Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4825. hozzászólásáraÚgy van, ahogy írod. Annyit hozzá, hogy a nyomás emelésével a permet is egyre finomabbá válik. Jobban fed, de könnyebben is sodródik. Hogy mennyi a változás, az fúvóka típustól is függ.
Kertitox eco.n , sima 4 szakaszos nem automata szakaszolasos.
Ha nagyobb nyomason jaratom nem szor ki tobb vizet?
Ha nem muszaj nem lassabban mennek hanem adnek nyomast neki, mint a regi fuggesztetten mindig nyomassal jatszottunk.
Válasz jamo #4822. hozzászólásáraBiardzki forgalmazónál kérdezz rá.Nekem az elektronika részére ők mondták tavaly a legjobb árat.kb felét mint neves gyártókéval forgalmazottakra.
Elektromos elzárószelep léttezik valami olcsóbb gyártóttól vagy csak a nagy nyugatik vannak (teejet, arag) húzós áron?
Keverés szelepe xar volt szétszedtem, pici modellmotor van benne, az működteti. 3000ftért kaptam újat bele. fogaskereket át kellett tennem, csak simán rá van dugva. Se lapolás se semmi. És önnyen forog raja, álltalába működik de ha 1x megforog akkor utánna már xopás. Most felragasztottam loctite 480al meglátjuk be e válik. Ha esetleg valaki ragasztott már ilyet és van bevált módszere az is érdekele.
Lengyel agroplast p-100 szivattyújának az olaja ilyen krèmfehèr színű lett. Utoljára gyomírtásra használtam ès a gyomírtószer ilyen krèmfehèr színű. Mi lehet a baja a szivattyúnak? Valahol összekeveredik az olaj ès a permetlê a szivattyúban ???
Válasz jamo #4814. hozzászólásáraTavasszal az első,nagyadagú nitrosolt,250-300l-t szórom kopott barna 0,5 idkt-val.Ezután talaj,növény,gyom-és gombánál az agrotop-t használom. A lé-250-300l körül ,sebbesség10-12km/h.
Válasz jamo #4815. hozzászólásáranem vettem,gombaölöszer,azt hiszem,hogy a Seroki vásárlásáért kaptam.Pótolnom kell néhány db-t,illetve tartalékként, a Farmcentertől rendelek!
Ma probaltuk a spra coupe-t nagyon lehet vele menni. ötös fúvókával 200liter/hekinél 14,5km/h volt a vége a fölött már nem birta kitolni a 200 lityit. De a gép magába simán menne 20 fölött is a repcébe rázkódásmentesen és a keret is nagyon stabil rajta. Sokat jelent a 4 rugózott kerék, mintha hintóba ülnék.
Válasz jamo #4808. hozzászólásáraÉn eddig cserélgettem, de most vettem albuz avi twin duplaréses kerámiabetétest, 3e körül volt darabja, 5-öst. Egyszer használtam de eddig jónak tűnik, olvass utána jókat írnak és ez elvileg jó gyomírtásra, rovarölőzésre és gombaölőzésre.
Szántőföldi permetezőn ki milyen fúvókát használ? Van általánossan bevált ami jó mnidenre vagy cserélgetitek inkább? Szeretnék venni egy garnitúra fúvókát de nem látom át a kínálatot tapasztalatom meg nincs a legtöbben. Eddig sima XR-t illetve utóbb AIXR-t használtam. De most kettős réses légbeszívásosba gondolkodom. Turbodroop-ok biztos qrva jók de qrva drágák. Teejet AI ami még szóba jöhetne de abból meg ötös a legnagyobb az meg nem enged át eleget. Bárkinek bárminemű tapasztalatát megköszönöm ha megosztja.
Válasz mtz1221 #4805. hozzászólásáraNos nekem a lengyel csodánál annyi latszott, hogy a fehér műanyag piszkosfehér lett. Meg lett polírozva fogkrémnel, és mindjart üzemelt(fél évig csak)
Válasz Troy98 #4802. hozzászólásáraAmit tekersz be,annak a végén van egy szelep az lesz rossz.Vagy mikor cseréltétek a membránokat,fordítva raktátok be a pumpa szelepjeit.
Sziasztok!
Van egy GardenJet márkájú 440literes, 40 Bar-os, nagy ventillátoros permetezőm, és olyan problémám volna, hogy nyomásállító teljesen betekerve sem csinál nyomást. A membrán és a nyomásmérőóra zsír új. Van valakinek ötlete, tapasztalata?
Válasz Koszi. #4796. hozzászólásáraSzia . Nem írtál kijuttatási lé-mennyiséget , így max 300l/ha-val számolva : 2,5l/min X 28 db fúvókával = 70 l/min a keret igénye plussz a keverő , de a szivattyúd névleges TLT fordulaton tudja a katalógus adatott .
Ezek tükrében én eggyel nagyobbat tennék .
Üdv! Sajnos új szivattyút kell vennem a permetezőmre úgy tűnik, annyi lenne a kérdésem hogy egy p100 as szivattyú (120liter max teljesítmény ahogy írja), elbír-e egy 14 méteres kerettel 10km/h sebességgel a gyakorlatban?
Válasz csoppika #4793. hozzászólásáraPilothoz nem volt még szerencsém , évjárata alapján ebben már "nem felejtő memória" lehet, de a leírást nézve talán nem nagy ördögösség .
(ha a német jobban megy , az is van )
A lényeges az , hogy minden menjen a technikán .
Válasz atisgyulai #4791. hozzászólásáraMajd meglátom, mit tudok összehozni abból, ami a kereten most van. Most 16m a keret originálban, meg 3-3 fuvóka pluszban sínbe rakva, így 18m... Hehe...vagyis utánaszámolva 15 az eredeti... No meg kell számolnom holnap hogy hány fuvóka van...
Válasz csoppika #4786. hozzászólásáraLehet jobban jársz ha jamo kollégára hallgatsz.
Kpe cső nem lesz sohasem egyenes, a tekercseben tárolás miatt. Keretre szerelve láttam már. Hullámos maradt, a fúvókatartók össze vissza álltak rajta. Falvastagsága manapság olyan vékony, hogy nem lehet menetet vágni rá, épp hogy csak megkarcolja. A sárga csíkos még jó volt, a kék már nem.
Válasz T.f. #4783. hozzászólásáraA szivattyú 160-as reverberi, ugyanaz amit most használok... A kézi keret vszínű egy 16m-es Holderról lett átrakva... A hidraulikus régit gondolom a zrt-ben lenullázták...De nem gond, jó nekem a 15m (vagy 16 is)...
6981 hozzászólás
Válasz csoppika #4829. hozzászólásáraIgen keretrol meri nyomast.
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4828. hozzászólásáraInkabb a düzni csere segít ...![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190330202029_49240.jpg)
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4828. hozzászólásáraNézegesd a fuvóka táblazatot.... A nyomasmérő a szárnyakra menő nyomast mutatja?
Válasz csoppika #4827. hozzászólásáraEn is ugygondolom, csak amikor nyomast emeltem 3rol 3.5re nem nagyon fogyott jobban.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4825. hozzászólásáraGondolom ha nagyobb nyomas megy a fuvókakra, több vizet nyom ki...
Válasz BMWs paraszt,JD fanatikus #4825. hozzászólásáraÚgy van, ahogy írod. Annyit hozzá, hogy a nyomás emelésével a permet is egyre finomabbá válik. Jobban fed, de könnyebben is sodródik. Hogy mennyi a változás, az fúvóka típustól is függ.
Kertitox eco.n , sima 4 szakaszos nem automata szakaszolasos.
Ha nagyobb nyomason jaratom nem szor ki tobb vizet?
Ha nem muszaj nem lassabban mennek hanem adnek nyomast neki, mint a regi fuggesztetten mindig nyomassal jatszottunk.
Válasz jamo #4822. hozzászólásáraBiardzki forgalmazónál kérdezz rá.Nekem az elektronika részére ők mondták tavaly a legjobb árat.kb felét mint neves gyártókéval forgalmazottakra.
Válasz ZZ #4821. hozzászólásáraHa télen fagyállóval tartósítasz,akkor a légüstöt is nézd meg...
Elektromos elzárószelep léttezik valami olcsóbb gyártóttól vagy csak a nagy nyugatik vannak (teejet, arag) húzós áron?
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Keverés szelepe xar volt szétszedtem, pici modellmotor van benne, az működteti. 3000ftért kaptam újat bele. fogaskereket át kellett tennem, csak simán rá van dugva. Se lapolás se semmi. És önnyen forog raja, álltalába működik de ha 1x megforog akkor utánna már xopás. Most felragasztottam loctite 480al meglátjuk be e válik. Ha esetleg valaki ragasztott már ilyet és van bevált módszere az is érdekele.
Válasz Berkó_ #4820. hozzászólásáraKöszi. Mindkèt membrán megvan szakadva, repedve
Válasz ZZ #4819. hozzászólásáraÁtszakadt a membrán.
Lengyel agroplast p-100 szivattyújának az olaja ilyen krèmfehèr színű lett. Utoljára gyomírtásra használtam ès a gyomírtószer ilyen krèmfehèr színű. Mi lehet a baja a szivattyúnak? Valahol összekeveredik az olaj ès a permetlê a szivattyúban ???
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190327144349_img_20190327_143357.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190327144409_img_20190327_143406.jpg)
Válasz Feri #4817. hozzászólásáraOk. Koszi az infot.![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz jamo #4814. hozzászólásáraTavasszal az első,nagyadagú nitrosolt,250-300l-t szórom kopott barna 0,5 idkt-val.Ezután talaj,növény,gyom-és gombánál az agrotop-t használom. A lé-250-300l körül ,sebbesség10-12km/h.
Válasz jamo #4815. hozzászólásáranem vettem,gombaölöszer,azt hiszem,hogy a Seroki vásárlásáért kaptam.Pótolnom kell néhány db-t,illetve tartalékként, a Farmcentertől rendelek!
Válasz Feri #4813. hozzászólásáraJa és kitől vetted, mennyibe fájt?![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
És úgy egyáltalán hol lehet jóáron fúvókát vásárolni? És a farmcentertől szoktam. De nem is ismerek nagyon mást.
Válasz Feri #4813. hozzászólásáraTapasztalat? Mindent ezzel fujsz (értem a latta: alapgyomirtó, bogár, gomba, állománybagyomirtó, lombtrágya)?
Hányasat használsz? Mennyi lével, mekkora tempóval?
Válasz jamo #4810. hozzászólására3éve használom,Lecler IDKT-ról álltam át.
Válasz jamo #4810. hozzászólásáraAszimmetrikus szórásképnek mennyire van jelentősége?
Ma probaltuk a spra coupe-t nagyon lehet vele menni. ötös fúvókával 200liter/hekinél 14,5km/h volt a vége a fölött már nem birta kitolni a 200 lityit. De a gép magába simán menne 20 fölött is a repcébe rázkódásmentesen és a keret is nagyon stabil rajta. Sokat jelent a 4 rugózott kerék, mintha hintóba ülnék.
Válasz jamo #4808. hozzászólásáraA Lechler IDKT elég univerzális.
Válasz Büresz #4809. hozzászólásáraEzzel szemezgetek nagyon, de 3800ft/db.![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Válasz jamo #4808. hozzászólásáraÉn eddig cserélgettem, de most vettem albuz avi twin duplaréses kerámiabetétest, 3e körül volt darabja, 5-öst. Egyszer használtam de eddig jónak tűnik, olvass utána jókat írnak és ez elvileg jó gyomírtásra, rovarölőzésre és gombaölőzésre.
Üdv!
Bárkinek bárminemű tapasztalatát megköszönöm ha megosztja. ![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Szántőföldi permetezőn ki milyen fúvókát használ? Van általánossan bevált ami jó mnidenre vagy cserélgetitek inkább? Szeretnék venni egy garnitúra fúvókát de nem látom át a kínálatot tapasztalatom meg nincs a legtöbben. Eddig sima XR-t illetve utóbb AIXR-t használtam. De most kettős réses légbeszívásosba gondolkodom. Turbodroop-ok biztos qrva jók de qrva drágák. Teejet AI ami még szóba jöhetne de abból meg ötös a legnagyobb az meg nem enged át eleget.
Válasz mtz1221 #4805. hozzászólásáraPersze ha én szétszedném és olyan kialakítású a szelep, csak felönteném benyával, mit mutat...
Válasz mtz1221 #4805. hozzászólásáraNos nekem a lengyel csodánál annyi latszott, hogy a fehér műanyag piszkosfehér lett. Meg lett polírozva fogkrémnel, és mindjart üzemelt(fél évig csak)
Válasz csoppika #4804. hozzászólásáraHa azt membrán cserénél nem vették volna észre,akkor van baj nem kevés.![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz mtz1221 #4803. hozzászólásáraVahy szarok a szelepek...
Válasz Troy98 #4802. hozzászólásáraAmit tekersz be,annak a végén van egy szelep az lesz rossz.Vagy mikor cseréltétek a membránokat,fordítva raktátok be a pumpa szelepjeit.
Sziasztok!
Van egy GardenJet márkájú 440literes, 40 Bar-os, nagy ventillátoros permetezőm, és olyan problémám volna, hogy nyomásállító teljesen betekerve sem csinál nyomást. A membrán és a nyomásmérőóra zsír új. Van valakinek ötlete, tapasztalata?
Válasz Koszi. #4800. hozzászólásáraPercenként csak 45 liter megy akkor a keretre.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Büresz #4799. hozzászólásáraHopsz a lényeg lemaradt sajnos , 200 literrel szeretném fújni, akkor elvileg elég lesz! Köszönöm szépen a választ mindkettőtöknek!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Koszi. #4796. hozzászólására300 literrel számolva is tudja mert 28 fúvóka x 2,5l/perc a maradék meg ha van fix keverő akkoris elég.
Válasz Koszi. #4796. hozzászólásáraSzia . Nem írtál kijuttatási lé-mennyiséget , így max 300l/ha-val számolva : 2,5l/min X 28 db fúvókával = 70 l/min a keret igénye plussz a keverő , de a szivattyúd névleges TLT fordulaton tudja a katalógus adatott .
Ezek tükrében én eggyel nagyobbat tennék .
Válasz Koszi. #4796. hozzászólásáraMennyi lével?
Üdv! Sajnos új szivattyút kell vennem a permetezőmre úgy tűnik, annyi lenne a kérdésem hogy egy p100 as szivattyú (120liter max teljesítmény ahogy írja), elbír-e egy 14 méteres kerettel 10km/h sebességgel a gyakorlatban?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz csoppika #4793. hozzászólásáraKérdezz rá a "Hardi"-ban , hátha van valakinek .
Válasz csoppika #4793. hozzászólásáraPilothoz nem volt még szerencsém , évjárata alapján ebben már "nem felejtő memória" lehet, de a leírást nézve talán nem nagy ördögösség .
(ha a német jobban megy , az is van )
A lényeges az , hogy minden menjen a technikán .
Válasz T.f. #4790. hozzászólásáraAz újra kalibrálás hogy megy ezeknél, ha elfelejti a dolgokat?
Válasz atisgyulai #4791. hozzászólásáraMajd meglátom, mit tudok összehozni abból, ami a kereten most van. Most 16m a keret originálban, meg 3-3 fuvóka pluszban sínbe rakva, így 18m... Hehe...vagyis utánaszámolva 15 az eredeti... No meg kell számolnom holnap hogy hány fuvóka van...![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz csoppika #4786. hozzászólásáraLehet jobban jársz ha jamo kollégára hallgatsz.
Kpe cső nem lesz sohasem egyenes, a tekercseben tárolás miatt. Keretre szerelve láttam már. Hullámos maradt, a fúvókatartók össze vissza álltak rajta. Falvastagsága manapság olyan vékony, hogy nem lehet menetet vágni rá, épp hogy csak megkarcolja. A sárga csíkos még jó volt, a kék már nem.
Válasz csoppika #4785. hozzászólására![](/static/site/img/icon-document.png)
Válasz csoppika #4786. hozzászólásáraFarmcenternél kapsz fillérekért műanyagcsövet, kifúrva, menettel a végén. Rávaló fúkókatartókkal végekkel stb....
Válasz csoppika #4785. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190310163308_img_20190310_163107_hht.jpg)
Srácok. Ez melyik típus lehet?
Válasz csoppika #4785. hozzászólásáraSzia, már otthon van a permetező?
Sracok. Lehet már kérdeztem. Permetező kereten a szórófejtartó műanyag cső kivaltható kpe csővel? ...amire menetet vágnak...
(fél colosnak tűnik)
Válasz T.f. #4780. hozzászólásáraIlyen a kijelzője. Még össze kell raknom...![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20190310134009_img_20190310_133507_hht.jpg)
Válasz T.f. #4783. hozzászólásáraA szivattyú 160-as reverberi, ugyanaz amit most használok... A kézi keret vszínű egy 16m-es Holderról lett átrakva... A hidraulikus régit gondolom a zrt-ben lenullázták...De nem gond, jó nekem a 15m (vagy 16 is)...
Válasz csoppika #4782. hozzászólásáraNem próbáltam még , de a fém alk. savállók , a szivattyú ha eredeti akkor sz.öntvény , az bírja .
Válasz T.f. #4781. hozzászólásáraNitrót mennyire bírja a szakaszoló?