Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Kösz mindenkinek a képeket ötleteket a vezeték ügyben. De ha már itt vagyok akkor folytassuk a gondjaimat. Csináltam ma két stabilizátor láncot a szergejre,hogy majd fixen fogja tartani a permetezőt.Mire kész lett rájöttem hogy karokon lévő súly miatt (és az mtznek a vacak belső merevítésű orsói miatt) összefelé fogja húzni a permetező nyomkövető rúdját. Szerintetek össze fogja roppantani a rudat,vagy nem ébrednek ott akkora erők 1000+ kilótól ???
Válasz mtz1221 #4876. hozzászólásáraA nagykabinoson hàtul az àramtalanito alatt'ahol a tlt meg a gàzkar rudazat doboza van'az mögött lent a kabin jobb hàtsò sarkàban gyàrilag van egy kb. 30as juk. Làtni a tankot.
Válasz mtz1221 #4876. hozzászólásáraIgaz hogy nem priccolónál, hanem bálázó + vetőgépnél, de én az oldal ablakon szoktam bevezetni.
A régi fémkeretesnél simán találtam olyan helyet, ahol kilátam zárt ablaknál. Ott nyugodtan odacsukhattam a vezetéket.
Az újabb, keret nélküli oldal ablaknál, meg egyszerűen beillesztettem a sarokba, és óvatosan rácsuktam. Bálázó kábele kb. 15mm-es, annyit simán enged a gumitömítés.
Válasz Bárány #4875. hozzászólásáraSok eres vezeték,kell minden akasztáskor rakosgatni.Vennék vastagfalu pvc csövet és vágatnák rá/bele menetet a vakdugónak is,csak még a helyét nem találom ahol fi 50-net betudnák vezetni.Rákérdezek még vasárnap a vásáron a traktor üveg gyártó/forgalmazókra hátha van valami technológiájuk az üveg fúrásra.Mert ha el is kellene vinnem,ott lenne neki a legjobb hely.
Válasz mtz1221 #4872. hozzászólásáraFelülről a nyitható tető alatt, vagy alulról a padlón keresztül, vagy az akkumulátorház felől. Ha állandó vezeték, akkor átvezető O-gyűrű, vagy siloplast megoldja a tömítést.
De ha sokszor kell fel-le rakosgatni, akkor marad az ajtó, vagy ablak mellett.
Az üveget meg ne próbáld fúrni!
Sziasztok! Használ-e valaki Albuz CVI Twin fúvókákat?
A leírásában az üzemi nyomás tartomány 1-3bár között van megadva. Érdekelne, hogy magasabb nyomáson is használható-e megfelelően. 5-6 bár.
Válasz jamo #4853. hozzászólásáraKöszönöm a hétvégén letesztelem valóban dupla tartály keverés van rajt, A kicsik a szakaszoknál nagyon tetszik hogy záráskor ugyan annyi marad a nyomás a többin
Válasz Sárközi Róbert #4851. hozzászólásáraKis tekerok bypas, hogy ha zarod a szakaszt akkor azt a lemennyiseget visszaengedi a tartalyba, igy nem valtozik a nyomas. A piros a nyo masallito a zöldel szerintem a tartalykeveres intenzitasat tudod valtoztatni ha van kulon keveroag a tartalyban ha csak egy sima visszafolyo van akkor mindegy. Nekem a zoldrol a tartaly aljan vizszintesen levo perforalt csore ment az anyag. Meg volt egy sima visszafolyo ag is ami csak becsurgatott a tartaly tetejen arra ment a piris tekerorol.
Válasz Sárközi Róbert #4851. hozzászólásáraA piros a nyomás állító,a zöld meg egy biztonsági szelep hogy védje a rendszert.Az nem volt le blombázva mikor vetted ??De mindegy is,keresd meg a módját hogy a zöldet többre állítsd kb 2 bárral mint amin max használni szoktad a gépet,és utána már csak a piroshoz nyúlj.
Válasz csoppika #4848. hozzászólásáraJa értem már ,csak néha olyan körmönfontan írsz. Igazából ha hosszabbítós vonópadról lenne húzva nem törne annyira a kardán a gépnél, jobban eloszlana a szög a szivattyú és a traktor kardáncsonkja között. Csak akkor még hosszabb kardán kellene meg instabilabb lenne az egész vontatmány.
Válasz csferri #4847. hozzászólásáraSzerintem eleg hosszú lesz... A bajom eleve azzal van, hogy hosszú mint kardán...
Kívancsi leszek a mtz rövid-rövid paddal hogy megy a kanyar...(a JD360 kombajnnal vigyazni kellett kanyarodaskor...kardant ki kellett kapcsolni...És az nem volt méternel hosszabb!
Alszik az ügy 5 napja permetezek. Mt szóras(csüt de.) itthonról "háton" kihordva, mt beszerzés (szerda de;)lenne...Autót is viszem műszakira holnap fél6ra. Péntek de. doki, szombat du MRI...(gondoltam ha előre adják 2 hetre az időpontokat, tuti rosszkorra esik) Délutanokon meg gyári meló...
Válasz csoppika #4846. hozzászólásáraHosszabbítsd meg (ha a burkolat engedi), esztergályossal csináltatsz egy passzos közdarabot aztán összehegeszted. Hogy áll a permeteződ kipróbáltad már?
Válasz csferri #4845. hozzászólásáraA 130 nem éppen rövid... Olyan talan kb sacc 170re lesz kihúzva... Úgy fog kelefityélni, öröm lesz nézni...
Az osztrák ganészórón volt ekkora, de az komolyabban csapagyazott cucc volt...
Válasz csferri #4838. hozzászólásáraSimanak nézem...
Viszont az 130as csukott hossz jobban idegesít... Az mtz nem a precízen futó csonkjaról híres... Csak bírja a reverberi csapagyazasa..
Válasz csferri #4839. hozzászólásáraAmúgy a fac se tudja.Bálázóm még új volt,kis szögben forduláskor sem zörgött a kardán,csak pár év után ahogy koptak a bordák.De az ültetőre is 4-5 évente újat veszek,mert ahogy kopnak a bordák annál hangosabb lesz felemelve.
Válasz csferri #4835. hozzászólásáraKell keresni bontóból egy autó/kamion dupla kardánt és csinálni egyet,hogy a traktor felül legyen a dupla.
Én is hiába ugattam nekik hogy a nyomkövetőre tegyék a pumpát (elég lett volna neki egy 25 eurós kardán is ) így meg 280 eurót adtam egy nagy hajlásszögűért.Amiben méghozzá van vagy 50 kiló,had bacca majd a pumpa csapágyát minél hamarabb el.
Válasz csferri #4835. hozzászólásáraMester... A kaszálós hogy szokott kezdeni? Csinál dűlőt, nem? Vagy te is majd csinálsz permetezéskor, hogy nagy ívben tudj kanyarodni? Bálázósnak ha akarja van helye nagy ívben fordulni... Vagy???
Válasz csferri #4833. hozzászólásáraA tábla szegésnél ha minden kezelésnél kitolatsz a végére(és megy ugyanabban a nyomban), akkor talán nem kell... Minden fordulónál kardán kikapcs, mint a full mechanik gépeken...
6981 hozzászólás
Kösz mindenkinek a képeket ötleteket a vezeték ügyben.
De ha már itt vagyok akkor folytassuk a gondjaimat.
Csináltam ma két stabilizátor láncot a szergejre,hogy majd fixen fogja tartani a permetezőt.Mire kész lett rájöttem hogy karokon lévő súly miatt (és az mtznek a vacak belső merevítésű orsói miatt
) összefelé fogja húzni a permetező nyomkövető rúdját
. Szerintetek össze fogja roppantani a rudat,vagy nem ébrednek ott akkora erők 1000+ kilótól ???![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190413202246_56927235_1103538913164338_6057673839087714304_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190413202309_56816055_799654860433720_4097721983788122112_n.jpg)
Válasz mtz1221 #4872. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190413115302_img_20190413_114933.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190413115338_img_20190413_114939.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190413115407_img_20190413_115002_hht.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190413115437_img_20190413_115006.jpg)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Beszéljenek a képek!
Válasz mtz1221 #4872. hozzászólásáraÜlés alatt a kardán kapcsoló ablakon!
Válasz mtz1221 #4876. hozzászólásáraA nagykabinoson hàtul az àramtalanito alatt'ahol a tlt meg a gàzkar rudazat doboza van'az mögött lent a kabin jobb hàtsò sarkàban gyàrilag van egy kb. 30as juk. Làtni a tankot.
Válasz mtz1221 #4876. hozzászólásáraIgaz hogy nem priccolónál, hanem bálázó + vetőgépnél, de én az oldal ablakon szoktam bevezetni.
A régi fémkeretesnél simán találtam olyan helyet, ahol kilátam zárt ablaknál. Ott nyugodtan odacsukhattam a vezetéket.
Az újabb, keret nélküli oldal ablaknál, meg egyszerűen beillesztettem a sarokba, és óvatosan rácsuktam. Bálázó kábele kb. 15mm-es, annyit simán enged a gumitömítés.
Válasz Bárány #4875. hozzászólásáraSok eres vezeték,kell minden akasztáskor rakosgatni.Vennék vastagfalu pvc csövet és vágatnák rá/bele menetet a vakdugónak is,csak még a helyét nem találom ahol fi 50-net betudnák vezetni.Rákérdezek még vasárnap a vásáron a traktor üveg gyártó/forgalmazókra hátha van valami technológiájuk az üveg fúrásra.Mert ha el is kellene vinnem,ott lenne neki a legjobb hely.
Válasz mtz1221 #4872. hozzászólásáraFelülről a nyitható tető alatt, vagy alulról a padlón keresztül, vagy az akkumulátorház felől. Ha állandó vezeték, akkor átvezető O-gyűrű, vagy siloplast megoldja a tömítést.
De ha sokszor kell fel-le rakosgatni, akkor marad az ajtó, vagy ablak mellett.
Az üveget meg ne próbáld fúrni!
Válasz mtz1221 #4872. hozzászólásáraNEM!!!
Válasz mtz1221 #4872. hozzászólásáraNekem olyan passzos, hohy nem vagja el a drótot becsukva se![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Mtz-be hol szoktátok az elektromos vezetéket bevezetni normális helyen ?? Az ablak üveg kifúrható valahogy biztonságosan itthoni módszerrel ??
Válasz szlaci84 #4870. hozzászólására6baron is használható, csak elveszik az előnye. Apróra porlaszt, elviszi a szél...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Sziasztok! Használ-e valaki Albuz CVI Twin fúvókákat?
A leírásában az üzemi nyomás tartomány 1-3bár között van megadva. Érdekelne, hogy magasabb nyomáson is használható-e megfelelően. 5-6 bár.
Válasz kis Zombi #4868. hozzászólásáraSzerintem utólagos,de nem rossz :)
Válasz Matyi50 #4866. hozzászólásáraEz gyári szerkezet, vagy valami maszek megoldás ?
Válasz Matyi50 #4866. hozzászólásáraMennyiért vetted?![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz jamo #4864. hozzászólásáraAz álmoskönyv...(meg a teejet)6m/s-ig írja...(ca.21kmph)
Udv!
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Legbeszivasos fuvokaval mekkora szelsebessegig lehet problemamentesen permetezni?
Válasz csferri #4862. hozzászólásáraKöszi![smile pimp](/oldforum/images/smiles/pimp.gif)
Válasz SCHLEPPER #4861. hozzászólásáraGratula![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz csferri #4860. hozzászólásáraIgen, az eddigi 2 napos hajtás most 1 nap nyugis, kihagyás,ráfedés nélküli pontos munka lett![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz SCHLEPPER #4859. hozzászólásáraAz tuti megváltás lesz neked is a függesztett után. Új?
Válasz csferri #4858. hozzászólásáraEgy vontatott ződ de ha teljesen ki ismerem király lesz![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz SCHLEPPER #4854. hozzászólására És milyen az a "miénk", beújítottál?
Válasz Sárközi Róbert #4855. hozzászólásáraA miénk nyomkövetős ezért a szivattyúnál van a dupla rész.
Válasz jamo #4853. hozzászólásáraKöszönöm a hétvégén letesztelem valóban dupla tartály keverés van rajt, A kicsik a szakaszoknál nagyon tetszik hogy záráskor ugyan annyi marad a nyomás a többin
Válasz SCHLEPPER #4854. hozzászólásáraÉs te hogy állítod??
Válasz csferri #4843. hozzászólásáraA miénken is az van.
Válasz Sárközi Róbert #4851. hozzászólásáraKis tekerok bypas, hogy ha zarod a szakaszt akkor azt a lemennyiseget visszaengedi a tartalyba, igy nem valtozik a nyomas. A piros a nyo masallito a zöldel szerintem a tartalykeveres intenzitasat tudod valtoztatni ha van kulon keveroag a tartalyban ha csak egy sima visszafolyo van akkor mindegy. Nekem a zoldrol a tartaly aljan vizszintesen levo perforalt csore ment az anyag. Meg volt egy sima visszafolyo ag is ami csak becsurgatott a tartaly tetejen arra ment a piris tekerorol.
Válasz Sárközi Róbert #4851. hozzászólásáraA piros a nyomás állító,a zöld meg egy biztonsági szelep hogy védje a rendszert.Az nem volt le blombázva mikor vetted ??De mindegy is,keresd meg a módját hogy a zöldet többre állítsd kb 2 bárral mint amin max használni szoktad a gépet,és utána már csak a piroshoz nyúlj.
Szakaszoló csere volt tud segíteni valaki. A kis tekerőkre a tetején már rájöttem, de a pirosra és a zöldre is reagál a nyomás?köszi![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190403191645_img_1083.jpg)
Válasz csferri #4849. hozzászólásáraIgazából az alsó vonókampó pozícióhoz szeretnék közelíteni...
Válasz csoppika #4848. hozzászólásáraJa értem már ,csak néha olyan körmönfontan írsz. Igazából ha hosszabbítós vonópadról lenne húzva nem törne annyira a kardán a gépnél, jobban eloszlana a szög a szivattyú és a traktor kardáncsonkja között. Csak akkor még hosszabb kardán kellene meg instabilabb lenne az egész vontatmány.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz csferri #4847. hozzászólásáraSzerintem eleg hosszú lesz... A bajom eleve azzal van, hogy hosszú mint kardán...![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Kívancsi leszek a mtz rövid-rövid paddal hogy megy a kanyar...(a JD360 kombajnnal vigyazni kellett kanyarodaskor...kardant ki kellett kapcsolni...És az nem volt méternel hosszabb!
Alszik az ügy 5 napja permetezek. Mt szóras(csüt de.) itthonról "háton" kihordva, mt beszerzés (szerda de;)lenne...Autót is viszem műszakira holnap fél6ra. Péntek de. doki, szombat du MRI...(gondoltam ha előre adják 2 hetre az időpontokat, tuti rosszkorra esik) Délutanokon meg gyári meló...
Válasz csoppika #4846. hozzászólásáraHosszabbítsd meg (ha a burkolat engedi), esztergályossal csináltatsz egy passzos közdarabot aztán összehegeszted. Hogy áll a permeteződ kipróbáltad már?
Válasz csferri #4845. hozzászólásáraA 130 nem éppen rövid... Olyan talan kb sacc 170re lesz kihúzva... Úgy fog kelefityélni, öröm lesz nézni...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Az osztrák ganészórón volt ekkora, de az komolyabban csapagyazott cucc volt...
Válasz csoppika #4844. hozzászólásáraRövid a kardánod?
Válasz csferri #4838. hozzászólásáraSimanak nézem...![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Viszont az 130as csukott hossz jobban idegesít... Az mtz nem a precízen futó csonkjaról híres... Csak bírja a reverberi csapagyazasa..
Válasz SCHLEPPER #4840. hozzászólásáraTudom hogy oda kell, de a faluba állítom max 1 permetezőn van duplacsuklós az is a nagycégé.
Válasz mtz1221 #4841. hozzászólásáraNa látotod, csoppika meg azt írja nem fordul a bálázós kis szögben, most akkor hogy van![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz csferri #4839. hozzászólásáraAmúgy a fac se tudja.Bálázóm még új volt,kis szögben forduláskor sem zörgött a kardán,csak pár év után ahogy koptak a bordák.De az ültetőre is 4-5 évente újat veszek,mert ahogy kopnak a bordák annál hangosabb lesz felemelve.
Válasz csferri #4833. hozzászólásáraKell a traktor felőli oldalra
Válasz mtz1221 #4837. hozzászólásáraNa tudod mikor bontózok, meg baszakodok vele, ha kell akkor veszek. Majd csak hozzászólnak mégy egy páran![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz csoppika #4836. hozzászólásáraTököm tudja csak úgy eszembe jutott, hál istennek ezek kimaradtak az életemből
Neked milyen kardán van "Mester"![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz csferri #4835. hozzászólásáraKell keresni bontóból egy autó/kamion dupla kardánt és csinálni egyet,hogy a traktor felül legyen a dupla.![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Amiben méghozzá van vagy 50 kiló,had bacca majd a pumpa csapágyát minél hamarabb el.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Én is hiába ugattam nekik hogy a nyomkövetőre tegyék a pumpát (elég lett volna neki egy 25 eurós kardán is ) így meg 280 eurót adtam egy nagy hajlásszögűért.
Válasz csferri #4835. hozzászólásáraMester... A kaszálós hogy szokott kezdeni? Csinál dűlőt, nem? Vagy te is majd csinálsz permetezéskor, hogy nagy ívben tudj kanyarodni? Bálázósnak ha akarja van helye nagy ívben fordulni... Vagy???![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz csoppika #4834. hozzászólásáraAzt mondod
Bálázósok, kaszálósak(vontatott kasza) sem nagyon használnak, pedig ott nyomaték is van![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz csferri #4833. hozzászólásáraA tábla szegésnél ha minden kezelésnél kitolatsz a végére(és megy ugyanabban a nyomban), akkor talán nem kell... Minden fordulónál kardán kikapcs, mint a full mechanik gépeken...
Sziasztok. Vontatott permetező (Hardi comm. 2800/18)nem nyomkövetős rúddal nagy hajlásszögű kardán kell vagy élhető a simával?
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4831. hozzászólásáraNézd meg a táblázatot, csak a drasztikus nyomás emelés látványos...