Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR410.17 FtUSD396.2 FtCHF435.92 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #96. hozzászólásra
Közben el kelett mennem,végigolvastam az előzőeket,és neken az a véleményem,hogy a jó permetezőgép legalább olyan fontos mint a modern traki! Nagy tartály széles keret ,gyors pontos munkavégzés az emberre a legkiméletesebb keverés,stb!Alapvetőnek tartom a hidr.nyitást,akkor vagy legjobban veszélyeztetve,amikor a tökigérő buzában csukod a keretedet! Nem ritka,hogy egyedül 70-80hat lepermetezek,úgy, hogy felszivom a vizet!
Szerintem ha van kiszolgálás akkor csak a keret nagysága határozz be leginkább a teljesítményben.
Nekem 900 lityis függ. van 12-es kerettel(tamagochi) és a víz állandóan a "seggemben" van, így lazán meg van a 45-50 heki.
Kérdezni mindent lehet.
Ha meg tudom oldani a kiszolgálást, akkor 45-50 hektár el tud menni kényelmesen egy nap, persze, az függ a táblamérettől is. És nincs repülőzés, egy egyszerű kéézel nyitható 18 méteres keret van a gépen, ami nagy sebesség mellett mát "lebbeg".
De azért jobb lenne egy nagyobb tartály, no meg egy komolyabb keret.
Tényleg nagyobb 1980 liternél ????
Mondjuk nekem az amazone kerete a legfontosabb egy ilyen fesztávnál. Itt az egyik ismerősnek van egy 28 méteres vontatott ami nagy táblára és szabályosra tökéletes elmondása alapján, de ha már szabálytalan alakú és netán villany oszlop is van már hatalmas probléma a vontatás és az óriás keret ezért döntenék a függesztett mellett.
Én is hasonlóan látom, csak mikor megmondták az árát, úgy gondoltam elpermetezgetek még egy pár évig az 1000-es gambettivel, talán egyszer megnyerem a lottót. A lemken siriust nézted már? Annak kicsit nagyobb a tartálymérete az amazonnál!
Engem nem érdekel csak a taposás és a fürgeség meg a területek sarkai. Sok az apróbb terület ahol egy vontatottal meghalnék. Pedig nagyon azon voltam, hogy egy 4-5 ezer literes vontatott csak beláttam, hogy a függesztett egy tökéletes kiszolgálással a számomra a legmegfelelőbb.
Igen,lechler Barna 1-s ,piros 1-s, piros kettös réses fúvókákal van szerelve,jövőre nitrosol szórására alkalmas hármas résest szerelek fel!Gyomra,növényre csak kettös résest ajánlok,talajra pedig az 1-s résest!
Egyébként szélben a kettös réses szeret elsodródni,de azt úgy oldommeg, hogy a szárnyak végére az utolsó fúvóka 1-s réses!Határ szórásnál nagyon fontos!
Ja a járókerekes biztos profi,csak nagyon húzós az ár permetezőt meg mindenképp cserélnem kell,aztán így a d.p. tronic vezérlésest néztem,az sem lehet rossz. Légbeszívásos fuvókákkal van szereleve a géped? jól használható ha szeles az idő?
A steyer a külsejét leszámítva teljesen megegyezik a 3690-es fergával , szerintem megbízhatzó darab. És sokkal "ügyesebb" mint a jd. De univerzális melóra kell akkor szerintem steyer ha csak talajmunkára akkor talán a JD bár akkor is inkább egál. A steyerben lévő valmet motor fogyasztása verhetetlen. A jd viszont úgy hallom szereti a hasát... és a váltója is viszonylag sokat levesz a teljesítményből. És alkatrészügyileg is valószínűleg jobb vétel a steyer. De kérdezt MFpistit ő biztos tud biztosat mondani. :)
Szia!
Négy éve racer-32-t használok,én nagyon szeretem:Járkerék hajtástól nem tudok okosabbat elképzelni,megbizható elekronika egyszerű kezelés.Használtan vettem ha cserélném akkor csak az Uj amazone jöhetne szóba!
Melyiket érdemes a kettő közzül?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/136859/Eladó-Steyr-9190.html
vagy,
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/140972/John-Deere-4650.html
6960 hozzászólás
Válasz #109. hozzászólásra
és most mit látsz ??
Válasz #106. hozzászólásra
Szoktam kérni ajánlatokat 4-5 havonta így látom, ha gixer van !!!
Válasz #106. hozzászólásra
:DDD
Válasz #105. hozzászólásra
az jó !!
Válasz #103. hozzászólásra
csak a kereskedő meg ne tudja! :-)))))))
Válasz #104. hozzászólásra
Szerintem amazone.
Válasz #103. hozzászólásra
nem csak a pénz a lényeg ,de a minöséget se felejsd ell !!!
Válasz #100. hozzászólásra
Egy biztos : a vegyszerezőre és a műtrágya szóróra semmi pénzt nem fogok sajnálni a vásárlásakor !!!!!!
Válasz #99. hozzászólásra
Ha terem 80-100 q-t talán !!!!
Válasz #99. hozzászólásra
mér 34 -ért ??
mért nem 44-ért :))
mi 300-as MINITOX-al kezdtük anno és most itt tartunk .)))
Válasz #98. hozzászólásra
és gazdaságos 34-ért búzát termelni?
Közben el kelett mennem,végigolvastam az előzőeket,és neken az a véleményem,hogy a jó permetezőgép legalább olyan fontos mint a modern traki! Nagy tartály széles keret ,gyors pontos munkavégzés az emberre a legkiméletesebb keverés,stb!Alapvetőnek tartom a hidr.nyitást,akkor vagy legjobban veszélyeztetve,amikor a tökigérő buzában csukod a keretedet! Nem ritka,hogy egyedül 70-80hat lepermetezek,úgy, hogy felszivom a vizet!
Szerintem meg menet közben így is úgy is nyeljük azt a szart !
Válasz #95. hozzászólásra
hát ha kevesebbszer akkor kevesebb beöltözés maszk,lepermetezett növény vegyszergőze...
Válasz #94. hozzászólásra
Többször érintkezek a vegyszerrel ????
Nem mindegy hogy egy nap 10 x rakom bele az 5 litert, vagy 5 x a 10 litert ?????
ja csak több az állásidő meg többször érintkezel a vegyszerrel. de valószínű maradok a 2000/18méternél. nem ér meg 2 millát a 3200/18.
Válasz #88. hozzászólásra
Szerintem ha van kiszolgálás akkor csak a keret nagysága határozz be leginkább a teljesítményben.
Nekem 900 lityis függ. van 12-es kerettel(tamagochi) és a víz állandóan a "seggemben" van, így lazán meg van a 45-50 heki.
Válasz #91. hozzászólásra
értem
Válasz #88. hozzászólásra
Kérdezni mindent lehet.
Ha meg tudom oldani a kiszolgálást, akkor 45-50 hektár el tud menni kényelmesen egy nap, persze, az függ a táblamérettől is. És nincs repülőzés, egy egyszerű kéézel nyitható 18 méteres keret van a gépen, ami nagy sebesség mellett mát "lebbeg".
De azért jobb lenne egy nagyobb tartály, no meg egy komolyabb keret.
Válasz #78. hozzászólásra
hol szerezted be ezeket a szórófejeket? gondolom nem ezekkel vetted
Válasz #87. hozzászólásra
2000 litert írnak rá.
http://www.lemken.de/_upload/d_Sirius_2007.pdf
Szóval gyakorlatilag ugyanaz, alumínium keretes.
Válasz #86. hozzászólásra
meg lehet kérdezni hogy kb hány hektárt permetezel le így? mert én most a 2000 meg 3200között vacilálok,vízkiszolgálás megoldott..
Válasz #86. hozzászólásra
Tényleg nagyobb 1980 liternél ????
Mondjuk nekem az amazone kerete a legfontosabb egy ilyen fesztávnál. Itt az egyik ismerősnek van egy 28 méteres vontatott ami nagy táblára és szabályosra tökéletes elmondása alapján, de ha már szabálytalan alakú és netán villany oszlop is van már hatalmas probléma a vontatás és az óriás keret ezért döntenék a függesztett mellett.
Válasz #85. hozzászólásra
Én is hasonlóan látom, csak mikor megmondták az árát, úgy gondoltam elpermetezgetek még egy pár évig az 1000-es gambettivel, talán egyszer megnyerem a lottót. A lemken siriust nézted már? Annak kicsit nagyobb a tartálymérete az amazonnál!
Válasz #84. hozzászólásra
Engem nem érdekel csak a taposás és a fürgeség meg a területek sarkai. Sok az apróbb terület ahol egy vontatottal meghalnék. Pedig nagyon azon voltam, hogy egy 4-5 ezer literes vontatott csak beláttam, hogy a függesztett egy tökéletes kiszolgálással a számomra a legmegfelelőbb.
Válasz #82. hozzászólásra
NA azt én is nézegettem már, de olyan árat mondanak rá, hogy azért egy vontatottat is kapsz.
Válasz #81. hozzászólásra
Különben van már direkt ilyen fúvóka ami a táblaszél szórásra alkalmas. Ez nem terít 110-120 fokban.
Válasz #75. hozzászólásra
Csak az amazone. A legnagyobb függesztet, és a legnagyobb keret.
Válasz #80. hozzászólásra
Az az ! így most már világoskék :)
Válasz #79. hozzászólásra
Ha piros 2-s résessel dolgozom, akkor a szárnyat piros 1-s réses zárja-egyszerű-nem!
Válasz #78. hozzászólásra
Feri hogy mondod ezt a szélső fúvókát nem értem illetve értem hogy mért azt rakod oda csak hogy melyik fúvóka az szóval érted :D
Válasz #77. hozzászólásra
Igen,lechler Barna 1-s ,piros 1-s, piros kettös réses fúvókákal van szerelve,jövőre nitrosol szórására alkalmas hármas résest szerelek fel!Gyomra,növényre csak kettös résest ajánlok,talajra pedig az 1-s résest!
Egyébként szélben a kettös réses szeret elsodródni,de azt úgy oldommeg, hogy a szárnyak végére az utolsó fúvóka 1-s réses!Határ szórásnál nagyon fontos!
Válasz #75. hozzászólásra
Ja a járókerekes biztos profi,csak nagyon húzós az ár permetezőt meg mindenképp cserélnem kell,aztán így a d.p. tronic vezérlésest néztem,az sem lehet rossz. Légbeszívásos fuvókákkal van szereleve a géped? jól használható ha szeles az idő?
Válasz #66. hozzászólásra
A steyer a külsejét leszámítva teljesen megegyezik a 3690-es fergával , szerintem megbízhatzó darab. És sokkal "ügyesebb" mint a jd. De univerzális melóra kell akkor szerintem steyer ha csak talajmunkára akkor talán a JD bár akkor is inkább egál. A steyerben lévő valmet motor fogyasztása verhetetlen. A jd viszont úgy hallom szereti a hasát... és a váltója is viszonylag sokat levesz a teljesítményből. És alkatrészügyileg is valószínűleg jobb vétel a steyer. De kérdezt MFpistit ő biztos tud biztosat mondani. :)
Válasz #74. hozzászólásra
Szia!
Négy éve racer-32-t használok,én nagyon szeretem:Járkerék hajtástól nem tudok okosabbat elképzelni,megbizható elekronika egyszerű kezelés.Használtan vettem ha cserélném akkor csak az Uj amazone jöhetne szóba!
Véleményeket és tapasztalatokat szeretnék kérni a Berthoud permetezőkről,vásárolni akarok egyet,érdekelne akinek van hogy vállt be...
Válasz #71. hozzászólásra
magyarán bizonytalan esetleg rejtett hibás
tudod a szemetett szokták lefesteni majd piacra dobni
na de ugyebár amilyen kivül olyan az belül is !!!!
Válasz #67. hozzászólásra
Azt kérdeztem a mútkor h. ez nem lenne jó nektek rezervának????
Úgy látszik nem...
Válasz #69. hozzászólásra
Micsoda?Nekem,tarlóhántásra kellene nagytraki.
Válasz #68. hozzászólásra
sokáig kell keresgélni néha évekbe tellik mire rátalálsz a megfelelöre
nekünk se ment 1-böl
Válasz #68. hozzászólásra
NEM !!
de messziröl látom ami sántit !!
Válasz #67. hozzászólásra
Zalai tán ismerős.
Válasz #66. hozzászólásra
STEYERT ne hogy vegyél nem ide való gép az !!
az a zalai festett szar meg magint nem ér xart se !!!
Válasz #65. hozzászólásra
Melyiket érdemes a kettő közzül?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/136859/Eladó-Steyr-9190.html
vagy,
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/140972/John-Deere-4650.html
Áruk közel egy a koruk nem,egyikbe sok ü.óra.
Válasz #63. hozzászólásra
annyi bizonyos hogy 1 öreg rókát vigyél magaddal kipróbálni mert elég huzos az alkatrész árai !!!
Válasz #63. hozzászólásra
olcsot még tudnék is ,de jót az már kérdéses !!!!!!!
Válasz #62. hozzászólásra
Nem tudsz jót olcsón eladót?(JD-t).
Válasz #61. hozzászólásra
természetesen !!!!
azt olyan 7-8 ban szokták velle huzni
Válasz #58. hozzászólásra
Akkor a 8,4-es kombit vinni kell neki,nem?