Sziasztok
Nagy gondba vagyok a Forrás 2000-es permetezőmmel. Eddig beállítottam 3 bar-ra a nyomást. De ahogy változik a fordulat úgy meg el a nyomás is. Szétszedtem a szivattyút a szelepek jók, membránok mostmár újak. A nyomásszabályozót ha tekerem akkor 3 bar alatt már ellenállás nélkül tekeredik majd később nehezebb tekerni, de nem megy 3 bar alá a nyomás
Mi lehet a gond?
Szerintem a nyomásszabályozóval van gond, de mit kellene megtuningolni rajta, hogy jó legyen?
Tudnál segíteni, hogy milyen módon?
Arra gondoltam, kellene feltenni 1 200 l-es tartályt, amiből működne a keretmosás.
Válasz #1831. hozzászólásra
Igen lehet ,
Szerintetek lehet egy normál talajkerék hajtású permetezőhöz keretmosó tartályt szerkeszteni?
Válasz #1829. hozzászólásra
így akartam:
Tisztelt Kollegák,
A nyomás szabályzó mellett/mögött lévő fekete karnak mi a funkciója?
0 és 1 állásba lehet fordítani, (most 1-ben van).
Én nem vettem észre semmi külnbséget a két állás között....
Válasz #1827. hozzászólásra
Kettő tized ingadozás az nem nagy annyi lehet az alacsony gardán fordulattól is.Amennyiben az ingadozás több úgy valamelyik membránnál a szelep beragad és az a jelenség van mint mikor a robbanó motornál egy hengerrel kevesebb megy vagy is berángat, a szivattyú nyomása kevésbé kiegyensúlyozott.Ez a használat során elmulhat, de ha nem, megkel nézni miért engedi el anyomást.Ezért kell munka után mindig kitisztítani vagy is átmosatni a rendszert.Téli leálláskor a dzsuva beszárad és beragadhatott.
Válasz #1826. hozzászólásra
Kicseréltem az órát egy 6 bar-osra. Ezen a tizedek is látszanak.
Légzsákban 2 bar.
A nyomásmérőn 2,5 bar a beállított.
Működés közben 2,4-2,6 között ugrál. Néha felmegy 2,8-ra majd vissza, néha 2 bar-ra leesik majd visszaáll.
Nos? Valaki tud segíteni?
Köszi
Válasz #1825. hozzászólásra
az ne ugráljon
vegyél órát
Tisztelt Kollegák,
Malupe 440-es permetezőm van. A kérdéem az hogy a nyomásérő óra mutatója mennyire ugrálhat?
Nem tudom a légüstöt olyan nyomásra állítani hogy ne ugráljon a mutató, (pedig 40-baros óra van rajta).
Ha az kicserélem kisebb tartományúra az méginkább látványosan fog ugrálni, nem?
Válasz #1823. hozzászólásra
Kevés a szállított víz és annak a nyomása.
Tisztelt Kollegák,
A csepegésmentes szórófej fúvóka nélkül nem nyom semmit?
Ma akartam kipróbálni, levettem a fúvókákat hogy könnyen kijöjjön a kosz ha van benne, de csak egy-két fúvókából jött víz a többiből meg semmi...
Hogy van ez?????
Válasz #1820. hozzászólásra
Itt felénk is 3 liter a divat,igaz én még nem csináltam csak most akarom..
Válasz #1820. hozzászólásra
A kezelés kelés előtti, 1-2 nappal mielőtt kikel.
Itt a feketeüröm a legproblémásabb, ezért a maximum dózissal (6l/ha) és 250 liter vízzel fújtam tegnapelőtt is a naprában.
Válasz #1812. hozzászólásra
Málna te mennyivel.mentél totálozáskor vetés elötti kezelésnél??3liter glifozáttal?
Válasz #1818. hozzászólásra
mit kapcsogacc more?
keretemelést minem vetté forraszosz hungarikoszra jaj?
Válasz #1817. hozzászólásra
Házilag se ocsó hehe. (be-be kapcsoló hehe)
Tegnap dobtam egy hátast: ARAG elektromos főelzáróhor kapcsoló (egy háromállású kapcsoló egy kis lemez dobozban) 37.000+Áfa
Naná, hogy nem az lesz rajta!
18m es 6-7 szakaszos szárny PROs 9600 - 10400 eu fölött volt pár éve
+a gép maga 8800 vagy 11800 verziófüggő
+kerék 3400
+aprólékok szarságok........
2500as pc 1700
10+11800+3400.........
az jó 26000 ++++++++++++++ amit raktál még rá
EAGLE meg 18mes 5 szakaszos 7700 körül volt
tehát 2 vagy 3000 euval volt drágább a PRO
Válasz #1814. hozzászólásra
oké tudom hogy megvagy vele
Válasz #1813. hozzászólásra
nekünk ez a 2200 ranger van,de egyszerűbb kerettel,az is tökéletesen elég
vannak régi áraim
csak érdekességnek majd megkeresem ........
Válasz #1811. hozzászólásra
Ez a hardi "pro" szórókeret, nem tudom mennyi lehet a felára.
Az amazone "szuper-s" szórókeret is hasonló nyitású, de ott egészen más a profil.
ilyen szárnya vlkinek????