Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.56 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
én mikor gombázom a búzát általában kalászhányáskor automatikusan teszem bele a rovar nem nézem hogy van e vagy nincs amúgy beleszaladok a búzába gyalogosan személy szerint olyankor már rövid nadrágot viselek a lábaszáram azonnal jelzi a dögöket
Egyetértek a művelőnyom résszel és ráadásul még a vegyszerek és műtrágyák kijuttatása is egyenletesebb átfedésektől és kihagyásoktól mentes sokkal kisebb odafigyelés nélkül is.
A vetésfehérítő ellen én is foltoztam idáig szükség estén. Nem rég viszont összecimboráltam egy nagy koponyával... aki nagyon otthon van a növénytermesztésben és ő mindenképpen azt tanácsolja hogy a teljes állományban kell védekezni ellenük még a megjelenésük előtt megelőzésképp. Mikor már láthatók a bogarak és a kártételük akkor már mérhető terménykiesést is okoznak még ha észlelésükkor azonnal is védekezünk ellenük... ha az aktuális egyéb növényvédelemmel(gombaölőzés, gyomirtás, lombtrágyázás) összekapcsoljuk a fehérítők elleni védekezést akkor megspóroljuk a + permetezést amin máris megtérül a rovarölő szer költsége.
Ez óriási tévedés! A művelőnyom az egyik leghasznosabb dolog. Ugyanis ha nincs, akkor a műtrágyaszórással esetleg 2x, illetve a legalább 2x-i permetezéssel folyamatosan gyötröd az adott sorokat, persze nem biztos, hogy mindig ugyanott mész. A műtrágyaszórást még viszonylag könnyen kiheveri, a korai gyomirtó permetezés már biztos meglátszik, a virágzáskori kezelés pedig ugye nem kell mondani. Mi a különbség? Hát az, hogy ha nincs művelőnyom, akkor a többször meggyötört sorok is ott erőlködnek a többivel, de soha nem fogják ugyanazt hozni, mint a nem taposottak, viszont a tápanyagot felveszik. Ha művelőút van, akkor az út melletti jobb és bal sor 2x bokrosabb lesz, mint a többi, ezáltal terméskiesést nem fog okozni. Ez nem feltevés, ez a tapasztalatom. Ezáltal akármikor belemehetsz még a virágzó állományba is rezzenéstelen arccal, és nem teszel benne kárt. Volt már olyan, hogy a virágzó őszi árpát teljesen be kellett járni vetésfehérítő miatt, mert bár foltszerűen volt benne, nem lehetett látni messziről a kalászoktól. Viszont a művelőúton 0 taposással be tudtam járni és a 18 ha-ra kiszórtam 1-2 Ha-ra való vegyszert a foltokra. Sírva fakadtam volna, ha nem lett volna a művelőút. Mindenkinek csak ajánlom.
Valaki tudna segíteni?!
Novor 1005ösömet akarom felújítani. Szivattyú maradna, de a feletti részt mindent cserélnék, (nyomsásszabályzó, szakaszoló stb) Szerintetek milyen típusúét tegyek fel? olcsó , jó és egyszerű legyen.
függesztett ,max 800 lityi,de inkább 600,
olcsó,jó nincs,
agromechanika,jobb mint forrás,malupe szerintem és a kintről behozottak között is érdemes nézelődni.
Én a művelőnyomat felesleges földpazarlásnak tartom.Ott nem terem búza.Mi adunk egy műtrágyát,meg egy gyomírtót,azt kiheveri,és ott is terem.Persze,aki 2 hetente belemegy valamiért,annak úgysem teremne ott,akkor érthető.Nomeg egyszerűbb a kolbászolás a földön.
Szerintem ilyen egyszerűbbeknél nincs nagy jelentősége a márkának. Lényeg hogy jó állapotú legyen gép. Lengyel gépekre hallani többfelől panaszt hogy elégxar minőségűek de az áruk is ehhez mért. Literre meg te tudod mit bír el a trakid. Ha tartályban hordod ki a levet akkor főleg célszerű minél nagyobbat venni ha megoldott a vízellátás akkor ne feltétlenül szükséges. De én akkor is a lehetőségekhez mérten legnagyobbat keresnék a tankolással és a keveréssel is rengeteg időt ellehet cseszni...
Ha van megfelelő vetőgép akkor akár egyen is szerintem. Ha nincs művelőnyomos gépem akkor egyszerűen kb 20 centi hézagot hagyok minden ötödik fogásnál a lajtával. Már az is nagy segítség 20méteres műtrágyaszórónál és a 10 méteres permetezőnél minden második fogásnál helyre igazít ha kicsit el is kajlulnék.
Múltkorában valaki árult valahol itt valami nagy függesztett permetezőt. De már nem találom sehol. Ha esetleg olvassa ezt szólhatna. 1000literes függesztett gépet keresek 18m kerettel. Javításra szoruló is érdekel.
6960 hozzászólás
Válasz #609. hozzászólásra
régi Novor 1600 literes útólag rászerelt hardi kerettel .kérdés az ára amúgy ellehet vele dolgozni szépen...
Ezt a típust és a kereskedőt ismeri valaki? Lehet ebben(ilyen) gépben gondolkodni vagy felejtős? Mi lehet ennek a reális ára?
Válasz #606. hozzászólásra
1-et értek, csak a művelőút.
Válasz #605. hozzászólásra
igen a szállitás briliáns volt
még egy 500 méteres földön jó szemű traktoros elmegyen egyenesen de egy 1200 méteresen már neces nagyon!mi is a művelőnyomót pártoljuk!!
Válasz #604. hozzászólásra
Na remek,mi már úgy sem használtuk volna ,ott kerülgettük a szajrét évek óta.Örülök ,hogy segíthettem,ha neked megérte.A szállítás meg kapóra jött.
Válasz #603. hozzászólásra
örülök neki !!
igen jók, volt már amit betettem az enyémbe köszi szépen még egyszer!
Válasz #602. hozzászólásra
Rövid volt, de velős.
Mizu a cuccokkal_????Tudtok vele mit kezdeni?
Válasz #601. hozzászólásra
SZIA!!
jól pihentetek szerény városunkban ???
Válasz #597. hozzászólásra
Végre komám,hogy nem csak jd-s képet látok tőled.
Válasz #599. hozzászólásra
én mikor gombázom a búzát általában kalászhányáskor automatikusan teszem bele a rovar nem nézem hogy van e vagy nincs amúgy beleszaladok a búzába gyalogosan személy szerint olyankor már rövid nadrágot viselek a lábaszáram azonnal jelzi a dögöket
Válasz #596. hozzászólásra
Egyetértek a művelőnyom résszel és ráadásul még a vegyszerek és műtrágyák kijuttatása is egyenletesebb átfedésektől és kihagyásoktól mentes sokkal kisebb odafigyelés nélkül is.
A vetésfehérítő ellen én is foltoztam idáig szükség estén. Nem rég viszont összecimboráltam egy nagy koponyával... aki nagyon otthon van a növénytermesztésben és ő mindenképpen azt tanácsolja hogy a teljes állományban kell védekezni ellenük még a megjelenésük előtt megelőzésképp. Mikor már láthatók a bogarak és a kártételük akkor már mérhető terménykiesést is okoznak még ha észlelésükkor azonnal is védekezünk ellenük... ha az aktuális egyéb növényvédelemmel(gombaölőzés, gyomirtás, lombtrágyázás) összekapcsoljuk a fehérítők elleni védekezést akkor megspóroljuk a + permetezést amin máris megtérül a rovarölő szer költsége.
Üdv!
Ezeket az érveket Én is csak helyeselni tudom.
Válasz #589. hozzászólásra
Ez óriási tévedés! A művelőnyom az egyik leghasznosabb dolog. Ugyanis ha nincs, akkor a műtrágyaszórással esetleg 2x, illetve a legalább 2x-i permetezéssel folyamatosan gyötröd az adott sorokat, persze nem biztos, hogy mindig ugyanott mész. A műtrágyaszórást még viszonylag könnyen kiheveri, a korai gyomirtó permetezés már biztos meglátszik, a virágzáskori kezelés pedig ugye nem kell mondani. Mi a különbség? Hát az, hogy ha nincs művelőnyom, akkor a többször meggyötört sorok is ott erőlködnek a többivel, de soha nem fogják ugyanazt hozni, mint a nem taposottak, viszont a tápanyagot felveszik. Ha művelőút van, akkor az út melletti jobb és bal sor 2x bokrosabb lesz, mint a többi, ezáltal terméskiesést nem fog okozni. Ez nem feltevés, ez a tapasztalatom. Ezáltal akármikor belemehetsz még a virágzó állományba is rezzenéstelen arccal, és nem teszel benne kárt. Volt már olyan, hogy a virágzó őszi árpát teljesen be kellett járni vetésfehérítő miatt, mert bár foltszerűen volt benne, nem lehetett látni messziről a kalászoktól. Viszont a művelőúton 0 taposással be tudtam járni és a 18 ha-ra kiszórtam 1-2 Ha-ra való vegyszert a foltokra. Sírva fakadtam volna, ha nem lett volna a művelőút. Mindenkinek csak ajánlom.
Válasz #593. hozzászólásra
Tegyél ARAG-ot, mindenhol lehet kapni.
Válasz #593. hozzászólásra
Teejet vagy Sparyng System
Valaki tudna segíteni?!
Novor 1005ösömet akarom felújítani. Szivattyú maradna, de a feletti részt mindent cserélnék, (nyomsásszabályzó, szakaszoló stb) Szerintetek milyen típusúét tegyek fel? olcsó , jó és egyszerű legyen.
Válasz #588. hozzászólásra
nekünk lengyel 800 literes van,vastag ,erős kerettel, eddig még nemvolt baja,egy membránt kellett cserélni benne eddig összesen
Válasz #590. hozzászólásra
1000lityis függesztettel mi a baj?
Válasz #587. hozzászólásra
függesztett ,max 800 lityi,de inkább 600,
olcsó,jó nincs,
agromechanika,jobb mint forrás,malupe szerintem és a kintről behozottak között is érdemes nézelődni.
Válasz #584. hozzászólásra
Én a művelőnyomat felesleges földpazarlásnak tartom.Ott nem terem búza.Mi adunk egy műtrágyát,meg egy gyomírtót,azt kiheveri,és ott is terem.Persze,aki 2 hetente belemegy valamiért,annak úgysem teremne ott,akkor érthető.Nomeg egyszerűbb a kolbászolás a földön.
Válasz #587. hozzászólásra
Szerintem ilyen egyszerűbbeknél nincs nagy jelentősége a márkának. Lényeg hogy jó állapotú legyen gép. Lengyel gépekre hallani többfelől panaszt hogy elégxar minőségűek de az áruk is ehhez mért. Literre meg te tudod mit bír el a trakid. Ha tartályban hordod ki a levet akkor főleg célszerű minél nagyobbat venni ha megoldott a vízellátás akkor ne feltétlenül szükséges. De én akkor is a lehetőségekhez mérten legnagyobbat keresnék a tankolással és a keveréssel is rengeteg időt ellehet cseszni...
Márkából melyiket mondjátok?? És hány litereset?
Válasz #585. hozzászólásra
Ha van megfelelő vetőgép akkor akár egyen is szerintem. Ha nincs művelőnyomos gépem akkor egyszerűen kb 20 centi hézagot hagyok minden ötödik fogásnál a lajtával. Már az is nagy segítség 20méteres műtrágyaszórónál és a 10 méteres permetezőnél minden második fogásnál helyre igazít ha kicsit el is kajlulnék.
3-4 haon is érdemes már nyomazni.
Válasz #583. hozzászólásra
Ha egybe van akkor szerintem simán. Sőtt.. .ha még 4-5 darabban akkor is. De bocs ha okoskodónak tűntem!
Válasz #582. hozzászólásra
Kicsi az eséje,hogy 23 ha-on művelőnyomaznak.
Válasz #581. hozzászólásra
Vízszállítási kapacitás és művelőnyom kérdése. Passzoljon a vetőgéphez és a műtrágyaszóróhoz a szélessége.
van egy MTZ 820.2 esem! Melyik permetezőt érdemes megvenni? Kb 23 hektárom van! Melyik permetező a jó és hány literest?
Múltkorában valaki árult valahol itt valami nagy függesztett permetezőt. De már nem találom sehol. Ha esetleg olvassa ezt szólhatna. 1000literes függesztett gépet keresek 18m kerettel. Javításra szoruló is érdekel.
Válasz #578. hozzászólásra
Jók is,vagy csak a kinézet a jó?
jól néznek ki ezek a Hunik!!!!
Válasz #576. hozzászólásra
Kertitox?ikr nél van,elég jól néznek ki.
Nem néznek ki rosszul de a keret gyegécske, meg ennyi pénzért jobbat is lehet kapni.
Válasz #574. hozzászólásra
Vagy ez
Válasz #572. hozzászólásra
Erre!
Caffinit használ valaki? Mi a véleménye róla?
Válasz #566. hozzászólásra
Melyikre gondolsz mert van többfajta kerettel és futóművel.
Válasz #569. hozzászólásra
Igen!
Válasz #569. hozzászólásra
Ne szivassatok...... Bangó Margit is mán a mulcsban utazik????? háháháááhhhááá
Válasz #567. hozzászólásra
áttér a mulcsművelésre,eke nem jó B.M. megmondta.
Válasz #567. hozzászólásra
Mert ő már végzett a szántással
Válasz #566. hozzászólásra
ekét miért adod el?
Huniper vontatott permetezők milyenek?Érdemes venni?
Válasz #564. hozzászólásra
érdekes mindenesetre
Válasz #563. hozzászólásra
akkor ez egy elég előnyös ajánlat mert a v.gép is simán megér 15 öt
Válasz #562. hozzászólásra
15é csak el vinné valaki a .......ba a portáról
dehát a világpiaci árakat te figyeled......
Ez A PERMETEZÓ MENNYIT ÉRHET?
Válasz #559. hozzászólásra
Ha jóltudom írtak itt már lengyel permetezőről, olvass visszafele a hsz-k-ben Lengyelből vodkát az tutibb.