Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv.
Érdeklődnék. hogy szerintetek mennyibe kerülhet vegyszerezőre habjelző?
Tudom elavult módszer de ajándékba adnák a géphez ha nem alkudozom az eredeti árból.
2-300 l/ha ra kell kihozni, ebből vissza tudod számolni a szélesség ismeretében h mi mennyi, a nyomás az szintén fúvóka függő, ha sima meze akkor 3 bár körül már tutti.
sztem én azt csinálnám a helyedben h teli tanknál 3 bárnál lemérném mennyi idő alatt ürül ki, az idő a munkaszélesség és a terület így adottá válna a sebesség meg ezekből következik.
Ha túl lassú v gyors cserélj fúvókát filléres dolog.
ŰDV MINDENKINEK LENNE EGY KÉRDÉSEM MOST LETTEM KÉSZ A PERMETEZŐMMEL AMINEK A PARAMÉTEREI 200 LITERES 10 MÉTERES KERETTEL ÉS AZ ÉRDEKESSÉGE HOGY LEVEGŐNYOMÁSSAL MŰKŐDIK , DE AKKOR JÖNNE IS A KÉRDÉS HÁNY BÁR NYOMÁS AZ IDEÁLIS HOGY JOL PORLASSZON? ÉS 200 LITERNEK KB MENNYI IDŐ ALATT KELLENE KIMENNIE TELJESEN HOGY NE IS LEGYEN GYORS MEG KEVÉS-SE? ILLETVE EHEZ MILYEN SEBBESSÉG PÁROSULJON? ( EGYÉBKÉNT JOL ŰZEMEL CSAK EZEK A BEÁLLITÁSOK HIÁNYOZNAK)
Mi nem mentünk utána lajtos kocsival idén mert közel volt, amit csinálnia kellett. Ki lett benne hordva pár tartály víz, de a gép még nem panaszkodott miatta. Az elsőkeretnek sincs semmi baja. Nyilván ha heteket düllő utaznánk vele akkor lennének kifogásai, de egyébként nálunk nem volt vele probléma eddig.
Függesztő kar alsó csapjait erős csavarokra cserélni, első vázat nézegetni mikor reped, hidraulika rendszert évente felújítani, stb nem mtz re találtál ki ezeket...
Véleményem szerint nem egészséges egy ekkora permetező egy 80-as MTz-nek. Szerintem emelgetné az orrát is, első kerékre biztos kellene felni súly. Inkább egy 800 lityis és azt kényelmesen emeli is.
Felhívtam őket.
Szivatyú lengyel 120 l / 20 bar
kézmosó van
kimosótartály opció
MGI bevizsgálás nincs
csörlős
önbeállós keret
3 állású fúvóka
hány kg ?
Egy ha-/az természetesen 10 000 négyzetméter én 1-tized ha irtam a beállitásra ennek a hossza a beállitásnál atol függ,hogy milyen széles akeret.Az elfogyott lé mennyiségnek a 10 *-ese fogy el ha/-on ként.
Nekem olyan volt 16 évig.Minden gond nélkül működött.Nagyon jó gépnek tartom.Pár éve még gumi alkatrészeket is kaptam hozzá.Masszív alumínium szivattyúja van,még csapágyat sem kellett benne cserélni.Két éve vettem egy nagy Hardyt,de még megvan a kicsi is.Sajnáltam eladni,de előbb-utóbb az lesz a sorsa.
Válasz #2146. hozzászólásra
Hello Fagyis Több féleképpen is be lehet állitani a lé mennyiséget ,az egyik,hogy ami a gyári leirásban van .Itt le va irva a fuvoka méret a nyomás,és a sebeség ennek a 3-adat alapján lehet változtatni a kiszorandó lé mennyiséget.Én ugy szoktam ezt csinálni,hogy feltöltöm a gépet,és kimérek0.1hat-ennek a hossza atol füg,hogy milyen széles a permetezö-a10-m-nél100-méter-12-nél83-méter-stb.A nyomást én 3barr-ra szoktam állitani a 0.4-es fuvokáknál amenet sebeséget pedig ugy válaszd meg hogy a keret ne nagyon vágodjon.Ha jo a beálitásod 3barr-on 0.4-es fuvokánál6-7km/ó-nál olyan 260-280l/ha-jönki.Ám ezt lehet csökenteni,vagy növelni vagy a sebeség vagy a nyomás változtatásával.Ha ezt igy beállitod ennek a szántoföldön is ennyinek kell lennie. Remélem tudtam segiteni valamit.
Válasz #2159. hozzászólásra
Üdv!
már átnéztük minden részét, membrán lett is cserélve rajta, szelepek is le lettek ellenőrizve, és nemjó, a meghajtás része ami még bontatlan
A permetezőhöz adnak valami használati utasítást,hogy hogyan kell beállítani pontosan hogy 1 ha-on pl. 250 l permetlé elfogyásakor pont 1 ha be is legyen járva.
6960 hozzászólás
Üdv.
Érdeklődnék. hogy szerintetek mennyibe kerülhet vegyszerezőre habjelző?
Tudom elavult módszer de ajándékba adnák a géphez ha nem alkudozom az eredeti árból.
Válasz #2204. hozzászólásra
Milyen rajta a fúvóka? Attól függ minden.
2-300 l/ha ra kell kihozni, ebből vissza tudod számolni a szélesség ismeretében h mi mennyi, a nyomás az szintén fúvóka függő, ha sima meze akkor 3 bár körül már tutti.
sztem én azt csinálnám a helyedben h teli tanknál 3 bárnál lemérném mennyi idő alatt ürül ki, az idő a munkaszélesség és a terület így adottá válna a sebesség meg ezekből következik.
Ha túl lassú v gyors cserélj fúvókát filléres dolog.
Válasz #2205. hozzászólásra
Szerintem csak kísérletezéssel tudsz kalibrálni.Én a fúvóka percenkénti litert mérném.
Tisztelt Kollegák,
Van egy Malupe 440 szántóföldi permetezőm, Imovilli D70 típusú szivattyú van rajta.
Az a kérdésem, hogy van a szivattyúnak valamiféle karbantartás igénye? (Azonkívül hogy olaj legyen benne.)
Válasz #2205. hozzászólásra
Hogy hogy levegőnyomással működik,nincs rajta szivattyú?lehet én vagyok a tudatlan de én még nem láttam olyat.
?
ŰDV MINDENKINEK LENNE EGY KÉRDÉSEM MOST LETTEM KÉSZ A PERMETEZŐMMEL AMINEK A PARAMÉTEREI 200 LITERES 10 MÉTERES KERETTEL ÉS AZ ÉRDEKESSÉGE HOGY LEVEGŐNYOMÁSSAL MŰKŐDIK , DE AKKOR JÖNNE IS A KÉRDÉS HÁNY BÁR NYOMÁS AZ IDEÁLIS HOGY JOL PORLASSZON? ÉS 200 LITERNEK KB MENNYI IDŐ ALATT KELLENE KIMENNIE TELJESEN HOGY NE IS LEGYEN GYORS MEG KEVÉS-SE? ILLETVE EHEZ MILYEN SEBBESSÉG PÁROSULJON? ( EGYÉBKÉNT JOL ŰZEMEL CSAK EZEK A BEÁLLITÁSOK HIÁNYOZNAK)
Válasz #2202. hozzászólásra
Mi a KC-Békéstől vettük.
Hol lehet rákérdezni az árára ennek a brizkinek?
Válasz #2195. hozzászólásra
Teljes volumenében lengyel. Briadzki néven árulják szegényt, Lengyelországban gyártják a keretet is.
Válasz #2196. hozzászólásra
Mi nem mentünk utána lajtos kocsival idén mert közel volt, amit csinálnia kellett. Ki lett benne hordva pár tartály víz, de a gép még nem panaszkodott miatta. Az elsőkeretnek sincs semmi baja. Nyilván ha heteket düllő utaznánk vele akkor lennének kifogásai, de egyébként nálunk nem volt vele probléma eddig.
Üdv,tavaly voltam Schiffert-nél azt mondta minden a lengyel csak a keretrészt csinálják ők.
Szia!
Én gyulai vagyok voltam megnézni a gépeket, ők gyártják a kereteket a tartályok pedig lengyel gyártásúak.
Válasz #2187. hozzászólásra
volt akinek elbírta, de felborult vele
Válasz #2194. hozzászólásra
Függesztő kar alsó csapjait erős csavarokra cserélni, első vázat nézegetni mikor reped, hidraulika rendszert évente felújítani, stb nem mtz re találtál ki ezeket...
A lengyel permeteződ agro man-os, vagy schriffert gyártó gyulai cég terméke.
Az utóbbiról van valakinek gyakorlati tapasztalata?
Válasz #2192. hozzászólásra
mtz-82 igaz elöl kicsit nehezebb, de rak rá plusz 80-100 kilót előre és nem lesz baja vele.
Válasz #2189. hozzászólásra
Lengyel 1000/15, csörlővel állítható keretmagasság, kézzel nyitható keret, önbeállós, kézi szakaszoló. MTZ-82 emeli és szalad vele.
Véleményem szerint nem egészséges egy ekkora permetező egy 80-as MTz-nek. Szerintem emelgetné az orrát is, első kerékre biztos kellene felni súly. Inkább egy 800 lityis és azt kényelmesen emeli is.
Ráadásul én kék MTZ-ről beszélek.
Nekem a berthoud 1000 literest nem bírta,kinyitottam a keretet és leszakadt a munkahenger,szerencsére még a telepen
4 mázsa , plusz 10 mázsa a víz.
El kéne neki!
Mit gondoltok?
1000 l-es permetezőt elbírja az MTZ80-as?
Válasz #2185. hozzászólásra
Nekem munden opcióval, olasz szivattyúval, decemberben 342 000ft volt bruttó.
Mezítláb adták vona-e?
Felhívtam őket.
Szivatyú lengyel 120 l / 20 bar
kézmosó van
kimosótartály opció
MGI bevizsgálás nincs
csörlős
önbeállós keret
3 állású fúvóka
hány kg ?
Válasz #2182. hozzászólásra
Önbeállós.+ amiket írtál.
Na és akkor mit tud?
Ez lengyel?
szivatyú Olasz?
Keret csörlős?
Keret ömbeállós lenne jó.
Válasz #2180. hozzászólásra
Matrica van rajt bőven, majd megnézem.
Válasz #2179. hozzászólásra
Passz.
De ha kijelölik a vizsgaállomásokat max 50 000 lesz.
MGI bevizsgált engedélye van?
Ez akkor a jarmet? P166 ?
Válasz #2176. hozzászólásra
http://www.schriffert.hu/permetezogep/permetezogepek.html
A 3. a listán.
Válasz #2175. hozzászólásra
Gyulán. Somogyból mentem érte, mert a máshol legolcsóbtól is 140 000-el kevesebbe került.
És enyiért hol adnak zsír újat?
Válasz #2172. hozzászólásra
Ja és erősített magyar vázzal van szerelve.
Válasz #2172. hozzászólásra
Vadizsííír.
Azt a lengyelt nem újonnan vetted?
Válasz #2161. hozzászólásra
A fúvoka gyártójának elvileg kell lenni prospektusa, hogy egy fúvóka mekkora nyimásnál, mekkora sebességnél menyi L-ert nyom x m-en.
Köszönöm a tájékoztatást.
Nem tudja valaki, hogy mezítláb melyik tipusú permetezőt lehetne megvenni?
Válasz #2168. hozzászólásra
Van táblázat,mit görcsöltök?
Egy ha-/az természetesen 10 000 négyzetméter én 1-tized ha irtam a beállitásra ennek a hossza a beállitásnál atol függ,hogy milyen széles akeret.Az elfogyott lé mennyiségnek a 10 *-ese fogy el ha/-on ként.
Válasz #2160. hozzászólásra
Lengyel 800l-est most vettem, kézmt., mrx, kimt., trplex szoróf., kardán, brt. 340000.
10000 négyzetméter.
Válasz #2163. hozzászólásra
1ha az ?????? négyzetméter.2 bar elég gyomirtózni,gomba rovar az meg 4 bar...
Válasz #2160. hozzászólásra
Nekem olyan volt 16 évig.Minden gond nélkül működött.Nagyon jó gépnek tartom.Pár éve még gumi alkatrészeket is kaptam hozzá.Masszív alumínium szivattyúja van,még csapágyat sem kellett benne cserélni.Két éve vettem egy nagy Hardyt,de még megvan a kicsi is.Sajnáltam eladni,de előbb-utóbb az lesz a sorsa.
Válasz #2146. hozzászólásra
Hello Fagyis Több féleképpen is be lehet állitani a lé mennyiséget ,az egyik,hogy ami a gyári leirásban van .Itt le va irva a fuvoka méret a nyomás,és a sebeség ennek a 3-adat alapján lehet változtatni a kiszorandó lé mennyiséget.Én ugy szoktam ezt csinálni,hogy feltöltöm a gépet,és kimérek0.1hat-ennek a hossza atol füg,hogy milyen széles a permetezö-a10-m-nél100-méter-12-nél83-méter-stb.A nyomást én 3barr-ra szoktam állitani a 0.4-es fuvokáknál amenet sebeséget pedig ugy válaszd meg hogy a keret ne nagyon vágodjon.Ha jo a beálitásod 3barr-on 0.4-es fuvokánál6-7km/ó-nál olyan 260-280l/ha-jönki.Ám ezt lehet csökenteni,vagy növelni vagy a sebeség vagy a nyomás változtatásával.Ha ezt igy beállitod ennek a szántoföldön is ennyinek kell lennie. Remélem tudtam segiteni valamit.
Válasz #2159. hozzászólásra
Üdv!
már átnéztük minden részét, membrán lett is cserélve rajta, szelepek is le lettek ellenőrizve, és nemjó, a meghajtás része ami még bontatlan
A permetezőhöz adnak valami használati utasítást,hogy hogyan kell beállítani pontosan hogy 1 ha-on pl. 250 l permetlé elfogyásakor pont 1 ha be is legyen járva.